lai būtu 100 (ne 98%) drošs, ka ne mana kamera pie vainas, gribētu pārbaudīt, vai citas tik lielas kartes lasa. konkrēto nolasīja 2X un tad vsjo, bet pie PC un pie maza sapopiņa karte strādā. kamera d300.
Man bija kadas tris CF pa 8GB, un laik pa laikam lielas klemeja... Jo ar visadiem 2 un 4Gb nekad kkas lidzigs nebija... Tad ir tris pa 2Gb un divas pa 4Gb, viss notiek bez sastregumiem...
Gudris:nu ja 2x nolasiija tad jau kamera lasa...kaut kas nobira laikam
to saprotu, bet pirms iznēsāju nakui kantori, kurš atrunājās, ka karte "strādā" un negrib mainīt, gribu būt drošs, ka nobira karte, ne kameras softs tieši pa lielo karšu lasīšanas līniju,
haralds > Kas par CF modeli un kads razhotajs? Pec Nikona datiem - maksimums ir 8GB un ari ne visi zimoli korekti stradas. nikoneurope-en.custhelp.com...
Ar D300 ir gadijies provetas leta gala "takeMS" CF 16 GB 120x ik pa laikam atnirdzas, bet atkal iesledzot kameru kadu bridi strada. Ta ari paliku pie vairakam 4GB (nav bijushas problemas )
aizmirsu uzsvērt, ka CF. SHITo visu zinu, ar las;ītājiem sastapos, kuri nelasīja SDHC. probļem ne tas, vai d300 lasa - lasa. vismaz lasĪJA. tad vairs nelasĪJA. and the question is - pie vainas karte (a to ne tikai PC, bet arī mazs sapopiņš lasa!) vai varētu būt, ka kamerai softam lielo karšu lasāmais gals atplīsis. gribu paprovēt ar citu LIELU karti, a bodēs ta neatpogātas, diez vai izdotos sarunāt.
"vai varētu būt, ka kamerai softam lielo karšu lasāmais gals atplīsis." vareetu, ja nelasiitu nevienu CF karti. ja karshu lasiitaajs lasa, taatad ar pashu kartinju viss ir ok. kas tieshi pa karti un pa cik pardod?
Es stagnātiski baidos "krāmēt visas olas vienā groziņā". Tādēļ lielākā karte (CF) man ir 8 gB un ar 40D iet bez problēmām. Labāk biežāk pamainīt, nekā gļuka dēļ pazaudēt visu, sevišķi ja tās ir svešas kāzas..
Mans Transcend 32Gb ir lietots jau vairāk kā gadu ar Canonu, arī lielos mīnusos vairākas stundas, un viss ir kulē. Arī 8Gb ir ok. Ir arī "mazās"- 4Gb un 1Gb un nekas nekad nav nobiris ne pie +40C, ne -20C, ne lieliem mitrumiem tropiskos apstākļos.
āāā, tikai 40D nespēj uzrādīt atlikušo kadru skaitu kamēr karte vēl patukša, jo displejā ir tikai 3 cipari. Rāda 999. Vēl viens iemesls, lai pārietu uz gaidāmo 1D IV
waldis:ja karshu lasiitaajs lasa, taatad ar pashu kartinju viss ir ok.
VISS nekādi nav OK, kamera nepazīst, saka sakrālo tekstu: "This card cannot be used. card may be damaged. Insert another card". tikpat labi, ar kameru viss OK, citas kartes ņem, gan mazākas. 32GB ELITE PRO COMPACTFLASH CARD 133X - 44 Ls nāca, vai?, bet nav jau doma pārdot, doma ir, ja ne citādi, tad ar viltu un spaidiem piedabūt tos pirdienus apmainīt. ja neizdosies, tad, saprotams, provēšu noandelēt kādam, uz kura kameras funicēs. bet kantori gan iznēsāšu!
eeelmars:Un vēl, naf tāda lielo karšu lasīsanas softa kamerās, vismaz Canon. Ir failu sistēma ar visiem no tā izrietošiem.
domā nevar pa daļām nosprāgt, tā, ka FAT lasa, a ne NTSc, bet kāviņsauc - ne?
eeelmars:Konkrēti CF.; SD un SDHC ir citi principi.
bet CF ir tāda parādība kā SD - ka SD visur kur ģeldē, bet SDHC ne visur? vismaz veci kā pasaule canon ziepji CF pazīst arī lielas.
Ražotāji kamerai nemaz nav paredzējuši ka kādreiz tik liela izmēra atmiņa būs (minējums) (slinkums meklēt datašītos, gan jau bija ierobežots atmiņas bitu skaits).
Es, piemēram, savulaik biju iegādājies TEAC 120GB datubanku... viss bija OK, kamēr bija jāpārkačā 4-8GB kartes... aizbraucu uz Vāciju, lepni sapircies 16 un 32-nieces, sbildēju pilnas, vakarā lieku pārlādēt... ka tavu māti! Neņem pretī, saka, šai atmiņa jau pilna...
Ja jau 2 x nolasīta,tad jādomā,ka kaut kā tās bildes tika dzēstas no kartes,ja formatējot caur kameru,tad tur varbūt arī tā problēma radās.Faktiski ir viena ņepoņatka, FAT-16 pie 2Gb beidzas,tātad D300 saprot FAT-32.Vārdu sakot jānoformatē tā karte kompī un tad jāiebaro fotoaparātam,tas varētu palīdzēt,bet pat tad to karti lietot nav prāta darbs.Pieļauju,ka kantoris,kas pārdeva nav vainīgs,šoreiz pircējs ir bijis neapdomīgs pērkot aizdomīga ražotāja lēnu un lielu karti.
60uz5komats6:... bet pat tad to karti lietot nav prāta darbs. Pieļauju,ka kantoris,kas pārdeva nav vainīgs,šoreiz pircējs ir bijis neapdomīgs pērkot aizdomīga ražotāja lēnu un lielu karti.
par to jau nav doma, ka atbildīgā gadījumā varētu TO pašu karti lietot. ražotājs nebija pārliku aizdomīgs un lēna pārlieku arī nebija - 32GB ELITE PRO COMPACTFLASH CARD 133X a ražotājs izkritis.
Es tak visiem iesaku - nav ko tās milzīgās kartes lietot kkas nojūdzas i vsjo - cik daudz info pakāsts. Vot iedomājies, sabildē kāzas tādā monstrā un tā pasaka - sorry - eror`s Es lietoju tikai 4Gb`ās, nu sanāk biežāk mainīt - ja kāda nojūdzas - vienkāršāk pārdzīvot
cik nu biezhi .... ja nebliezh nonstopaa (nerunajau par sporta fotograafiem) ... tad 4GB manam, piemeeram, ir 154 kadri (RAW). Pietiekami ilgam laikam pietiek. Ja sesija - tad stundaam 3, ja kaut kur apkaart blandoties - tad gandriiz visai dienai.Nu ja ljooti aktiivi - tad dienaa 2 gab pa 4 GB.
Lutums:Es tak visiem iesaku - nav ko tās milzīgās kartes lietot
ne jau tieši to bilžu, par kuru nebūšanu pauti nost, krāšanai gādāju. saprot, skāde 8X lielāka, kā ja 4 Ggb nojūk un visticamāk, ka iespēja, ka nojūk lielāka. bet ne par to bazārs.
60uz5komats6:... bet pat tad to karti lietot nav prāta darbs. Pieļauju,ka kantoris,kas pārdeva nav vainīgs,šoreiz pircējs ir bijis neapdomīgs pērkot aizdomīga ražotāja lēnu un lielu karti.
par to jau nav doma, ka atbildīgā gadījumā varētu TO pašu karti lietot. ražotājs nebija pārliku aizdomīgs un lēna pārlieku arī nebija - 32GB ELITE PRO COMPACTFLASH CARD 133X a ražotājs izkritis.
ElitePro-tātad Kingston karte.Un kopš kura laika Kingston kartes neskaitās aizdomīgas?133x ir lēna,jī ir vismaz 2 reizes lēnāka,kā kamera spētu rakstīt.
Atceros birojā pie sienas skaidra franču valodā tekstu ATMIŅAS ČIPUS LIELĀKUS PAR 10Gb lūdzam neizmantot !! Sporta bliezēji gan to ignorēja un dragāja arī uz 40Gb kā nemētās Jā un iecienītas bija visādu MISTISKO ražotāju kartes kas atzpazinās kā Mitsubishi Hitachi , Kongstoni bij pilnīgi "Arpuss spēles" ar sliktu slavu Kautgan vienreiz man gadijās labais storijs , pēkšņa "Haltūra" ja tā var saukt ka uz ielas viena "Priekspilseta" pamaniju kādu "Pārīti" a man visas kartes pilnas par cik nacu no N presenēm , kautkadus kadrsu 10 iztiriju bet nu Svak svak , soma nebij maneja tad nu zvanu kolegim lai fix atved kartes , a sjsi saka sim "Zanacjka" esot zem polstera soma , tur bija BEZVARDA karte 64GB kura ta ari atpazinas , kautkadas 3-4h nobildeju kautkadus 400 kadrus un visus ari lauka pec tam dabuja a karte bija AR TOMATU virsu Pats lielakas parv 4Gb neizmantoju