a nafig uz kropa to 1,4? es saprotu, ka uz FF tam 1,8 ir miikstas malas, bet uz kropa ir ideaali. ja kaadam liekas neass, tad palasiet dpreview par nikona attieksmi pret asumu. krops no portreta 50 1:1,8, F2
jaXon:Annirsa k-gs, šedevrus arī ikdienā nebliež, bet, kad beidzot izdodās, tad labāk, lai tas sanāk smukās krāsās un ass, ar 1.4nieku, nevis sūda 1.8.
luudz - blakus divas bildes - ar vienu un otru. Teoreetikjis.
jaXon:Annirsa k-gs, šedevrus arī ikdienā nebliež, bet, kad beidzot izdodās, tad labāk, lai tas sanāk smukās krāsās un ass, ar 1.4nieku, nevis sūda 1.8.
nu es gan piekriitu 1.8 bildes emu redzejis un 1.4 ari, atširt var dazreiz
jaaskataas ir vienaadas bildes. Profam parasti buus 1,4 un amatierim 1,8. saliidzinaat dazhaadas bildes nav korekti, jo ir simtiem citu faktoru, kas to ietekmē.
1.8 taisa lieku troksni, īpaši aktuāli tas ir digitālo fotoaparātu matricu gadījumā, ar filmu vēl būtu pupu mizas. testos un aprakstos daudz lasīts, ka virs f4.5 abi esot tipa identiski. bet, PAT, JA TĀ, baigi daudz zem f2 gaišu stiklu gribās lietot ar aizvērtu dārgo plašo caurumu? nākošā lieta ir AF, 1.8niekam tas nedarbojas tik pat labi kā 1.4niekam. a tas ir ļoti būtiski.
vari nepuuleeties, es ljoti labi zinu kaada ir starpiiba. esmu to dariijis. zinaamaa diapazonaa - piem, portretu bildeejot pie 2,8 raadiitaaji ir ljoti tuvu. Te arii mazs saliidzinaajums. www.smartpict.com...
jaXon:1.8 taisa lieku troksni, īpaši aktuāli tas ir digitālo fotoaparātu matricu gadījumā, ar filmu vēl būtu pupu mizas. testos un aprakstos daudz lasīts, ka virs f4.5 abi esot tipa identiski. bet, PAT, JA TĀ, baigi daudz zem f2 gaišu stiklu gribās lietot ar aizvērtu dārgo plašo caurumu? nākošā lieta ir AF, 1.8niekam tas nedarbojas tik pat labi kā 1.4niekam. a tas ir ļoti būtiski.
Nikonam autofokusu tomeer vairaak ietekmee kameras darbiiba - pashaa objektiivaa motora iekshaa nav paldies dievam Man vismaz pagaidām, abi jauni un AF ir ljoti aatrs un preciizs.
jaXon:1.8 taisa lieku troksni, īpaši aktuāli tas ir digitālo fotoaparātu matricu gadījumā, ar filmu vēl būtu pupu mizas. testos un aprakstos daudz lasīts, ka virs f4.5 abi esot tipa identiski. bet, PAT, JA TĀ, baigi daudz zem f2 gaišu stiklu gribās lietot ar aizvērtu dārgo plašo caurumu? nākošā lieta ir AF, 1.8niekam tas nedarbojas tik pat labi kā 1.4niekam. a tas ir ļoti būtiski.
stipri atkarigs no ta konkretajiem eksemplariem. man piemeeram ir loti ass 50 1.8. citi atkal saka ka neko sliktaku par 50 1.8 nav redzeejushi.
troksnis no atveertas diafragmas? kas taas par muljkjiibaam? gudris vai janbo tev to nestaastija gadijumaa?
Annirs, labs saits! Ar tādu cropu venszin cik reižu palielinājumā/pamazinājumā gan dod skaidrību, ne? Uzraksti, ka ir atšķirība, noticēsim, uzraksti, ka nav, arī ticēsim. pie F8 bildes pilnā izmērā www.fotoweb.free.fr... un www.fotoweb.free.fr... Pasaki vēl, ka tās ir iedentiskas! Nav jau, protams kā diena pret nakti. Bet līdzība ir drīzāk tāda kā starp roku un kāju, nevis kā starp labo un kreiso roku, es teiktu.
Par AF sasmīdināji. Ja tā, kā Tu saki, paņem divus sigmas, divus tamron un divus nikkor objektīvus (ar nikon bajoneti), salīdzini to AF darbību (bildēs, ko ekspermenta rezultātā radīsi), fokusējoties uz apmēram to pašu punktu, pēc kārtas pa kādiem 5 kadriem ar katru! Iespējams pieslapināsi bikses no pārsteiguma! Varbūt tāpēc labāk eksperimentu taisi mājās.
zo, troksnis nevis no atvērtas vai aizvērtas diafragmas, bet nepietiekoša dzidruma stikliem.
jaXon - paskatiijos Tavas smukaas bildes - kaada jeega teoritizeet par asumu, piemeeram, ja vismaz vienaa pasham ar to probleemas? iedomaajies - taa nebuutu taa labaakaa reklaama uuberkrutajam 70-200 2,8 stiklam, ne? taapeec jau es teicu, ka profam buus lielaakas iespeeas ar kvalitatiivaaku optiku izpausties ieveerojot n-tos citus parametrus, kas to ietekmee. savukaart daudziem amatieriem 1,8 50nieks buus kvalitatiivs leeciens uz tumšo zuumu fona. Par AF atshkjiriiba tiiri kameras piedziitiem objetiiviem ir mazaaka kaa dazhaadie, kuriem ir iekshaa savs motors. taa ir vispaazinaama patiesiiba. es saku MAZAAKU nevis nav.
labs, bet ne teicams. jebkuri aizbildinaajumi ir post factum. neapshaubu ne Tavas speejas ne pieejamaas tehnikas kvalitaati. Bet asuma nav un arii Tavas prasmes un zinaashanas neapshaubu. es vnk saku, ka tas 1,8 nav tik suudiigs kaa dazhi to grib padariit.