60uz5komats6:Bilžu monitoram jābūt ar IPS (S-IPS,H-IPS,un kā nu tur viņas vēl apsaukā) matricu un punkts.
Vot es arī pirms 3 gadiem savā datorlamerismā būros cauri šamajiem burtiņiem nopirku jebajā Dell 2005 FPW ar s-ips matricu un esmu gana apmierināts. Arī reāls uzskates līdzeklis ir- virs tā man mazais 15' Eizo papildmonis ar TN matricu un vienas un tās pašas bildes starpība ir ļoti uzkrītoša.
Kā jau šajā sarakstā vairākiem monitoriem pierakstīts,tas pats modelis var būt ar dažādu veidu matricām.Un protams iespēja,ka versijas ar štruntīgajām matricām ir nopērkamas tieši mūsu veikalos,ir tuvu 100%.
Var jau būt, ka vajag IPS. Manējam S-PVA. Kad iezogas doma, ka mans monis nav īsti labs, paskatu tās pašas bildes uz vairākiem TN, un prāts uzreiz kļūst mierīgs.
Ir man viens ar PVA un viens ar IPS. Pirmā un pati redzamākā (ātrumā salīdzinot) atšķirība ir, ka acīm nav jābūt ideālā trajektorijā pret monitoru, lai rādīt pareizas krāsas. Respektīvi ar IPS grozi galvu kā gribi un krāsa bildei nemainās. Pamēģini to pašu uz TN
TN domāts geimeiriem, jo tur var dabūt ļoti labu reakcijas laiku. Piemēram 2ms utt. IPS matricām parasti ir vai nu 16ms vai krutākajiem modeļiem 8ms PVA tiešām ir pa vidu un uz to būtu vērts skatīties, bet tad jārēķinās ar >200Ls
Man ir HP2475W ar h-ips. Saregulēts visai tālu no defaultajiem iestādījumiem ir normāls, bet defaultā gan rāda galīgi greizi. Arī pēc regulēšanas bišku pārspīlē ar sarkano, bet nu pie tā var pierast.
Nu tā, kaut cik sāku pētīt s-IPS,e-Ips,PVA-s,MVA i priecīgi secināju ,piedāvājuma Latvijā naf.Tuvākais virtuālais ir pie brāļiem Igauņiem,vai faktiskais to redzēs.
Ir atšķirība matricās, bet, ja naudas nav, tad ar to tekošo siekalu bilde neuzlabosies. Samsungi ap 200Ls, ja ar foto nepelna naudu, ir OK. Es turos pie domas, ka kalibrēšanā ir sāls un pipari, vislabāk ar hardware piem. Spyder palīdzību.