forum.gif
Zibspūldze!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Zibspūldze!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 27.08.09 10:43
 citēt
Vēlētos rast atbildi uz jautājumu, kas citiem varbūt liksies muļķīgs, bet tā kā esmu iesācējs pats īsti nezinu. Un tā, jautājums sekojoš - vai pentax spoguļkamerai es varu izmantot piemēram canon paredzēto ārējo zibspūldzi? Vai tikai un vienīgi pentax paredzētās zibspūldzes?
Publicēts: 27.08.09 10:49
 citēt
Zibspuldze rakstās ar īso "u"..
Manuprāt vari izmantot JEBKURU JEBKURA RAŽOTĀJA zibspuldzi, ja tam sakrī pēdas konstrukcijs (hot-shoe)...
Vienīgais oriģinālā zibspuldze vai speciāli pentax ražotais zibens spēs nodrošināt visu pieejamo elektronisko funkciju pieejamību, pārējās strādās tikai manuālā režīmā ...
Publicēts: 27.08.09 10:52 labots
 citēt
Un ja nekļūdos, tad Pentax hot-shoe pamatos ir vienāda ar Nikon un Canon...
Publicēts: 27.08.09 13:43
 citēt
Vienīgais ar specifisku pēdu ir Sony/Minolta.
Pārējiem vismaz mehāniski viss ir savā starpā savienojams,ko gan par elektroniku teikt nevar.
Līdz ar to,jāpērk ir konkrētajai markai paredzētā zibspuldze.Tāpat izvēle jau nav liela: Pentax,Metz,Sigma.
Publicēts: 27.08.09 13:45
 citēt
ettl sistēma nesadarbosies, visticamāk
Publicēts: 27.08.09 13:50
 citēt
A režīma jau arī Canon zibeņiem nav,tā ka pati gaismu arī nemērīs.Atliek tikai pilnīgi manuāli.
Publicēts: 27.08.09 13:55
 citēt
shvaboc:Tāpat izvēle jau nav liela: Pentax,Metz,Sigma.

Tu joko?:) Blices razjo visji kam nav slinkums , seviskji musdienas kad pat ziepjiem ir karstā pēda :):) Pietam POPULĀRĀKĀS markas nebūt nav Canon / Nikon / Pentaxs bet gan Vivitar , Metz , Sunpak, Nissin, UNOMAT :):) UNIVERSALAS SISTĒMAS kas der DA JEBKAM , ar karsto pedu centralo kontaktu palaizjas un PATI VISU MERA :):) Cenas ar reziem 5-10x mazaka neka TADAM PASJAM tik "Brendu" razojumiem :):) Labakais ka visas minetas razjo savas BLICES jau vismaz 10-20-30 gadu nemainigus modeljus un tas JOPROJAM razjigi perk:):)
Publicēts: 27.08.09 14:00
 citēt
Es bij domājis tās,kas P-TTL atbalsta.
Publicēts: 27.08.09 20:21
 citēt
Paldies par info! Radās iespēja tikt pie šādām zibspuldzēm www.mir.com.my... un www.whatdigitalcamera.com... , bet tā kā viņas neatrodas Latvijā un nevaru izmēģināt, un tā ka pašam iepriekš nav bijusi ārējā zibspuldze, gribēju uzināt, kā ir ar tām saderībām, vai ir maz jēga viņas sūtīt uz Latviju. Nu jācer ka mans Pentax K-m gribēs ar šīm draudzēties!

Vēlreiz paldies par atbildēm!
Publicēts: 27.08.09 20:54
 citēt
Kā jau pašā sākumā minēju esmu vēl diezgan liels nepraša šajā visā ... sorry bet nezinu kas ir TTL ? Nu man šobrīd galvenais bija uzināt vai pastāvēs iepēja viņas uzsēdināt uz Pentax ja jā tad jau tālāk skatīšos kas un kā... tā teikt ekspermentēšu :) jo nekad ieprieš neesmu saskāries ar ārējo zipspuldzi ... par pliku paldies es viņas dabūju ... tad jau laikam vien jāsūta šurp un jāskatās kas no tā sanāks ...
Publicēts: 27.08.09 21:15 labots
 citēt
aka, kur tad dabuji tas zibspuldzes? Ja pardoma vari piedavat man! :D
Un ja ir vel, iedosu savu adresi, lai man ar atsuta... :D
Publicēts: 27.08.09 21:36 labots
 citēt
aka:Kā jau pašā sākumā minēju esmu vēl diezgan liels nepraša šajā visā ... sorry bet nezinu kas ir TTL ?

TTL - Through The Lens. Spoguļkameru ekspozīcijas mērīšanas veids. Ar pilnībā savietojamām zibspuldzēm (Pentax 360, 540, Sigma 500, 530 pentaksam paredzētās, metz 36, 48 un 58 pntaxam paredzētās un vēl dažas) ir iespējams strādāt režīmā, kad kamera sazinās ar zibspuldzi un tās strādā kopā un automātiski tiek noregulēta pareiza zibspuldzes jauda attiecīgai ekspozīčijai. Ar Tevis minētajām zibspuldzēm tā nenotiks, tās būs pilnībā manuālas un gaismu zibinās saskaņā ar uzstādījumiem, ko tai uzliksi, bet kamera ekspozīciju mērīs neņemot vērā, ka strādās arī zibsuldze. Būs Tev mazliet jāpatrennējas, lai piešautos, un ieteicams arī labi pārzināt ekspozīciju (darbības principus un sakarības starp ISO, slēdža ātrumu un diafragmas atvēruma lielumu).

Un ja par sveistmaizi tev nāk, tad ņem tik ciet, varēsi patrenēties arī lietot ar trigeriem neliekot uz kameras.
Publicēts: 27.08.09 23:02
 citēt
Sedlins:aka, kur tad dabuji tas zibspuldzes? Ja pardoma vari piedavat man! :D
Un ja ir vel, iedosu savu adresi, lai man ar atsuta... :D

Brālis Anglijā stādā kopānijā kura nodarbojas ar ziedojumu vākšanu bērniem... un cilvēciņi tur laipni saziedo savas nevajadzīgās lietas ... bet tā kā viņiem nepieciešamas tikai preces kas vajadzīgas bērniem ... pārējas tiek atsijātas un pat izmestas ... kas būtu noticis ar šīm (nav jau tie jaunākie modeļi bet viss strādā) ja vien viņš nebūtu paglābis tās priekš manis :) ... nu sagaidīšu... un paskatīšos vai der ... tad jau tālāk manīs :)
Publicēts: 27.08.09 23:13
 citēt
RobertsJ:
aka:Kā jau pašā sākumā minēju esmu vēl diezgan liels nepraša šajā visā ... sorry bet nezinu kas ir TTL ?

TTL - Through The Lens. Spoguļkameru ekspozīcijas mērīšanas veids. Ar pilnībā savietojamām zibspuldzēm (Pentax 360, 540, Sigma 500, 530 pentaksam paredzētās, metz 36, 48 un 58 pntaxam paredzētās un vēl dažas) ir iespējams strādāt režīmā, kad kamera sazinās ar zibspuldzi un tās strādā kopā un automātiski tiek noregulēta pareiza zibspuldzes jauda attiecīgai ekspozīčijai. Ar Tevis minētajām zibspuldzēm tā nenotiks, tās būs pilnībā manuālas un gaismu zibinās saskaņā ar uzstādījumiem, ko tai uzliksi, bet kamera ekspozīciju mērīs neņemot vērā, ka strādās arī zibsuldze. Būs Tev mazliet jāpatrennējas, lai piešautos, un ieteicams arī labi pārzināt ekspozīciju (darbības principus un sakarības starp ISO, slēdža ātrumu un diafragmas atvēruma lielumu).

Un ja par sveistmaizi tev nāk, tad ņem tik ciet, varēsi patrenēties arī lietot ar trigeriem neliekot uz kameras.

hmm ... Paldies! noderīga informācija... jā man vēl mācīties un mācītīes ... nav tik viegli kā no malas tas izskatījās ... bet nekas esmu aizrāvie tā pamatīgi! :)
Publicēts: 28.08.09 14:59
 citēt
var lietot uz veselību jebkuru kameru ar jebkuru blici, kurai A režīms. par provi SB-17 un SB-400 uz ne Nikona glupi - Tikai TTL priekš Nikona, uz citas kameras sanāks Full Power.
Publicēts: 03.09.09 14:23
 citēt
Gudris:http://cgi.ebay.com/YN-460-Flash-Speedlight-For-Canon-Nikon-Pentax-Olympus_W0QQitemZ270445477232QQcmdZViewItemQQptZDigital_Camera_Flashes?hash=item3ef7ce7d70&_trksid=p3286.c0.m14

ar trigeri nav ne vainas, pasham ir taada. Uz pusi vaajaaka kaa sb-600 gan laikam ir. Un par TTL var aizmirst.
Publicēts: 04.09.09 01:22
 citēt
Ar 199A +Canon A1 kameru esmu daudz strādājis. Viņai ir M režīms un 3 automātiskie. Uz tā Pentax vajadzētu strādāt visiem, tikai uz aparāta vajadzīgā diafragma būs jāliek ar roku. Diemžēl manējā vairs neizrāda nekādas dzīvības pazīmes.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):