forum.gif
Attēla izmēru mainīšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Attēla izmēru mainīšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 01.01.07 21:43
 citēt
Droši vien visi būs saskārušies ar problēmu, kad oriģinālais attēls jāsamazina līdz prasītajiem 800px, kā rezultātā zūd attēla kvalitāte. Kā to "visnesāpīgāk" izdarīt?
Ar kādu programmu sanāk vislabākie rezultāti un kādiem filtriem?

Dažkārt, lai tikai mainītu izmēru, galīgi negribas vērt smago PS. Vai kāda no vieglajām brīvprogrammām, piemēram IrfanView, spēj piedāvāt atbilstošu resize kvalitāti? Pagaidām mani eksperimenti starp IrfanView un PS velk vienlīdzības zīmi..
Publicēts: 01.01.07 22:09
 citēt
lietoju irfan view, samazinu liidz 750 uzlieku vienu sharpnesu(SHIFT+S) un ir keedaas... saglabaaju uz kaadiem 90% kvalitaates...
Publicēts: 01.01.07 22:11
 citēt
ar to ps kkaa jociigi - vinjam nereaali smagi faili sanaak.

Ar PS - kaadi 400KB
ar IrfanView - 80KB , bet kvalitaate uz aci pilniiigi vienaada..
Publicēts: 02.01.07 01:21
 citēt
Droši vien visi būs saskārušies ar problēmu, kad oriģinālais attēls jāsamazina līdz prasītajiem 800px, kā rezultātā zūd attēla kvalitāte. Kā to "visnesāpīgāk" izdarīt?
Ar kādu programmu sanāk vislabākie rezultāti un kādiem filtriem?

Dažkārt, lai tikai mainītu izmēru, galīgi negribas vērt smago PS. Vai kāda no vieglajām brīvprogrammām, piemēram IrfanView, spēj piedāvāt atbilstošu resize kvalitāti? Pagaidām mani eksperimenti starp IrfanView un PS velk vienlīdzības zīmi..

Izmantojot Resample algoritmu, kvalitātei nevajadzētu zust. Der paspēlēties ar algoritmiem, kurus var izvēlēties, domāju, ka ir vērts paspēlēties ar izvēli, var būt ka ir atšķirības, ja bilde ir pārpilna ar detaļām vai tajā ir tikai debesis... hvz, jāskatās. Es pats standartā izmantoju pašu lēnāko un miers.
Publicēts: 02.01.07 09:24
 citēt
Arī es parasti lietoju IrfanView un Resample > Lanczos filter. Saglabāju kā *.tiff. Diemžēl samazinot no apm. 2900 uz 800, kvalitātes zudums bija acīm redzams. Tas pats sanāca ar PS, lietojot visus (laikam 3) iespējamos filtrus (bicubic un tml.). Protams, saprotu jau, ka sīkām detaļām, kur agrāk bija 3 pikseļi, tagad ir knapi 1... bet enīvei - jautāju, jo moš' kāds zin kādu brīnumlīdzekli :)
Publicēts: 02.01.07 09:35
 citēt
Kas ir "kvalitāte"?
Publicēts: 02.01.07 10:41
 citēt
varbuut es kautko nerubiiju, bet tas ko sauc par kvalitaati (shajaa gadiijumaa, sheit laikam buutu jaamin tonalitaate, detaljas, asums, neasums ut.t.t.) parasti zuud palielinot. domaaju, ka ja no mega lielas bildes uztaisiisi mega mazu bildi, tad itkaa tikai un vieniigi loogjiski, ka tur vairs neredzeesi kautkaadas detaljas, ieziimes, tonalitaati ut.t.t. protams, ka svariigi ir arii iepriekshmineetaas lietas, kaa nu kursh sofc darbojas, jo ir jau arii gadiijumi, kad softaa ir sarakstiitas liikas proceduuras .... p.s. ir veel taada lieta, ka arii peec atteela izmeera korigjeeshanas, nereti liekas ka taada kaka vien ir sanaakusi, bet tur ir arii jeenjem veeraa, ka ja ir stipri mainiits izmeers, tad vajag apskatiit redzamo laukumu, to var baigi labi maniit ieksh ps, respektiivi peec izmanjaam liekas ka bilde ir ar kvadraatainaam malaam un veel visaadi briinumi, bet ja vinju mazliet palielina vai samazina (uz ekraana redzamo dalju), tad ir ok.
Publicēts: 02.01.07 20:40
 citēt
Arī es parasti lietoju IrfanView un Resample > Lanczos filter. Saglabāju kā *.tiff. Diemžēl samazinot no apm. 2900 uz 800, kvalitātes zudums bija acīm redzams. Tas pats sanāca ar PS, lietojot visus (laikam 3) iespējamos filtrus (bicubic un tml.). Protams, saprotu jau, ka sīkām detaļām, kur agrāk bija 3 pikseļi, tagad ir knapi 1... bet enīvei - jautāju, jo moš' kāds zin kādu brīnumlīdzekli :)

Varbut sharpen - resample - [ soften (blur) ] ... es taa parasti dariju, vai arii vienkarsi resample un sharpen. vel var paspeleties ar layeriem, ka apaksaa ir vienkarsi resamplots layeris, bet pa virsu resamplots un sharpots, un uz 50%... kaut kaa taaa.
Publicēts: 02.01.07 21:28
 citēt
Man arī šī problēma bija...radās pat piesatināto krāsu nedabiska nobīde, un tad viens liels manis lamātājs man atrakstīja, kā to dara viņš, un it kā viss kārtībā un uzreiz pēc bildes saglabāšanas lielajā izmērā, veicu ar
PS noteiktajos izmēros visiem saitiem, kur gribu likt.
1. image size
2.unsharp mask (te lielas iespējas)
3.save for web
Pēdejā laikā par pleķiem neesmu lamāts, un esmu apmierināts.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):