Čau. Man ir Nikon D40. Visu šo laiku bildēju ar standarta objektīvu [ www.neostore.lv... ]. Bet tagad gribētu iegādāties kadu papildus objektīvu, bet šajā lauciņā man ir tumša bilde. tāpēc gribēju lūgt jūsu padomus par otrā objektīva izvēli. Gribētos lielāku palielinājumu līdz kādiem 200-300, kā arī kvalitāti labāku. Paldies jau iepriekš.
Par letu naudi vienīgi Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO Macro Super II buss optimals. Lets un puslidz kvalitativs ari neliels un viegls. Cena varetu but ~130Ls Viss parejais ir daudz dargals daudz lielaks un neprognozejamas kvalitates. Venigi tavam NIKON jauzmanas vai konkretam modelim DER jo ar D40 ir problemas ar OPTIKAS SAVIETOJAMIBU nav ka parejiem NIKON
Atceros, ka kāds no fotogrāfiem bija izteicis domu, ka iesācējam fotojomā teleobjektīvs ir lieta, ko viņš visvairāk vēlas un kad ir nopircis, visretāk lieto.
kasnukas:Atceros, ka kāds no fotogrāfiem bija izteicis domu, ka iesācējam fotojomā teleobjektīvs ir lieta, ko viņš visvairāk vēlas un kad ir nopircis, visretāk lieto.
kasnukas:Atceros, ka kāds no fotogrāfiem bija izteicis domu, ka iesācējam fotojomā teleobjektīvs ir lieta, ko viņš visvairāk vēlas un kad ir nopircis, visretāk lieto.
Tieši tā arī bija, pēc gada tiku no viņa vaļā
Nu jau arii ir kaads laiks pagaajis, kad paardevu vinju talaak, sakumaa likaas ok, beigaas nepatika, notirgoju, arii te vienam no bloga
Bet kāds tad ir cits variants labākai kvalitātēi un lielākam palielinājumam, ja ne, piemēram, šie abi: SIGMA LENS 70-300/4-5.6 DG MACRO NIKON un Sigma 55-200mm F4-5.6 DC Nikon? (think)
Pavazājos pa fotosaitiem latvijā un atklāju lielāko daļu atbilžu uz iesācēju jautājumiem augstprātīgā, visuzinošā, nekā nepasakošā tonī. "Gribēsi daudz zināt, ātri vecs paliksi!" Vēl labāk - piesieties nikam vai izteiksmes veidam. Pasaulē nekur šādu attieksmi nēesmu manījis - vai nu no forumiem šādas atbildes dzēš, vai arī neraksta lohi. Uz jautājumu atbild korekti - droši vien arī viņiem maziem ir skaidrots par lietām, ko viņi nesaprot, nevis teikts, ka: "tev vēl mātes piens uz lūpām nav nožuvis!" Ei jūs - mācamies iejutību!
Nu un kur pie šā temata bija kāds uzbrauciens? Vai tas, ka apšaubīta vajadzība pēc teleobjektīva? Vai varbūt norāde uz statusu "iesācējs" (kas pats par sevi nu nekādi nevar tikt uzskatīts par apvainojumu, it īpaši, ja cilvēks pats to atzīst)?
Konstruktīvais risinājums tika piedāvāts jau pirmajās divās atbildēs! Bet patiesībā viss konstruktīvākais ir noskaidrot, kas cilvēkam vispār vajadzīgs un vai tiešām ir šāda nepieciešamība! Tā piemēram, par teleobjektīva nepieciešamību kā vienu no prioritātēm cilvēkam, kurš šobrīd lieto kit objektīvu. Var pieļaut iespēju, ka cilvēks tiešām vēlas bildēt putniņus, dzīvnieciņus un citus objektus, kuriem nevar pietiekami tuvu piekļūt, bet drūmā dzīves realitāte liecina, ka ikdienas dzīvē teleobjektīvs (tāpat kā uberplatais) nav biežāk izmantotais rīks, vismaz lielākajai daļai fotomīļu. Es nebūt nenoliedzu teleobjektīvus (arī man tāds ir), bet personiski man biežāk izmantotais diapazons ikdienā ir apmēram 18-70.
Cilvēkam ir sastāstīts (tais pašos forumos), ka tikai spoguļkamera ir fotoaparāts, pārējais ir sūds. Spoguļkamerai maina stiklus. Viens viņam naca kopā ar kameru. Nu ir iekrājis naudiņu un vajag otru - lai ir ko mainīt. Ne jau kas neapmierina iepriekšējam, bet lai var pirkt - savādāk nav jēgas pirkt mugursomu, statīvus, filtrus un citus jūrassūdus. Tas ir tāds sindroms cilvēkiem. Labi justies kaut ko nopērkot. Vai tās ir notēvēšanas tabletes, vai trenažieris - kaut vai nelieto, tomēr apziņa, ka esi darījis visu savu iespēju robežās uzlabo pašajūtu. To arī kultivē fotosaiti - viņiem ir izdevīgi ļaudis, kuri pērk piedāvātās preces. Lielākajai daļai pietiktu ar kompaktkamerām, bet kuram patīk, ja viņu sauc par alni tikai tapēc, ka nelieto spoguļkameru?
Spoguļkamera tiešām vairumā gadījumu attēla kvalitātes, ātrdarbības un vēl daudzejādā citā ziņā ir labāka par kompaktnieci, bet kompaktkamerai ir arī priekšrocības, kuras nespēj sniegt spoguļkamera.
kasnukas:Spoguļkamera tiešām vairumā gadījumu attēla kvalitātes, ātrdarbības un vēl daudzejādā citā ziņā ir labāka par kompaktnieci.
Tas ir profesionāļiem. Tiem, kuri ar foto pelna naudu. Pārējiem ātrdarbība un daudzējāda citāda ziņa ir mazsvarīga. Kvalitāti dod arī kompaktkameras. Bieži vien amatieriem bildes labāk sanāk taisīt ar kompaktkameru auto režīmā, nekā ar spoguļkameru visos citos režīmos. Pat viduvēju kompaktkameru auto režīms šais gados ir tik ļoti mainījies - to nevar salīdzināt ar vislabākās 90to gadu analogās spoguļkameras auto režīmu.
Es absolūti neesmu profesionālis (un nedomāju arī pretendēt uz tādu statusu), fotografēju galvenokārt savas ģimenes dzīves mirkļus (kā to dara lielais vairums kompaktkameru īpašnieku), bet atšķirību starp spoguleni un kompaktnieci izjūtu gan pietiekamā līmenī, lai pēc krietna laika atkal izmēģinot "ziepjutrauku" (samērā labu, turklāt), saprastu, ka manā ikdienā ziepis spēj izcelties tikai ar savu kompaktumu un universālumu.
Izskatās, ka Pterodaktīlis vēl lielāks īgņa par Frīdi..)) Bet par uzbraucieniem (piem.draugos)- citādi nevar- ja dumš tīnis vai skuķis bez dajebkādas sajēgas fotolietās, kam papucis (mīļākais) uzdāvinājis naudu dārgai spoguļkamerai, mēģina forumā parazitēt uz citu rēķina un prasa lai viņam izskaidro fotoābecesv pamatus- ko citu tādiem teikt?
Tas ir profesionāļiem. Tiem, kuri ar foto pelna naudu. Pārējiem ātrdarbība un daudzējāda citāda ziņa ir mazsvarīga. Kvalitāti dod arī kompaktkameras. Bieži vien amatieriem bildes labāk sanāk taisīt ar kompaktkameru auto režīmā, nekā ar spoguļkameru visos citos režīmos. Pat viduvēju kompaktkameru auto režīms šais gados ir tik ļoti mainījies - to nevar salīdzināt ar vislabākās 90to gadu analogās spoguļkameras auto režīmu.
Nu jau salēji, analogo pro kameru AF joprojām ir labāki par vienu-otru D-spoguleni.
Nu jau salēji, analogo pro kameru AF joprojām ir labāki par vienu-otru D-spoguleni, par kompaktiem nerunājot. Mazsvarīga ātrdarbība? Ko tad tu dari, ja nospiežot pogu kompaktam tavs objekts ir jau aizgājis, kamēr digitālais slēdzis ir nostrādājis? Domā visi idioti staipot apkārt 10 kg ar fototehnikas? Nemāk kompaktus nopirkt? Par kaut kādu kvalitāti mēs kompaktiem varam runāt līdz ISO400 un galvenokārt fočējot priekšmetus, kas stingri pienagloti.
njā. jautrība neizpaliek. bet obildno, ja ugunvēmēji visu uguni izvēmuši un aiztinušies, kad slēdzis nostrādā. modes demosnstrētājas pārgērbušās, atkrāsojušās un aizgājušas padoties Morfeja apskāvienos.
Friidis: citādi nevar- ja dumš tīnis vai skuķis bez dajebkādas sajēgas fotolietās, kam papucis (mīļākais) uzdāvinājis naudu dārgai spoguļkamerai, mēģina forumā parazitēt uz citu rēķina un prasa lai viņam izskaidro fotoābecesv pamatus- ko citu tādiem teikt?
Da neskaitam naudu citu maciņos. Citi nopirkuši paši kameru par pelnītu naudu. Kapēc bērnam nepaskaidrot dzīves būtību, kaut arī viņš piedzimis situētā ģimenē? Un tā nav mūsu sūtība - noskaidrot, kur viņš rāvis piķi kameras iegādei. Zini atbildi - publicē, nezini - paklusē. Savādāk te šmuces vairāk kā nevajag - amerikā par to nēģerus šauj! Re ku Ledgars uzķēries uz masu psihozes.
Pterodaktil, runa takš iet ne tik par aparāta izcelsmi, bet par cilvēka attieksmi. Priekš kam dSLR, ja nav sajēgas par foto pamatiem? Ja ir nauda dSLR, iestājies kursos vai vismaz iztērē vēl pacmit latu kādai grāmatai un izlasi pats, nevis slinki bičo apšaubāmu infu forumā no tādiem pašiem foto-auniem.... Neviens taču nemēģina apgūt forumā šofera vai drēbnieka amatu, bet foto takš tāds sīkums- davai...
haralds:tā jau i tā būtība, ka pašam a jāpakustina sava treknā pakaļa.
Zini - arī deputāti domā, ka skolniekiem pašiem jākustina sava pakaļa kļūstot izglītotiem. Tipa paņem privātskolotājus. Vai mācies ārzemēs. Mēs te ar saviem auseklīšiem varam lētus pakalpojumus sniegt. Ja valsts nerūpējas par izglītību - mums arī darīt tāpat? Pirms tam rūpīgi izsvērt - maxā man par to, vai ne - ja ne- tad lai rušina pats! Mūsu tautai viens ceļš - izglītība! Negribētos skolot par brīvu Kalvīša bērnus, bet viņi nav vainīgi, ka piedzimuši tādā ģimenē.
P.S. foto pret šofera vai drēbnieka amatu tiešām tāds nieks vien ir. Šoferis vai drēbnieks neiestāstīs neko par kompozīciju vai krāsām pēc negatīva rezultāta.
Nav vienas taisnības... Man personīgi nav iebildumu, kad kāds iesācējs forumā uzdod viņu interesējošus jautājumus (arī es varu šādi iegūt papildus informāciju, jo pats esmu "nezinītis"), bet atsevišķos gadījumos tiešām vispirms vajadzētu mazliet padraudzēties ar gūgles tanti vai pārlasīt tepat forumā apskatītās tēmas un tikai tad jautāt "pieredzējušajiem bukiem". Reizēm arī man, galīgam analfabētam fotojomā, rada izbrīnu uzdotie jautājumi, bet es tomēr cenšos cilvēkus neaizvainot ar norādēm par viņu aprobežotību (ja nu kādu tomēr esmu aizvainojis, lūdzu piedošanu).
Galvenais, ja cilvēks izrāda interesi un uzdod jautājumus, tātad viņš tomēr kaut ko cenšas iemācīties un tas jau ir pozitīvi. Ja ar rupjībām atšūs jaunieti, kurš vēl nav "iebraucis" kā vislabāk iegūt informāciju vai aizvainos par pirmajiem mēģinājumiem fotogrāfijas radīšanā, varbūt viņš metīs pie malas fotoaparātu un ņems labāk rokās šļirci un vēlāk ar nazi sagaidīs kādu no mums uz ielas stūra.
P.s. Laikam mazliet esam "aizpeldējuši" no tēmas par otro objektīvu.