Noliktavu lai uzbūvē....Dansig,vai Tu zini kādā stāvoklī šobrīd ir Latvijas iedzīvotāji?Izbrauc 15 km no jebkuras apdzīvotas vietas un ieraudzīsi realitāti.
To ekoists. Visu cieņu, BET, kā Godmaņa kungs teica(kolosāls pasniedzējs), BIBLIOTĒKAS nozīme jau nebūs pasaulslavena laviešu arhiktora darbā (NOVILCINĀTĀ). tā būs, manuprāt , Vislatvijas lauku jauniešu iespējā jabkurā nostūrī (mana mīļā bērnības Birzgalē) ar jaunajām tehnoloģijām, internetu (PĀRBAUDĪTS Ogres bibliotēkā) nokļūt pie Pasaules kultūras dārgumiem...kut vai Ermitāža...
ekoists, ai labi .... es esmu stradaaju kadreiz Nac bibl ... Dabiski, ka es Tevi neparliecinaashu, bet es palieku pie savaam domaam ... Domaa, ka es tikai par Riigu dziivoju? Man pashai vecaaki dziivo mazpilseetaa - pensionaari...
Voldemort-tās jaunās tehnoloģijas neaizņem tik daudz vietas.BET ir ļoti labs arguments jebkurā situācijā,mēs dzīvojam duālā pasaulē.Tu domā,ka daudziem interesēs pasaules kultūras dārgumi,ja nebūs ko mutē ielikt?Zini taču cilvēku vajadzību piramīdu,ēšana,siltums,vairošanās,drošība un pārējie ir tikai iegribas.No tā arī izriet,ja nav pamata,tad palēkties nevari. Dan,es jau neesmu pret attīstību.Salīdzinājumam der ļaudis,kuri dibinot uzņēmumu,nopērk jaunu BMW prezentācijas nolūkiem un nogriež līdzekļus darbības pilnveidošanai.
ekoists:Cik daudzi no jums pērk gaišos stiklus un nebaro bērnus vai staigā caurās biksēs?
uj baigi labi pateici!Tieši tā! Laukos cilvēkiem vairs nebūs ne slimnīcas, ne ambulances, un pat aptiekas grib klopēt ciet.Bērniem uz skolu laukos tagad jābrauc 50 km.Sporta skolām naudas nav - jauniešiem jāiet uz ielas.Bet biblioteku mums vajag!
ja to pašu naudu neieguldītu bibliotekā, tauta vai valdība tāpat notērētu, velns viņu zin kur, tagad būs vismaz paliekoša vērtība, kas funkcionēs paredzētajiem mērķiem, cerēsim vēl ilgu laiku. viegli nav, bet kam tagad viegli....atlikt uz vēlāku laiku, nu nezinu, man arī vēl gribās to gatavu redzēt.................
skatoties dabā, jāsecina, ka valsti jāj visos līmeņos, iemesli, iespējas katrā līmenī ir savas, ir arī attaisnojumi, un ne jau te mēs to atrisināsim, pasaku savu viedokli, un čau....no tā, ka es, vai Tu te kādu pārliecināsi par savu taisnību, DABĀ nekas nemainīsies
arturso:Gaisma gan visticamākais nebūs patīkamākā 10 no rīta. Cerēsim ka saturs gan būs Lai gan tā jau sava padarīšana.
Bildējot vecīt jaŗeķinās ar apstākļiem kādi IR nevis kādus GRIBĒTOS
Būtu man laiks un nebūtu jāminās uz Seņošanas čempionātu Tomes pusē un vēlāk vēl kautkur varbūt pat mēģinātu pat "Patussēt" bet diemžēl esmu spiests savu laiku planot stipri uz priekšu lai ka ar negribetos.
Ja nav fotoblog reportāža pasākums nav noticis? Iesūtīs tak fotogrāfijas žurijai izvēlēsies labākās, tās tiks grāmatā un lūgtum! Kas nebij paši vainīgi.
Viena reportāža ir iecerēta, bet vispirms jāuztaisa darbiņi, ko nosūtīt Elīnai ... ... Reportā pat divas meitenes ar kamerām iecerētas - man smuki pozē ... ... Viņām palika pat tik karsti kadrēšanas procesā, ka novilka gandrīz visu, bet diemžēl tikai t-krekliņi palika ... ... Starp citu - Elīna - pirmos darbiņus aizsūtīju. Ja saņemsi, tad atsūti, lūdzu, apstiprinājumu, ka saņēmi un varēji apskatīt. Tas tik tā - vairāk drošībai, ka pareizo adresi uzrakstīj ... .... Es jau gan neko īpaši neceru, ka manas bildes kādam tur patiks (nav jau nekāda māksla - parasti reportāžas kadriņi), bet tad es vēl vienu reportu blogā pievienotu ar šīm izlases bildēm. Tas jautājums tāds - vai pēc bilžu apskates no žūrijas puses es varētu savas bildes šeit blogā pievienot? Jo par to nekas netika runāts - kur un kad es varētu tās publicēt ...
ERA:Linkman Nevaru sagaidīt no Tevis bildi pilnā ekipējumā Un palika starp citu ne tikai T-krekliņi
Tikai pacietību, meitene zeltene. Vispirms darbs (tipa bildes žūrijai), tad meitenes - Tavas un citu bildes - pēc tam ... ... Nu jā palika vēl zābaki, bikses un viss pārējais (zeķes un kas viss tai grupai pieder... ) ... ... Un vispār Tu savas bildes jau uztaisīji un nosūtīji Elīnai? ... ... Un kas tas ir Tavā profilā foto - pašportrets vai kā ... tāda nopietna .. tāda sajūta, ka Tu skaties no augšas uz mani ... Es savā profilā bilde esmu vienā līmenī ar Tevi un miedzu Tev ar aci un uzsmaidu ...
Linkman:Tikai pacietību, meitene zeltene. Vispirms darbs (tipa bildes žūrijai), tad meitenes - Tavas un citu bildes - pēc tam ... ... Nu jā palika vēl zābaki, bikses un viss pārējais (zeķes un kas viss tai grupai pieder... ) ... ... Un vispār Tu savas bildes jau uztaisīji un nosūtīji Elīnai? ... ... Un kas tas ir Tavā profilā foto - pašportrets vai kā ... tāda nopietna .. tāda sajūta, ka Tu skaties no augšas uz mani ... Es savā profilā bilde esmu vienā līmenī ar Tevi un miedzu Tev ar aci un uzsmaidu ...
Labi, būšu pacietīga Vēl neesmu nosūtījusi. Pagaidām vēl tikai atlasu sūtāmās Profilbilde ir pašportrets. Tā jau nekas īpašs... Pierunāji, nomainīšu uz nenopietnāku
Bildes Elīnai nosūtīju. Labs darbiņš, kas padarīts ...... Vispār gribētu es zināt, vai tās ir saņemtas ...... Līdz kurai dienai vajdzēja gaidīt - līdz sestdienai (to žūrijas lēmumu) ? Tad sestdien iemetīšu darbiņus bloga reportiņos ... ERA - Tu jau savējās nosūtīji? Cik daudz 5,10, 15 vai vēl vairāk ...
Linkman, manas bildes vēl ir vados Nupat nosūtīju 12 gab. Apstrādāju 20 un no tām izvēlējos... Protams, būtu bijis labāk sūtīt mazāk, bet bija grūti izlemt, kuras nesūtīt...
Reportiņu ieliksi ar savām bildēm? Man gan nav vēl sagatavots uz 900 px, jo visas ir 1200x800, bet kādu dienu ielikšu savus darbiņus. Tādā stilā neesmu neko daudz taisījis, bet izskatās - kā lai to saka - uzspīlēta apstrāde. Bet varbūt tieši tas arī uzrunās. Es tur meklēju trijstūrus dažādos variantos (kā pils forma - platleņķa trijsūris) un gaismas tumšajos mākoņos - tas bija tāds vadmotīvs - pils un gaisma. Apstrāde - ne pārāk dziļa, samērā viegla. Žēl, ka neviens vairs šeit neraksta, vai darbi nosūtīti, labprāt uzzinātu, ko citi ieraudzījuši un piefiksējuši. Cik mēs kopumā bijām - kādi cilvēki 20. Vai vēl vairāk? ...
Nez, man biku bail likt, ja nu galīgi garām? Vismaz pagaidām nelikšu, varbūt vēlāk pārdomāšu... Šodien visu dienu nocīnījos ar tām līnijām, brīžiem galīgi nevarēja saprast vai bilde jātaisno vai ne, un ja jātaisno tad pēc kuras līnijas... Nu, sarakstā šķiet bijām pat ap 30, ja vien visi ieradās
Nu trusene - bail likt ... ... Būtu man tie 900 px gatavi - ieliktu savējās tagad ...... Man tieši interesētu, ko citi ieraudzīja, piefiksēja un nosūtīja. Jo mēs bijām tik garā ķēdē izstiepušies, ka katram būs daudz savi oriģināli kadrējumi un momenti. Piemēram ar tiem krāniem - tie visu laiku kustējās un dažbrīd izveidojās savdabīgs stāvoklis, ka tie četratā tādu kā loku veidoja. Viena tāda bilde sanāca, bet tas ir tik īss mirklis, ka tūliņ pec tam visi bija pagriezušies pilnīgi šķērsām... ... Ar tām līnijām bija interesanti - dažas taisnoju, jo izmantoju garfokusu (ja nemaldos pat 300mm), bet platlenķa variantā biku piekoriģēju, lai līdzīgi ir tie slīpumi un lai pārāk negāžas uz kādu vienu pusi.