Gribētos vairāk redzēt bildes ar ekšenu, momentus, kas noķerti un labi izskatās. Labi, bloga galerijā ir sadaļa „reportāžas”. Bet kas tur ir? Kaut kādi kāzu foto, garlaicīgi pludmales snepšoti, labi, ir arī kāda valsts prezidenta seja pa laikam pavīd.
Un kur ir spēcīgas notikumus atspoguļojošas bildes? Nav. Tas tāpēc, ka bloga publikai vajag tikai portretiņus un dabas skatiņus, līdz ar to ĪSTĀS bildes neviens neliek, jo tās tāpat netiek novērtētas? Vai kā? Neticās, ka no tiem tūkstošiem, kas blogā piereģistrējušies, laiku pa laikam neizdodas nobildēt arī kaut ko foršu, aizraujošu, konkrēto laiku, telpu utt aprakstošu, kaut ko paliekošu, pie kā atgriezties pēc gadiem pieciem, desmit, trīsdesmit?
alvils: Un kur ir spēcīgas notikumus atspoguļojošas bildes? Nav. Tas tāpēc, ka bloga publikai vajag tikai portretiņus un dabas skatiņus, līdz ar to ĪSTĀS bildes neviens neliek, jo tās tāpat netiek novērtētas? Vai kā?
zin bet nenovertee jau arii. noliec blakus kadam spilgtam saullektam ne tik spilgtu bet nozimigu politisko ainu.. dom to novertes? lielaka dalja pirmkart nesapratis, otrkart saks gudri runat par kompozicijam un krasam, pat nerubot to ka tas moments var butir unikals. vnk tas ir cilveku neizglitotibaas un negribeshanas iedzilinaties lietaas. kada velna pec tur ir dabasskati es ari nesaprotu, bet reportazhas foto parsvaraa tomer skatami zinju portalos, jo tur tie sanem attiecigu novertejumu.
ko tur daudz runāt, vajag pašiem darīt un nedomāt par reitingiem...
par reportāžām runājot, bieži vien redzu pēc būtības atbilstošus it kā notikumu atspoguļojumus, bet reti gan kaut ko vairāk par pogas spiešanu pa labi un pa kreisi, tādēļ ne vienmēr tās liekas interesantākas par varbūt nedaudz garlaicīgu, bet kvalitatīvu dabas foto...
ak alvil alvil....... vot Tev sakariiga reportaazha par konkreetu notikumu. turklaat tika papildinaata online notikuma gaitaa... .... nez tikai kaapeec peekshnji dalju bildes neraada www.fotoblog.lv...
ironia:noliec blakus kadam spilgtam saullektam ne tik spilgtu bet nozimigu politisko ainu.. dom to novertes? lielaka dalja pirmkart nesapratis, otrkart saks gudri runat par kompozicijam un krasam, pat nerubot to ka tas moments var butir unikals. vnk tas ir cilveku neizglitotibaas un negribeshanas iedzilinaties lietaas. kada velna pec tur ir dabasskati es ari nesaprotu
daiga35:par reportāžām runājot, bieži vien redzu pēc būtības atbilstošus it kā notikumu atspoguļojumus, bet reti gan kaut ko vairāk par pogas spiešanu pa labi un pa kreisi, tādēļ ne vienmēr tās liekas interesantākas par varbūt nedaudz garlaicīgu, bet kvalitatīvu dabas foto...
nosaukumā ir vārds "reportāža", jo bloga kategorijām tas ir visatbilstošākais bildēm, par kurām es runāju. galvenais akcents ir uz unikālu momentu iemūžināšanas. studijā vai pie upes, saliec gaismas, izdomā modelei/modelim pozu, drēbes, pat grimmases. pilnīga fotogrāfa fantāziju ielikšana bildēs, bet nekā ĪSTA, nekā aizraujoša, aizkustinoša. nav jau tā, ka es to nonicinu, arī pats tā daru. bet problēma ir tajā, ka pie tā arī paliek (un visi), neko citu nekustinot, pat nemēģinot (vai arī mēģinājumus citiem nerādot). par to tākā žēl.
ak34, es jau teicu: "nosaukumā ir vārds "reportāža", jo bloga kategorijām tas ir visatbilstošākais bildēm, par kurām es runāju. galvenais akcents ir uz unikālu momentu iemūžināšanas."
nekad tā īsti neesmu sapratis topiku cepēju funktieri....vai patiešām tās lietas uztrauc, vai tiešām grib kaut ko mainīt, vai nav pārāk nopietna attieksme, vai tas darās aiz gara laika, varbūt tas ir kā atgādinājums par sevi. vai kā šajā gadījumā - neatbilstošas bildes sabirušas pār īstajām reportāžām, ka bloga vērotājs tās vienkārši nepamana..........
alvil: nu tā tak ir reportāža lielākoties atsevišķi ņemot tās vairs nav tik efektīvas, bet kopā ņemot papildina viena otru un atstāsta notikumu, tāpēc arī bilžas ir tur kur ir... un protama lieta neliegšos, ka asmu palicis slinks galarijas papildinātājs....
es vispār reportāžu sadaļā tikpat kā neskatos. Klaiņojumus gar upmalām, dīķiem, mežiem, gan nav korekti saukt par reportāžām. PS bet par savām gan nekaunos. Šīs kadrs laikam mans labākais reportāžu šots
Man liekas ka īstas reportāžas te nav jo nav pieprasījums. Var apskatīties pie kāda veida bildēm ir visvairāk komentāru, tas ir par: saulrietiem it sevišķi ja tie ir pie kādas peļķes vai visa veida plikņiem, pusplikņiem un pārējām meitenēm........