Tā nu sanāca sestdien Rīgas svētku ietverā pastrādāt.... Te pēkšņi ne Labdien ne čau nez no kurienes parādījās viens fotogrāfs un sāka bildēt, naturāli traucējot strādāt, kad palūdzu vai viņš nevarētu paiet drusku nostāk un netraucēt..... tā viņš: kas tev žēl ka es bildēju tu vispār zini kas es esu? pī..pī..pī (te bija pāris trīstāvīgie), murmulēdams zem deguna, lamājoties aizvilkās........... Pēc brīž parādfījās vēl viens, sasveicinājās stādījās priekšā, iedeva vizītkarti (fotogrāfs no UK), apjautājās vai drīkst mūsu darbu pabildēt, es jūs netraucēšu. Viņu vienkārši nevarēja manīt ka viņš ir, lai gan visu laiku kaut ko bildēja.
Un tā nav pirmā reize kad mūsu bāleliņi-fotogrāfi iedomājās ka viņi dotajā momentā ir paši svarīgākie un man būtu jāpakļaujās viņu vēlmēm..........Par ētiku un pieklājību laikam daži neko nezin.
zazis:Tā nu sanāca sestdien Rīgas svētku ietverā pastrādāt.... Te pēkšņi ne Labdien ne čau nez no kurienes parādījās viens fotogrāfs un sāka bildēt, naturāli traucējot strādāt, kad palūdzu vai viņš nevarētu paiet drusku nostāk un netraucēt..... tā viņš: kas tev žēl ka es bildēju tu vispār zini kas es esu? pī..pī..pī (te bija pāris trīstāvīgie), murmulēdams zem deguna, lamājoties aizvilkās........... Pēc brīž parādfījās vēl viens, sasveicinājās stādījās priekšā, iedeva vizītkarti (fotogrāfs no UK), apjautājās vai drīkst mūsu darbu pabildēt, es jūs netraucēšu. Viņu vienkārši nevarēja manīt ka viņš ir, lai gan visu laiku kaut ko bildēja.
Un tā nav pirmā reize kad mūsu bāleliņi-fotogrāfi iedomājās ka viņi dotajā momentā ir paši svarīgākie un man būtu jāpakļaujās viņu vēlmēm..........Par ētiku un pieklājību laikam daži neko nezin.
Nemācītiem mežoņiem , nemācītu mežoņu tikumi Man reiz vienā raidijumā prasija kā var atsķirt "Fotogrāfu" no "Iesācēja, diletanta" , pavisam vienkārši FOTOGRĀFS nav pasākuma NAGLA , ja juš biežāk redzat fotogrāfu nekā 'Pasakuma varoņus" taad tas nav FOTOGRĀFS bet gan "Azītis" [Kazjol] kurš jatrenc prom ar skaļu bļaušanu "Azīt āzīt vācis prom" vai sviežot tādam ar priekšmetiem Normālos pasākumos tadus UZREIZ nofiksē apsardze un izmet laukā
zazis:Luni - es domāju galīgs iesācējs-amatieris viņš nebija, ja jau varēji tikt garām divkāršai apsardzei, gan jau viņš bija kāds reportieris.
Tu zini "Kads reportieris" parasti prot strādāt Gan jau bija no tasaucamajiem "Portalu idiotiem" tās ir vietas kur parasti ņem darbā specālistus "Manas draudzenes draugam ir fočiks nopirkts VIŅŠ taga FOTOGRAFS" , akreditēties var praktiski da uz jebkurieni vaig tik zināt kā Vēl ir vesela kategorija iestādijumu kura sadala "Foto caurlaides" visiem saviem radiem draugiem pažiņam kam "Ir fočiks" Redzot lielās kauzdes ar šeit pat redzameim SŪDIEM no dažādiem visai IEROBEZŌTAS piejamības pasakumiem ESMU DROŠ ka tādi freeki kas knipsē tādas bildes DROŠI neko enzin ne par jebkādiem noteikumiem ne kādām normām JO VIŅŠ TAČU FOČĒ tātad var bast dirsu priekšā viem sakitītājiem , tv @ parejiem Sevišķi kaitīgi šai zinām ir vaisādi zēni ar saskruvētu PAŠVĒRTĒJUMU kas tusē visādos "Portāleļos"
Lai gan tas vecis no attāluma kaut ko vēl pretī dirsa par mums, koļega neizturēju un teica: vai nu tu tūlīt aizvērsies vai kļūsi par hidrofotogrāfu.... Lekties uz AB dambja nav pati prātīgākā vieta.....
Jā un atbilde tādiem ir VIENKARŠA , neesmu dzirdējis ka ķads profes teiktu "Zini kas es esmu" , protams ka tu ZINI kas viņs ir "Zinu zinu AZĪTIS tu esi"
zazis:: vai nu tu tūlīt aizvērsies vai kļūsi par hidrofotogrāfu....
oi, apņirdzos. un tagad sliktā ziņa - dziļās sērās paziņoju, ka pāris visādi atzīti un cieņā turēti fotogrāfi arī ne visai korekti uzvedās. tās bezdes kolēģiem kadros - tas saprotams, lai monopols uz bildēm, bet ir gadījies novērot arī, ka svinīgo runu un klanīšanās VIP'iem un ĻIP'iem laikā 3/4 -balsī kaut ko bauro par gigapikseļiem un megabaitiem.
es savukārt (ir gadījies) pasākumā klusiņām, cenšoties nevienam netraucēt skatīšanos, piezogos vienā stūrī, nometu savu blici, pats aizlavos tālāk un no turienes šauju. Bet tad viens pidars pielien priekšā manai blicei, i es vairs nevaru to palaist, a šis mierīgi sēž/guļ tai priekšā un lēnā garā kaut ko kadrē... nesmuki. viņš tak redz, kur es, kur mana blice, kā tas viss strādā... būtu vismaz palicis manu blici SEV otrā pusē, lai mana kamera ar to spēj sastrādāties. eh! pro fotogrāfi! besī!
alvils:es savukārt (ir gadījies) pasākumā klusiņām, cenšoties nevienam netraucēt skatīšanos, piezogos vienā stūrī, nometu savu blici, pats aizlavos tālāk un no turienes šauju. Bet tad viens pidars pielien priekšā manai blicei, i es vairs nevaru to palaist, a šis mierīgi sēž/guļ tai priekšā un lēnā garā kaut ko kadrē... nesmuki. viņš tak redz, kur es, kur mana blice, kā tas viss strādā... būtu vismaz palicis manu blici SEV otrā pusē, lai mana kamera ar to spēj sastrādāties. eh! pro fotogrāfi! besī!
ekoists:Alvil,paskaties ziņas-kārtīgi fotogrāfi vienmēr bliež sejā ar blici,viņiem nesaprast Tavu radošo garu...
PRECIZI! Preses FOTO tā nav "Maksla" tas ir NOTIKUMA FIKSĀCIJA . Tieši tāpēc es saku TĀDI NAV FOTOGRĀFI , jo uz ZIŅAM --PRESI strdājoš nefig nelīdis nekur , vienkārši paņems GARU RORI kas izgudrota pirms vismaz 100 GADIEM un uzbliezis KO VAIG un laidīs bildēt NAKAMO bildēšanu kas NORMĀLI ja pa dienu ir 5-6-7 bildēšanas Axstīties var atļuties "Makslinieki" kam nav nekā kopēja ar PRESI-FOTO bet gan "Izpausties vēlme" Ja man gribas IZPAUSTIES paņmu 10mm stiklu un IZPAUŽOS no sirc "Lidz grīdai" , savukart ja man jātaisa REPORTĀŽAS par notikumiem un vispār DARBS . Strādāju TIKAI ar dieviem stikliem , atceroties pēdējo laiku aģentūrā ar Ds kad bliezu FF formātā tad 28-70 f:2,8 un 70-200 f:2,8 reizēm uz 70-200 f:2,8 + 2x konverteris Sanāk ļoti smukas portretbildes visiem runātājiem utt. FRUKĀTAIS formāts neparedz tur AHUNOS atvērumus lidz ar to BAISĀ PĻAVA bildēs tur nav atktuāla. Tāpātās vairāk par 15-20 kadriem no presenes nevienam mav vajadzīgi , es nesaprotu PORTĀLU stulbeņus kas no vietas presenes ieliek 200 bildes viena par otru stulbākas. Man piemēram klients apvainojās ja no PASĀKUMA ir vairāk par 100-150 bilžu.
Jāāā, arī es esmu saskāries ar riebīgiem reportieriem/fotogrāfiem. Dināmo prezentāciju bildējot - afigeķ kas par šakāļu baru bija Normālus džekus pa gabalu varēja atpazīt - tas pats A.Liepiņš nekur ne skrēja, ne ārdījās, bet visu sabildēja. Bet bija bars ar klauniem, kas skriešus skrēja pakaļ notikumam - tāda sajūta, ka visi viņi bildētu ar 10mm objektīviem un katram jāpieskrien pēc iespējas tuvāk - loģiski - traucējot pārējiem.
alvils:es savukārt (ir gadījies) pasākumā klusiņām, cenšoties nevienam netraucēt skatīšanos, piezogos vienā stūrī, nometu savu blici, pats aizlavos tālāk un no turienes šauju. Bet tad viens pidars pielien priekšā manai blicei, i es vairs nevaru to palaist, a šis mierīgi sēž/guļ tai priekšā un lēnā garā kaut ko kadrē... nesmuki. viņš tak redz, kur es, kur mana blice, kā tas viss strādā... būtu vismaz palicis manu blici SEV otrā pusē, lai mana kamera ar to spēj sastrādāties. eh! pro fotogrāfi! besī!
kas tev traucē blici nolikt, lai citiem netraucē?
redz, Agri, es cenšos CITIEM NETRAUCĒT! Tev laikam tāpat kā tiem Luņa pieminētajiem ĀZĪŠIEM (esi viens no tiem?) nesaprast...
Luni, basī ar FIBA fotogrāfi bija sanesuši zibspuldzes, tā ka Alvilam doma pareiza, vienīgi izpildījums nepareizs vienīgi šie izmantoga pocket wizardus un ja nepaveicās dažreiz sanāca dabūt pārgaismotu kadru īstajā momentā. Savādāk -- neviens nevienam netraucēja.
ak34:Luni, basī ar FIBA fotogrāfi bija sanesuši zibspuldzes, tā ka Alvilam doma pareiza, vienīgi izpildījums nepareizs vienīgi šie izmantoga pocket wizardus un ja nepaveicās dažreiz sanāca dabūt pārgaismotu kadru īstajā momentā. Savādāk -- neviens nevienam netraucēja.
FIBA tas ir smags gadijums , man kautkur ir smuks kīno par Sports Illustrated redakcijas foto nodaļu , redaktoriem , fotogrāfem , redkolēģiju , 7000 bildes no viena Baša spēles un kādām 3-4 kamērām NORMA , bet KĀDAS bildes! Kasās par katru niansi
alvil, ja tava zibspuldze ir vietā, kur kāds cits var bildēt. tad tā ir tava problēma. ja tiešām gribās bildēt ar attālinātām zibspuldzēm, ir studijas blices, kas darbināmas ar radio trigeriem. Tad nebūs tā ka kāds var patraucēt.
Lutum, atceros, ka vienā spēlē arī skraidīji pa soliņiem, kuri bija atbrīvoti, lai skatītāji netraucētu bildēt lecot kājās, un visu laiku mēģināji aizsegt vārtus Tā ka nevajag uzreiz visus par klauniem saukt Parasti cilvēki nepiedzimst visu mākot un zinot -- ar laiku iemācās.
alvils:... tad viens pidars pielien priekšā manai blicei ... viņš tak redz, kur es, kur mana blice ...
domā uztver sakarību? ir aborigenu (ne Austrālijas!) ciltis, kuras nesaista TĀ darīšanu ar bērna nākšanu pasaulē - pārāk liels laikš šķir notikumus!
ekoists:Alvil,paskaties ziņas-kārtīgi fotogrāfi vienmēr bliež sejā ar blici,viņiem nesaprast Tavu radošo garu...
nu, ja bildi vajag tikai tādēļ, ka vajag!
ak34:alvil, ja tava zibspuldze ir vietā, kur kāds cits var bildēt. tad tā ir tava problēma.
nav tik viegli ielavīties, kur ne-1 cits nevar ielavīties. es, kad šādi rīkojos, blici devu rokā frendam vai meitai un viņi bija ielāgojuši, ka blices snuķis jāgiež ≈ uz turieni, uz kurieni es tēmēju ar optiķi.
Tuvāk tiksi - vairāk ieraudzīsi (sabildēsi), a kā lai tie "Portālu daunīši" ar ziepeni nopelna kamerai un vēl kādam nopietnākam stiklam? Jālien ģīmī ar to pašu ziepeni, moš kas labs snāk... Tie \m/ foto"grāfi un foto"baroni" ne tikai pa ielām blandās, arī internetā no puņķiem burbuļus pūš..
ak34:alvil, ja tava zibspuldze ir vietā, kur kāds cits var bildēt. tad tā ir tava problēma.
Tad jāsaka tā, ka tas, ka pēc tam tas dunduks dabūs pa ķobi un viņa L sliklis sadalīsies mazās nesalasāmās daļiņās, arī viņa problēma. Es parasti neesmu agresīvs, bet pēc šīs diskusijas varu droši teikt, ka, ja kādreiz TAS PIDARS izrādīsies Tu, pa seju dabūsi kā minimums! Paceļu (kārtējo) kausu uz Tavu veselību, Agris! (noderēs!)
Alvil,zini anekdoti par veci,kuram veikalā trīs polšus atņēma,šis par pēdējo naudu nopērk divus lētos vīnus,aiziet mājās,aizslēdz durvis,iedzer...pie otrās pudeles sāk atcerēties pāri darītāju-atdod šnabi,atdod šnabi-ej d....vārguli.
alvil, kā man šis spams patīk. ja tā padomā, tad internetā šitā man neviens vēl nav draudējis un dzīvē ar tik kad gāju pamatskolā. izrādās fotogrāfi ir mega kauslīgi džeki.
P.S. Alvil, vari būt mierīgs - pasākumus es bildēju ļoti reti. Dažreiz tik uz kādu sporta spēli aizdodos. tā ka tavs risks, ka mani satiksi ir diezgan neliels
ekoist, sapratu domu. bet tas NAV par mani. es redz, maita, ja ar dūrēm netieku galā, izmantoju visu, kas pa rokai, vai tas būtu nazis vai dēli, vai kāds cits aksesuārs, pa visiem saviem 28 gadiem tikai vienreiz MANI (nevis es kādu citu) ir piekāvuši, tas bija naktī, mežā, un viņi bija trīs. Esmu Agri redzējis dzīvē, nedomāju, ka viņam būtu vismazākās cerības šņabi atņemt man.
ak34:alvil, kā man šis spams patīk. ja tā padomā, tad internetā šitā man neviens vēl nav draudējis un dzīvē ar tik kad gāju pamatskolā. izrādās fotogrāfi ir mega kauslīgi džeki.
P.S. Alvil, vari būt mierīgs - pasākumus es bildēju ļoti reti. Dažreiz tik uz kādu sporta spēli aizdodos. tā ka tavs risks, ka mani satiksi ir diezgan neliels
Par NEKO jau Tevi sist neiešu. Es jau teicu, ka tas būs tad, ja TU IZRĀDĪSIES TAS PIDARS, par ko viss šis forums, kurš uzvedas CŪCISKI, čerot savus super šedevrus un ignorējot to, ka vēl kāds (respektīvi, es) tur bildē.
Tie nav draudi, bet brīdinājums (pie tam TIKAI tev, jo aizstāvi tos, kas IR pelnījuši dabūt pa muti)!