forum.gif
5D mark II lietotājiem- jautājumiņš!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / 5D mark II lietotājiem- jautājumiņš!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 26.08.09 18:39
 citēt
Portreti:Nācās nomainīt visas zibspuldzes pret Auroru, jo tai izrādījās stipri aukstāka gaisma kā Rimelite. Ja no vienas puses Aurora, no otras Rimelite, izskatījās debīli.

Tāpēc pārsvarā iesaka lietot viena ražotāja zipenes . Dažiem ražotājiem krāsu temperatūra jūtami atšķirās.
Publicēts: 26.08.09 19:12
 citēt
Tas nav saistīts/atkarīgs no zibenes rāžotaja, bet izmantotās lampas (katram ražotājam sava temp.) kā arī no sprieguma, shēmas. Jo nereti dēļ shēmas varbūt svārstības.

Teorētiski, ja atrod līdzigu lampu, var nomainīt. gavenais lai jauda/spriegums ir robežās.
Publicēts: 26.08.09 19:12
 citēt
Jā,pareizi-gribi,lai par apkuri nav jāmaksā,pieliec dzeltenos čeholiņus...
Publicēts: 26.08.09 19:15 labots
 citēt
Gudris:
Portreti:Nācās nomainīt visas zibspuldzes pret Auroru, jo tai izrādījās stipri aukstāka gaisma kā Rimelite. Ja no vienas puses Aurora, no otras Rimelite, izskatījās debīli.

un es visu laiku domāju ka lampiņas gaismu dod...tātad ja es gribu sev mājās siltāku gaismu man ir janomaina čeholi lampiņām ?

Labrīt!
Aukstas gaismas spuldzes dzeltens vai oranžs filtrs padara siltākas, un siltas gaismas spuldzei violets filtrs liek palikt gaismai vēsākai. Tā ir bijis vienmēr, pirms tu piedzimi, kamēr esi dzīvs un tā paliks, kad jau būsi nomiris...
Publicēts: 26.08.09 19:24
 citēt
Gudris:Palaidniex atkal neiebrauca tēmā un kkādu huiņu uzrakstīja :D

Mandalay man jau ar liekas dīvaini mainīt strāvas avotu ja var tak nomainīt lampiņu...bet ja studijas blicēm katrai savādāka lampiņa tad gan :)

Ja runājam par mājas apgaismojumu - pats uzprasījies, ja runājam par blicēm, sanāk, ka neko dusmīgāku par Walimex studijas blicēm nebūsi redzējis...
Publicēts: 26.08.09 20:28
 citēt
Bet, kāds sakars lampām ar baltā balansu, kurš melo uz sarkano pusi ...
Publicēts: 26.08.09 20:38 labots
 citēt
Pateikšu priekšā. Ja izmanto citu blici, ar iespējams savādāku gaismas krāsas temperatūru tad ne var izmantot gatavo kameras WB
Publicēts: 26.08.09 22:05 labots
 citēt
...
Publicēts: 26.08.09 22:10
 citēt
Haiduks:Bet, kāds sakars lampām ar baltā balansu, kurš melo uz sarkano pusi ...

Pašā baltajā jau it kā nemelo, vienkārši sarkanais kanāls darbojas aktīvāk nez kapēc...
Publicēts: 26.08.09 22:21
 citēt
Juri,Tev tā ķibele vienmēr,vai tikai noteiktos gaismas apstākļos?
Publicēts: 26.08.09 22:48
 citēt
ekoists:Juri,Tev tā ķibele vienmēr,vai tikai noteiktos gaismas apstākļos?

Man jau nav 5D2, tikai paprovēju bišku da ievācu infu. Ar 20D sarkanajiem mūļiem laimīgs nebiju, līdz iznāca 5D.
Publicēts: 27.08.09 00:08
 citēt
Man arī nav,kaut gan uz 5d un 1d reizēm arī nomoka šis jautājums.
Publicēts: 28.08.09 08:53
 citēt
palaidniex:Pateikšu priekšā. Ja izmanto citu blici, ar iespējams savādāku gaismas krāsas temperatūru tad ne var izmantot gatavo kameras WB

:D katrā studijā ir citas blices, un pat vienā studijāa ir dažādu firmu blices, un uzsprausto un aparāta lieto tikai bada gadījumā :), tāpēc liekās ir domāti dažādi VB iestādīšanas varianti.
Man iepatikāss ar labu lāzerprintri apdrukāta a4 lapa, kuru izmantoju, kā pelēko VB rokas variantā noeikšanai, un rezultāti mani apmierina.
Publicēts: 02.09.09 18:15 labots
 citēt
Es līdz 3 ajai lapai tiku šos murgus lasot ... es zinu, kas Tev par problēmu ...
... aizliec kaut ko prikšā skatu meklētājam ... vnk tev no zipenes acis spīd sarkanas un caur skatu meklētāju nonāku uz matricas ! ! !

:D :D :D :D :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas