Vispār pasākumus labāk bildēt meginājuma laikā - netraucēsi ne skatītājiem ne konkurentiem... jā vajag bildēt "tiešraides" laikā jāsarunā ar vadību vietas kur drīkst, bet kur nedrīkst atrasties. Pārvietoties nemanāmi - tupus vai rāpus, atceroties, kā skatītāji samaksāja ne par tavas " izcilas"muguras un dibena skatīšanos. Par kolēgiem der atcerēties vienmēr.... citāti razborka, ar viniem, var kļut interesantāka par priekšnesumu, bet naudu par to, vienalga neviens jums nesamaksās. DDD
par kaut kādu laikam grāmatnieku tusiņu Moskōvijā, uz kur bija arī daži ļoti VIP'i un ĻIP'i atvilkuši savas resnās bezdes, man drauga sieva stāstīja - karroče, VIP'i un ĻIP'i, krugom riņķi ohraņņiki, un tad vienā brīdī ohraņņiku otrā ķēde palaiž reportierus - drauga sieva teicās, ka palikusi dzīva un netikusi sabradāta tikai tādēļ, ka laimīgas nejaušības dēļ ietrāpījusi kolonas "ēnā".
haralds : Parasti tādos pasākumos ir ne tik VIP bet arī VIP fotogrāfi Sabildē visju smuki kārtīgi godīgi UN tad laiž "Parejos" tādus "Tjipa no viskurienes" Tā vismaz ir normāli bix uz rietumiem Uzliek sētu barjeru aiz kuras staigā VIP un "Lūgtie fotogrāfi" un aiz tās sētas parasti bauro svilpj un ārdās visādi Paparačveidīgie un pārējie
šad[/url] tad gadās pastrādāt ar elkoņiem un pleciem, jā PS Alvil, labāk nopērc labus trigerus, tie nečakarēsies, ja kāds kekss aizies priekšā. Za to ietaupīsi uz tiesu izdevumiem PS mode vēzēties ar visu , kas pa rokai.......nuja, tas jau katra paša ziņā. Bet iespaidīgāk ir līdz tādai štellei nenonākt
Runājot par bildēm no sporta pasākumiem Latvijā, jums šķiet, ka tos jādodas bildēt veselās fotogrāfu komandās? Nu labi, tu paskatīsies, redaktors paskatīsies, lasītājs paskatīsies VIENU bildi, bet nāks jauni s*, šie aizmirsīsies. Par ko te tāda brēka un pūles pārgriezt vēnas sev, kaimiņam un skatītājam? Eknomiskās darbības plānošanā uzņēmumam viena no kļūdām esot pieņemt, ka tas, kas patīk tev pašam, patiks vai būs vajadzīgs arī citiem. Te, šķiet, ir tas pats. Paši priecājas un fano, paši raud un ņemas.
aj.. cik bildejot pasakumus shitadi kretini nepieklajigi nesastapaas. man spilgti iekrita atminjaa viens. pirmo reizi sho redzeju ,akd ar zirgu pajugu vedu kaazas un shis "profesionalais fotografs tur bildeja" kuram es teicu ka ir jabildee lai ir skaisti, jo redzeju ka bildee kautko ne to. ieraudziju bildes un smagi nopuutos.. eh.. un par to cilveki maksaa? no 20 man iedotam bildem neviena nevija pat drukajama. domaju nu labi maksliniek ar tumsham sprogam.. un sheee satiesku sho ka agenturas fotografu arodbiedribu balvioshanas ceremonijaa.. mes abi redzejam,ka uz skatuves vieta tik cik ir. kas jadara? jaaizlien piblikas prikeksha un visu fotografet gribosho priekshaa.. za je bisj audzinashana. ne tur eetika ne tur maaka, bet ja velreiz ar to fotografu naksies "sadarboties" goda vards uztaisishu padeni..
opisj:Runājot par bildēm no sporta pasākumiem Latvijā, jums šķiet, ka tos jādodas bildēt veselās fotogrāfu komandās? Nu labi, tu paskatīsies, redaktors paskatīsies, lasītājs paskatīsies VIENU bildi, bet nāks jauni s*, šie aizmirsīsies. Par ko te tāda brēka un pūles pārgriezt vēnas sev, kaimiņam un skatītājam? Eknomiskās darbības plānošanā uzņēmumam viena no kļūdām esot pieņemt, ka tas, kas patīk tev pašam, patiks vai būs vajadzīgs arī citiem. Te, šķiet, ir tas pats. Paši priecājas un fano, paši raud un ņemas.
Ar dažreiz brīnos par fotogrāfu daudzumu pasākumos, bet ar biznesu ir tā, ka ne vienmēr gribas maksāt tos 1-2 Ls par bildi aģentūrām. Dažreiz ir izdevīgāk pašam aiziet vai kādu savu fotogrāfu aizsūtīt. Protams, vienmēr paliek jautājums - vai tiešām tās bildes vajag, bet tas arī ir nav vienkāršs jautājums.
ak34 : Es te vienu nakti cītīg šancēdams NEJAUŠI noskatijos pa BBC baig labo svaigu dokumentālu KĪNO saucās "Paparazzi ,Next Generation" tur ir teicams "Funktiers" kāpēc tik daudz "Fotogrāfu" visādos pasākumos gan aŗi kā šie šancē un uzvedās kā ari motīvus kāpēc un kā šie tur darbojās Tas diezgan raksturīgi zemēm kur spēcīga dzeltenā prese , tur Anglija , Itālija . Parējās tā nav . Ir bijuši daži mēģinājumi PIE MUMS kautko līdzīgu izvest BET diezgan drīz visi makaroņiki kas sēit mēgīnāja "Iespiesties" naturāli dabūja pa muti un veikli tinās Starp citu Latvija , Lietuva visādiem "Dienvidu Paparazzi" ir pati pabailīgākā zeme , šeit vīniem VIENAKRŠI sadod pa muti pirms šis paspējis kautkur izrādāit savus 'Tikumus" tā vismaz man Itāļu dzeki stastijuši BALTIJA oii nee tur labāk degunu nebāst
Luni, vot lasu ko te alvils raksta un sāk likties, ka mūsējie fotogrāfi ir šitik traki, ka pat ar dēļa galu mēģinās tevi iekaustīt, ja savādāk nesanāk. Praksē gan neko tādu neesmu ievērojis, lai gan diezgan maz kur bildēt esmu bijis. Vienmēr visi ir pieklājīgi. Varbūt ne tik runīgi kā dažs ārzemnieks, bet savādāk nevaru saprast kur problēmas dažiem ar to traucēšanu.
Tur laikam tas pats kas ar satiksmi uz ceļiem -- ikdienā neesmu ievērojis, ka būtu daudz nepieklājīgu autovadītāju, kas traucētu pārvietoties, bet ja paklausās ziņas vai palasa internetu, tad liekas, ka labāk ir ar auto pašam nebraukt, lai nervu šūnas ietaupītu.
ak34:Luni, vot lasu ko te alvils raksta un sāk likties, ka mūsējie fotogrāfi ir šitik traki, ka pat ar dēļa galu mēģinās tevi iekaustīt, ja savādāk nesanāk. Praksē gan neko tādu neesmu ievērojis, lai gan diezgan maz kur bildēt esmu bijis. Vienmēr visi ir pieklājīgi. Varbūt ne tik runīgi kā dažs ārzemnieks, bet savādāk nevaru saprast kur problēmas dažiem ar to traucēšanu.
Tur laikam tas pats kas ar satiksmi uz ceļiem -- ikdienā neesmu ievērojis, ka būtu daudz nepieklājīgu autovadītāju, kas traucētu pārvietoties, bet ja paklausās ziņas vai palasa internetu, tad liekas, ka labāk ir ar auto pašam nebraukt, lai nervu šūnas ietaupītu.
Alvils ir pilnīg mierīgs onkulīts , dzīvajā mušai pāri nenodaris sadzeras un apkrīt Ja par Traucētājiem , tad ja nebāž degumu visādis VIP / KRIEVU gadjušņikos kur ložnā visādi "Umeju fotkatj" tad traucētāju ir MINIMĀLI Bet tā ir tēma kur parasti NORMĀLIEM cilvēkiem NAV BINESS bāsties Reizēm gadās PASĀKUMOS ka pa rezei kādi NEREZDĒTI "Talanti" meģina izklaidēt publiku ar savām IZPAUSMĒM bet tas ar nav bieži . Redz es reti strādāju pasākumos kur es nesmu VIENĪGAIS fočētājs vai vēl kādus 2-3 labi pazīstami preses /tv veči kas viens otru sen pazīst un netraucē viens otram. Gadās protams patraucēt piemēram TV bat tad to pasaka VĒLĀK
zazis – ceru, ka es tev netraucēju? Man dzīvē ir gadījies, ka viens cienījams Latvijas fotogrāfs pienāca pie pirotehnikas uzstādīšanās laukuma (iekšā neejot) kulturāli palūdz vai kāds nevarētu viņam izskaidrot, kādi būs pirotehnikas izstrādājumi cik tie augstu lidos, kāds būs izvērsums un cik ilgi tā šaušana notiks. Pēc saņemtās informācijas iedeva savu vizītkarti pateicās un tikpat ātri kā parādījās arī pazuda. zazis – tikt uz AB – dambja bija vienkāršāks par vienkāršāku tā dubultā apsardze neko nedeva Valsts policijai bija dziļi pie kājas kājnieki, bet apsardze paprasīja uz kurieni ejam uz ko es pateicu, fotografēšu sešiem uguņotājiem no deviņiem un viss jautājumi noņemti (staigā kur gribi), es domāju ja pateiktu, ka esmu no preses vai parādītu vienu dokumentu pavadītu aiz rociņas līdz pirotehniķiem. Jā tev jau tā vieta arī bija tieši preses fotogrāfiem domāta, ko darīt otro gadu pēc kārtas tāda izloze. Bet nav jau ļaunuma bez labuma, mazāk iespējas, kad kāds nevietā tavu pirotehniku palaidīs. Es pat nobrīnījos kā tas viens fotogrāfs ar to garo balto stiklu mēģināja mortīrās iekšā ielīst, ja viņš būtu Gobļinam šaušanas laukumā ielīdis, kā cienījamam māksliniekam T**********, Daugava būtu viņa ar visu savu balto rori, viņš pat vienu gadu draudēja NBS karavīrus Daugavā ar visiem saviem lielgabaliem samest.