esmu atvērts piedāvājumiem, zipene varētu būt sigmas, ne pentax oriģinālā (krietni dārgākā) platleņķi diez vai atradīšu uz k-mount, bet varētu būt arī kāds vecā ražojuma fisheye m42(zinu, ka tie arī nav diez ko lēti)
Rojs:10-20 jau ir ideālais must have variants, bet pentaxam LV laikam bija 280 ls jauns
par jautājumu fišu vai platleņķi, tad jāskatās, ko piedāvā. esmu ievērojis, ka no vecajiem platajā galā galvenokārt ir fiši, ne tā?
lai vai kā, šitās mantas priekš pentax nav pati popularitāte un nelieku lielas cerības kaut ko te atrast, just in case
Es reiz biju iepircis zenita fishaci par 25ls, bet man kaut kas negāja kā nākās un drīz vien pārdevu. Tad arī nolēmu paņemt Sigmas 10-20 un ne mirkli nenožēloju
tai deformētā ģeometrijā jau ir tā fiška, nu teiksim 8 mm Peleng uz kropa būtu kādi 12mm. domāju, būtu ideāls arhitektonikai, autiņu, personu īpatnējiem portretiem )
martini74:tai deformētā ģeometrijā jau ir tā fiška, nu teiksim 8 mm Peleng uz kropa būtu kādi 12mm. domāju, būtu ideāls arhitektonikai, autiņu, personu īpatnējiem portretiem )
deformēta ģeometrija jau abiem gan ultra-wide gan fishe-eye...
Maris:pilns kadrs stiepts jēdziens - man pēdējai kamerai 2000x2000mm
crop arī stiepjams un ar to pašu stiepts jēdziens. bet nu lielos vilcienos iegājies, ka pilns kā foto kadrs uz kino filmu, a crop kā kino kadrs uz kinofilmu.
neesmu tāda tējkanna, lai nesaprastu atšķirību starp platleņķi un fišu. neskaidri uzrakstīju laikam. principā meklēju platleņķi, bet varētu būt arī fišaijs (par fišu gan daudz maksāt nebūtu gatavs). tā kā pentaxam vai m42 tas ir retums, tad tāpat piedāvājumu maz.
joprojām meklēju ->
starp citu, vai varētu kaut kas būt kādā komisijas veikalā? zinu, to, kurš lāčplēša ielā (starp marijas un avotu laikam). rīgā vēl ir kāds tāda tipa veikals?