Kur lai iepērk jaunu stacionāro datoru, pa normāliem cipariem, jaudīgu proci (x3), labu video karti un operatīvo atmiņu ...? Baigi sen neesmu saskāries ar šo lietu - tamdēļ arī jautāju PS. Elkors nebūs gluži īstā vieta
Nedeelju atpakal nopirku mobilo Xnet.lv ar priekshapmaksu, pec 3 dienaam piegaadaaja. Papeeti www.xnet.lv... un tur gar sanu var veelamus parametrus salikt
Ar datoru vai to daļu pirkšanu pašreiz ir bēdīgi. Ir tāda sajūta, ka visi vairumtirgotāji vairs neiepērk jaunu preci un tirgo tikai to kas ir palicis noliktavā.Kā rezultātā ir pieejams visai ierobežots preču klāsts, pamatā draņķīgas detaļas.Mazās firmas, kas tirgoja par labām cenām, masveidā bankrotē, tā kā uz garantiju var pārāk necerēt.To vietā rodas jaunas firmas, bet tām neviens vairs nedod preci uz krīta.
Labu performance datoru salasīt principā ir neiespējami, iesaku lasīt kopā to ko var dabūt, ar domu, ka pēc gada vai diviem tā vietā nāksies lasīt jaunu datoru. Vai arī nogaidīt.
Ursus:Ar datoru vai to daļu pirkšanu pašreiz ir bēdīgi. Ir tāda sajūta, ka visi vairumtirgotāji vairs neiepērk jaunu preci un tirgo tikai to kas ir palicis noliktavā.Kā rezultātā ir pieejams visai ierobežots preču klāsts, pamatā draņķīgas detaļas.Mazās firmas, kas tirgoja par labām cenām, masveidā bankrotē, tā kā uz garantiju var pārāk necerēt.To vietā rodas jaunas firmas, bet tām neviens vairs nedod preci uz krīta.
Labu performance datoru salasīt principā ir neiespējami, iesaku lasīt kopā to ko var dabūt, ar domu, ka pēc gada vai diviem tā vietā nāksies lasīt jaunu datoru. Vai arī nogaidīt.
Vari minēt kādu piemēru?
Tas vai vairumtirgotājam ir uz vietas ir pa visam vienkārši noskaidrojums paņem to pašu m79.lv veikalu un paskaties konkrētās preces stāvokli noliktavā vai piegādes laiku.
90% tehnikas tiek pirkta tikai pēc klienta pasūtījuma izdarīšanas un nu jau teju vai visiem ineta veikaliem ir automātiskā sinhronizācija ar noliktavas sistēmu.
Es iemanījos metaleksā salikt kompi pēdējā brīdī... tpfū, tpfū, tpfū... ka tik kas nenotiek... Laikam tomēr tai pašā m79 būtu tagad jāliek. Brīvības 155, tikko šo to vēl ņēmu... vēl šie dzīvi...
Ne reālu ciparu ne piedavajumu , ja neskaita Stulbja "Geimu dračilku" AMD meslus nepiedavat , tas "Tehnofanu" ieriecināšani , normāla gtava sistēma Bilžu ikdienas apstrādei birojā ~70mb faili lidz 30-40 Gb pakešu apstrādei RAW+ PS , lai pareleli vel ar citus darbus var darit PROCESA.
ox3r:Samsung disku labāk neņemt... Ar to var beigties slikti. Iesaku labāk WD un ja nauda ir labāk RAID saslēgt.
bet man savukārt daudzi WD nobrukuši, bet darbā samsungs jau 5gadus rūkā... bet tas jau būs fleims... nesāksim te hdd karu.
ja esi par sevi parliecinatsu n zini ko gribi, tad pa detaljam perc. vai nu ebay, vai te pat risket. ja negribi skruvet, aizej m79, mos kaut ko salasiisi normalu.
Ir labi gan AMD, gan Intel modeļi. Kad parādījās AMD Athlon 64bit 3000+ utt tie modeļi, tad AMD gāja zvērā, tad parādījās Intel core2 duo un AMD bija žopa. Tagad jau atkal savādāk
bāzēm apdrošinātāji pieprasījuši garantus un tāpēc kredīt limiti daudziem nav vairs un tāpēc priekšapmaksas. Par Samsung HDD ar starp citu nav bijušas problēmas (pats gan WD , Hitachi(IBM) lietoju) . AMD neņemtu gan ja ir nauda , pats lietoju i7 un to arī rekomendētu.
ja interese ņemties ar vairākie HDD tad ērts ir Chieftec case , kurā cietie no sāna spraužas uz sliedēm neskrūvējot. Iesaku neekonomēt uz laba barokļja un jaudu paņemt ar rezervi.
Lunis , ar geimju AMD ar tāda jocīga lieta sanāk . Pa visu laiku man mājā ir bijuši 2 AMD un no abiem esmu spļāvies. Otrais man vēl tagad stāv izslēgts un par to arī stāsts - AMD X2 4200+ uz LanParty DFI mātenes. Sīkam sataisīju spēles spēlēt bet puse no sainstalētām vienkārši lidoja ar erroriem laukā , otrā puse gāja stabili. Liku visādus ADM Procesora draiverus (Jau stulbi skan , instalēt draiverus procim) , bet spēles tā arī nestrādāja (domāju problēmas ar CD/DVD Emu. Tad vienkārši vienu brīdi nolēmu ka jāupgreido uz core2 , ko arī izdarīju. Win bija slinkums pārinstalēt un cerēju ka aizies ar veco . Protams zilie logi uz amd draiveru ielādēšanu intelim . Safe mode un uninstall šos . Win iestartējās , saliku visus draiverus nepieciešamos un brīnumi .... visas spēles kas nestrādāja sainstalētās stabili sāka strādāt uz tās pašas instalācijas un vecā win. Faktiski nomainīts tika tika procis , mātene un rams. . Tā kā pēc ZX pirmo PC savācu intel tad tā līdz šim to arī daru (izņemot tās divas eksperimenta reizes)
Normalu datoru (iMac 24") un labu OS (Mac OSX) vari palukot she labu labais, grafiskiem un ne tikai darbiem + monitors nav jamekle atseviski - www.aboluveikals.lv...
ko tev nozime "pa normāliem cipariem, jaudīgu proci" parasti labas lietas ari maksa labi it sevishki ja velies ar tam kadu laiku stradat nevis chakareties
Starp citu, m79 pirms kādas nedēļas ir bankrotējis. Pēc Latvijā pieņemtas tradīcijas tā vietā ir uztaisīta cita sia, kas darbojas ar to pašu mājaslapu m79.lv Un šai sia vairs neviens neko nedod uz krīta - ne visu kas ir tajā lapā var dabūt vai tikai ar priekšapmaksu. Man liekas arī, ka visiem tiem kas kaut ko pirkuši no m79 garantija nu ir pa kāju.
JRJ:Lunis , ar geimju AMD ar tāda jocīga lieta sanāk . Pa visu laiku man mājā ir bijuši 2 AMD un no abiem esmu spļāvies. Otrais man vēl tagad stāv izslēgts un par to arī stāsts - AMD X2 4200+ uz LanParty DFI mātenes.
Man katreiz kā kantoros kur šancēju uzradās jauns IT KUĻĪBINS nācies pietiekt MUMS AMD nepiedāvāt ! Pilnīg fanātiska mānija Latvijas IT manikiem ņemt šīs nestabilās sistēmas "Ķīlētāju gars" kautkāds . Ļot labi pateica čalis kas mums Briselē administrēja serverus un drošību "AMD izvēlās Krievi un līdzīgi austrumeiropieši kam ka tik dzelžos padračities un paskrūvēt parkarsušus radiātorus izkusušus ventilātorus un sadegušas mātes" tipisks "Banana fanu brends" Savukārt Parīzes birojā stāvēja viens AMD monstrs kuru bij saskruvējis vietējais IT kuļibins , Marokānis pēc tautības kad šis bij visus mūsu MAC + DELL apkopis šis parasti pazuda pie tās kastes un "Geimus rubija" šim tur nez cik reiz tas procis bija "Uztunets" bet pastāvīgi smirdēja pēc "Sviluma"
griezite:Normalu datoru (iMac 24") un labu OS (Mac OSX) vari palukot she labu labais, grafiskiem un ne tikai darbiem + monitors nav jamekle atseviski - http://www.aboluveikals.lv/index.php?menuid=809
khe saruna ar kadu kurs var no vairumtirgotakie, abut, sanaks letak un jaudigak. pasaki ko tu gribi precizi un pateikshu cik tas caur mani varetu izmaksat, un protams visam detalam 2-3 gadi garantija
A, nepamanīju lietotāja vēlmi pēc AMD produkcijas. Neiesaku, neiesaku... Būs čakars un iespējama vilšanās.
Ja ir daudz naudas iesaku i7-920 ar ASUS P6T SE vai MSI X58M pamatplati. Ja ne tik daudz Core2Duo E8500 ar kaut ko uz Intel P45 čipseta - MSI P45 NEO-F vai ASUS P5Q Core2Quad nav jēgas, tad labāk uzreiz i7
Pirkt var jebkur, kur var lēti dabūt, arī tai pašā m79, ja vien viņi var piegādāt.
griezite:Normalu datoru (iMac 24") un labu OS (Mac OSX) vari palukot she labu labais, grafiskiem un ne tikai darbiem + monitors nav jamekle atseviski - http://www.aboluveikals.lv/index.php?menuid=809
Cilvēks takš PC prasīja!
Es pats tiku gadu atpakaļ darbā uzsēdināts uz Ābola , tagad tikai domāju kā pašam pie sava tikt , nu nemaz vairs negribās PC , tikai pagaidām esmu spiests čakāties
Nav tik viennozīmīgi. Sen jau pagājis laiks, kad tas PC bija švakāks par to Mac... Mac ir mazliet par dārgu (dēļ marketinga) novērtēc. Bet cilvēki jau pērk... Slikts nav, bet ikdienā lietojot abus nākas secināt - būtiskas starpības izņemot stilu un cenu nav...
P.S. Lēts PC ir nestabils un švaks, bet atbilstoša līmeņa un augstas kvalitātes komplektējošo aprīkots PC ir tik pat stabils un ātrs un maksā ~20% mazāk par to Mac...
Tas atkarīgs no cilvēka,ja milzīgu gandarijumu sagādā ietaupītais piķis un bērnībā nav sanācis gana ar konstruktoriem izspēlēties,tad Mac tiešam nav variants.Savukārt,ja ērtības darba procesā ir būtiskākas,tad var arī par Mac padomāt,24" iMac ir labs iesākuma variants,monis arī 24niekam ir labs priekš foto(rokas nost no 20nieka!)Nu jā man āboli pašī kādus 5-6 gadus,tad tiek lūkots jauns,ja cenu izdala ar gadiem un pieskaita hdd un ram apgreidus,tad nemaz tik ļoti dārgi nesanāk.
visa ābola burvība ir iekš klaviatūras. es nopirku Apple keyboardu pie PC un tiešām ir ērtāka.. tas kāda OS jau ir pofig.. macosx ir tādiem prastiem/slinkiem cilvēkiem.
ja negrib windows, uzliec linux.. bus lidzigs Mac-am.
60uz5komats6:Tas atkarīgs no cilvēka,ja milzīgu gandarijumu sagādā ietaupītais piķis un bērnībā nav sanācis gana ar konstruktoriem izspēlēties,tad Mac tiešam nav variants.Savukārt,ja ērtības darba procesā ir būtiskākas,tad var arī par Mac padomāt,24" iMac ir labs iesākuma variants,monis arī 24niekam ir labs priekš foto(rokas nost no 20nieka!)Nu jā man āboli pašī kādus 5-6 gadus,tad tiek lūkots jauns,ja cenu izdala ar gadiem un pieskaita hdd un ram apgreidus,tad nemaz tik ļoti dārgi nesanāk.
Nopērc normālu DELL darba staciju + Monis, pēc gaumes un paša izvēles. Cena finālā būs ~20% zem MAC cenas. Nekāds konstruktors - lietojams 1:1 tieši tāpat. Lieto kaut 10 gadus, tik būs morāli novecojis. Tas viss ir Apple marketinga mīts, ka IBM compatible nemitīgi lūst, karās, tiem ir problēmas un divu gadu laikā tie iet bojā vai tos šausmīgi apsēduši negantie vīrusi...
Moš ja baisi santīmu drāž, pērk visu pašu lētāko - moš tā arī ir, bet pārspīlēt nu gan nevajadzētu. Mac lūzt tieši tā pat kā jebkurš top klases PC un nevajag te ļa-ļa...
Vairāk te ir jautājums par stilu, nevis par kvalitāti....
Un maliet var piekrist Manalay, klaviere ir forša, vairāk stilīga, ja pameklē var līdzvērtīgas aftermarket atrast arī pie PC...
Nedaudz no dzelžiem, jo esmu licis neskaitāmus kompjus.
datora stabilitāte ir ļoti atkarīga no mātesplates - lielākā daļa ir duriki un tieks, ka procis ir tas galvenais - tā ne sūda nav!! Par visu atbild stabils čips-kontrolieris uz m/b, kuram jabut labai dzesei, labā tehniskā izpildījumā - perfekti savilkti celiņi, visādas kapacitatīvas/induktīvās strāvas/gļuki un t.t. Respektīvi, ja nestrādās iekšas, tad no dārga proča un citu dārgo detaļu nav nekādas jēgas..
Ja salīdzina ar cilvēku - tad tie būtu iekšējie orgāni, kas baro un regulē organismu - kājas/rokas/smadzenes un t.t. - ir tikai periferija. ar beigtām plaušām, nierēm, aknām un kunģi nav ko cerēt uz pilnvertīgu dzīvi
Rūpīgi atlasīta m/b un atmiņa - pamats stabilam PC. Starp citu MAC ir nekas cits kā parastais PC (sastāvdaļas ir tās pašas citā izpildījumā)
Bingo! Tikai un vienīgi piekrist Mandalay! Bez normāla mātesdēļa/barokļa nekas nenotiek... Apple vienkārši ir atlasījis vai pats saražo noteiktas kvalitātes konstruktīvo priekšrocību vai kā savādāk specifikai atbilstošas augstkvalitatīvas komponentes. Saskrūē kopā un pārdod pa dārgo, jo iespējams ir papildus paaugstināta kvalitātes kontrole, kas vērtē ne tikai atsevišķus komponentus, bet arī to kopsadarbību ne tikai izstrādes, bet arī ražošanas procesā... Bet galvenokārt lielāku cenu prasa par dizaineru izgatavotā nenoliedzami stilīgā ārējā veidola un marketinga specu argumentiem, kas bāzēti uz dzelžu stabilitāti un stilīgumu...
Un ir naivi domāt, ka citi ražotāji nepiedāvā tādu pat kvalitāti, iespējams daudz nestilīgākā kastē un ar mazākiem marketinga izdevumiem.
Mac OS jā - saprotams mazāk advancētiem cilvēkiem, bet, manuporāt, labāk tomēr mācēt lasīt arī karti un skatīties sev apkārt, nevis atrofēties un vienmēr paļauties tikai uz savu satelītnavigāciju. Ko iesākt tad, ja tā pārstāj strādāt? Tiem, kas mācēs lasī karti tas nebūs pasaules gals...
Runājot par lētajiem klēpjadatoriem/portatīvajiem. Viena būtiska atšķirība, kas atšķir lētučus no MAC, DELL un citu ražotāju biezā gala - laptopam ir būtiski svarīga izturīga ŠASIJA, kas nodrošina mādesdēlim stabilāku darba vidi - mazāku vērpšanos un bojāšanos dēļ kritieniem utt, līdz ar to bojāšanos dēļ mikroplaisām, kas noved pie gļukiem. Lētučiem tādas šasijas nav - rezultāts lētie laptopi, nemitīgi līdzi staipīti un vazāti iztur 1-2 gadus un tad sākas gļuki...
....Predstavjte sebe kompjuter Makintosh , tam korpus sostovljaet 90% ceni izdelija , chto u nego vnutri i chto u nego s naruzhi , malo kto ponimaet kak rabotajut eti vintiki vnutri no kogda ego vidjat kak on sverkaet plastikom vse ponimajut chto eto ochenj solidnaja vesch vot pochemu oni tak rasprostraneni sredi tvorcheskih ljudei i inteligencii ... (C) Artjem Golikov ... Master klass Pro Kompoz.
Starp citu bez mātesplates ļoti svarīgi ir arī cietie diski. Laba pamatplate ar ātru proci strādās slikti, ja tai pieslēgs draņķīgu cieto disku, vai piedzīs sistēmas disku pilnu gandrīz līdz augšai.
Laba cieto disku konfigurācija ir 1 ātrs sistēmas disks, uz kura ir tikai sistēma. Vislabāk sistēmas diskam ir Intela SSD (nenormāli dārgi) vai WD Velociraptor 15k rpm HDD. Vai kaut kas piezemētāks, piemēram WD CaviarBlack. Jāizvairās no diskiem, kam ir mainīgs griešanās ātrums, piemēram WD Caviar GP. Sistēmas diskam ir jābūt aizpildītam ne vairāk par 70%.
Datu glabāšanai izmanto 2 citus diskus iekš Raid1 vai 3 iekš Raid5. Diski der jabkādi, tikai ļoti ieteicams vienādi. Arī fotošopa temp failiem ir jābūt uz šiem diskiem (nevis sistēmas). Vislabākajā gadījumā fotošopa tempam vispār ir atsevišķs cietais disks...