forum.gif
kaa bildeejat lietuu?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / kaa bildeejat lietuu?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 27.08.09 08:50
 citēt
sestdien drifta pasaakums, a sabildeet gribas, bet vairaak kaa skaidrs, ka buus lietus.
CSI daamiitei kura bildee negadiijuma vietas, bija fochis ielikts maisinjaa ar izrubinaatu caurumu objektiivam.
Varbuut veel kaadas idejas? PS Lietussargs pagaidaam nav.
Publicēts: 27.08.09 09:02
 citēt
Ērtāk lietot speciālo čeholu, bet var izlīdzēties ar maisiņu, paņem līdz palīgu kas turēs lietussargu kamēr bildēsi.
un piemēram, canon L-stikliem, bet ne visiem, ir blīvgumijas, kāda lāse ūdens nekaitē.
Publicēts: 27.08.09 09:03
 citēt
LietussargA pagaidaam nav. KAS ir?, KĀ nav.
jāgādā!
Publicēts: 27.08.09 09:17
 citēt
Pie visa varu piebilst- pagarini saules blendi, kaas garantēs, ka pilieni neķers objektīvā, (kameru kaut plēvē ietītu pasargāsi )
Publicēts: 27.08.09 09:25
 citēt
der jebkas ūdensnecaurlaidīgs, kur kameru un objektīvu ielikt un lai var piekļūt pie kameras vadības interfeisiem. kārtīgā lietū es nepaālautos tikai uz objektīvu un fotoaparātu mitrumizturību.
Publicēts: 27.08.09 09:47
 citēt
Gudris:http://www.youtube.com/watch?v=f3UqUE_B3NE

staigāšanai diez ko nav labs, bet bildēšanai varētu būt okei
Publicēts: 27.08.09 09:52
 citēt
Te buus lietus un veesh. lietussargiem ir tendence aprauties uz otru pusi, bet lietussargs buus un ar kaadu stripu piestiprinaashu pie muguras vai somas. Un laikam jaatinaas pleevee buus. Tiko iedomaajos par caurspiidiigu plastmasas maisu, kuru liidz pusei uzvelk sev virsuu liidz pusei un caurums objektiivam. Buus jaapaexperimentee. Peec pasaakuma mok arii reportaazha sekos. :) Paldies!
Publicēts: 27.08.09 09:56
 citēt
Laurelz:Te buus lietus un veesh. lietussargiem ir tendence aprauties uz otru pusi, bet lietussargs buus un ar kaadu stripu piestiprinaashu pie muguras vai somas. Un laikam jaatinaas pleevee buus. Tiko iedomaajos par caurspiidiigu plastmasas maisu, kuru liidz pusei uzvelk sev virsuu liidz pusei un caurums objektiivam. Buus jaapaexperimentee. Peec pasaakuma mok arii reportaazha sekos. :) Paldies!

Man domāt, ka iesvīdīsi ar visu aparātu savā un savas elpas kondensātā.
Publicēts: 27.08.09 10:09
 citēt
No lielas kules var uzrīkot tādu kā maisu fočikam. Pietin vienu caurumu pie saulesblendes, atstāj divus cokterus, kur iebāzt rokas, da i ar izoleni atstāj pieejamu cokteri skatu meklētājam
Nesmuki, toties lēti un praktiski...
Publicēts: 27.08.09 10:21
 citēt
uzmauc caurspīdīgu cel. maisu virsū fočikam, tik lielu , lai var arī galvu iebāzt iekšā pie vajadzības, ar izolācijas lentu pietin/aptin pie objektīva/blendes ārējās maliņas, izgriez gar izolenti maisiņā objektīvam/stiklam caurumu ! ready ! :)
Publicēts: 27.08.09 10:29 labots
 citēt
Publicēts: 27.08.09 11:02
 citēt
Ja nu gribas tērēt naudu: es aizsardzībai no mitruma un putekļiem lietoju šādus maisus: www.naturescapes.net...

Tos var sapakot mazus, tāpēc vienmēr ir līdzi. Esmu bildējis spēcīgās lietusgāzēs, kad jādomā kā pašam palikt sausam, bet pie tehnikas nekāds mitrums netiek.
Publicēts: 27.08.09 11:22
 citēt
šitāds varētu noderēt www.bhphotovideo.com... pats tādu arī var uztaisīt
Publicēts: 27.08.09 12:27
 citēt
ImkaSm:uzmauc caurspīdīgu cel. maisu virsū fočikam, tik lielu , lai var arī galvu iebāzt iekšā pie vajadzības, ar izolācijas lentu pietin/aptin pie objektīva/blendes ārējās maliņas, izgriez gar izolenti maisiņā objektīvam/stiklam caurumu ! ready ! :)

Man kas liidziigs padomaa ir. ak34 tie paarsvaraa garajiem laikam un laika suutishanai nav, man jau tik buus 17-85is 50 un 135 fixs, pec vajadzibas. Gan izgatavoshu.
Publicēts: 29.08.09 21:34 labots
 citēt
Principaa pasaakums izdevaas, uzveidoju nedaudz lielaaku blendi no kartona (atmaksaajaas, 6 stundas lietuu ar nelielu piesardziibu un uz objektiiva priekseejaa stikla neviena udens laase), pashu bodiju pasargaaju ar caurspiidiigu maizes maisu, kur viens gals ap blendi ar izoleni pietiits, otrs ar savilceeju pievilkts pie stripaam, principaa fochis kaa kondomaa, tik leeca aaraa un siksninja. I reguleet iestatiijumus var, i bildes apskatiit, tik caur skatu mekleetaaju sanaak pleeve prieksaa, bet bija ok! Cik pamaniiju biju vieniigais ar no lietus pasargaatu fochi, jo paareejie centaas piesegt ar roku, citi nekaa, lietuu blieza, fochis tek, objektiivs tek, viscaur slapji nez, protams filmeetaajiem bija speciaalie aizsargi. Vien briid taka saaka sviist, bet izrubinaaju apaksdaljaa caurumus un atrisinaajaas tas. Veelaak buus reportaazha!
Publicēts: 29.08.09 23:12 labots
 citēt
Gudris:Bet vislabāk lai nebūtu jāpišās protams ir splashproof bodijs un objektiivs

+1, tikai pilieni uz objektiiva taapat traucee.
Publicēts: 29.08.09 23:28
 citēt
waldis:
Gudris:Bet vislabāk lai nebūtu jāpišās protams ir splashproof bodijs un objektiivs

+1, tikai pilieni uz objektiiva taapat traucee.

Un iespeejams nevar zoom pagroziit, ja taads ir
Publicēts: 29.08.09 23:51
 citēt
kaapeec lai nevareetu zoomot? :?
Publicēts: 30.08.09 00:18
 citēt
es nez, likaas, ka plastmasa virsuu vai kkas tml, nu ja fixs, tad jau nav probl
Publicēts: 30.08.09 11:52
 citēt
Laurelz:es nez, likaas, ka plastmasa virsuu vai kkas tml, nu ja fixs, tad jau nav probl

Kāda vēl plastmasa, Olympusam un Pentaxam daļa kameru un objektīvu ir weatherproof (splash and dust proof). Var arī šeit palasīties: photo.net...

Citāti no tā Pentax k20d apskata iekš photo.net:
"...only the K20D offers the highest level of dust and weather resistant seals found on an SLR" (tagad jauniznākušajam Pentax k-7 ir vēl augstāks blīvējuma līmenis).
"The K20D is most similar to the Olympus E-3—both have the highest weather sealing available, and when a weather sealed lens is attached they are more weather proof than a Nikon D3 or Canon 1D series. Pentax and Olympus DSLRs are the only splash proof cameras on the market."
"The Pentax DA* series of lenses are weather-resistant and are tightly sealed for use in rain or dusty conditions."
Publicēts: 30.08.09 11:53
 citēt
laimiigie :D
Publicēts: 30.08.09 12:10
 citēt
aa tas sniegs virsuu, pirmoreiz nepamaniiju. Nesatraucies Gudri Olympu tapat nepirshu.
Publicēts: 30.08.09 12:29
 citēt
salsuudens elektronikai ljoti patiik... :)
Publicēts: 30.08.09 17:14
 citēt
Gudris:Baltijas jūŗa pēc sāls koncentrācijas pielīdzināma ezeram :)
bet ja pabraukā ar mulīnija laivu, kurā dzelzs skrūve ieskrūvēta, pa 1 sezonu izrūsē.
Publicēts: 30.08.09 17:31
 citēt
man parasti lietuu uz fotosesijaam naak liidzi divas asistentes ar lietussargiem. pagaidam nav bijushas problemas.
Publicēts: 02.09.09 17:58
 citēt
Paņem maisiņu ... vēlams lielo MAXIMAS :D
Apakšā izgreiz caurumu tik lielu cik blende ... iemontē tur blendi, malas pitin ar skoču vai izoleni... un fočiku iebāz maisņā, uzskrūvē blendi ... vari arī pēc tam maisu uzmaukt galvā, lai kā saka frizūra neizmirkst ... :D
Publicēts: 02.09.09 18:08
 citēt
loti liidziigi izdariiju, tik nebaazu galvaa, pashu fochi maisinjaa caurspiidiigaa iekshaa, vienu galu ar izloeni apkaart blendei, otru ar matu gumiju ciet. Ta lieta iet, pilniigaa lietuu bildee bez beedu, pasham lietussargs pie saaniem ar savilceejiem
Publicēts: 02.09.09 18:09
 citēt
loti liidziigi izdariiju, tik nebaazu galvaa, pashu fochi maisinjaa caurspiidiigaa iekshaa, vienu galu ar izloeni apkaart blendei, otru ar matu gumiju ciet. Ta lieta iet, pilniigaa lietuu bildee bez beedu, pasham lietussargs pie saaniem ar savilceejiem
Publicēts: 02.09.09 18:13
 citēt
PS. iemetu bildi profilaa ar piemeeru :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):