forum.gif
Budžeta Pentax dSLR (k200d)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Budžeta Pentax dSLR (k200d)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 31.08.09 00:20
 citēt
Tuvākajā laikā domāju digitalizēties (ne pilnībā) un padomā ir izvēlēties Pentax, konkrēti k200d modeli.
Jauns bodijs dabūnams par Ls 250, kas man liekas ir baigi ok.

Vai ir kāds ekvivalents - labāks pentax modelis summā ap Ls 300?

Kas vispār notiek pentax pusē?
Ceru uz diskusiju ar pentax lietotājiem, canon, nikon un oly var iet... pasēdēt maliņā un palasīt :)

Paldies par uzmanību!
Publicēts: 31.08.09 00:42
 citēt
hehehe... nu, malacis, ko lai saka, pentax tev buus iistaa religjija, IMHO :)
man savulaik patika K10D, nez, ap kadam naudam lietots naak. Bet nu 200D mosh ari labaks. Portreti te slavinaaja 100D, deelj labaa balansa un kraasaam, ja pareizi atceros.
Publicēts: 31.08.09 00:43
 citēt
galvenais mīnuss- trokšņi pie 800, pie nepietiekošas gaismas dažkārt pie 400 varēja būt mazāki.šad tad Latgalītē var dabūt pentakša stiklus par mazu cenu, šodie tur bija 50mm makro Pentax, MTO ar m42 vītni. tas ir viens no plusiem pentaksim- stabilizācija korpusā, līdz ar to lētāka optika. k200 ir mazs buferis, k10 kudi lielāks, kas būtiski piem. bildējot sīčus darbībā. vot kitenieks pentaksim diezgan labs! ;)
Publicēts: 31.08.09 00:54
 citēt
Nu, man mērķis nav spiest maksimumu ārā no kameras, tāpēc mazs buferis būtu pofig :)
k10d toties maksā bodijs sākot no 450, kas ir par 200ls vairāk......

k100d ar kitu pa 328, būtu ok... jāpaskatās spec sīkāk
Publicēts: 31.08.09 00:58
 citēt
k 10D un 100D ir vecas kameras, kuras vairs nerazho.
es laikam riskeetu, un njemtu lietotu. Lietots 30D par 120ls 9 meneshu laikaa sevi ir atpelniijis, un, iespejams, ka tiks ari reanimeets vel uz kadu laicinju.
Publicēts: 31.08.09 01:02
 citēt
Lietotu baaaigi negribas, kaut arī lētāk un tā... gribas /savu/ kameru, kuru laimīgi arī pats varētu nolietot :)
Laikam pagaidām tad esmu uz 200d nosliecies...
Publicēts: 31.08.09 01:09
 citēt
ai, nez.
jaunu peerkot vienmer jarekjinas, ka bez zaudejumiem, par peljnju nerunajot, talak nepardosi, ja nu kas...
Publicēts: 31.08.09 01:29
 citēt
versatile:ai, nez.
jaunu peerkot vienmer jarekjinas, ka bez zaudejumiem, par peljnju nerunajot, talak nepardosi, ja nu kas...

Nu, nezinu vai es tik ātri no viņa gribētu tikt vaļā :) Man vnk apnicis gribas ar šauro filmu krāmēties, gribas vairāk fočēt, un ātrāk gūt rezultātu...
Publicēts: 31.08.09 01:33
 citēt
nu, gribi vai negribi, reizem visadi gadaas.
Publicēts: 31.08.09 09:26
 citēt
No small budžeta Pentaxis ir optimums,IMHO!
Publicēts: 31.08.09 09:50
 citēt
P nav FF un tie stikli kuriem ir ātrs AF ir sūdi
Publicēts: 31.08.09 09:57
 citēt
Small un large laikam ir dažādas nozīmes?:)
Publicēts: 31.08.09 10:11
 citēt
ņem ka vien labāk lietotu K10D un jūties laimīgs.
ar mazajiem modeļiem nomocīsies dēļ tā ka pietrūkst dažu tiešo pogu un jāregulē caur menu.
nu,a par AF tiešām ilūzijām nevajadzētu būt.
Publicēts: 31.08.09 10:13
 citēt
un,jā,K200D pirms kāda mēneša apmēram arī noņēma no konveijera.
Publicēts: 31.08.09 10:23
 citēt
shvaboc:ņem ka vien labāk lietotu K10D un jūties laimīgs.
ar mazajiem modeļiem nomocīsies dēļ tā ka pietrūkst dažu tiešo pogu un jāregulē caur menu.
nu,a par AF tiešām ilūzijām nevajadzētu būt.

tieši manas domas :)
Publicēts: 31.08.09 10:43
 citēt
ā,pardon.Tomēr K20D novākuši,jaunam flagmanim par godu.
Publicēts: 31.08.09 11:35
 citēt
briedis:Nu, man mērķis nav spiest maksimumu ārā no kameras, tāpēc mazs buferis būtu pofig :)
k10d toties maksā bodijs sākot no 450, kas ir par 200ls vairāk......

k100d ar kitu pa 328, būtu ok... jāpaskatās spec sīkāk

Tikai dieva dēļ neizdomā pirkt k10d pa 450 LVL, par tik jau var nopirkt k20d. Jaunu k10d nebūtu jēga pirkt dārgāk kā 250-300 LVL. k200d ir tā pati matrica, kas k10d. Vienīgi k200d ir zemāka līmeņa kamera, tādēļ vairāk vadības ir caur menu un mazāk no āra pogām un kloķīsiem. Tomēr k200d ir jaunāks un lai ar arī to pašu sensoru, kas k10d, k200d ir uzlabota datu apstrāde, nedaudz uzlabojusies AF darbība u.tml. sīkumi. Tevis nosauktajā budžetā vēl varētu varbūt iekļauties k-m, kas ir pentaxa entry level kamera, bet kura ir vēl jaunāka par k200d, bet ar to pašu sensoru, tomēr darbības ziņa vēl vairāk uzlabota kā k200d. Bet ir daži lieli mīnusi - mazāk fokusa punkti un tie nezigaismojas, lai apstiprinātu fokusa "noķeršanu", tāpat nav automātiska bilžu rotēšana kamerā un vēl šādas tādas fīčas iztrūkst.
Es no visa šī ņemtu tomēr k10d, jo vadības ērtumam un atsevišķu noderīgu funkciju daudzumam tomēr ir nozīme.
Ja ņem kit objektīvu, tad skaties, lai ir ar apzīmējumu II (otrais), tas ir stipri uzlabots un viens no labākajiem kitiem tirgū (labāks pat par dažiem citu brendu vidējā līmena objektīviem). Apskatu vari papētīt SLRGEAR.COM, tur ir abi kita varianti apskatīti.
Publicēts: 31.08.09 12:15 labots
 citēt
Labak pakraj un noperc to K10D,nesteidzies,esmu savulaik bildejis ar K100D nju patika kraasu zinjaa diezgan laba un vienigais pie ISO400 jau apradas trobelis,bet nemaku teikt par K200Dtumshaaas telpas cik esmu provejis pie ISO1600 nemaz trobels nav tik liels ka tauaa runaa!
Publicēts: 31.08.09 12:26
 citēt
Paldies visiem par atbildēm, domāju, ka būsiet uzveduši mani uz pareizāka ceļa!

Kā reize ss.lv k10d ar kitu pa 270 :)
Publicēts: 31.08.09 12:51
 citēt
Neviens:Labak pakraj un noperc to K10D,nesteidzies,esmu savulaik bildejis ar K100D nju patika kraasu zinjaa diezgan laba un vienigais pie ISO400 jau apradas trobelis,bet nemaku teikt par K200Dtumshaaas telpas cik esmu provejis pie ISO1600 nemaz trobels nav tik liels ka tauaa runaa!

Pie augstiem ISO vajag maksimāli pareizu ekspozīciju , lai nav ēnas jāvelk ārā pēcapstrādē, tad trokšņi minimāli (var pat mazliet pāreksponēt, bet tā lai no rawa pēcapstrādē var gaismas dabūt atpakaļ).
Publicēts: 31.08.09 13:09 labots
 citēt
par trokšņiem runājot, man ar sigmas stikliem tie bija noteikti.

Bet te neliels piemērs ar oriģinālo, troksnis ir minimāls: www.fotoblog.lv...

fočēts ar K10d + Pentax 50-200mm, ISO 800, slēdzis 1/40-1/80
Publicēts: 31.08.09 14:47
 citēt
ja pērk lietotu K10D,mosh ir jēga apskatīties uz jauno 18-55 WR.tad vismaz par lietu nevajadzēs uztraukties.
Publicēts: 31.08.09 17:08
 citēt
ArmandsK:par trokšņiem runājot, man ar sigmas stikliem tie bija noteikti.

te neliels piemērs ar oriģinālo: www.fotoblog.lv...

Ja tie ir lieli trokšņi, tad lielus nemaz neesi redzējis! :D
Publicēts: 31.08.09 18:32
 citēt
no dpreview nepatīk šitais mīnus k10d

# In-camera image processor unable to deliver crisp sharp edges, better to shoot RAW

+ vai nu tiešām neesmu labi informēts, bet liekas, ka aksesuāri ir maz un dārgi salīdzinājumā ar nikon un canon - varbūt kļūdos.
Publicēts: 31.08.09 18:39
 citēt
kasnukas:
ArmandsK:par trokšņiem runājot, man ar sigmas stikliem tie bija noteikti.

te neliels piemērs ar oriģinālo: www.fotoblog.lv...

Ja tie ir lieli trokšņi, tad lielus nemaz neesi redzējis! :D

es tieši gribēju teikt, ka ar oriģinālo pentax objektīvu, arī pie ISO800 trokšņu gandrīz nav ;)
Publicēts: 31.08.09 18:50
 citēt
Pauliic:no dpreview nepatīk šitais mīnus k10d

# In-camera image processor unable to deliver crisp sharp edges, better to shoot RAW

To jau dpreview par jpg raksta, pie tam par jpg defoltajos uzstādījumos, jo dpreview kamerām jepegus čeko tikai defoltajos uzstādījumos. bet defoltie uzstādījumi k10d nav kā entry level kamerām, kur uzksruķīts sharpness un saturation. man ir k10d, bildēju gan pārsvarā rawā, bet esmu pačekojis intereses pēc jepegus, var kamerā saregulēt pēc sirds patikas.

Pauliic:
+ vai nu tiešām neesmu labi informēts, bet liekas, ka aksesuāri ir maz un dārgi salīdzinājumā ar nikon un canon - varbūt kļūdos.

Laikam neesi labi informēts :) Varbūt vienīgi trūkst atsevišķi pro aksesuāri, kādi kanonam un nikonam paredzēti d3 un 1d sērijas kamerām. Kā arī citu ražotāju (ne dzimtie) aksesuari varētu būt vairāk kanomam un nikonam, bet visā visumā nekas netrūkst un nav dārgāks par citiem brendiem.
Publicēts: 31.08.09 18:50
 citēt
Ja vien ir iespējams, nekad nevajag iet soli atpakaļ... K10 ir vakardiena, jāmēģina pirkt šodiena... elektronika naf mūžīga... pāris gadi un jaf ļoti veca :D
no pektaksiem uz 7-to jāmērķē... profesionālaa kamera :)
Publicēts: 31.08.09 18:54
 citēt
Haiduks:Ja vien ir iespējams, nekad nevajag iet soli atpakaļ... K10 ir vakardiena, jāmēģina pirkt šodiena... elektronika naf mūžīga... pāris gadi un jaf ļoti veca :D
no pektaksiem uz 7-to jāmērķē... profesionālaa kamera :)

kad K-7 maksās 270Ls, tad arī pirksim :D
Publicēts: 31.08.09 18:57
 citēt
lētas dzimtās zibspuldzes nav... 360FGZ ir obrezs,kas negrozās uz sāniem.Jāpērk Metz vai Sigma.
Publicēts: 31.08.09 23:08
 citēt
pa manam nav gudri domāt par kameru - jādomā par optiku un citiem sistēmas komponentiem

Pentaxam nav jaunu labu stiklu ar iebūvēto motoru un tiešām bēdīga AF sistēma ar piedziņu no kameras (nikonam līdzīga arī sūdīga, bet ne tik) Sigmas stikli ar kardāna piedziņu fokusējas ātrāk par labu tiesu Pentax dzimtajiem (piemēram stikls ar superbildi f1,8/77mm - tam AF ir vnk. drausmīgs....)

pentax plusi ir SMC M un SMC A sērijas stikli ar dievīgu bildi (parādoties AF tā zūd) un Limited sērija kurai AF itkā ir , bet nu maķ kāds)

Pentax krietnu laiku jau neražo f2,8/24-70mm, f2,8/70-200mm un f1,4/85mm - lietoti tie ir dārgāki par jebkuru Nikon vai Canon (turklāt izņemot 85mm arī pašvaki) - arī blakusražotāji pārtrauca taisīt FF 2,8/70-200mm un arī to cenas ir debesīs (tas pats ar 12-24mm)

kameras labākās ir ar pilnu pogu skaitu - *istD, K10D, K20D, K7D un K100D super - 6Mpix un 14,6Mpix tiek uzskatītas par veiksmīgākām nekā 10niece

ar pentax (lēti) var manuāli cept superbildes lietojot smc M/A, bet jārēķinās, ka labi AF stikli ir 4x mazāk kā C/N un stabili dārgāki
Publicēts: 01.09.09 00:40
 citēt
Pielabojot Māra teikto,tie gaišie stikli uz pilno kadru arī lietoti vnk nav atrodami.
Tagad paskatoties,var pa ebay kādus 3-4 sagramstīt.Un tie ir dārgāki par JAUNU nikon/canon analogu.
A blakusražotāji gan vēl kaut ko taisa: Sigma un Tamron ir dabonami,lietotas tokinas arī,bet tas ir tas pac pentax,tikai ar citu bļembu.Tas konkrēti par 24(8)-70 un 70-200.Platleņķus uz kropa gan var dabūt.Uz FF laikam sigmu arī.Cenas,cik skatījos,vienādas kā ar citu mountu.
Gaišos fiksus,izņemot esošos limus,toch vairs netaisa.Jā,arī 50 f/1,4 vairs nav,ir jāgaida jaunais 55,kas ir stipri dārgs atkal.Un ar lēnāku AF.
Par zibeņiem runājot... Pentax pamanījās ne pārāk sen mainīt protokolu.Līdz ar to,tāds jauks variants kā Canon,kad varam visas EX sērijas blices likt virsū,nespīd.Ap 2005.gadu tika ieviests P-TTL,kas sadarbojas ar 2 zibeņiem - 540FGZ un 360FGZ.Savukārt veco TTL kameras sākot no IstDS vairs neatbalsta.Līdz ar to,pat tādas labas blices kā 500FTZ ir lietojamas tikai manuāli.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):