forum.gif
Kā fotogrāfēt KOPBILDES!!!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā fotogrāfēt KOPBILDES!!!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 31.08.09 22:03
 citēt
Gribētos zināt, kā būtu vispareizāk, un labāk fotogrāfēt kopbildes. Pēc piredzes man ir bijis tā, kad daļa cilvēku ir asums, bet daļa nav :( utt...

Būtu vēlams Canon iestatatījumus uzzināt, kādi būtu vispiemērotākie.

PS: Lai nebūtu vēlviens topiks jataisa, Kas ir jadara, lai uzlabotu, Pāatrinātu slēdža ātrumu? :)
Publicēts: 31.08.09 22:06 labots
 citēt
nū, kopbilde te nav izšķirošais Tavam jautājumam. Japaexperimentē ar asuma dziļumu. Tobiš, caurums vairāk ciet (iegūsti lielāku asuma dziļumu) - lēnāks slēdža ātrums, un otrādi. Atkarīgs no gaismas apstākļiem. Jāmeklē optimālākais risinājums konkrētā situācijā. Lai savukārt iegūtu lilāku slēdža ātrumu pie nepieciešamās fragmas atvēruma, cel iso. Ja nu galīg nesanāk, liec "auto"
Publicēts: 31.08.09 22:08
 citēt
lkfa.lv ir raksts.
Publicēts: 31.08.09 22:08
 citēt
jāsāk ar foto pamatiem...asuma dziļums atkarīgs no diafragmas atvēruma vai aizvēruma,no fokusa attāluma.pie lēna slēdža viss būs neass.
Publicēts: 31.08.09 22:09 labots
 citēt
Ja daļai cilvēku ir asums, bet daļai nav tad loģiski, ka jāgriež ciet fragma, lai lielāks asuma dziļums. It īpaši ja nebildē kopbildi ar ūberīgu platleņķi (zem 20mm), kam defoultā liels asuma dziļums, bet teiksim ar kādiem 50mm. Tur f8-f10 drošvien varētu pietikt. Tiesa tad noder statīvs - jo 1) aizgriežot fragmu nepietiekamā gaismā bez papildus apgaismojuma varētu būt grūtāk dabūt asu bildi no rokas; 2) no statīva uzbildējot vairāku kadru sēriju, pēc tam var mēģināt šopā "samainīt" nevieksmīgāko aizvērto acu īpašniekus utml. fušierus... 3) var pats paspēt aizskriet līdz kopbildei ja uzliek taimeri :D

Slēdža ātrumu var paātrināt vai nu atverot plašāk fragmu vai palielinot ISO.
Publicēts: 31.08.09 22:10
 citēt
kādu fokusa punktu kopbildēm lieto?

Otrais jautājums diezgan nesaprotams, auto režīmā bildē?
Publicēts: 31.08.09 22:10 labots
 citēt
cik esmu saskāries, tas notiek apmēram tā: statīvs, caurums F8-> atkarībā no gaismas, lai slēdža ātrums būtu ne mazāks par 1/60 un no taimerīša 2 sek.
Publicēts: 31.08.09 22:18
 citēt
Par iso zināju, Man ir standarta objektīvs KIt 50 :) un par aizvērumiem tagd biški skaidrība radās :)

Fokusa punktu uz centru lieku, kur tad citur lai liktu?
Publicēts: 31.08.09 22:22
 citēt
Mani gan, grupas bildējot, parasti vairāk satrauc tā lielā "ganāmpulka" stādīšana un trenkāšana...:)))
Ekspozīcija- kā parasti pēc fotolikumiem - ja vien nav kādas ekstrēmas lietas- lietus, vētra utt.
Publicēts: 31.08.09 22:26
 citēt
Biju dzirdējis, kad slēdža ātrumu uzlabo arī tā papildus akumulatora uzstādīšana fotoaparātm . Un noņemot red eyes.
Bet nezinu cik tur taisnības...
Publicēts: 31.08.09 22:29
 citēt
f8-f11, platlenkis, fokusejies uz pirmo rindu
 citēt
slēdža nē,autofokusa gan....
 citēt
:D kāda tam ir saistība ar slēdža ātrumu??? Kāds tevi forši iznesa cauri
Publicēts: 31.08.09 22:35
 citēt
Kur jums tādi asuma dziļumi vajadzīgi,ar platleņķi grupu vispār reti bildēju,tikai ļoti šaurās telpās.Parasti izmantoju 50mm vai 70-200 ar diafragmu 5,6-8,visi sanāk kompakti,nevis pirmā rinda lieli kā ziloņi un tālākie maziņi pokemoniņi.Padomju laikā,kad fotogrāfēju ar Zenit un platleņķi 35mm,uzliku f 8,asumu uz 3 metriem un nevajadzēja nekādu autofokusu.
Publicēts: 31.08.09 22:52 labots
 citēt
edzapuika:Biju dzirdējis, kad slēdža ātrumu uzlabo arī tā papildus akumulatora uzstādīšana fotoaparātm . Un noņemot red eyes.

Jā vecīt tev šito ir stastijuši saucamie "Grāmatu gudrie" kas kautko kautkur izlasa un tada "Māca" citus tādus pašu durakus "Kā pareizi" :):) ISTENĪBĀ Tur ir CITA fiška , vienkaršoti tas būtu JO SMAGĀKA kamera paliek uz bateriju rēķina LIELĀKA ERTAK satveram jo STABILĀKA var bildēt ar MAZĀKU sledza laiku , protams ja rokas netrīc uz pohām:):) Kādreiz filmu laikā Pro serijas kamērām ierubijot PAPIDUS barošanu kas bija piemeram "Pieskrūvējams bateriju rokturis" ierubijās papildus "Atrums" piemerām man kādreiz bija Nikon F2 un F4 tiem ar ROKTURI atrums palielinājās 2x :) Piemārm BEZ bildēja 4 kadri sekundē AR BLOKU 8 kadri sekundē , tas bij saistits ka Filmu kamerām galvenais Elektriba teretajs bija FILMU velkošais motors :):) "red eyes" efekts rodas ja ZIBSPULDZE lampa zibsnis atrodas PARĀK TUVU kameras optiskai asij , cilvēka acss noteikā leņķī pret gaismu atspīd sarkanā krāšā un ja GAISMA atrodas tuvu OPTIKAS assija tad konkrēto brīdi šo "Šaurā lenķī" redzamo "Atspīduma efektu" nofiksē KAMERA :):) To novērš iznesot blici tālāk no kameras optiskās ass :):) Piemēram ja tev ir BLICE kuras kronšteins piekrūvējama ZEM KAMAREAS tad piemočijot BLOKU sarkano acu efekta parādišānās varētu pat palielināties :):)
Publicēts: 31.08.09 22:57
 citēt
Vil::D kāda tam ir saistība ar slēdža ātrumu??? Kāds tevi forši iznesa cauri

Ja ir lēns slēdža ātrums, tad kustības, izplūdīs :P
Publicēts: 31.08.09 22:57 labots
 citēt
Sērijai ātrumu papildus akumulators palielina ne tikai filmu kamerām, bet arī kaut vai elementārajam Nikon D700 (bez gripa 5, ar gripu 8), bet laikam ne jau to čalis bija domājis.

To edzapuika: slēdža ātrums vienam šāvienam būs tāds, kādu Tu vēlēsies (un kādu ir maksimālo paredzējis ražotājs), neatkarīgi no akumulatoru skaita un ietilpības!
Publicēts: 31.08.09 23:01
 citēt
Lunis:
edzapuika:Biju dzirdējis, kad slēdža ātrumu uzlabo arī tā papildus akumulatora uzstādīšana fotoaparātm . Un noņemot red eyes.

Jā vecīt tev šito ir stastijuši saucamie "Grāmatu gudrie" kas kautko kautkur izlasa un tada "Māca" citus tādus pašu durakus "Kā pareizi" :):) ISTENĪBĀ Tur ir CITA fiška , vienkaršoti tas būtu JO SMAGĀKA kamera paliek uz bateriju rēķina LIELĀKA ERTAK satveram jo STABILĀKA var bildēt ar MAZĀKU sledza laiku , protams ja rokas netrīc uz pohām:):) Kādreiz filmu laikā Pro serijas kamērām ierubijot PAPIDUS barošanu kas bija piemeram "Pieskrūvējams bateriju rokturis" ierubijās papildus "Atrums" piemerām man kādreiz bija Nikon F2 un F4 tiem ar ROKTURI atrums palielinājās 2x :) Piemārm BEZ bildēja 4 kadri sekundē AR BLOKU 8 kadri sekundē , tas bij saistits ka Filmu kamerām galvenais Elektriba teretajs bija FILMU velkošais motors :):) "red eyes" efekts rodas ja ZIBSPULDZE lampa zibsnis atrodas PARĀK TUVU kameras optiskai asij , cilvēka acss noteikā leņķī pret gaismu atspīd sarkanā krāšā un ja GAISMA atrodas tuvu OPTIKAS assija tad konkrēto brīdi šo "Šaurā lenķī" redzamo "Atspīduma efektu" nofiksē KAMERA :):) To novērš iznesot blici tālāk no kameras optiskās ass :):) Piemēram ja tev ir BLICE kuras kronšteins piekrūvējama ZEM KAMAREAS tad piemočijot BLOKU sarkano acu efekta parādišānās varētu pat palielināties :):)

Tad sanāk, kad reāli tā baterija ir domāta tikai lai turētu ilgāk akumulators ja? Un nekādu citu labumu nav..
Publicēts: 31.08.09 23:05 labots
 citēt
edzapuika:
Vil::D kāda tam ir saistība ar slēdža ātrumu??? Kāds tevi forši iznesa cauri

Ja ir lēns slēdža ātrums, tad kustības, izplūdīs :P

Ne tikai , tumšās telpās bildējot ar zibspuldzi istenībā vairums pierezdējušu cilvēku izmanto sledza ātrumu kurš maksimāli pietuvināts TELPAS apgaismojumām , tur jaatrod kompromis satrp MAZĀKO atrumu kurš iespējams lai OBJEKTI neizšmigātos un TELPA mebūtu stipri tumša , melnss caurums:) Piemēram ir Fotogrāfijas paņemieni un stili saucamā "Klubu stils" fočene kur tieši izmanto ka VISA klubu gaisma un draza un tas kas NAV KLIENTS ir izpluduši krāsu jurā bet PATS bildējamis ir vai nu pilnīgi ass un nevainojams vai kičīgi vienkarši LABI atpazistams:):) Ta strada daudzos lielos klubos piemēram Francijā , Vācijā , Latīnamerikā :)

Publicēts: 31.08.09 23:10
 citēt
Ekoists.. man pieredze taada ka vieta parasti neatlauj neko vairak par 35 mm uz crop matricas- nav kur atkaapties.. paarsvaraa tie ir kkur 20-30 mm
Publicēts: 31.08.09 23:14
 citēt
Lunis:
Ta strada daudzos lielos klubos piemēram Francijā , Vācijā , Latīnamerikā :)

Man jau šķiet, ka L-jā tak ar tā bildē. Nav jau nekāda raķešu zinātne tak :D
Publicēts: 31.08.09 23:25 labots
 citēt
CerambyX:
Lunis:
Ta strada daudzos lielos klubos piemēram Francijā , Vācijā , Latīnamerikā :)

Man jau šķiet, ka L-jā tak ar tā bildē. Nav jau nekāda raķešu zinātne tak :D

Nuuu ja neskaita pāris labu klubu pratējus ,kuri pat izmanto papildus blices piegaismošanai utt pārejiem ir "Blice purnā uz P režimu" reku "Tipiska" Latvju klubu bilde

Publicēts: 31.08.09 23:48
 citēt
Kāzu fotogrāfu mājaslapā bija labs raksts par grupas fotografēšanu.
Iesaku.
Publicēts: 31.08.09 23:50 labots
 citēt
Lunis:

Nuuu ja neskaita pāris labu klubu pratējus ,kuri pat izmanto papildus blices piegaismošanai utt pārejiem ir "Blice purnā uz P režimu" reku "Tipiska" Latvju klubu bilde
[bildes]

Šitos jau gandrīz vai briesmīgākos piemērus no kādas mājas ballītes es atradis :D Tādus lamerus tak normālos klubos bildēt neņemtu - tur cik redzēts taču normālas [=līdzīgas kā iepriekš rādīji] bildes taisa fotogrāferi. Tak te kaut vai NilsS, piemēram.
Publicēts: 31.08.09 23:56
 citēt
CerambyX:
Lunis:

[bildes]

Šitos jau gandrīz vai briesmīgākos piemērus no kādas mājas ballītes es atradis :D Tādus lamerus tak normālos klubos bildēt neņemtu - tur cik redzēts taču normālas [=līdzīgas kā iepriekš rādīji] bildes taisa fotogrāferi. Tak te kaut vai NilsS, piemēram.

Es zinu tikai 2 kas Klubos normāli bildē kā ŠTATA bildētāji, PIEMĒRAM NilsS un vēl viens šejienietis:):)
Publicēts: 01.09.09 00:06
 citēt
Lunis:

Es zinu tikai 2 kas Klubos normāli bildē kā ŠTATA bildētāji, PIEMĒRAM NilsS un vēl viens šejienietis:):)

Mjā tiešām - pačolēju tagad pa fikso dažu klubu bildes un tiešām nedaudz vīlos :/ Laikam nepareizs priekšstats tomēr bija radies.
Publicēts: 01.09.09 00:08 labots
 citēt
Nuuu ja ņem rakstus ka LKFA domāju ka reali par pilnu ir ņemami tikai Imanta Urtāna raksti , dzeks kuram ir vismaz 20 gadus perfakta kāzu bildētāja pieredze un tiešām ši lieta iet no rokas:) Parējie ir puišēļi kam pieredze mērama 1-2-3 gadi un liels pašvertējums:):) Jā tiešām , reku es pat atradu! lkfa.lv... Imantu tiešām der palasit paklausities viņam liela pieredze tai lietā. Bet ja tā jasaka par Galerijām ko es tur redzu LKFA tad UZ SAVĀM kāzām es bildēt aicinātu tikai 1 cilvēku tas ir Jānis Reinfelds , pārejiem tur galerijās ir +/- standart reportieru draza kā var JEBKURŠ kas prot ar kameru rīkoties un strdā PRESĒ piemēram:):) Nu vārbūt kā otro no turieniešiem Sandis Vāgners kam vienkarši labas reportāžbildes isstas:)
Publicēts: 01.09.09 00:11
 citēt
Jā, tieši Urtāna raksts.
Publicēts: 01.09.09 00:14
 citēt
CerambyX:
Lunis:

Mjā tiešām - pačolēju tagad pa fikso dažu klubu bildes un tiešām nedaudz vīlos :/ Laikam nepareizs priekšstats tomēr bija radies.

MAN AR ta likā ka NEVAR BŪT ka šitik kičigas lietas tikpat kā neviens netasa LV un mani atsedināja čalis kas vada pasakumus daudzis LV un EE un LT klubos un lielos pasakumos , šis mēgināja mani sakoļit darba LV ar texstu "Poganije tut fotografi" uz ko es ta izbriniti blisinaju acis un ta šis teica ka LATVIJĀ salidzinajuma ar Igauniju un Lietuvu "Pasakumu foto" tas ir Klubi un visādas balles esot "Hrenovaja limeni" izņemot pāris specus visis bildējot kā "Foto uz Eglīti ar salaveci" :):) Domaju ka viens no iemesliem ir nevelesjanas MAKSAT par darbu otrs zems paškritikas limenis:):)
Publicēts: 01.09.09 00:55
 citēt
paldies par piemēriem :) tikko paknipsēju savu izstiepto roku un principu sapratu :D
Publicēts: 01.09.09 02:13
 citēt
edzapuika: Tad sanāk, kad reāli tā baterija ir domāta tikai lai turētu ilgāk akumulators ja? Un nekādu citu labumu nav..

Jā vairums gadijumu tā arī ir izņemot kā te kasnukas minēja par dažiem NIKON modeļiem , es gan nezinu vai tas ta ir ar NIKON neesmu STRADAJIS ta isti savus gandriz 10 gadus:) Lielajiem CANON modeļiem nav noņemamu rokturu tur ir viens akmulātoru bloks un atrums nemainas . Mazajiem Canon modeļiem vienkarši ILGĀK strada un atrums nemainas:)
Publicēts: 01.09.09 11:02
 citēt
Nikon D700 un laikam arī D300 bača dod ne tikai svaru, bet vairāk štroma, lai fiksāk var burstā gāzt...
Publicēts: 01.09.09 13:19
 citēt
jaasaak ar User manual
Publicēts: 01.09.09 13:21
 citēt
Izlasīju lkfa.lv... šo rakstu, un tiešām bija noderīgs! ;)
Publicēts: 01.09.09 17:36
 citēt
Publicēts: 01.09.09 17:45 labots
 citēt
jāuzmanās, lai nesanāk tā, ka vienā bildē vienam acis ciet, otrā diviem mute vaļā un siekalas tek.
nu jā, ja nav kur atkāpties, tie, kas kadra malās, var apvainoties.
Publicēts: 01.09.09 17:56
 citēt
kasparsf:http://subtitlestocinema.files.wordpress.com/2007/09/men-in-sauna.jpg

labs! :D
tikai malējie mužiki kaut kā stikla "sakropļoti" :D
Publicēts: 02.09.09 00:27
 citēt
palaidniex:
kasparsf:http://subtitlestocinema.files.wordpress.com/2007/09/men-in-sauna.jpg

labs! :D
tikai malējie mužiki kaut kā stikla "sakropļoti" :D

Bilde laba jā :D Bet par tiem sakropļojumiem tas ir no objektīva ( platleņķa ja nemaldos) + vēl tie dūmi, rada tadu nepatīkamu iespaidu :) Bet sejas izteiksmes ir labās.
Publicēts: 02.09.09 09:38
 citēt
Nu platleņķis jau parasti ja kropļo tad visu kadru
bet te kaut kā vidus nav sakropļoc (vai arī vidus ir iztaisnoc) un malas sakropļotas (moš līmēc no 2 kadriem, jo parasti pirtiņās ir manāma šaurība...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):