sheit ari varetu but tas pats limenis. diemzhel, nav maksatspejigu klientu -> nav izaugsmes -> nav labu darbu, kas paraditu, ka ir verts maksat vairak -> maksatspejigie klienti piesaista arzemniekus
ak34:tur tas aprīkojums ar ko filmēja maksāja vairāk par pašu fotoaparātu ar visiem tiem objektīviem visticamāk.
izskatijas pec stedicama laba (viena vieta gan nesmuki raustijas) un dazhadiem mountiem pie mashinas - vismaz 2iem. Vienigi nesapratu, cik cilveki kopa filmejushi - bet nu 3-5 ticamakais.
Laab samontēts lab safilmēts bet galneis scenarijs un režija foorsj Ja vel montēts no jēlā bez jebkādas režijas filmētā tad montāža vienkarš vaau un filmētāji gēniji
jo nav jau neviena, kas būtu ar mieru tāda līmeņa rezultātu apmaksāt. vēl jau arī šejieniešiem tāds stereotips (tiesa ne bez pamata) - ka emocionāli vieglāk sableķot importa videovečiem, nevis vietējiem... Tāds jaunizcepto bagātnieku mazvērtības komplekss...
jo nav jau neviena, kas būtu ar mieru tāda līmeņa rezultātu apmaksāt.
tas arī, bet melnsvārči un jaunlaulātie nesapratīs, ja viņiem uzbrēks: "sasalstiet!" un vilksies ar kameru uz nākamo skata (.)-tu, īpaši ja uz tā proscēnija (pa garīgam - altāra daļas!)!
palaidniex:ote] jo nav jau neviena, kas būtu ar mieru tāda līmeņa rezultātu apmaksāt.
tas arī, bet melnsvārči un jaunlaulātie nesapratīs, ja viņiem uzbrēks: "sasalstiet!" un vilksies ar kameru uz nākamo skata (.)-tu, īpaši ja uz tā proscēnija (pa garīgam - altāra daļas!)!
Ja Tu vēlēsies perfektu kāzu video tad tu klausīsi un darīsi ko liks, rezūltātā 2 šāvieni arvienu zaķi , jutīsies kā movie stars un laba kāzu filma, bet pašas kāzas gan filmēšanas laukums, a kam tās kāzas vajadzīgas?
man domāt, lai kāzu bildes un kāzu filmu iemantotu!
palaidniex:vienkārši vairākas kameras
sarežģīti nav un cik tā darba šlangas uz tonvāģi aizvilkt un visas lietas. savādi tomēr, ka filmē ar gandrīz zivaci un neredz ne-1 no pārējām ≈ 7÷11 kamerām?
palaidniex:... var tikt safilmēti jau iestudējuma variantā pēc pasākuma
Šlangas jau neviens nevelk, saraksta visu kartēs.... nav jau 7-11 kameras, bet kādas 3 max 5 Un neba uz visām ziusacs, un mazliet piedomājot izvietojumu var panākt ka pārējās kadrā nenāk... Nebija jau tā, ka scēna božneicā bija 30 sekundes...
Dokumentālista ētika? Vai Pašas kāzas nav tomēr mazliet iestudējums? Un Jebkura kāzu smukbilde põõõzējums?
Jā es vienu dienu šos viģikus pētīju un štukoju kas viņus padara tik īpašus ... ja tā sadala pa daļām, tad nev nekas neiespējams:
* mūzika * plānais DOF (pārejas no viena attāluma uz otru) * flyers (slīdošais efekts, d**** dārgs aksesuārs) * acij neierastais platleņķis video pasaulē (pa TV tādu nerāda) * filmētas pārsvarā detaļas * nu montāža, tas gan (lai gan montēt nav tik grūti, ja vispirms izvēlas mūziku)
Šos video padara par skatāmu tāpēc, ka ir zināms ko filmēt! Ir režisors inscenētājs, kas zina, ko tieši safilmēt un kā tieši to samontēt. Tas nav kā te fotoblogā, palūr vecas bildes arhīvā un tad sašopo priekš bloga, bet cilvēki pirms ieslēgt kameras zina kas tiem jāuzfilmē un kā tas tiks samontēts... Ir parādītas emocijas, ir izstāstīts stāsts, ir pastāstīs, kas, kur un kā... Vārsu sakot filmēts ir pēc svcenārija, nevis lipināts no safilmētā kas nu sanāks...
palaidniex:mazliet piedomājot izvietojumu var panākt ka pārējās kadrā nenāk...Dokumentālista ētika? Vai Pašas kāzas nav tomēr mazliet iestudējums?
nu, tas nosacījums, ka kameras viena otrai kadrā neietrāpa, ierobežo. konkrētajā klipā tas neietu cauri. Pašas kāzas krietni vien iestudējums, tikai ne filmētāju, bet melnsvārču. iznačaļno jau bija tā - džeks pasaka - ši ir mana vecene un lūgtum viņai neuzmākties, norausieties pa tauri, a kur to tā publiskāk pateikt - tak jau pie dievnama. tad nu vienā reizē, kad bija sūdīgs laiks, melnsvārcis cienījamos kāzu viesus ieaicināja iekšā un tā maz pamazām tie melnsvārči piesavinājās to monopolu. ja kas, ir manītas dievnamos pie kroņlākturiem piespraustas videokameras. bet nu nav tik daudz biezo, kuri vēl arī tik apdauzīti, lai par SHIT'ādu filmēšanu maksātu.
Es jums pateiksju kapec man riebjas bildēt Latvijā kāzas un to nedaru LABPRATIGI jau pietiekami gadus. Latvija atskiras no vairums vietu ka SEIT vis sir BARDAKS / HAOS/ NEPLANOTS un katrs pasakuma iesastitasi "Serviss" grib nostradat kautko tadu kas atškirtos CITIEM . jeb ka saka "Lai dzive medus neliktos" Pieliku punktu ka divas kazas pec kartas divos dazjados Latvijas regionos Kurzeme un Selija MACITAJI kazu ceremoniju baznica parverta par "Politinformaciju" viens ~60min otrs ~90min garumā . esat pieredzejuši ka MACITAJS kazas stundu un pusotru Lamā valdību maca visus dzivot un cite visadus Ļaunā laika , PP utt stulbeņus? Pietam jus nekad nezinat viņs pats mauks gredzenus vai ļaus to darīt Jaunajiem , pagriezis pari ar muguru pret ceremoniju vai vispar novedis kautkur pie galda bazbicas sturi. Vedeji kuri FOTO laiku ka tadu pasakuma vispar neieplano , 1/2 viesu kuri PRINCIPA nekak fočeties grupppas bilde ar parejiem 2 dazjadas grupas bildes ar "Biezajiem radiem @ parejiem" nerunajot jau par to ka regulari tiek "Biezakiem radiem" viena gala galds "Nabadzīgaiem" cita. Vairums citu vietu KAZU CEREMONIJA ir stingri reglamentets pasakums PA MINUTEM , viss ir zinams uz prieksju KUR IES kur griezisies ka sataves utt. Es gan VIENMER iepazistos ar Macitajiem vai ceremoniju vaditajiem ieprieksj un NOSKAIDROJU kur uz kuru pusi no kurienes sjie ko daris vadis un kur es sjos nestraucesju un kur sie velas lai es labak stavu . BET pec visa spriezjot VAIRUMS savas ceremonijas "Improvze" jo vismaz 50% gadijumu taoatas ir uz otru pusi ar muguram pret publiku mac gredzenus pats vai vispar nahren aizved jaunos uz 15min savilkjt gredzenus un paraktities gerbkambari. Piemeram Vacija , Beļģijā , Nidrelande tepat Zviedrija tev vis sir SIKUMOS uz prieksju zinams LATVIJA NEKAD Lidz ar to se nekads KVALITATIVS pasakums foto vai videio SAPLANOTS princiopa nav iespejams jo notiek musjiga cinja ar Vdejiem par BEZGALIGO astulbo atrakciju starplaika atvelet ari kadu 1/2h para sabiledsjanai VISSS TAS man vienkarsji krit uz nerviem , tapec ari nebildeju JA NEVAR GARANTETI LABI tad labak vispar nebildet.
palaidniex:Šos video padara par skatāmu tāpēc, ka ir zināms ko filmēt! Ir režisors inscenētājs, kas zina, ko tieši safilmēt un kā tieši to samontēt. Tas nav kā te fotoblogā, palūr vecas bildes arhīvā un tad sašopo priekš bloga, bet cilvēki pirms ieslēgt kameras zina kas tiem jāuzfilmē un kā tas tiks samontēts... Ir parādītas emocijas, ir izstāstīts stāsts, ir pastāstīs, kas, kur un kā... Vārsu sakot filmēts ir pēc svcenārija, nevis lipināts no safilmētā kas nu sanāks...
Nu jau tu pārspīlē ... zināms ko filmēt = kāzās, scenārijas = kāzas (ne jau visās kāzās ir foršs scenārijs, iedāli laika apstākļi, simpātisks jaunais pāris un tās nav viņu vienīgais video - pieņemu, ka viens no labākajiem) Herņu, protams, viņi nefilmē, bet fotogrāfs taču arī kāzās herņu nefočē ... Un to stāstu no kaut vai 8h kāzām 5min video izcelt nav tik liela māksla ...
Nevajag celt šo video tik augstu ... vnk tāds nav redzēts ... ticiet man pēc 3 gadiem šādi video būs pilna d****
Atliek tikai Lunim piekrist, ka daudzi uz nolīgto foto/video vīru pamatotiem jautājumiem par norisi vai pārmetumiem par nerēķināšanos ar viņiem "sataisa acis", uzskata par pasākuma ienaidniekiem, bet beigās brīnās kā nav to vai citu norišu bilžu vai filmas vai ir tikai sūdīgas...
un foto/video vīri, protams, pēc tam ir vainīgi...
REZ, a nah vajag 3 stundu garu video un 3000 bildes par 10 stundu garām kāzām??? Kas to visu skatīsies??? Kam tas ir vajadzīgs???
Uz tikai šeit prastas kāzas ir tāds nejaušību dīdīts/bīdīts pusbardaks! Vedēji tur noslēpumā maršrutus utt...
Gribas smuku video un par to ir samaksāts attiecīgs piķis - ātri sakārtojas lietas! Mazliet kārtības jebkurā bardakā par ļaunu nenāk. Tā teikt Karote medus darvu nesabojās...
REZ no tevis sacītā izriet ka 30sec reklāmas rulīti vispār īzīī safilmēt ne? Nav ar to video nemaz viss tik vienkārši un pilna d**** video tādu nebūs jo šausmīgus līdzekļus vajag lai būtu top notch video aprīkojums. Laigan tāpat forši paskatīt šādus video un novērtēt kā izskatās PRO komerciāli kāzu klipiņi un apjaust DSLR video iespējas. Domāju ka pēc laika parādīsies topā slideshovi ar īsiem materiāliem pa vidu vai papildus kā bonuss. Labs veids kā pievilināt klientus ar holivudas dofiem prastos ikdienas pasākumos. Montēt tomēr arī ir jāmāk un tas nav kā palaist photoshopā batch. Viss prasa laiku un zināšanas attiecīgā jomā. Pašam arī ir nācies piedalīties pāris jumoristisku klipiņu/reklāmu filmēšanā un nav nemaz tik viegli sataisīt 8min vai pat 50sec video no 1d filmēšanas, lai to video paņemtu un vēl parādītu pa LTV.
Lunis:Es jums pateiksju kapec man riebjas bildēt Latvijā kāzas un to nedaru LABPRATIGI jau pietiekami gadus. Latvija atskiras no vairums vietu ka SEIT vis sir BARDAKS / HAOS/ NEPLANOTS un katrs pasakuma iesastitasi "Serviss" grib nostradat kautko tadu kas atškirtos CITIEM . jeb ka saka "Lai dzive medus neliktos" Pieliku punktu ka divas kazas pec kartas divos dazjados Latvijas regionos Kurzeme un Selija MACITAJI kazu ceremoniju baznica parverta par "Politinformaciju" viens ~60min otrs ~90min garumā . esat pieredzejuši ka MACITAJS kazas stundu un pusotru Lamā valdību maca visus dzivot un cite visadus Ļaunā laika , PP utt stulbeņus? Pietam jus nekad nezinat viņs pats mauks gredzenus vai ļaus to darīt Jaunajiem , pagriezis pari ar muguru pret ceremoniju vai vispar novedis kautkur pie galda bazbicas sturi. Vedeji kuri FOTO laiku ka tadu pasakuma vispar neieplano , 1/2 viesu kuri PRINCIPA nekak fočeties grupppas bilde ar parejiem 2 dazjadas grupas bildes ar "Biezajiem radiem @ parejiem" nerunajot jau par to ka regulari tiek "Biezakiem radiem" viena gala galds "Nabadzīgaiem" cita. Vairums citu vietu KAZU CEREMONIJA ir stingri reglamentets pasakums PA MINUTEM , viss ir zinams uz prieksju KUR IES kur griezisies ka sataves utt. Es gan VIENMER iepazistos ar Macitajiem vai ceremoniju vaditajiem ieprieksj un NOSKAIDROJU kur uz kuru pusi no kurienes sjie ko daris vadis un kur es sjos nestraucesju un kur sie velas lai es labak stavu . BET pec visa spriezjot VAIRUMS savas ceremonijas "Improvze" jo vismaz 50% gadijumu taoatas ir uz otru pusi ar muguram pret publiku mac gredzenus pats vai vispar nahren aizved jaunos uz 15min savilkjt gredzenus un paraktities gerbkambari. Piemeram Vacija , Beļģijā , Nidrelande tepat Zviedrija tev vis sir SIKUMOS uz prieksju zinams LATVIJA NEKAD Lidz ar to se nekads KVALITATIVS pasakums foto vai videio SAPLANOTS princiopa nav iespejams jo notiek musjiga cinja ar Vdejiem par BEZGALIGO astulbo atrakciju starplaika atvelet ari kadu 1/2h para sabiledsjanai VISSS TAS man vienkarsji krit uz nerviem , tapec ari nebildeju JA NEVAR GARANTETI LABI tad labak vispar nebildet.
Piekrītu Lunim par mācītājiem ... daži ir pilnīgi anšlāvi, bet nepiekrītu, ka viena baznīca ir iemesls tā nīdēt kāzas un iet vieglāko taciņu... es tai lietai pieeju bišku savādāk ... pie d**** man tā baznīcas cermonija... tur tāpat vajag tikai pāris bildes ... par to, ka vedēji nebija atvēlējuši laiku fočēties, tā toč ir fotogrāfa vaina ... kad cilvēki rezervē kāzas es uzreiz pasaku, ka man vajadzēs 1h fočēt tikai jauno pāri kādā skaistā vietā, lai viņi domā un iekļauj maršrutā ...
Tēmu par biezo un nabagu galu es nesaprotu kāds Tev ar to sakars?
Un par to saplānošanu kur kas kā ies... kur greizīsies kur kas būs ... es ar savu pārdesim kāzu pieredzi zinu no galvas ...
... man vēl ir šis tas sakāms, bet es paklusēšu...
arturso:REZ no tevis sacītā izriet ka 30sec reklāmas rulīti vispār īzīī safilmēt ne? Nav ar to video nemaz viss tik vienkārši un pilna d**** video tādu nebūs jo šausmīgus līdzekļus vajag lai būtu top notch video aprīkojums. Laigan tāpat forši paskatīt šādus video un novērtēt kā izskatās PRO komerciāli kāzu klipiņi un apjaust DSLR video iespējas. Domāju ka pēc laika parādīsies topā slideshovi ar īsiem materiāliem pa vidu vai papildus kā bonuss. Labs veids kā pievilināt klientus ar holivudas dofiem prastos ikdienas pasākumos. Montēt tomēr arī ir jāmāk un tas nav kā palaist photoshopā batch. Viss prasa laiku un zināšanas attiecīgā jomā. Pašam arī ir nācies piedalīties pāris jumoristisku klipiņu/reklāmu filmēšanā un nav nemaz tik viegli sataisīt 8min vai pat 50sec video no 1d filmēšanas, lai to video paņemtu un vēl parādītu pa LTV.
Jā...
Ja fotogrāfam ir redzējums un viņš var sabildēt labi kāzas tad vienīgais šķērslis šādam video līmenim ir tehnikas jautājums + tie džeki 2atā bliež (varbūt pat 3ais ir tikai montētājs) ... + paksaties uz viņiem - jauni gurķi ... domā, ka viņi piedzima kā brīnumbērni? Nevajag sevi noniecināt, ka es tā nevarētu vai tml. bullshit
REZ - kad paskatāmies vidēji statistisko latvijas kāzu Foto /Video profu darbu rezultātu - nekādas rožainās sajūtas nepārņem. Ir protams ļoti patīkami izņēmumi, bet gana reti tie izņēmumi, lai uzskatītu to par sistēmu vai pieminēšanas vērtu kopainā... Tagad katrs otrais, kam ir fočiks ir gatavs bildēt kāzas un katrs piektais, kam ir kamera ir gatavs tās filmēt... Un tāds visdaru rezultāts ir pārsvarā sastopams. ...no sērijas - Lieku parketu. LĒTI! Tiesa arī sūdīgi...
Ja nav redzējuma - lasi talanta, aprīkojuma, un maksātspējīga izglītota (zinoša kādu rezultātu vēlas) klienta - sanāk kā sanāk, pie mums uz vienas rokas pirkstiem pārskaitāmas tiešām līmenī uzfilmētas videoreklāmas... Lai arī budžeti nav mazie un teorētiski ar aprīkojumu vajadzētu būt +/- labi...
Paskaties kā mūsēie jaunie filmas filmē vai TV seriālus. Reizēm vienkārši nevari saprast smieties vai raudāt, dēļ aktierspēles, dēļ aprīkojuma spēju izmantošanas %, dēļ redzējuma, dēļ budžeta, dēļ tā kas finālā sanāk... Nu NAV šajā valstī spēcīgu tradīciju un mācību iestāžu, kas profesionāli augstā līmenī sagatavotu specus, kā arī nav tāda kā spēcīgu studiju illgadīgas darbības un tradīciju rezultātā izaudzināta paaudze. Atsevišķi tīrradņi neskaitās... Agrāk savienības laikos daudzi brauca macīties uz Maskavu uz VGIKU un tā skola bija tā vērts...Tā laika džekiem vēljoprojām ir iekšā pareizais kalusm/rūdījums un prasmes...
nu nezinu, nezinu... es sev tādu kāzu video negribētu... ja par kvalitāti var papriecāties, tad par režiju un montāžas secību... man nepatīk. Viens uzkrītošs piemēr kaut... kāda nozīme rādīt tukšus baznīcas griestus??? ka to pašu varēja iepīt kā turpinājumu skūpstam, kas paceļas debesis, vot tad tas moments skatītos. Mans secinājums- labs rullītis, lai reklamētu tehniku, un laps rullītis, lai būtu mācām viela, kļūdas režijā un montāžas secībā Bet jebkurā gadījumā, kāzu vaininiekiem ir jaizvēlās, vai nu skaisti iet kāzu rituāls, vai skaisti tas tiek filmēts. Vidusceļu iegūt grūti...visur traucēs viesi.
Haiduks: nu nezinu, nezinu... es sev tādu kāzu video negribētu... ja par kvalitāti var papriecāties, tad par režiju un montāžas secību... man nepatīk. Viens uzkrītošs piemēr kaut... kāda nozīme rādīt tukšus baznīcas griestus??? ka to pašu varēja iepīt kā turpinājumu skūpstam, kas paceļas debesis, vot tad tas moments skatītos. Mans secinājums- labs rullītis, lai reklamētu tehniku, un laps rullītis, lai būtu mācām viela, kļūdas režijā un montāžas secībā Bet jebkurā gadījumā, kāzu vaininiekiem ir jaizvēlās, vai nu skaisti iet kāzu rituāls, vai skaisti tas tiek filmēts. Vidusceļu iegūt grūti...visur traucēs viesi.
Haiduk, atklāšu noslēpumu - tur ir arī citi kāzu video.... Kāzu video, kas montēti savādāk, video, kur nemaz nav kāzas baznīcā utt... Gaumes ir dažādas, sižets, stāstījuma veids savādāks, montēts savādāk, gala beigās rezultāts savādākas... Jebkurā gadījumā vidējais Latvijā dabonamais standarta kāzu atreferējums ir visai piegriezies. Nu vienīgais kas tur ievieš kādu, pasūtītājprāt, rozīnīti ir kāds smieklīgs atgadījums, bet tā - Latvijā 90% kāzu video ir aptuveni identiski pēc satura uz sižeta - mainās tik dekorācijas un sejas...
Palaidniex, kāzas ir individuāls notikums divu cilvēku dzīvē, un nekad nevajag vilkt paraleles ar citiem līdzīgiem notikumiem, tāpat k'a ar sex un bērna dzimšanu... nu tu vari likt savu aparatūru krustām, šķērsām, visi bērni dzimst praktiski vienādi, neatkarīgi no tevis. Arī kāzas ir pasākums, kur tiek tradiciju (parasti) gaisotnē tas nosvinēts. Un kāzās ir divi aktieri, divi režisori un pulka skatītāju... tāpēc arī aktieri (jaunlaulātie) pēc kāžām pēc iespējas sīkāk grib redzēt notikumu gaitu, kuru viņi praktiski jūtu un uztraukuma dēļ netika īsti rezējuši. Un tie, kuri to ievēro, piemetot no sevis pa lielai rozīnītei, tiek cienīti, kā fotogrāfi, kā filmētāji. Un cik pārus es neesmu saticis, kuri špļaudās par lielajiem "māksliniekiem", kas mākslas vārdā upurējuši kāzu fiksāciju. Laps kāzu video ir kad kāzu norite tiek samontēta ar māksliniecisko gaisotni... tas ir pēc stingra scenārija, kurš jaf pašos sākumos ir jāsskaņo ar maksātāju )
Haiduks - un kāpēc domā, ka visiem ir tās tradicionālās kāzas pēc nemainīgi identiskā notikumu scenārija un kāpēc domā, ka visiem vajag to 3 stundu garo videostāstu, kura nedrīkst palaist garām nevienu (!!!) notikumu, kaut viesa šķaudienu, vai brīdi, kad līgava dodas uz toču... Piekrītu tikai pēdējā teikuma pēdējiem vārdiem:
Haiduks: jaf pašos sākumos ir jāsskaņo ar maksātāju )
ja maksātājam nevajag to 3 stundu garo epopeju, bet vajag 3 minūšu garu klipu - tad tā ir arī jādara. Un ja klientam nevajag 3500 bildes, bet atlasītas 200-300, vai vēl labāk 20-30 patiešām skaistas bildes - tad tā arī jādara. Es savām kāzām izvēlētos 3 minūšu garu, bet labu klipu, kā arī 10-15 labas bildes. Pārējo lai iemūzina viesi savos ziepjos, vai nule sapirktajās spogulenēs, videokamerās utt...
Haiduks:...tāpēc arī aktieri (jaunlaulātie) pēc kāžām pēc iespējas sīkāk grib redzēt notikumu gaitu, kuru viņi praktiski jūtu un uztraukuma dēļ netika īsti rezējuši...
Tici man, šim mērķim der kaut kā nebūt samontēts melnais materiāls.
iemesli? Nevienasm īsti nav vēlmes, laika un pacietības stundām ilgi blenzt video vai skatīties bildes... Bildēm parastam skatītājam pietiek pacietības minūtes 10-15, video var noturēt uzmanību kādu stundu. Garāks video, pat stundu garais video prasa ļoti profesionālu darbu no video gatavotāja, lai uzturētu spriedzi un uzmanību...
Citādi tas video no sērijas "chronika, ko noskatīties vienu, max 3 reizes un nekad vairs neskatīties" ir visai bezjēdzīgs. Tā teikt ķeksis izpildīto darbu sarakstā pie kāzu video - IR...