Gudris , tev kā vienmēr "gudras" idejas . Bet tiešām var arī iztikt ar kautkādu vecu celeron 300Mhz , pat strādās!
Nesen nācās kodēt mpg2 priekš DVD (nebiju sen darījis to) . Agrāk uz vecā jaudīgā kompja man stunda video kodējās ap 2 stundām bet tagad 8 minūtes - jūti starpību?
....Predstavjte sebe kompjuter Makintosh , tam korpus sostovljaet 90% ceni izdelija , chto u nego vnutri i chto u nego s naruzhi , malo kto ponimaet kak rabotajut eti vintiki vnutri no kogda ego vidjat kak on sverkaet plastikom vse ponimajut chto eto ochenj solidnaja vesch vot pochemu oni tak rasprostraneni sredi tvorcheskih ljudei i inteligencii ... (C) Artjem Golikov ... Master klass Pro Kompoz.
Уже некоторое время там ничего не сверкает пластиком,там теперь сверкает матовым аллюминием. Klau,ja jau kaste ir 90% cenas,tad pasaki kur lai par ~185 latiem dabū māteni ar diviem četrkodolu pročiem,diviem cietajiem ,10Gb rama un pārejiem sīkumiem,kas nu tur vēl iekšā sabāzti?
60uz5komats6:Klau,ja jau kaste ir 90% cenas,tad pasaki kur lai par ~185 latiem dabū māteni ar diviem četrkodolu pročiem,diviem cietajiem ,10Gb rama un pārejiem sīkumiem,kas nu tur vēl iekšā sabāzti?
tur jau tā lieta, datorkomplektu licējiem ir pasūtītas ļoti lielas partijas, kur komponenšu cenas ir 2x..10x mazākas. Datoru pašam likt ir tiktāl izdevīgi, kad izmanto budžeta vai plaši izplatītas detaļas (ar kurām piesātināts tirgus)
tā tas ir bijis vienmēr... visās ražotnēs.. ja tev pateiks, saliec auto no detaļām, kaut vai opeli - nu nesūda neiekļausies iekš 10.000Ls.. bte `veikalā` tādu pa 5kLs nopirksi
Klau,ja jau kaste ir 90% cenas,tad pasaki kur lai par ~185 latiem dabū māteni ar diviem četrkodolu pročiem,diviem cietajiem ,10Gb rama un pārejiem sīkumiem,kas nu tur vēl iekšā sabāzti? Ideāls variants būtu, bet man šķiet, ka šis man bik pa dārgu Ak Dievs, kādas gudrības sarakstītas - es pusi no šitā nesajēdzu - es varu jums pastāstīt kā restaurē akmens, ģipša utt. skulptūras - nu neesmu es hakeris Ko man vajag - vienlaicīgi strādāt laitrūmā, fotošopā, pārvedot RAW failus uz JPG + renderēt video (to visu vienā laikā - protams - tās ir tikai vēlmes) summa par pašu kasti max 400 Ls (tas nenozīmē, ka obligāti jābūt 400 Latos)
Ar MAC esmu strādājis - tobiš mēģinājis (ņifiga nesaprotu) - iespējams, ka labs viņš ir, bet vellos dārgs arī.
Nez vai nopietns brenda dators, priekš bildēm, par 400 sanāks,atliek vērsties pie vietejiem salicējiem,tur kā reizi visādi pārgudrīši strādā,kas grib lētus komponentus sakrāmēt kastē un pa dārgo pārdot,visādu pārsteigumu iespēja liela,bet nu var paveikties(daudziem maniem paziņām gan nav paveicies).
Uzcenojums ir viena lieta - marketinga uzcenojums - pavisam cita...
Viens ir relālā pašizmaksa + peļņa. Otrs reāla pašizmaksa + megapeļņa, kuru mēģina attaisnot ar stilu un elegantu smadzeņskalošanu, ka šis ir labāks nekā tas otrs...
es pats sev visu lieku no detalam kadas izvelos, parasti tach redz visu kas ielikts. cita diksa firmu, ramu plati un procus jau nu vispar, samsungam peimaksa 5 ls un var tadu pashu WD nopirkt un tada garaa
Nu vot atkal panesās datorurķu forums.Krutu vai mazāk krutu gigahercu un mega/gigabaitu un citu dzelžu apraksts negarantē to ka visstas bez problēmām strādās konkrēti ar bildēm.Cilvēks tak gribēja nopirkt izsaiņot ieslēgt un strādāt,diemžēl tas raksturīgi tikai brendu datoriem,tai skaitā ābolam.Atliek tikai izvēlēties kādu Latvijas datorfirmu,kas strādā vismaz 10 gadus un doties pie šiem ar saviem~400 latiem un cerēt,ka tam dzelzim pēc pus gada neuzpeldēs kādas mistiskas problēmas.Jā,no tautas gudrību vācelītes: Dators jāpērk jaunā mēnesī,tad šim utis nemetīšoties.
60uz5komats6, tas ir tikai tavs viedoklis, bet ne reti tiesi sajos kantoros strada halavskiki vai atstadinatie studenti, kuri no PC nekadas jegas.. zin tik daudz, cik AGP karte der ieks AGP slota... DDR800 ieks >=DDR800 m/b un t.t. bez jebkadas ponjas ko tie cipari tur nozime.. nu un attiecigi tiek komplekteti.
vel laikam nebus jaunums, ka veikala liek kompjus no letakam detalam, vai kuram ir kads brakis vai vel kas. datorbode vienmer censas maks. pelnu dabut.
dzirdets, ka pat ja uztaisa sarakstu ar detalam, ieliek ne tadas ka vajag... luk tev i datorbodes. ..
NU a DELL/Apple ir dargi, jo piegade jau vien ko maksa... nodokli+trasportesana+varka viniem+ varka vietejiem+varka starpniekam+varka par liguma noslegsanu un t.t. ... visur tiek kads %
Nu bet tiesa arī serviss pēcāk tiek nodrošināc... Vismaz savulaik pirktam Capital datoram, kad gribēju tajā vairs nestrādājošo mātesdēli nomainīt par savu naudu nepilnus 3 gadus pēc nopirkšanas, man viņi paši paziņoja, ka man vēl garantija esot mēnesi ar kapeikām, tākā es ar savu naudu varu neuzmakties - tā esot garantija.
60uz5komats6 , zem teksta ir kopiraits , tie nav mani vārdi un es zinu ka nav 90% bet pietiekoši daudz maksā tas ābola logo . Ideja bij tā ka iekšas gan mac gan pc ir vienādas (ražotāji dzelžiem ir vienu un tie paši).
Gudris , spēles ar var spēlēt uz 300Ls kompja un var uz 1000Ls kompja spēlēt - starpība būs apmēram tāda paša , vienam spēlē būs 10fps , citam 30fps un citam 60fps. Tā pat arī PS vai Lightroom apstrādē nav svarīgi 2 sekundes tev operācija veiksies vai 4 sekundes vai tomēr 6 . Šīs lietas visas sāks justies uz 100 un vairāk bilžu apstrādēm. Es starp QuadCore 2.4Ghz sistēmu un Core i7 sistēmu jūtu ļoti lielu starpību konvertējot 1000 bildes Lightroom be protams varu strādāt ar abiem vai arī ar core2 8xxx sērijas vai arī pat veco 2xxx sērijas sistēmu. Tā kā tavi piemēri no ideāla ir ļoti tāli. Ja Lutums domā strādāt grafiskos un video redaktoros tad bezjēdzīgi tērēt 50-60Ls vairāk par 4830 video karti ja pietiek pilnībā ar 4350.
60uz5komats6, bieži visādi paziņas grib nopirkt tā lētāk un tad protams uz visādiem Asrock mēsliem problēmas notiekās. Brenda kompjiem raksturīgs tāpēc ka visādi "gudri" maz sajēdzoši kompjos dod padomus ko labāk savākt.
Viens no maniem veciem kompjiem bij bez restarta strādājis zem OS XP ar Photoshop un citām programmām apmēram 3 mēnešus un izslēgt nācās tikai dēl kārtējā dzelzā upgrade.
Protams ir atkarīgs kādi mērķi kompja lietošanai, bet šķiet, ka galvnenā fiška jau ir nevis dažādu detaļu un komponenšu krutumā, bet tajā kā tās komponentes spēj strādāt saslēgtas kopā... Tā piemēram stāsts iz filmētājiem par kompi, ko lieto montāžām - izdomāja tur pirkt jaunu "krutāku" kompi. Tur iepirka tādu monstru, kas pēc parametriem bez maz vai 3x krutāks par veco. Saslēdza, sāka strādāt - a ņifiga. Strādājis 2x lēnāk nekā vecā montāžas stacija, kuras komponentes visas bija optimizētas (bij tur kkas ar ziemeļu u.c. tiltiem utml man nesaprotamām lietām) tā, lai iegūtu tieši vislabāko performanci priekš videomontāžas. Tas protams ir kompis ar pavisam specifiskām vajadzībām, bet šķiet arī ja nevajag kompi priekš geimošanas, bet priekš bilžu apstrādes, video utt - tad tur citas prasības tomēr...
CerambyX , ir teiksim daudzkodolu proči ar zemāku frekvenci katram kodolam nekā agrāk teiksim 3.2Ghz . Atiecīgi ja softs nesuportē daudzkodolu pročus (softs mēdz suportēt bet plugini nesuportē) tad atiecīgi kompī strādā tikai 1 lēnāks kodols un arī ātrums būs lēnāks. Tik pat labi ar 64bit , labāk ja PS64bit bet diemžēl daudzi plugini nesuportē 64bit PS. A filmētājiem daudziem patīk vecie softi , Cik zinu tad daudzi lietoja Premiere 6.5 veco pluginu dēļ.
CerambuX.. haha, par to ziemeļtiltu.. ja tads ir, patiesiba tas ir tas, par ko runaju ieprieks - tas atbild par pareizu salagotibu starp procesoru atminu videokarti un ka tilts uz dienvidu tilta čipu, kurš atbild par periferiju (montažaia nav tik svariga).
resp. m/b izvelas vispirms pec taa čipa "iespejam/versija", tad tikai montazas kvalitates (tipa brends m/b). teiksim jaunie inteļi čipi P45, p35 ir uberlabie priekš jaunie Core pročiem..
patiesiba atklasu noslepumu - kompja frizošana kareiz saistita ar to čipu-atmiņu-proci. tas netiek galā vai nu lētuma/universāluma dēļ vai pārkaršanas dēl. ta luk.
a par daudzkodolniekiem JRJ jau pateica. nav jegas likt 8x CPU ja softs tikai ar vienu strada.
Ja vēlies saņemt patiesi profesionālu atbildi uz jautājumiem, kas saistīti ar ar datordzelžiem, uzdod tos [url=www.boot.lv
P.S.
1.]www.boot.lv
P.S.
1.[/url] AMD procesoriem, lai ko kurš par tiem labu neteiktu, es intuitīvi neuzticos jau gadus 10, jo ir ļoti negatīva pieredze ar resursu nepietiekamību. Kā savulaik paskaidroja LU speciālisti, datorprogrammas primāri tiek veidotas Intel procesoriem, un AMD lielu daļu savas enerģijas patērē, lai par tādiem izliktos. AMD esot labi vienīgi datorspēļu cienītājiem.
2. Dzelzs no dzelža atšķiras, pat ja tiem ir identiski nosaukumi. Uz portatīvā man HP Pavilion Adobe CS4 Master Collection strādā bez īpašas aizķeršanās, taču kolēģim uz analoģiskas mašīnas - spēcīgi iebremzē. Iespējams arī, ka vaina slēpjas nedaudz atšķirīgos softos, pareizāk sakot - tajos servisos, ko tie nodarbina fonā.
1.) boot ir daudz normalu dzeku, bet liela mera dabusi "sitienu seja", jo pirmais ko pateis - mekle.. sitais jau ir apnicis... 2.) programmas netaisa tikai inteliem... programmas kompile un linko prieks x86 arhitekturas.. es ka programmetais to zinu. Prieks mikrokontrolieriem tas pats - vai nu raksta softu prieks AVR, PIC, CPLD loģikas un t.t. - procis saprot tikai instrukcijai.. nav nekāds "__for_intel_funkcija()" 3.) amd speles nav diez ko atraks par inteli, iespejams tam varbut nedaudz atrak izpildas MMX SSEx instrukcijas, bet liela mera tie ir vienadi 4.) visdrizak hdd pilns vai atmiņa, vai nepareizo adobe sakonfigurets
starp citu, ja grib šopam atsevišķu disku, tad i pieejami RAMdiski.. tie ir visātrākie, bet nezinu vai ātrāki par SSD (DRAM atmiņa liekas būs tomēr ātrāku par fleša atmiņu)
Amd tik pentium 4 laikos bij geimeru risinājums .. kopš c2d un i7 arhitektūras izlaišanas AMD nīkst šajā jomā. Pats sēžu uz AMD Phenom 8450 X3,4gb ddr800 OCZ rama,Ati 3870 video kartes un kkāda prastā 320gb cietņa,tas viss turās uz ASUS M4A78-E mātesplates un iet zvērā bez problēmām. Statisko testu rezultāti dzīvē nav tik ļoti manāmi,jo tā viena sekunde dzīvē īpaši neko nemaina.
Man pavasarī ņirdzīgs gadijums sanāca , lauku radiniece bij sākusi šancēt kautkādā provinces dizaina kantorī . Bet par cik mus tāka "Krīze" šie vis pa mājām šancē , meiča aiziet uz Maxsimu kas tur šās miestā KRUTĀKAIS bodinieks kur tirgo PC un pa ~500Ls nopērk kautkādu AMD herviņzinko "Očeņkruto" no sērijas "Dators spēļu faniem" Pirmās problēma sākās ar grafiskajiem softiem kurus viņš ar savi 4GB atmiņu nu ļot nemīlēja . Tad vēl Microsoft Office Word 2007 Latviskā versija uz šā sit nost negribējusi strādāt . A man tur storijs tāds , sievastēvām nosprāga viņa 6 gadus vecais P 1700 , šis vecs cilvēks 72gadi būdams aizvelkās uz to pašu bodi Maxsimā un saka ŠIM VAIG tādu pašu kā bija šis noraktijis ciparus P 1700 procis utt. A izrādās tur tirgo arī LIETOTUS brendus. Šim pa ~80Ls iedod Compaq ražojuma galda staciju ar ~1700 proci un 1Gb atmiņu + licencēts WIN XP PRO ar visju sofra CD lidzi un antiviruss. Ka no firmas bodes vienvrdsakot. Onka aizspj majas ierubi LAIMĪGS . Tad nu minētā radiniece kura taka pie opišā brīžam nāk pamācīties projektēšanas gudrības vienudien pie tā piesēdināta jo Onka savos 72 gado kautko tur nav mācējis atrast . Es pirms tam viņam biju uzkrāvis jau Microsoft Office Word + CS3 + Corel + Cadus . visu ko šim reizēm vaig. Dāmīte bij to kasti izdarbinājuis un zvana man kas tā par zvērīgu mašinu ?? Es saku kāda zvērīga par 80Ls maxsimā pirkts šrots A šim man saka viņai ar MAXSIMĀ pirkts PATS KRUTĀKAIS PAR 500Ls un viss str`daājot vismaz 2x lēnāk nekā uz Opīsā ŠROTA
datoru pērkot ir jāņem vērā relativitātes teorija. es te darbaa testu sariikoju - es uz sava netbuka ar 1gb raami konkreetu bildes apstrādes procesu - no datora ieslēģšanas līdz gatavam darbam izdarīu ātrāk nekā uz G5 ar 4 gb rāmi....