forum.gif
Melnbaltā fotogrāfija
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Melnbaltā fotogrāfija
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. ...
  11. 14
  12. >
IerakstsAutors
Publicēts: 19.08.09 11:58
 citēt
opisj:Platā smaida ievietošanu jautājumā par pirkšanu tomēr nesapratu, tur būs kādas personīgas izjūtas iezagušās.

Spriedīsim vienkārši: atveram Maris albumu, atveram opozīcijas albumus šeit. Salīdzinām, pēc fakta un priekšmetu esamības, kuram stāstniekam gribam ticēt m/b izvēles skaidrojumā, kurš stāstnieks demonstrē m/b foto īpašības. Principā viss, ciktāl uz šo sarunu attiecas.

Nē, paskatījos , gribēju zināt tavu attieksmi par šim divām bildēm :), jo kā piemērs no tavas puses debašu novērtēšanai ir ļ-neveiksmigs.

Negatīvs, nevis Haiduka, bet opisj norādītās bildes":)
Publicēts: 19.08.09 12:09
 citēt
kļūme tekstā, bet viedoklis par bildēm no tā nemainās
Publicēts: 19.08.09 12:16
 citēt
kā piemērs no tavas puses debašu novērtēšanai ir ļ-neveiksmigs

Kāpēc? Es domāju, ka veiksmīgs, jo runa abos gadījumos ir par formu. Diemžēl oponenta albumā nav nevienas bildes, kas liecinātu, ka viņš saprot m/b izmantošanas iemeslus. Marim ir vairākas.
Publicēts: 19.08.09 12:39 labots
 citēt
Liecina gan. Ka ne tur tās skaties, kā arī, ka tev ir beigušies visi argumenti par tēmu. Diez vai 100 m/b kadri būs pārliecinošāki par Mara te publicētajiem, jo tos jau tu paspēji ignorēt kā argumentu viņa viedoklim.

Kur vēl jāskatās, lai redzētu, ka tev gan m/b bilžu nav kā sugas, tas būtu šīs diskusijas kontekstā, bet neko nepateiktu par m/b izvēli.
Publicēts: 19.08.09 12:49
 citēt
Schnircks - a iedomaajies, piebiedrosies mums Sarmiite Siile ar segvaardu vaaveriite, galerijaa bilzhu nav, bet par maakslu grib runaat - a Tu - meiteniit - Tev nav bilzhu, klusee... stulbi, ne?
Publicēts: 19.08.09 13:33
 citēt
tam nav noziime. bet opisj biezhi runaa sakariigi - prieks lasiit, un mani nez kaapeec, neuztrauc, ka vinja galerijaa nav bilzhu. briizhiem arii - te esoshie advokatuuras principi. bet par/ap mb vairaak uzticeetos maara viedoklim
Publicēts: 19.08.09 13:42
 citēt
redzi - kaada Tava diskusiju kultuura - uzreiz ir TU TU TU.....
Publicēts: 19.08.09 14:09
 citēt
davai - shoreiz neturpinaasim :)
Publicēts: 19.08.09 14:11
 citēt
jā īsi = Schnircksa bilde izsktās harmoniskāka, k/v kadrējums ne veiksmīgākais (un tehnisķi vāja), Māra bildē kompozīcija k/k samocīta - prasās ieslēgt krāsas lai uztaisītu baudamāku...
Publicēts: 19.08.09 15:05 labots
 citēt
Nē, nē. Uz bilžu trūkumu es nenorādīju, to izdarīja citi foruma pionieri.
Es teicu: Marim albumā ir m/b bildes, oponētājiem nav. Līdz ar to loģika saka priekšā piekrist teju visam, ko Maris teiktu par m/b, jo viss ir uzskatāmi - viņam ir. Savukārt Schnirkam es ticētu, kad runa būtu par taureņiem.

Krāsu piekritēji, protams, vēl joprojām cīnās ar Ansela Adamsa maldiem.

Publicēts: 19.08.09 17:48 labots
 citēt
Jā, viss ir iespējams - atsaukties uz Bindes teikto par melnbaltizēšanu un piedāvāt PS DIY Adams Style.
Par miršanu neviens īsti nerunā. Ir daži, kas nesaprot, vai tā maz drīkst. Ne tikai drīkst, bet noteiktos gadījumos vajag un ir vienīgais veids (ne digitāli), kā panākt vēlamo.

www.adamhinton.net
Publicēts: 19.08.09 17:58
 citēt
Oi sjitais naf lidzvertigs salidzunajums:) Salidzinajuma ar baiso Adamsa bildi tas Colors ir videji stastistisks "Veimsmes" kadrs:):) B/W vienkarsji lakonaiskaka , bet adamasa gadijuma ar baisi tonali ar B/w gradacija piesatinata :):)
Publicēts: 19.08.09 18:57
 citēt
vai sheit vajag kraasas?
Publicēts: 19.08.09 19:17
 citēt
ko var njemties ...... tas taapat kaa canonistam iestaastiit ka nikons ir labaaks;-))))
Publicēts: 19.08.09 20:30 labots
 citēt
Dostalji ,

jaa jaa bez krāsām nekā
Publicēts: 19.08.09 20:46
 citēt
Lunis kautrigs.... fui
Publicēts: 19.08.09 20:55 labots
 citēt
Annirs:Lunis kautrigs.... fui

Ansels trauce IZPAUSTIES:):)

Vinai ar B/W nepatika!

Publicēts: 20.08.09 10:44 labots
 citēt
Schnirks: Opisj:..nedzen demagoģiju- manis citētais Bindes teiciens bija par konkrētu bildi, nevis m/b un krāsainās fotogrāfijas attiecībām. Ja melo, tad vismaz ne tik viegli atklājami

Demagoģija, meli ... tik smagi vārdi tēmā, kurā tu pats esi sarakstījis tīros pieņēmumus. Maris uz tiem jau norādīja, ar vienu reizi pietiek.
Ar Adamsa linkiem pietiks, tagad Schnirks, ja vien atkal nejoko par foto, varētu ielikt linku uz kādu savu m/b foto. VIENA taču atradīsies? Vai tev vienkārši patīk strīdēties par visu un jebko? Manuprāt, nesanāk, jo pamatos nav prakses.
Publicēts: 20.08.09 10:54
 citēt
Gudri - ja taa ir tehniska nepilniiba - fuflograafija - tad ko dariit ar gaishaas vai tumshaas tonalitaates bildeem (nedabiigi tak), atstarotaajs vai zibenis pret sauli? arii nedabiigi = fuflograafija???? Starp citu - skaistais bohena ziimeejumsarii ir nedabisks... acs taa vienkaarhi nekad neraada, pameegjini pafokuseet uz tuvu priekshmetu un ko edzi fonaa? nekaadus ne skaisti izsmeereetus fonus... :( Kraashnjie saulrieti ir veel lielaaks fufelis nekaa mb.... jo neatbilst reaalijaam...
Publicēts: 20.08.09 11:10
 citēt
opisj- un kur links uz Tavām bildēm- da jebkādām- melnām, baltām, krasāinam. Vienārši gribu redzēt. A to citus māci, bet nesaprotu vai skolotājs tā vērts
Publicēts: 20.08.09 11:30 labots
 citēt
Nevajag baidīties, vajag publicēt! Bailēs dzīvības gars izžūst. Es Maris teikto neapstrīdu, starp citu, tāpēc tas šoreiz būs vienīgi oponentu pienākums pierādīt, ka tie nedzen velnu un zina drēbi. Kas Schnirkam būs visai grūti izdarāms, jo nozags viņa laiku parunāšanai forumā.
Publicēts: 20.08.09 11:33
 citēt
opisj- un kapēc tad pats nepublicē? nav? vai pašam bail?
Publicēts: 20.08.09 12:20 labots
 citēt
Bērnudārzs ar tauriņiem. Šķiet, kāds ir pārmēru pieradis pie čata. Čatā grūti pievienot bildes, toties muldēt gan var katrā jaunā rindiņā.
Publicēts: 20.08.09 12:32 labots
 citēt
opisj- kur ir bērnudārzs? Es te redzu vienu spilgtu pārstāvi- Tevi ( vai kļūdos- veco ļaužu pansionāts?- tad ir bezcers, no bērniem ir vēl cerība, ka izaugs saprātīga būtne). Par čata īpatnībām arī neesi informēts.
Un ar ko tauriņi sliktāki par kailfoto? Pupu trūkums traucē un aizmiglo saprātu? Bez tam neesmu lūgusi Tevi līst pie manā bildēm!!
Publicēts: 20.08.09 12:52
 citēt
Tur nav bilžu, tur ir augšuplādējumi, tā man šķiet. Tur nebūt nav ko meklēt, tam es piekrītu un arī neietu, ja vien priekšā kaut kur nerēgotos skandāls ar 6.30 balsojumiem.
Lūgt un līst, tas attiecas uz m/b foto? Tad jau arī te neviens tevi nelūdz rakstīt. Ievēro to.
Publicēts: 20.08.09 13:18
 citēt
opisj- teicu tak Tev jau- ieliec 2 savas bildes te un varesi salikt "dzēst" pie visām manām bildēm.gandrīz gads paies- būs Tev ko darīt:):):):):)
Ievēro ko? Ka Tu viens te drīksti rakstīt? Un pie tam pa m/b foto? Korifejs?? Zini, fotoblogs tiesām paliek pretīgs- arī pateicoties tādiem kā Tu
Publicēts: 20.08.09 14:12 labots
 citēt
Jau teicu, mani tauriņi un tauriņu lietotāji neinteresē. Tev derētu kādas drapītes ieņemt, ja raudulīgi neturi dzīves ritmu. Ja visur gribas ar savu viedokļa pēcpusi ielīst par korķi, tad nebrīnies, ka ar laiku var izveidoties jauns caurums. Šobrīd tu demonstrē kašķēšanās iemaņas, itin neko nepasakot par m/b foto savā izpratnē.

Interesanti ir te:

Publicēts: 20.08.09 14:19
 citēt
drapītes pret tādiem kā tu nelīdz. Pret citu stulbumu arī ne
Publicēts: 20.08.09 14:19
 citēt
opisj, nav redzēta - forša - no kurienes izvilķi?
Publicēts: 20.08.09 17:02
 citēt
aitinaa:opisj- un kur links uz Tavām bildēm- da jebkādām- melnām, baltām, krasāinam. Vienārši gribu redzēt. A to citus māci, bet nesaprotu vai skolotājs tā vērts

Kloni nekad neliek bildes un norādes uz bildēm, jo caur bildēm atpazīis iisto :D
Publicēts: 20.08.09 17:24
 citēt
opisj, kāpēc ieliki citu bildi (laboji)!? - es rakstīju komenu augstāk PAVISAM citai bildei...
Publicēts: 20.08.09 17:34
 citēt
opisj:Jau teicu, mani tauriņi un tauriņu lietotāji neinteresē. Tev derētu kādas drapītes ieņemt, ja raudulīgi neturi dzīves ritmu. Ja visur gribas ar savu viedokļa pēcpusi ielīst par korķi, tad nebrīnies, ka ar laiku var izveidoties jauns caurums. Šobrīd tu demonstrē kašķēšanās iemaņas, itin neko nepasakot par m/b foto savā izpratnē.

Interesanti ir te:

Sjitais Orģinālā ir ahūnā krāsu jūra! Fuji VELVIA !:)
Publicēts: 20.08.09 18:03
 citēt
nu ja, gan tekstu par drapitem nomainija, gan bildi:):):)
Publicēts: 20.08.09 18:32 labots
 citēt
Rezumējam.
M/b fotogrāfija ir veids, kādā saskata un attēlo tam piemērotus sižetus - m/b ļauj izcelt ritmu un formu, vai situācijas, kurās nepieciešamas tehniskas manipulācijas (piemēram, forsēšana), vai gaismas kvalitāte un intensitāte kavē krāsu pielietošanu utt. Daudz variantu.
Diskusija par m/b vairumam fotoblogistu IR interesanta, jo vairums no tiem ir redzējuši klasisko m/b kino vai fotoattēlus un to ietekme ir paliekoša.
Praksē to īsteno pārsvarā šādās kategorijās domājošie, precīzai iecerei sekojošie vai vienkārši fani. Tēmu papildināja arī tādi lietotāji, kas ir gatavi pierunāt pilnu jebkuru citu tēmu, lai atgādinātu par savu eksistenci.

P.S.
Luni, tad mini autoru. Būtu interesanti salīdzināt.
Publicēts: 26.08.09 21:15
 citēt
opisj:Rezumējam.
... m/b ļauj izcelt ritmu un formu, vai situācijas, kurās nepieciešamas tehniskas manipulācijas, vai gaismas kvalitāte un intensitāte kavē krāsu pielietošanu utt. Daudz variantu.

Tad, kad fotogrāfs (fotošopperis) netiek galā ar krāsām, viņš pievēršas melnbaltajai fotogrāfijai, pasludinot to par principu. :-)
Publicēts: 26.08.09 21:41 labots
 citēt
opisj: P.S.
Luni, tad mini autoru. Būtu interesanti salīdzināt.

Autors ir Mario Hartmanss bildes parametri ir

Park Avenue / New York - March 2000
Nikon F5 with AF-S 80-200
Fuji Velvia

Park Avenue / New York - March 2000
Nikon F5 with AF-S 80-200, Fuji Velvia
and Sepia with Photoshop
Publicēts: 26.08.09 21:45 labots
 citēt
.....
Publicēts: 26.08.09 22:10
 citēt
Varbūt kāds i teicis, bet man liekas cilēki m/b taisa tapēc ka, nav izdevusies krāsaina bilde :)
Publicēts: 26.08.09 22:12
 citēt
Girtson-pareizi,un rasētāji rasē ar zīmuli tādēļ,ka flomasterus nevar nopirkt.....
Publicēts: 26.08.09 22:32
 citēt
95% cilēki bildē ar digigrāfiem, pamatā krāsaini ... pāri palikušie uz filmas ... dies viņu zin cik bildē un m/b filmu - 0,001%? Nekad digigrāfs neattainos m/b filmas burvību, lai cik arī censtos ar šopu izvarot bildi

... rūkts :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8