Nu vienīgais tāds novērtējamais labums: Experiment creatively with light The Canon EOS 7D is equipped with an Integrated Speedlite Transmitter. For the first time in an EOS, photographers can control external Speedlites with no additional accessories - ideal for those looking to experiment with creative lighting set-ups. The EOS 7D also features an extensively upgraded, built-in flash including manual control, and wider flash coverage to cover focal lengths as wide as 15mm.
izskatās, ka beidzot pogu novietojums un AF būs tā kā tam sen jau vajadzēja būt. ilgi gan tiem "inženieriem" vajadzēja lai saprastu, ka AF ir jābūt tur kur tas ir ietēmēts, nevis jebkur puskadra robežās. noise protams būs viegli pakaļā, bet ar teleobjektīvu jebkurā gadījumā šī būs ļoti laba kamera. jāpagaida lai izlabo firmware kādas pāris reizes un tad jāņem.
Vismaz būtu kādu softa upgradi iepriekšejam modelis uztasijuši . Nu erganomikas izmaiņas man patīk uz pogu izvietojums isstas parocigaks. Viss parejaiss man tapat nepatik SMAGS , nav gluži Marks ar 1,5kg bet 1kg ar ir IESPAIDĪGI bez paildus roktura.
Mandalay:18mp mdoelim varēja arī DualCF uztaisīt...
Kātad jā , šitais ir štrunts pa vidu starp 50.D un 5D MARK II Kartejais neizprotama pielietojuma "Starpmodelis" Pogu izmaiņas gan man patīk Vienkarši ar laiku sāk negribēties staipīt uz katru štrunta pasākumu šitādus svarus . Atceros reiz lidostā kautkāds lētais džets man poņķikom sagribēja nosvert plecā uzmesto kameru , stjuārtēm acis kā šķivji palika ka izdāijās ka man nevērigi pleciņā uzkārtā "Kamerīņa" ar stiklīnu un blici isrādās sver ~4,5Kg
Un tātad: 1210 g (1Ds rumpīc) + 180 g (Bača rumpītim) + 1570 g (70-200 IS stiklis) + 405 g (580EX II) + 120 g (30 g x 4 AA type bačas) + 295 g (piemēram, zibeņa kronšteins SB-E2) + 91 g (piemēram, šņore OC-E3) = 3871 grams.
Nu vēl varētu pielikt pie svara klāt stikla saulesblendi, atmiņas kartes, kakla siksnu, statīva ātrās fiksācijas pēdu un pāri 4 kg sanāk, līdz 4,5 gan nevelk, bet nav arī vairs tālu...
Interesants aparāts. Autofokusa sistēma interesanta, par pogām gan nezinu -- izskatās, kā parastam 40D. Funkcijas arī Canons viltīgi apgraizījis, lai var markus tirgot. Jācer ka AF sistēma būs līdzvērtīga markiem - sanāks ideāla dabas kamera
Blices kronšteinu tieši dēļ svara nelietoju, da i ķerās vinš mušdien kautkur . Bet staīva pēda jā tā gan ir pieskrūvēta visām kamērām bet nu kā tad tā sver
Lunis:Blices kronšteinu tieši dēļ svara nelietoju, bet staīva pēda jā tā gan ir pieskrūvēta visām kamērām.
Nu reizēm tas kronšteins visai noder, ja vajag blici padabūt citā vietā vai citā attālumā no objektīva ass, bet tiesa, kas tiesa - smags maita ir... Un tad apakšā monopods nemaz neliekas traucējošs, kad ilgāka bildēšana paredzēta...
Kā nu kuram aperātam, bet gramus 50-100 atkarībā no statīva galvas...
Nuuuu , kolēģi gan bij pasākuši dragāt ar divām blicēm uz kronšteina . Es nē es reizēm izmantoju ka uz vada pacēlu blici rokā bet tad kanmerai bija "Atrā strope" sānos tas vēl vecajam Markam. A taga nekādu kreņķu smuka viegla somiņa 50.D un 70-200 f4 28-70 f.2,8 un 10-22 un 580 blice ne tev paku ne bloku , nee 50.D bloks gan somā mētājās bet regulāri nelietoju. Vispār somā ir divas liekas lietas ko reti izmantoju tas ir Bg un 2x Konverters GALVENAIS taga viss viegli savietojās maziņajā Micro Trakker 200 un pat nav piebasta Vooo bļin tiko atradu ka man somā areja kabata nez cik ilgi nostaipijusies līdz 420 blice ar boxsu un palaidēju
Nu jā, tikko ir divi vai trīs 2,8 zūmi, pāris blices, blicei batpaks, kāds filtris, rezerves bačas un 1Ds somā tā ne par kādu mākslas bildēšanu prāts nenesās... Un pēkšna iedvesma nepārsteidz. Aizvelcies kur vajag, sabildē, un velcies atpakaļ... Atpakaļceļā tikai viena doma - fiksāk nost no pleca to taššu ar tiem ķieģeļiem... Tāpēc ar Domāju par kādu N 700D, priekam...
Tāds 7D tiešām nedaudz svaru un vietu varētu ietaupīt. Pēdējās reizes eksperimenta pēc pat ar 3 bodijiem esmu devies bildēt. Tad gan nav prieka visu uzparikti stiept uz bildēšanu Bet vismaz treniņš labs sanāk.
ak34:Tāds 7D tiešām nedaudz svaru un vietu varētu ietaupīt. Pēdējās reizes eksperimenta pēc pat ar 3 bodijiem esmu devies bildēt. Tad gan nav prieka visu uzparikti stiept uz bildēšanu Bet vismaz treniņš labs sanāk.
Biežāk pastaigā tā apkārt un pārrēķini cik var ieekonomēt svaru zāles apmeklējumos...
palaidniex, dabai man parasti sanāk vēl smagāks komplekts. 3 bodiju gadījumā problēma ir transportēšanā. Negribas vēl vienu fotosomu pirkt tai drazai, ko stiepju līdzi. Vai arī mazāk tehnikas jāņem. Tagad pat fotojostu esmu nopircis, lai viss ir pie rokas nevis kaut kur somā
ak34:palaidniex, dabai man parasti sanāk vēl smagāks komplekts. 3 bodiju gadījumā problēma ir transportēšanā. Negribas vēl vienu fotosomu pirkt tai drazai, ko stiepju līdzi. Vai arī mazāk tehnikas jāņem. Tagad pat fotojostu esmu nopircis, lai viss ir pie rokas nevis kaut kur somā
Dabu bildējot jau bieži sanāk, aizstiep, saliec un nosacīti atpūties gaidot... Tad pārvācies uz citu vietu un atkal tas viss nav plecā vai rokās jātur, kad esi pārvācies... Un līdz dabai parasti var kādu gabaliņu pabraukt ar mašīnu, kad tas viss smagums grabažniekā sakrāmēc. Jāstaigā vairāk vai mazāk jau galapunktā tikai...
Tas nav kā vingrošana fotoreportāžā, kad viss, kas ir atnests līdzi jāstaipa visu laiku kaklā...
palaidniex, dabā jau ar gadās staigāt apkārt. slēpnī nemaz tik bieži nesēžu. Turklāt slēpņi parasti ir pamatīga kājām gājiena attālumā no auto. Un ja izdomā, ka slēpnī vajag 2 kameras, tad atšķirībā no reportāžām ir jāstiepj līdzi otrs statīvs. Bet nu reportāžu "vingrošanu" ar esmu nobaudījis. Priecājos, ka ikdienā ar to nav nauda jāpelna: viens marks ar 120-300/2.8 kaklā, otrs ar 24-70/2.8 plecā un pa visām kabatām sabāzti telekonvertori, platleņķis, zibspulze u.c. sīkumi. Un tad vēl kaut kur ērti un tuvu jātur pults trešajai kamerai un jāpieskata soma ar datoru
hEE HEEEEEEEEEEEE!! Vaig tikai te babļaustities Izradās jau pāris nedēļas kā 50.D sofra agreids parādijies vienīgai izmaīna PURPURS NAFIG Ka reiz bus labais , agrā rītā bliezu lidostā feisus ar veco Firmware Version 1.0.6 Pēc pāris stundām bliezišu ar jauno Firmware Version 1.0.7 kam vienīgais būtiskais esot 1. Corrects a phenomenon where captured images may tend to appear somewhat magenta depending on the shooting scene. , pārejais attiecas tik uz Klūdām valodās Jeeeeeeeeeee! Kareiz uzbliezu testu "krasau skalu" ar VECO softu un taga "krasau skalu" ar Jauni , būs japapēta bet jau acim redzami pat kameras displejā vairs nav purpura pelēkajā! SVETKI! Kam tā pati sāpe LUDZU , Firmware Version 1.0.7 !
palaidniex:Ar šo bija jāsaprot, ka abi nojakarētie D20 tā arī paliks atvilknē...
Jā , istenībā testos acīm redzami srakanais ir tīrāks , bet nuuu japamēģina kā būs uz pēc "Svinībām" iekodušām tiņītem un učenēm Bet bix pa daudz to lūžņu atvilknē jā vēl savāc atpakaļ kolēģiem aizdotie pusejošie krami tad nu pilna atvilkne 2x 20.D korpusi 1x 6x6 Yasica , 3 stikli 16-35 , 70-200 UN 28-200 viss kādreiz būtu jāčiņī bet nuuu kautkā rukas neaiziet
Ui, kas tam 7D varētu būt par feinu pix. blīvumu uz crop matriciņas... aiaiai... un iekš dpreview.com nez kamdēļ trūkst slavenais noslēgums ar pros un cons... laikam nekādu īpašu uzlabojumu tradicionālajos Canon trūkumos, kas velkas no modeļa uz modeli ko aprakstīt naff
Ja līdz mortizācijas galam nav paredzēta pamatlīdzekļu tarizācija - tad jau var mēģināt tomēr rīkot ūtrupi! Krīze taču... P.S. Un cik ilgi taisās tas viss mortizēties vēl? a?