forum.gif
Blendes, un ekspozīcijas tabula.?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Blendes, un ekspozīcijas tabula.?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 02.09.09 21:09
 citēt
Biju dzirdējis kad esot tāta blendes, un ekspozīcijas tabula. Attiecīgi laikaapstākļiem. Nu lai zin, kādu lietot. :) Taču Neesmu vēl nekur saskāries ar tādu tabulu.

Varbut kāds kautko ir dzirdējis par tādu lietu?
Publicēts: 02.09.09 21:10
 citēt
pirma dzirdesana
Publicēts: 02.09.09 21:14
 citēt
Ir ir tāda fīča, tikai tur vēl ISO faktors. Kodak filmuņu kastītēs pat bija sazīmētas saulītes, mākonīši :)

Iesaku iemācīties f16 likumu, no tā arī var atvasināt citus laikapstākļus :)
Publicēts: 02.09.09 21:15
 citēt
Publicēts: 02.09.09 21:18
 citēt
Nu jā man to vectēvs stāstīja :) Kad savā laikā ar zenitu fočējot esot izmantojis :)
Publicēts: 02.09.09 21:29
 citēt
tādas tabulas nav vajadzīgas, kaut dažās foto grāmatās tādas ir publicētas, sevišķi vecāka gada gājuma. jāatcerās, ka gaismas daudzums uz filmu, vai matricu nemainās, ja Tu izmainot vienu parametru, piem. blendi, izmaini otru, piem. ekspzīcijas laiku, ja tu palielini blendes atvērumu par vienu vienību, tev jāsamazina eksp. laiks par vienu vienību. tādejādi Tu vari manipulēt ar asuma dziļumu, vai ekspozīcijas laiku, pēc vajadzības.
Publicēts: 02.09.09 21:36
 citēt
daudz vērtīgāki ir uz stikliem špikeri, kas dod nojaust cik liels dof būs pie attiecīgā fragmas iestatījuma fokusējoties noteiktā attālumā... :)
Publicēts: 02.09.09 21:37
 citēt
palaidniex:daudz vērtīgāki ir uz stikliem špikeri, kas dod nojaust cik liels dof būs pie attiecīgā fragmas iestatījuma fokusējoties noteiktā attālumā... :)

Tas taču ir pavisam cits stāsts
Publicēts: 02.09.09 22:23
 citēt
Man reiz viens onkulis radija ko nuzime "Zibspuldze" , bij mums jafočī TANKI PLACĪ + apkalpes , tādā miestā kas saucās DOBELE-2 . Djela vēlā rudenī kad auksti tumš slapš utt. Par cik borģelis bij baigākais un "Pasūtītājs" bez kompromisiem ,vadzej 2 dienu laika BILDI tad nu tika rīkots Ekšns ar "Zibspuldzēm" kas isskatijās apmērām tā ka tika izjaukti vairāki apgaismošanas lādiņi vismaz es tā sapratu un no tiem iegūts "Magnijas" tad onka IZDABŪJA kautkur "Tabulas" kurās bija srakstīts kādā atālumā kāds daudzums UZ SVARU vajadzīgs tas magnija štrunts . Rezultātā uz placim apkārt esošo garažu jumtiem tika uzliktas bleķa patronu cinki uz kriem tika saliktas tas "Magnija zibspuldzes" pie tām tika nolikti zoļi kas pēc komandas to aizsvilināja , Rezultātā es bildējot ar Nikon F-2 + 35 mm paspēju nobliest kautkādus gandriz 10 kadrus kamer "Zibspuldzes" dega :):) kādi 3-4 pat bija SUPER , tā nu mana "Gruppas bildes ar ~ 15 tankiem ar apkalpēm bija "Super" :):) Prieksnieciba palika looot apmierinata , dabujam lielu "Paldies" :):)
Publicēts: 02.09.09 22:29
 citēt
nu uz vecajām krievu el. zibspuldzēm jau arī bija tabulas,,,,,,,,,ja noņēmi no fotoaparāta, un pagriezi pret griestiem, tad vienu-2 vienības blendi vaļā, atkarībā no situācijas, griestu augstuma, tīrības pakāpes......
Publicēts: 02.09.09 22:31
 citēt
dobele-2 tas taču mans krajonis... :D (chuckle)
Publicēts: 02.09.09 22:44
 citēt
Lunis:Man reiz viens onkulis radija ko nuzime "Zibspuldze" , bij mums jafočī TANKI PLACĪ + apkalpes , tādā miestā kas saucās DOBELE-2 . Djela vēlā rudenī kad auksti tumš slapš utt. Par cik borģelis bij baigākais un "Pasūtītājs" bez kompromisiem ,vadzej 2 dienu laika BILDI tad nu tika rīkots Ekšns ar "Zibspuldzēm" kas isskatijās apmērām tā ka tika izjaukti vairāki apgaismošanas lādiņi vismaz es tā sapratu un no tiem iegūts "Magnijas" tad onka IZDABŪJA kautkur "Tabulas" kurās bija srakstīts kādā atālumā kāds daudzums UZ SVARU vajadzīgs tas magnija štrunts . Rezultātā uz placim apkārt esošo garažu jumtiem tika uzliktas bleķa patronu cinki uz kriem tika saliktas tas "Magnija zibspuldzes" pie tām tika nolikti zoļi kas pēc komandas to aizsvilināja , Rezultātā es bildējot ar Nikon F-2 + 35 mm paspēju nobliest kautkādus gandriz 10 kadrus kamer "Zibspuldzes" dega :):) kādi 3-4 pat bija SUPER , tā nu mana "Gruppas bildes ar ~ 15 tankiem ar apkalpēm bija "Super" :):) Prieksnieciba palika looot apmierinata , dabujam lielu "Paldies" :):)

Kādu bildi arī var redzēt?
Publicēts: 02.09.09 22:49
 citēt
edzapuika:Kādu bildi arī var redzēt?

Gan jau ka var , jasktas tik PBVO atskaisju albumu par sagavatosjanos kautkadam ziemas macibam 1987 gadā :)
Publicēts: 02.09.09 23:04
 citēt
Bet ja grib bildeet M rezhiimaa, tad jau var juuzeet ko liidziigu kaa briedis paraadiijis, manam eos 100 (92') naaca liidzi maza pocket guide, kur bija paraadiits pie kaada f kaadu sleedzi attieciigajaa situaacijaa, nu bet tas daudz maz nosaciiti es domaat
Publicēts: 02.09.09 23:04 labots
 citēt
negatIvs:nu uz vecajām krievu el. zibspuldzēm jau arī bija tabulas...
ir arī uz jaunajām, tikai rāda cik m tālu vilks.
Publicēts: 03.09.09 08:16
 citēt
Blendei un laika apstākļiem nav nekāda sakara. Blende ir speciāla parikte, kuru uzmauc objektīvam lai tajā neispīdētu parazītgaisma. Domāju, šei bija domāts par diafragmas atvērumu objektīva fokusa garumu atiecībā pret diafragmas atvērumu lietojot noteiktu gaismajūtīguma filmiņu. 'Fotoskolā" bija par F16 likumu. Mēģini pazubrīt to.
Publicēts: 03.09.09 08:35
 citēt
kad man gadaas pabildeet ar savu veco zenitu, tad taadu tabulu izmantoju, jo tur vispaar nav nekaada eksponometra. Taa tabula gan tagad jau straadaa galvaa - peedejaas divas filminjas 2x36 kadri un tikai 4 braakji...
bet viena lieta gan - ja digim paaris stopi un bilde buus paardedzinaata vai nedagaismoti trokshnji, tad filminjai plashaa diapazona deelj buus gandriiz pofig! (puuristiem saku veelreiz - gandriiz!)
galvenais ko shiis tabulas sakara ir zinaat un saprast ir stopu princips - ka ekspoziicija iet dubultojoties (taa rupji runaajot) 15,30,60,125,250 bet diafragma pa soliishiem 2, 2,8, 4, 5,6 nevis 2,4,8,16
Publicēts: 03.09.09 09:27
 citēt
Lunis:dabujam lielu "Paldies" :):)

Cik litrus?

blac:Blendei un laika apstākļiem nav nekāda sakara. Blende ir speciāla parikte, kuru uzmauc objektīvam lai tajā neispīdētu parazītgaisma. Domāju, šei bija domāts par diafragmas atvērumu objektīva fokusa garumu atiecībā pret diafragmas atvērumu lietojot noteiktu gaismajūtīguma filmiņu. 'Fotoskolā" bija par F16 likumu. Mēģini pazubrīt to.

Kadreiz, akmens laikmetā, par blendi mēdza saukt arī fragmu... Cik nu tas bija pareizi - hvz, bet tā nu sauca...
Publicēts: 03.09.09 09:50 labots
 citēt
15, 30, 60, 125, 250, 500, 1000, 2000 slēdzis maina 2x uz tumšāku (vecos laikos tā raktīja)
22. 16. 11. 8. 5,6. 4. 2,8. 2 diafragma maina 2x uz gaišāku

Fotografējot šie lielumi ir jālasa (jadomā) pretēji , un kadrs būs izgaismots vienādi visos pāros, bet skaitļu pāri izvēlās atkarībā no tā, ko gribi iegūt... piem, mirušu kustību- slēdzis 2000, diafragma 2. Vai jaušamu kustību- slēdzis 60 , diafragma 11. Vai galīgi izsmēŗētu kutību- slēdzis 15, diafragma 22. Bet var domāt arī no diafragmas viedokļa, un iegūt vēlamo asuma dziļumu.
Šie skaitļu pāri ir domāti tiem, kuri ir pārkāpuši A un P režijumu. A un P variantā nevajag iedziļināties šajos skaitļos, var nojūgties :D
Unšī tabula darbojās attiecīgi pārbīdot , vadoties no dotā gaismas apstākļu rakstura.
Sk. Briedi
Publicēts: 03.09.09 10:12
 citēt
Kādreiz tak šaurajām filmāk uz kastes bija ekspozīciju tabulas kādā laikā ar kādu ekspozīciju jābildē. Tagad vairs nav?
Publicēts: 03.09.09 10:19
 citēt
uz fuji reala kastiites joprojaam ir uzdrukaats. neslikta filma, ja kas - 100niece negatiivaa
Publicēts: 03.09.09 10:42
 citēt
tās tabulas, kas bija, un vēl tagad reizēm manāmas, balstās uz < F16 LIKUMU >.... tas nozīmē, ka saulanā laikā, bez mākoņiem, liekam blendi uz F16, slēdža ātrumu izvēlamies tuvāko ciparu, ieliktās filmiņas jūtibai, vai uzliktajam ISO dig. kamerai. attiecīgi, kādi laika apstākļi, vai dienas stunda, blendi atver, par vienu vai vairāk vienībām. bija tabula. zinot eksp. laika un blendes atvēruma sakarības , varēja manipulēt ar asuma dziļumu, slēdža ātrumu, pēc nepieciešamības, atkarībā no situācijas. tas gan gadījumos, ja darbojās bez eksponometra. par to var pārliecināties arī uz dig. kameras
Publicēts: 03.09.09 13:09
 citēt
stuureet vispirms maacaas triisriteni nevis reaktiivo izniicinaataaju. iedod beernam digispoguleni un gaidi jautaajumus.
Publicēts: 03.09.09 16:41 labots
 citēt
blac:Blendei un laika apstākļiem nav nekāda sakara. Blende ir speciāla parikte, kuru uzmauc objektīvam ...
kā nu nav, ja saule nespīd, nav tik svarīgi uzlikt. gan SAULES blendi.
P.S. pasaki Zigurdam Mežavilkam kaut ko par diafragmu!
Publicēts: 03.09.09 16:45
 citēt
diafragmai bija kaut kāds sakars ar vēdera dobumu
Publicēts: 03.09.09 18:24 labots
 citēt
negatIvs:diafragmai bija kaut kāds sakars ar vēdera dobumu
vo, vo, uz to arī Z. Mežavilks. ja kas, diafragma siltumkontūrā var būt un bencīna sūknī. tāpat konvertēt - kompitōršķikam faila formātu mainīt, a īstenajam kristietim padoties pie Pujāta vai pie pareizticīgo batjuškas.
Publicēts: 03.09.09 19:09
 citēt
Haiduks:15, 30, 60, 125, 250, 500, 1000, 2000 slēdzis maina 2x uz tumšāku (vecos laikos tā raktīja)
22. 16. 11. 8. 5,6. 4. 2,8. 2 diafragma maina 2x uz gaišāku

Fotografējot šie lielumi ir jālasa (jadomā) pretēji , un kadrs būs izgaismots vienādi visos pāros, bet skaitļu pāri izvēlās atkarībā no tā, ko gribi iegūt... piem, mirušu kustību- slēdzis 2000, diafragma 2. Vai jaušamu kustību- slēdzis 60 , diafragma 11. Vai galīgi izsmēŗētu kutību- slēdzis 15, diafragma 22. Bet var domāt arī no diafragmas viedokļa, un iegūt vēlamo asuma dziļumu.
Šie skaitļu pāri ir domāti tiem, kuri ir pārkāpuši A un P režijumu. A un P variantā nevajag iedziļināties šajos skaitļos, var nojūgties :D
Unšī tabula darbojās attiecīgi pārbīdot , vadoties no dotā gaismas apstākļu rakstura.
Sk. Briedi

Ideāli, paldies! ;)
Publicēts: 03.09.09 19:11 labots
 citēt
Annirs:stuureet vispirms maacaas triisriteni nevis reaktiivo izniicinaataaju. iedod beernam digispoguleni un gaidi jautaajumus.

Tas jau laika bija attiecināts uz mani ja? :D
Publicēts: 03.09.09 19:12
 citēt
negatIvs:diafragmai bija kaut kāds sakars ar vēdera dobumu
DIAFRAGMA
Latīņu val.: diaphragma
kupolveidīgs elpošanas muskulis, kas atdala krūšu dobumu no vēdera dobuma.

gUDRĪŠIEM

Tās muskuļšķiedras sākas no krūšu kaula apakšējā gala, 6 apakšējo ribu iekšējām virsmām, jostas skriemeļiem un, ejot radiāli, pāriet t.s. cīpslainajā centrā, kā arī veido 2 izvelvējumus uz augšu. Vairāk izteikts labās puses izvelvējums, kas klāj aknas.
DIAFRAGMA no virspuses sedz fascija un pleira, no apakšpuses — fascija un vēderplēve. Caur cīpslaino centru, kas saaug ar sirds somiņu, iet apakšējā doba vēna, bet caur muskuļaino daļu — barības vads, aorta, klejotājnervi, simpātiskie stumbri un krūšu limfvads. DIAFRAGMA saraujoties, izvelvējumi slīd uz leju, palielinot krūšu dobumu vertikālā virzienā, — notiek ieelpa; izelpas laikā DIAFRAGMA atslābst un atgriežas iepriekšējā stāvoklī.
Publicēts: 03.09.09 19:13
 citēt
Diafragma (óptica)
De Wikipedia, la enciclopedia libre
Saltar a navegación, búsqueda

Diferentes aberturas del diafragmaEl diafragma es un dispositivo que regula la abertura de un sistema óptico. Suele ser un disco o sistema de aletas dispuesto en el objetivo de una cámara de forma tal que restringe el paso de la luz, generalmente de forma ajustable. Las progresivas variaciones de abertura del diafragma se especifican mediante el número f, que es la relación entre la longitud focal y el diámetro de abertura efectivo.

Contenido [ocultar]
1 Diafragma en óptica
1.1 Diafragma de apertura
1.2 Diafragma de campo
2 Diafragma en fotografía
2.1 Evolución
2.2 Diafragma y número f
2.3 Diafragma y profundidad de campo
2.4 Diafragma y nitidez

Diafragma en óptica [editar]
Diafragma de apertura [editar]Es el diafragma que limita el haz que, procedente de un punto del eje óptico, penetra en el sistema óptico. Si pensamos en un sistema óptico complejo formado por varias lentes y diafragmas, la superficie que limita los rayos cuando el objeto está a una distancia no tiene por qué coincidir con la que los limita cuando el objeto se encuentra a una distancia diferente. Por tanto, no podemos decir, en general, que el sistema tiene un determinado diafragma de apertura, pues este dependería de la distancia a la que situemos el objeto.
Publicēts: 03.09.09 19:18
 citēt
mees visi saprotam alja itaalju alja spaanju ;-pppp
Publicēts: 03.09.09 19:22
 citēt
dansiga:mees visi saprotam alja itaalju alja spaanju ;-pppp
tAS BIJA TIEM, KAS TAISĀS BAIGI GUDRI ESAM
Publicēts: 03.09.09 19:26
 citēt
man blende jorpojaam ir taa uzparikte, kas maina cauruma lielumu ..... es vecaa kaluma cilveeks ... un pirms digitaalaas/anglju/etc eeras.. blende bija tikai aperture (kaa tagad sauc) ... par saules blendi tajaa laikaa neviens iipashi neiespringa
Publicēts: 03.09.09 19:27
 citēt
BAIGI GUDRI IR ARĪ CITĒT WIKIPĒDIJU :))
Publicēts: 03.09.09 19:31
 citēt
briedis:BAIGI GUDRI IR ARĪ CITĒT WIKIPĒDIJU :))

Kādam arī tas ir jadara. :)
Publicēts: 03.09.09 19:59
 citēt
kad es uzzinaaju, no kaa wikipeedija sastaav .... zuda jebkura interese
Publicēts: 03.09.09 20:15
 citēt
eelmaars, nu par juutuubi sen jau vis sbija skaic;-)))
Publicēts: 03.09.09 20:16
 citēt
eu, a varbūt likvidējam to wikipēdīju vispār? Nafig tāds sūds, kur nejēgas raksta izdomātus tekstus??
Publicēts: 03.09.09 20:20
 citēt
A kas vainas jūtubim? Es tur savas muzikālās intereses apmierinu :)
Publicēts: 04.09.09 01:01
 citēt
dansiga:kad es uzzinaaju, no kaa wikipeedija sastaav .... zuda jebkura interese

Un no kā tad viņa sastāv?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes: