forum.gif
Bilžu vērtēšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bilžu vērtēšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.01.07 20:15
 citēt
Salīdzināju vērtējumus galerijas pirmajās lapās ar tagadējiem un palieku pie domas - "5" devalvējas tāpat kā nauda, kad to drukā par daudz. Ir blogeri, kuri krāmē augstākās atzīmes ar ļoooti mazu atlasi un pilnīgi neatbilstoši sākumlapā aprakstītajai vērtēšanas sistēmai ( pats jau arī bez grēka neesu! ). Vis vienkāršākais, kā no tā var izvairīties ( tā nav mana ideja, nošpikota citā foto lapā ) atļaut dienā likt ierobežotu skaitu "5" un "4" katrā vērtējamā rādītājā, piemēram par 24h laikā ieliktajām bildēm (no plkst 00 līdz 24) 3 (4)(5) x "5" par ideju, tas pats par izpildījumu un sajūtām. "4" atīecīgi par kādiem 3-4 vairāk. "3" ir trīnieks, bet zemākās adzīmes būtu noteikti jākomentē.
Sarežģitāka sistēma būtu, ja par ideju varētu vispār nelikt citādi labām bildēm, kur idejas faktiski nav - momentuzņēmumiem dabā un sabiedrībā, arhitektūrai, jo domāju, ka ideju ir prātīgi vērtēt apstrādēm, klusajai dabai, salona portretiem un ciām inscinētām situācijām. Tas pats par sjūtām - to var nebūt arī skatot bildi ar ļoti labu ideju un izpildījumu( ideja atkal nav mana, bet kādā lapā tiek veiksmīgi lietota).
Admini uztraucas, ka mainot vērtēšanas sistēmu agrākie rezultāti nebūs salīdzināmi ar jaunākajiem, bet tas jau ir daļēji noticis, jo pirmajās lapās ar "4" un pat "3" vertētās bildes tagad būtu dabūjuša tīrus "5"niekus.
Gan jau te par mani gudrāki zinās ko piebilst vai labot. Tā kā pats esu te nesen, tad savtīgumu man pārmest nevar.
Publicēts: 02.01.07 20:17
 citēt
sho uz ieteikumiem laikam vajadzeeja likt
Publicēts: 02.01.07 21:49
 citēt
... Vis vienkāršākais, kā no tā var izvairīties ( tā nav mana ideja, nošpikota citā foto lapā ) atļaut dienā likt ierobežotu skaitu "5" un "4" katrā vērtējamā rādītājā, piemēram par 24h laikā ieliktajām bildēm (no plkst 00 līdz 24) 3 (4)(5) x "5" par ideju, tas pats par izpildījumu un sajūtām. "4" atīecīgi par kādiem 3-4 vairāk. "3" ir trīnieks, bet zemākās adzīmes būtu noteikti jākomentē. .

Cien. autora kungs, tu vari izstiepties, vai sarauties, bet pie vidējas bildes pieiet ļoti maz vērtētāju, nerunājot par sliktu, kuras gan dažreiz saņem daudz komentētus apmeklējumus, bet tie parasti ir tādi, kurus nepatīk lasīt, vai gribās pēc tam ilgi lamāties.
Es ari pavazājos pa citām lapām un Latvijas lapās esmu ielicis 7 bildes kopā, lai nebūtu anonīms, bet esmu jau arī tām teicis, un pasaku arī te...FOTOBLOGS tieši atšķirās no tām pārejām ar savu DINAMISKUMU, aktivitāti, un visi aicinājumi uz citu veidu ir aicinājumi uz mieru, nekustību, tas ir uz līdzināšanos pārejām bloglapām.
Es šo balsojumu esmu iedomājies priekš sevis savādāk...tas ir 3X5=15, bet ja bildei gribu dot 13, tad sāku meklēt kur var noņemt...un iegūstu...esmu veicis analīzi, vēlreiz uzsveru ...es esmu ieguvis, nevis bildes autors. Un tie kas iemet cīparus garāmejot (vienalga kada izmēra) neiegust neko.
Varbūt kļūdos, bet jautāju autoram...parādi man sliktu bildi, par kuru ir balsojuši 40 balsotāji (vienalga ar kādu atzīmi), kaut vismaz 30, vai pat 20, lai tevbūtu vieglāk.
Un vēl par ideju...improvizācija ir ļoti augsta ideja. Iedomājaties mūziku...7-ņas notis kopā ir bijušas visos veidos un tomēr rodās jauni skaņdarbi, bet mums ir 3 pamatkrāsas , divas acis un smadzenes, un arī viss ir it kā bijis...
...un neviens vecāks par savu bērnu neteiks, ka ideju nošpikojuši un bērns ir tikai pakaļdarinājums.
Publicēts: 02.01.07 22:13
 citēt
Haiduk - lielā mērā taisnība par to, ka kopumā vērtēšanas algoritms ir labs - jo vairāk vērtētāju, jo mazāk augsts vērtējums papildina reitingu, bet pat "4" var pavilkt uz leju. Arī sistēma 3 x 5 - 2=13 laba, paldies par padomu. Tik nelaime tā, ka ir te tādi, kuri jau par "4" brēc: ,,kas Tev nepatīk, paskidro?'', tāpēc ļoti bieži roka vispār neceļas vērtēt.
P.S. Nupat jūtu, ka kaut kas sāk drusku mainīties.
Publicēts: 02.01.07 22:37
 citēt
"Un vēl par ideju...improvizācija ir ļoti augsta ideja. Iedomājaties mūziku...7-ņas notis kopā ir bijušas visos veidos un tomēr rodās jauni skaņdarbi, bet mums ir 3 pamatkrāsas , divas acis un smadzenes, un arī viss ir it kā bijis...
...un neviens vecāks par savu bērnu neteiks, ka ideju nošpikojuši un bērns ir tikai pakaļdarinājums."....
Bet ir bildes, piemēram, no cūku sērijas, kur ideja man liekas totāli nesaprotama, sajūtas bik uz vēmienu velk, bet redzu, PA SKAISTO, nostrādāts.. Tātad, fišku par ideju nerubīju pilnīgi...ko darīt? Iet ar līkumu? Bet gribas pateikt, ka redzu izpildījumu uz pieci...

a iespeeja nobalsot tikai piemeeram vienu no triis atziimeem?
piemeeram - 5 5 vai tml
Publicēts: 02.01.07 22:39
 citēt
"...un neviens vecāks par savu bērnu neteiks, ka ideju nošpikojuši un bērns ir tikai pakaļdarinājums."

vispār feinākā ideja, kas izteikta visas halocēna epohas laikā!!!!:DDDDDD
Publicēts: 02.01.07 22:42
 citēt
Jā, piemirsu galveno domu, kāpēc "5"nieku birumu vajadzētu ierobežot. Ieliek kāds pašvaku bildi, 3 - 4 skarāmē tai 3x"5", zemāku atzīmju nav, un cilvēkam rodas iespaids, ka ir baigi labi - tā tik turpināt. Bet ja bloga misija ( kā es kaut kur lasīju ) ir celt kopējo varēšanu, tad šādi tas bremzē. Pat zemāka atzīme, bez paskaidrojuma liek padomāt par kļūdām, kur nu vēl, ja ir kaut mājiens. Īpaši svarīgi tiem, kam būtiski saprast, kas nav labi, nevis reitings.
Publicēts: 02.01.07 23:16
 citēt
Bildes no suvēnu sērijas nevar rasties bez idejas.
Bet Burkāns, 3 liek domāt par kļūdām, bet kur rast atbildi, kāda tad ir tā kļūda...ļoti precīzi uz kļūdām norādīja vienu laiku vismants, bet iemantoja tik daudz pārejo neapmierinātību (kapēc)
...viena lieta ir pārvaldīt teoriju, otra ir ielikt to bildē...un es pats ļoti bieži redzu kaut ko labu, uzreiz teorija saka - garām...būs nerādama.
Publicēts: 02.01.07 23:18
 citēt
...vēl, es zinu ja pie manas pieiet mazāk par, teiksim 13, tad kaut kas nav kārtībā, neinteresanta, sausa, vai arī slikta, un jāsāk zīlēt.
Publicēts: 02.01.07 23:59
 citēt
bet neviens tachu neliedz likt 434, paskaidrojot.

jaa, lietotajiem tas nepatik, 3 padomju laikaa lika par sliktu darbu.

bet ja tu paskaidro, kapec nelikt? redzi, lietas pashas nostajas savaa vietaa, jo kada gan ir jeega likt 3 vai pat (ambiciozam autoram) 4, nepaskaidrojot? 4 ir robezha, bet par 3 vajag atbideet, un to mees pashi negribam. jo esam slinki un 65 bildem katru dienu uzrakstit paskaidrojumu, kas nepatik, negribam. tapec izdziivo 555, kuriem paskaidrojumu nevajag. paskatieties pashi uz sevi, cik daudz jaunulju esat pamaaciijushi (korekti, bez nogalinashanas pirmaja komentaa), paskaidrojushi, atkartojushi vel un vel un vel pamatlikumus? es sakuma to dariju, prasija kadas 2-3h katru dienu pie 3-4 lietotajiem online. tagad musu ir vairak, katrs varam izteikt pamacibu un ielikt pamatotu atziimi.

un veel. 555 izskaust neizdosies, jo draugi ir draugi un draugs draugam ieliek 555. bet ziniet, manuprat cilveks, kas sanem 3x555 no saviem draugiem, saprot, ka tas ir emocijas nevis kritika. un ja par tavam bildem tikai tavi draugi balso 555, pec brizha sajutisies kaa lohs, jo visi citi iznemot tavus 11 klasses biedrus, tevi ignoree. atkal viss nostajas kaa bijis.

un veel. nejau visi uzreiz velas kritiku. dazhi velas tikt iedroshinaati. un kaa tu iedroshinasi kareivi kaujai, ja jau pirmajaa treninjaa ieblieziisi ar kaujas granaatu sejaa? vinsh nomirs, nospljausies un aizies uz citu saitu, kur bus tas pats. varbut ir verts sakt pamazam?

manuprat, ja katrs no mums, kas ceert shiis fishkas, kaut reizi dienaa kadam jaunajam (pirms tam paskatoties cik vinam bilzhu, vai ir kadas pazimes aktiviate bloga rakstos vai reportazhas) izteiktu vismaz 1 noderigu padomu, izdaritu to gana civilizeti, tad rezultats butu sasniegts.

abet par fotOtopu neuztraucaties, sudigas bildes tur neturas, ja man kada dizhi nepatik, neskopojos ar 4triniekiem (topa bildem tie nepatik :)) un principa izmantoju Haiduka pieeju - ja bilde nenosit, tatad 555 neder, skatos, kur ir problema.

bet nu, cepamies vien taalaak, jo makslas noverteshanas formula ir veel neatklaata ;)
Publicēts: 03.01.07 00:15
 citēt
kārtējo reizi zars ar 2 galiņiem.
Publicēts: 03.01.07 03:04
 citēt
iesaku izveidot sistemu, kur netiek pienemti vertejumi, vai tie pasji 5 5 5 bez komentariem, vai gluzji otradi ar 3 3 3, jo ir jau cilveki, kas prasa, kapec tads vertejums utt. es neuzskatu to par vajadzigu darit, sanak tada ka pazemiba.

kur ir problema = attiesksmee no citiem lietotaajiem,savaa reputacijaa, vai kuram vairak draugu, vai patiesjam fotografija veel neesmu sapratis.

paldies .)
Publicēts: 03.01.07 07:58
 citēt
Nav jeega kauko ierobezhot, jo tagad formulai ir diezgan svariigi tomeer cik lietotaaju ir bildi veerteejusshi, nevis tikai kaadus ciparus vinji salikushi! Taadejaadi...Nu lai ieliek tie 3 draugi tos 5-ciniekus! Atradiisies kaads objektiivs viedoklis gan jau! :)
Publicēts: 03.01.07 10:11
 citēt
Janel - neesi utopists, ja limitā būs kādi 4 - 5 piecinieki katram vērtējamajam rādītājam, objektīvi vērtējot vairāk vienkārši nevajadzēs. Apskati visas dienas bildes, izvērtē kuras uzskati par labākām idejiski, kuras tehniski utt un izmanto limitu. Mans mērķis nebija norādīt, kas jādara, bet rosināt diskusiju par vērtēšanas kvalitāti un vērtētāja godaprātu. Jautājums, vai īstie adresāti šo diskusiju izlasīs?
Publicēts: 03.01.07 11:53
 citēt
adresaati lasa visu 8)
Publicēts: 03.01.07 13:52
 citēt
...skatos uz Shadow nika bildi un liekas, ka tai pašā centrā atrodošā detaļa atbild uz visu...super.
Publicēts: 03.01.07 14:10
 citēt
Lai kādu arī vērtēšanas sistēmu izdomātu -- būs apdalītie, kam tā neliksies taisnīga. Kāda nu ir -- tāda jalieto. Fotoblogs ir patīkams ar to, ka te atšķirībā no citām Latvijas lapām, ir kaut kāda kustība un ir maz snobisku "mākslinieku" uz visu apmeklētāju fona.
Publicēts: 03.01.07 15:14
 citēt
Lai kādu arī vērtēšanas sistēmu izdomātu -- būs apdalītie, kam tā neliksies taisnīga. Kāda nu ir -- tāda jalieto. Fotoblogs ir patīkams ar to, ka te atšķirībā no citām Latvijas lapām, ir kaut kāda kustība un ir maz snobisku "mākslinieku" uz visu apmeklētāju fona.

:roll: labi teikts :D
Publicēts: 04.01.07 12:44
 citēt
Man personīgi nepatīk varianti ar limitiem uz atzīmju veidiem, jo parasti vērtēju tā, ka 5 lieku bez īpašiem komentiem, vai arī uzsverot to, kas bildē piesaista īpaši, bet zemāku atzīmi ar komentiem par trūkumiem. Ja man nav laika daudz vērtēt, bet gribas kaut ko ievērtēt, tad pārskrienu pāri un sameklēju tīkamākās bildes un salieku labos vērtējumus. Tādēļ labo vērtējumu man būs procentuāli vairāk kā slikto.
Publicēts: 04.01.07 19:13
 citēt

kur tik smuku nikbildi dabuji?
Publicēts: 07.01.07 13:27
 citēt
Haiduk - pats pie bildes "Nezināmā" formulēji problemu - pārāk bieži vērtē bildē redzmo objektu, nevis bildi kā darbu. Meitene smuka, kaķītis smuks, actiņas smukas - tas sjūtām, lai ir 5, ja tā jūt, bet tas, ka fonā lupatas, ka bilde neasa vairs nav svarīgi...
Publicēts: 07.01.07 23:10
 citēt
Haiduk - pats pie bildes "Nezināmā" formulēji problemu - pārāk bieži vērtē bildē redzmo objektu, nevis bildi kā darbu. Meitene smuka, kaķītis smuks, actiņas smukas - tas sjūtām, lai ir 5, ja tā jūt, bet tas, ka fonā lupatas, ka bilde neasa vairs nav svarīgi...

...ja uz netīra galda stāv piecsimtnieks...mēs redzēsim naudu, bet ja liks pievērst uzmanību galdam...palūgsim to noslaucīt, - burkans, te tavā piemērā mēs skatām ļoti skaistu modeli, un kam dūša atļauj lūdzam pielabot, vai uzņemt arī foto skaisti.
Publicēts: 08.01.07 08:15
 citēt
Haiduk - lai nu kā, apskatīju pēdējās 5-6 bilžu lapas galerijā, un, liekas, ka 5nieku birums drusku pieplacis. Patika Tava diskusija pie bildes "pa ceļam uz māju...".
Publicēts: 08.01.07 08:22
 citēt
...labi būtu, ja iekopētu norādes adresi pie minētā piemēra, vieglāk tautai orientēties, par ko iet runa...tagad meklē nu pa lapām.
Publicēts: 08.01.07 08:42
 citēt

kur tik smuku nikbildi dabuji?

Vannas istabas spogulis ;)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):