Man pagaidām nav bijuši ne zūmi, ne fiksi platleņķi, bet interesētu kas zūmos (piem. Tokina 12-24, Nikkor 12-24) diapazonā 15-20 mm ir tik slikts...Interesē vienkārši tāpēc, ka kādu no iepriekšminētajiem zūmiem vēlos iegādāties...
Nav tādu,ja neskaita 10.5 zivi.Tie kas filmām taisīti,uz matricas nav nekādi krutie.Labākais kas šobrīd ir 14-24/2.8,bet uz DX formāta to lietot ir nedaudz neprātīgi.
man ar Tokina 12-24, 99% 12mm tiek izmantoti. Un par to gaišumu, savādāk izzīmē gaišie, ne tik krasi kontrastainu, un par labu nāk iekštelpās un mirkli tumšākā laikā. Es briestu uz Tokina 11-16/2.8 būtu pamanījis ka ir tāds nebūtu 12-24 ņēmis....
tā arī ir. 16-35 2.8. Es arī kāzās viņu izmanotoju, cik bieži vairāk atkarīgs no situācijas. Bet savi 10-20% bilžu ar viņu sanāk gan. Ar ko tad vēl lai sabliež lielos plānus, ja ne ar plato
negatIvs:nopietnai fotografēšanai labs ir Tokina 10-17mm.....[ z. a ]....
Varbūt Sigma 15/2.8 ???
es jau vienkārši nopietni laižu muļķi.... kad kādu gadu atpakaļ , pastiprināti pētīju platā gala gaišos fiksus, tad nonācu pie secinājuma, ka par saprātīgām[ budžeta ] cenām neko prātīgu nevar nopirkt, lasīju forumus, vēroju testus, vāvuļojām tepat forumā
es jau vienkārši nopietni laižu muļķi.... kad kādu gadu atpakaļ , pastiprināti pētīju platā gala gaišos fiksus, tad nonācu pie secinājuma, ka par saprātīgām[ budžeta ] cenām neko prātīgu nevar nopirkt, lasīju forumus, vēroju testus, vāvuļojām tepat forumā
tā arī ir, pat Sigma 14 mm 2.8 maksā pāri 500 ls nekādu budžeta variantu te nav