forum.gif
rīgas ekonimikas augstskola (jeb zviedri)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / rīgas ekonimikas augstskola (jeb zviedri)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.08.09 01:16 labots
 citēt
Sveiki!
Kādas atsauksmes par šo mācību iestādi?
Gribētu dzirdēt pieredzi, nostāstus,baumas utt. :)
Publicēts: 17.08.09 01:37 labots
 citēt
:) alma mater

ja ir iespeja macities - lai ari tagad nav bezmaksas - silti iesaku.
pieredzi, nostaastus un baumas dabusi dzirdet pirmajaa dienaa. lidz tam - shshssss :)

aa, un vai tad nebija newcomers camp shogad?

btw. ragainajam - lietotājs briedis - bija apsvērumi neiešanai. Bet tiešām, ja saista ekonomika vai finanses kaut nedaudz - ir vērts.
Publicēts: 19.08.09 11:31
 citēt
spilgti praati redzeti naakam no subj. bet haljavas nebuus. taas baumas ko zinu es. vispar respektabla iestade imho
Publicēts: 19.08.09 11:33
 citēt
cik man zināms, fotomākslu tur iemāca tā ne visai. :D
Publicēts: 19.08.09 12:01
 citēt
alvils, maldies. ir iespeja ari ar aartu darboties, ja ir interese.
Publicēts: 19.08.09 12:02
 citēt
bet macibas jau 3o dienu iet... lakrica, nu, kaa, patiik? :) /ja ir iestajusies, atbildi tik driz nedabusim! pervakiem lekcijas liidz 6iem katru dienu un vel majasdarbi :) /
Publicēts: 19.08.09 12:11
 citēt
nu jaa, ja shitajaa var tikt iekshaa, tad ir veerts
Publicēts: 19.08.09 23:38
 citēt
Pirms kādiem 10 gadiem stājos, tiku, bet neaizgāju, jo stāsti, ko dzirdēju par noslogotību mani nobaidīja, jo nevarēju atļauties mācīties no 8.00 - 18.00...bija arī jāstrādā. Tagad dzirdu to pašu - režīms baigais, BET, protams, gala rezultāts sanāk labs. Man druška beidza un, kad meklēja darbu, tad teica, ka mums tik gudru nevajag :))
Publicēts: 19.08.09 23:39
 citēt
nē, nē, neesmu vēl iestājusies :P
nākamgad ir plāns tikt iekšā, tgd vnk ievācu informāciju.
pagaidām nevienu sliktu vārdu nekur neesmu dzirdējusi...
Publicēts: 19.08.09 23:45
 citēt
Bet šitais tiešām ir tad ja tā lieta interesē,citādi pie tādām slodzēm var tikai depresijā iedzīvoties.
Publicēts: 20.08.09 01:39
 citēt
shvaboc:Bet šitais tiešām ir tad ja tā lieta interesē,citādi pie tādām slodzēm var tikai depresijā iedzīvoties.

Jāpiekrīt un jāpiebilst, ka diemžēl tūlīt pēc vidusskolas daudzi vēl īsti nezin, kas viņus interesē.

Vēl kas - tā ir ekonomikas augstkola, nejaukt ar biznesa vadību utt.

Manuprāt, jautātājs nav īsti piemērots mācībām šādā augstskolā jau dēļ vien tā, ka prasa nostāstus un baumas, bet neveic priekšmetu un pasniedzēju analīzi. Ja pateiks, ka skola slikta, ko tad darīsi? Katram savs ceļš ejams, Attiecībā uz RSEA jāņem vērā, ka daudzi ir aplauzušies - nav iestājušies, vai iestājušies, nezinot ko grib.. cik vērtas būs viņu atsauksmes?

Rezumē - ja patiešām interesē mācību materiāls un ekonomikas teorija, ļoti ieteicams! Ja šaubies, tad padomā, kapēc...
Publicēts: 20.08.09 06:40
 citēt
skaitās viena no labākajām, ja ne labakā, lai iegūtu ekonomisko izglītību, bet anyway arī pēc zviedriem strādā par oficiantiem un anglijā kabačus lasa, tā ka beigu beigās viss vienalga ATKARĀJAS no tevis ;)
Publicēts: 20.08.09 08:04
 citēt
Pauliic - stranna, NEVIENU tadu nepazistu.
Publicēts: 20.08.09 11:13
 citēt
visi tik gudri, visi tik gudri
isak sakot, par SSE Riga.
Miits par vajpratigo slodzi - jaa, slodze ir, ipashi pirmas 6 nedeljas, kad jamacas katru dienu no 8:15 lidz 18:00 skolaa, un pec tam vel majas. tachu bez ta neiztikt, jo vidusskolas mums te Latvija, pashi varat iedomaties kadas paliek, ipashi, kad skolotajiem paliek vienalga par skoleniem (un ar tadam algam un attieksmi - nav ari jabrinas, bet ta cita tema). Tatad, 6 nedelju laikaa piedzen un iedzen - matemaatiku, jo ne visaas skolas, piemeram, atvasinashanu maca (to gan praktiski japielieto velak arkartigi reti SSE), anglju valodu lai vismaz speetu prezentacijas aprakstiit grafikus vai ko taadu, iemaca un pieradina pie lielapjoma tekstu lasishanas, utt.
To 6 nedelju merkijs - paradit, ka jo vairak jadara, jo vairak var izdarit. nav brinums, ka daudziem cilvekiem arpus SSE ir diezgan laiku eedoshi hobiji - sports, dejas, foto, utt. Tai pat laika tajas 6 nedeljas ir ari taaaaaadi tusinji ;)

Talak. Nakamos 2 gadus vienakrshi jamacas. Citi priekshmeti vieglaki, citi grutaki, citi vieglaki, bet, piemeram, obligatais apmeklejums un puse lekciju sakas 8:15. Lekcijas ar retiem iznjemumiem ir katru dienu. Vienlaicigi macas vienu priekshmetu, sesijas ka tadas nav (ir tiem, kam ir paradi) jo eksameni ir videji reizi menesi pec tam, kad iznjemts kartejais priekshmets. Pedeja gada ir specializacijas un bakalaura rakstishana.

Pozitivi ir tas, ka iemaaca domaat. Neliek stundam rekjinat bezdarba liimeni vidusskolas limenja teksta uzdevumos, kur miltu maisu vietaa iebaazti dati par nodarbinaatiibu, bet maaca to, kaa un uz kadam sakaribam darbojas ekonomika. Stasta par biznesa vadiibu, procesiem. Ir iespeja apmeklet papildkursus - valodas, vel dazhadus - tagad daudzi nomainijushies, man vairs nav aktuali, tapec nezinu, kaadi tieshi it. Man ljoti patika un nodereja Leadership.

Par MartinK teikto, ka ta ir ekonomikas, ne vadibas skola - b-shit. Jaa, daudzi studenti vadiibas priekshmetus uztver kaa soft un bezjeedziigus, kas tikai janokarto, bet ta nebut nav. Darba saskaroties ar dazhadam planoshanas un attistibas lietam reizi pa reizei sanak atcereties kadu "muljkjigu" teoriju no skolas laika. Mani pashu ekonomika un visas tas korporativas finanses, auditi mazak saista, tapec esmu vairak pie vadiibas, planoshanas ari darbaa. Un pati programma, starp citu, saucas ekonomika un uzņēmējdarb'bias vadība.

Paullic, nezinu, kur musdienas var dabut ekonomisko izglitibu, ebt ekonomiku macities vislabak tiesham ir SSE. Ieksha tikt ir gruti, netiek un pat vairakas reizes ari cilveki, kam ta ir sirdslieta, kas izmacas LU un talak strada viena likmeni ar tiem pashiem SSEistiem.

Pats savulaik gaaju neparliecinats, vai man to vajag, vai man tas patik. Nebiju macijies ne 1. gjimnaazijaa, ne ari kur citur special, naaku no parastas mazpilseetas videnes, praktiski visi bija parsteigti par manu izveeli. Man pat atzimes knapi knapi pietika lai atbilstu prasiibaam, ja godiigi, jo videne neredzeju lielu jeegu censties - kas necentaas vareja dabut 6-7, kas centaas - 8. Protams, to jeegu es redzu tagad :)

iestajos, pieredze ir nenovertejama, cilveki, zinashanas.

Par minusiem.

Macas cilveki no visas Baltijas, pasniedzeji no arzemem - tapec praktiski nav informacijas par Latvijas gramatvedibu, likumu normaam, tas jaiemacas on the fly darba vietaa.
Maksa. Agrak studijas bija bezmaksas, tagad visai nejauka maksa. Tomer, ir ta verts, ja iespejams atljauties. Bankas piedava ari labus kreditnosacijumus SSE studentiem, ala Special Offer :)

toties - tiek nodroshinati visi macibu materiali, gramatas, raksti - viss pietiekama skaita, laba kvalitate, utt. Ljoti pretimnakosha administracija, zina katru studentu vaardaa, zina visas problemas kur kadas radushaas - cilveki kam nav vienalga. Sanaca LU pamacities, nu sorry...

Tapat eksameni - ir gruuti. Daudzi eksameni tiek taisiti ar aprekjinu, lai vairak par 60-70% no eksha fiziski nebutu iespejams izpildit atveletaja laika. tas uzsit stresu, tachu tai pat laikaa ari noruuda. Un nav kaa gadas LU un gan jau ari citur, kur sezh pasniedzejs mutiskaja eksamena ar vienu vienigu merkji - tevi izdraazt un iegaazt.

isak sakot... ja ir velme staties, vajag pamegjinat. ir ari atverto durvju dienas, prezentacijas, droshi vari komunicet ar studentu asociaciju, noteikti vajag atnakt, apskatities skolu pavasari kad nu tas dienas tur ir. Un nevajag baidities - kaut ari SSE studentus baigi visi par snobiem un zubrilam pataisa, isteniba tads ir retais. SSE tiek cilveki, kas mak ne tikai amcities, ebt ari kaut ko jedzigu ar tam zinashanam izdarit, nevis akuraati iekalt Zaljo Zemi...
Publicēts: 20.08.09 11:20
 citēt
Pauliic:anyway arī pēc zviedriem strādā par oficiantiem un anglijā kabačus lasa

Minēsi kādu piemēru? Visus, ko pazīstu kā zviedru beidzējus, zinu visnotaļ respektablos un labi apmaksātos amatos, vienu arī Zviedrijā (anglijā gan nē), bet ne jau lasīt kabačus, taisīt auditu vienam lielam zviedru uzņēmumam. ;)
Publicēts: 20.08.09 12:25
 citēt
da vinjsh par ekonomisko izgliitibu runaja... letak, ertak, vienkarshak. gan jau ka sajaucis zviedrus ar kaut ko.
Publicēts: 20.08.09 15:25 labots
 citēt
Ir arī, kas anglijā labi apmaksātos ne-kabaču darbos strādā. Gadās visādi. Ne jau skola vien Tev nodrošina nākotni - Tev pašam kā cilvēkam ir jāspēj skolas dotais izmantot, arī SSE.

Ir nācies dzirdēt kritiskas piezīmes par atsevišķu priekšmetu izpildījumu no tur studējošajiem, bet kopumā ir baigi OK. atsevišķi priekšmeti gadās jebkurā augstskolā un programmā. Cilvēki lielākoties ir jauki, vide - ļoti patīkama.
Mācību maksa uz pārējo augstskolu fona principā nav augsta.
Publicēts: 20.08.09 15:38 labots
 citēt
Wind_Chaser:Mācību maksa uz pārējo augstskolu fona principā nav augsta.

Nav. bet tomer, tie ir 2200 EUR, kad es stājos, ja būtu bijusi maksa, diez vai ietu. Nebiju 100% pārliecināts, ka tas ir tas, ko gribu.
Publicēts: 20.08.09 23:24
 citēt
Paldies Versatile!
Pabeidzi jau ja?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):