Palīdziet ar padomu, lūdzu - Olympus waterproof ziepenē mju 770 sw tomēr laikam tika iekšā Lībijas jūras sāļais ūdens. Beigts i. Vai ir zināms Rīgā kāds speciālists kuram varētu parādīt šo brīnumu un painteresēties par remontu?
ex Nārai no 2. 1/2-es Ilgvars Nagla arī der. (sorry, nummurs traģiski gāja bojā kopā ar telefonu!). ja nu nelabo - par kroplīti (1/2 polšu) atpērku blices kondensatoru!
Notika brīnums. Aizbraucu es uz Olympus Latvija pārstāvniecību (domādams, ka tur ir garantijas remonts), Vienības gatvē 87b, bet tur ņem un iedod vietā pilnīgi jaunu (tikai jauno modeli u8000sw), pie kam super laipni un operatīvi....pat īpaši bez prasīšanas... nezinu, vai ķibele pie vainas, bet tik laipnus un atsaucīgus cilvēkus sen nebiju sastapis. No sirds, paldies. Pērciet Olympus...
Hels007:Notika brīnums. Aizbraucu es uz Olympus Latvija pārstāvniecību (domādams, ka tur ir garantijas remonts), Vienības gatvē 87b, bet tur ņem un iedod vietā pilnīgi jaunu (tikai jauno modeli u8000sw), pie kam super laipni un operatīvi....pat īpaši bez prasīšanas... nezinu, vai ķibele pie vainas, bet tik laipnus un atsaucīgus cilvēkus sen nebiju sastapis. No sirds, paldies. Pērciet Olympus...
Nezkāpēc visi , kad kaut kas notiek ar fočiku, naidīgi ignorē ieteikumu aizdoties līdz dīlerim vai garantijas servisam... Pie kam domāju, ka šim bija jābūt garantijas gadījumam, ja waterproof kamerā satek iekšā ūdens...
man gan bija garantijas laiks ! Tika pie apm.5-7 m dziļumā ēģiptes ūdens iekšā. Oly pārstāvji nomainīja 1,5 nedēļu laikā pret jaunu un jaunāku modeli- Respect !!! Vispār šis aparāts der tikai zemūdens bildēšanai ! IMHO !
ImkaSm:man gan bija garantijas laiks ! Tika pie apm.5-7 m dziļumā ēģiptes ūdens iekšā. Oly pārstāvji nomainīja 1,5 nedēļu laikā pret jaunu un jaunāku modeli- Respect !!! Vispār šis aparāts der tikai zemūdens bildēšanai ! IMHO !
ImkaSm:man gan bija garantijas laiks ! Tika pie apm.5-7 m dziļumā ēģiptes ūdens iekšā. Oly pārstāvji nomainīja 1,5 nedēļu laikā pret jaunu un jaunāku modeli- Respect !!! Vispār šis aparāts der tikai zemūdens bildēšanai ! IMHO !
ImkaSm:1. līdz 10 m, 2. virs ūdens bildējot sūdīgas bildes visādā nozīmē, bet tas salīdzinot ar 5D un Mark III.
Āāā - skaic - zem ūdens EOS-1D(Ds) un EOS-5D waterproof kaste maksā vairāk par šo mazo Oly... Bet kā ar krāsām tam verķim zem ūdens? Ir arī kāds gatavais WB priekš zemūdens bildēšanas?
a tam verķim blices nava? vai nelietoji, vai lietot bezjēdzīgi? cik bildes skatos - bez papildus gaismas smuku zemūdens pasauli sabildēt ir nāvīgi grūti...
ImkaSm:1. līdz 10 m, 2. virs ūdens bildējot sūdīgas bildes visādā nozīmē, bet tas salīdzinot ar 5D un Mark III.
tas izskaidro viņu pretīmnākšanu servisos - tehniskajos datos 10m dziļums, praksē 5-7m. labāk pietušēt tos ūdens iekļūšanas gadījumus, nekā piedzīvot ažiotāžu, un zaudēt miljoniem pircēju
Tam jaunajam ir novērsts ūdens iekļūšanas defekts! Man šķiet , ka ūdens blīvums(spiediens) sālsūdenī ir krietni lielāks.
Skaidrs - blice der tikai virzemes bilžu saplacināšanai vai piegaismošanai, bet tikai virs ūdens... Sālsūdens blīvums nav pārdabiski lielāks - tas ir tikai mazliet lielāks. Ja nu vienīgi Nāves jūrā tas mazliet ir pietiekams, lai tajā kļūtu megagrūti ienirt...
Ne gluži no citas operas... Nāves jūras sālsūdenī cilvēks negrimst dēļ tā, ka cilvēka blīvums ir mazāks kā ūdenim... Un tomēr spiediens ir atkarīgs no tā cik blīvā vielā tas vai cits priekšmets tiek iegremdēts... Viens un tas pats priekšmets uzvedīsies un reģistrēs dažādu spiedienu, ja tas tiks iegremdēts metru dziļā traukā, ja tas pildīs ar gaisu, kādu smagāku gāzi, ēteri, ūdeni, ļoti blīvu sālsūdeni vai kādu šķidru metālu...