forum.gif
bilžu browseris mac
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / bilžu browseris mac
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.09.09 00:02
 citēt
taa sanaaca, ka aaboliitis paķērās - varbūt labie ļaudis varētu ieteikt sakarīgu bilžu skatāmo šajā vidē?

ir Preview. iView, iPhoto........ a nevar tādu, lai primārais būtu bilžu skatīšana ne foldera ielādēšana, datu bāzes veidošana, kārtošana i.t.d. ...

nu tā, lai es atvēris folderi uzklikšķinātu uz bildi un tā mirklī pa visu ekrānu, mirklī varu skatīt nākamo no tā foldera, lai varu ar kursoru mirklī pievilkt sev interesējošo fragmentu, ar vienu pogu varu uzsist /actual size/, ar vienu pogu fit to screen/...... nu cilvēciski kā ACDsee?
Publicēts: 14.09.09 00:58
 citēt
Publicēts: 14.09.09 03:23 labots
 citēt
Vai ar OSX 10.5 iebuveto Quick Look nepietiek? tikai prieksh skatishanas gana labs papeti, gan.

Pagaidam ieteste ACDSee Pro for Mac Beta 1.1
www.acdsee.com...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ACDSee Pro for Mac System Requirements

Hardware
Mac computer with an Intel®, PowerPC G5, or PowerPC G4 processor
512 MB RAM, 1 GB recommended
8 MB free hard drive space

Software
Requires Mac OS X v10.5 or later

Publicēts: 14.09.09 07:39
 citēt
Maris:taa sanaaca, ka aaboliitis paķērās - varbūt labie ļaudis varētu ieteikt sakarīgu bilžu skatāmo šajā vidē?

ir Preview. iView, iPhoto........ a nevar tādu, lai primārais būtu bilžu skatīšana ne foldera ielādēšana, datu bāzes veidošana, kārtošana i.t.d. ...

nu tā, lai es atvēris folderi uzklikšķinātu uz bildi un tā mirklī pa visu ekrānu, mirklī varu skatīt nākamo no tā foldera, lai varu ar kursoru mirklī pievilkt sev interesējošo fragmentu, ar vienu pogu varu uzsist /actual size/, ar vienu pogu fit to screen/...... nu cilvēciski kā ACDsee?

Bilžsu šķirošanai lietoju Photo Mechanic. Fullscreen režīma diemžēl nav, bet savādāk ātrākais, ko esmu lietojis.
Publicēts: 14.09.09 07:41
 citēt
maks un cilveeciski.....
zini, man ir 20 gadu pieredze (saakot noi atmodas redakcijas un mac classic) ar maaksliniekiem un mac - te bildes nevar apskatiit normaali, te muuziku nevar sabakstiit, to lapu vai citu lapu nevar atveert (safari, hujafari.... utttt) un visu laiku taa dzinnnnn! restart skanja..... :D
Publicēts: 14.09.09 08:58
 citēt
Annirs:maks un cilveeciski.....
zini, man ir 20 gadu pieredze (saakot noi atmodas redakcijas un mac classic) ar maaksliniekiem un mac - te bildes nevar apskatiit normaali, te muuziku nevar sabakstiit, to lapu vai citu lapu nevar atveert (safari, hujafari.... utttt) un visu laiku taa dzinnnnn! restart skanja..... :D

Iedomājies, kādas uzturēšanas briesmas būtu ja māksliniekiem, kuri netiek galā ar Mac liktu strādāt ar PC
Publicēts: 14.09.09 09:26
 citēt
ak34:

Iedomājies, kādas uzturēšanas briesmas būtu ja māksliniekiem, kuri netiek galā ar Mac liktu strādāt ar PC
a Tu idomaajies manu darba piisli uz kura es griezhu fotoshopu un reizeem arii kaadu filmu editeeshanas softu - staav jau gadu bez uzkaarshanaas un restarta IESLEEGTS!!!
Publicēts: 14.09.09 09:34
 citēt
Es šad tad izmantoju "Fast stone image viewer" ir full screens u.t.t., man galvenais, ka ļauj apskatīt RAW formātu, un momentāli parāda exif datus ja vajag, bet vai viņš iet arī uz apple nezinu.
Publicēts: 14.09.09 10:26
 citēt
bet es negribu neko shkirot, negribu gaidiit kameer browseris IELAADEE hvz. kur visu mapi, negribu spiest 2 taustinjus u.t.t.

gribu momentaa redzeet kas man mapee, zoomeet to vietu kura man interesee un ar vienu taustinju dabuut 100% ar otru pa visu ekraanu

paluudz lai kaads tev uzinstalee mozillu vai operu

welns:Es šad tad izmantoju "Fast stone image viewer" ir full screens u.t.t., man galvenais, ka ļauj apskatīt RAW formātu, un momentāli parāda exif datus ja vajag, bet vai viņš iet arī uz apple nezinu.

aaa pameeginaasu - uz pc tas bija loti eerts browseris kas diemzeel baudaami raadiija tik bildes 100% izmeeraa - algoritms kas bildi lielinaaja vai mazinaaja bij baiss - varbuut uz mac nebuus tik ljauni
Publicēts: 14.09.09 10:29
 citēt
griezite:Vai ar OSX 10.5 iebuveto Quick Look nepietiek? tikai prieksh skatishanas gana labs papeti, gan.

Pagaidam ieteste ACDSee Pro for Mac Beta 1.1
www.acdsee.com...

ACDSee Pro for Mac System Requirements

Hardware
Mac computer with an Intel®, PowerPC G5, or PowerPC G4 processor
512 MB RAM, 1 GB recommended
8 MB free hard drive space

Software
Requires Mac OS X v10.5 or later

o acd... eju mekleet turot visus 4 iikshkus
Publicēts: 14.09.09 10:33
 citēt
a CMD taustinjam shkiet zem galda buus jaauztaisa milzu pedaalis :D :D :D - pagaidaam taada sajuuta, ka to vajag visur - vienpogu komandas iipashi nemana - vajadzeetu veel vairaak vareetu to vnk. noblokjeet ar drisku no kartona kastes
Publicēts: 14.09.09 10:55
 citēt
:) ar kursoru 1x uzspied uz bildes un nospied space taustinju!

un taa ar kursoru vai bultaam leekaa pa bildeem un vinjas raadiisies speciaalaa preview logaa. lai deaktivizeetu atkal vnk nospied space. der arii vigjikiem.
Publicēts: 14.09.09 10:56
 citēt
Maris:taa sanaaca, ka aaboliitis paķērās - varbūt labie ļaudis varētu ieteikt sakarīgu bilžu skatāmo šajā vidē?

Adobe Bridge :)
Publicēts: 14.09.09 10:59
 citēt
adobe bridge protams ir ok, bet drusku jaapagaida kameer ielaadeejas progza - tas spaarda
Publicēts: 14.09.09 11:08
 citēt
alchsh::) ar kursoru 1x uzspied uz bildes un nospied space taustinju!

un taa ar kursoru vai bultaam leekaa pa bildeem un vinjas raadiisies speciaalaa preview logaa. lai deaktivizeetu atkal vnk nospied space. der arii vigjikiem.

kaa var kas raadiities /speciaalaa logaa/ ja pa visu ekraanu bilde?
Publicēts: 14.09.09 11:42 labots
 citēt
vinju var resaizot tapat kaa jebkuru citu logu! :) bet tas noder, ja gribas aatri apskatiit kas ir kas. bet taa izmantoju Adobe Bridge - raada visu, saakot no bildeem, un beidzot ar vigjikiem, vektoriem un citiem formaatiem! :)
Publicēts: 14.09.09 13:24
 citēt

Nabaga Tu... es galīgi neesmu mākslinieks, bet kopš 1994. gada manā rīcībā darbā un mājās bijuši kādi 25 Maci, ieskaitot portatīvos. Vienīgais, ko nav izdevies izdarīt, ir zināmas zinātniskās aparatūras programmu darbināšana on-line režīmā, kur vajadzīgs RS232-USB pāreja un specifiska Windows-only programma.

Maris:
Par bildēm - iesaku veco labo GraphicConverter
Nezinu, vai visas Tavas vēlmes piepildīsies, bet iesaku izmēģināt. Man ir bundlētā versija, kurai nevajag reģistrāciju utt., varu nosūtīt uz e-pastu.
Publicēts: 14.09.09 13:28
 citēt
nabaga vai ne nabaga, bet maki vispaar patiik, bet taa dzinn skanja gan izsauc alergjiju!
man ar ir paveicies - 15 gadu laikaa tikai 1reiz piislis nospraadzis!
Be tas, ka cilveekam kursh iegaadaajis maku uzreiz ir tik vienkaarshs jautaajums - kaa lai NORMAALI un bez CHIKAASHANAAS appskataas bildes - tas gan liecina par zinaamiem simptomiem saistiibaa ar sho brendu!
Publicēts: 14.09.09 13:46
 citēt
:D :D :D

kas meklē simptomātiku, tas to atradīs... jebkur... daži, piemēram, uzskata, ka auto pats groza stūri.
"kurp tu mani ved, sasodītais vāģi! es taču nebraucu tajā stabā!"
jāmāk vienkārši dzīvot un baudīt dzīvi.
Publicēts: 14.09.09 14:09
 citēt
Annir, man personīgi liekas, ka mac os ir daudz ērtāks par windows. viss ir intuitīvi. cita lieta, ka leila daļa programmu, kas nenāk līdzi ir jāpērk - windows gadījumā ir plašāks pirātu tīkls un viss ir iegūstams bez naudas.

Arī automatizācija uz Macos ir atstrādāta daudz labāk. Diezgan regulāri jāpublicē webā bilžu galerijas. Katrai lapai ir sava izšķirtspēja bildēm un no fotoaparāta tās nāk Adobe RGB krāsu telpā un uz datora nav Photoshopa: 3 minūšu laikā uztaisīju skriptu ar Automatoru, kas nokonvertē bildes uz sRGB, samazina vajadzīgajā izmērā un uzasina. Un 20 bildes apstrādā ātrāk kā Photoshops spēj uzstartēties.

Ja nederētu šis rīks, vienmēr ir iespējams lietot AppleScript vai UNIX skriptus. Un tas viss nāk kopā ar pašu MacOS bez jebkādām papildus instalācijām.
Publicēts: 14.09.09 14:11
 citēt
ak nesaaksim... maks i skaists :)
Publicēts: 14.09.09 14:15
 citēt
Kaapeec::D :D :D

kas meklē simptomātiku, tas to atradīs... jebkur... daži, piemēram, uzskata, ka auto pats groza stūri.
"kurp tu mani ved, sasodītais vāģi! es taču nebraucu tajā stabā!"
jāmāk vienkārši dzīvot un baudīt dzīvi.
a kaa lai bauda dziivi, ja tik viszinoshu un erudiitu cilveeku kaa Maaris ir nokaitinaajis maks tik taalu, ka forumaa jaauzdod jautaajums - kaa lai VIENKAARSHI apskataas bildes????
Publicēts: 14.09.09 14:34
 citēt
viņš jau negrib VIENKĀRŠI... viņš grib specifiski sofisticēti... ķip, stūri grozīšu es pats, bet tu bremzēsi un atbildēsi par neieskriešanu stabos
Publicēts: 14.09.09 14:35
 citēt
Kaapeec:viņš jau negrib VIENKĀRŠI... viņš grib specifiski sofisticēti... ķip, stūri grozīšu es pats, bet tu bremzēsi un atbildēsi par neieskriešanu stabos
:D :D :D
Publicēts: 14.09.09 20:36 labots
 citēt
A, mosh shita - maza applikacija: Sequential 2 varetu tevi apmierinat :) pati nelietoju, bet izskatas OK + Free.
Vares ari skatit comics and manga :D :D :D
IR full screen support + Exif data u.t.t

Maris:

nu tā, lai es atvēris folderi uzklikšķinātu uz bildi un tā mirklī pa visu ekrānu, mirklī varu skatīt nākamo no tā foldera, lai varu ar kursoru mirklī pievilkt sev interesējošo fragmentu, ar vienu pogu varu uzsist /actual size/, ar vienu pogu fit to screen/......

Sequential 2 - image viewer for Mac OS X
sequentialx.com...
Publicēts: 14.09.09 20:41
 citēt
griezite:A, mosh shita - maza applikacija Sequential 2 varetu tevi apmierinat :) pati nelietoju, bet izskatas OK + Free.
Vares ari skatit comics and manga :D :D :D
IR full screen support + Exif data u.t.t

Maris:

nu tā, lai es atvēris folderi uzklikšķinātu uz bildi un tā mirklī pa visu ekrānu, mirklī varu skatīt nākamo no tā foldera, lai varu ar kursoru mirklī pievilkt sev interesējošo fragmentu, ar vienu pogu varu uzsist /actual size/, ar vienu pogu fit to screen/......

Sequential 2 - image viewer for Mac OS X
http://sequentialx.com/?page=main&lang=en_US

JustLooking labāks.
Un vispār - pērc un mācies Aperture.
Publicēts: 14.09.09 21:17 labots
 citēt
bliezis:

JustLooking labāks.

Puisis tak gribeja bilzhu skatamo, ne RAW konverteri! - Aperture - ir labs RAW konverteris utt, bet man labak patik LIGHTZONE
www.macupdate.com...
<JustLooking labāks.> nav parak erts, uzliku novacu!
Publicēts: 14.09.09 21:30
 citēt
ok - nu taadai pirmai apskatei iemaaciijos bildes apcholeet - nav tik gruuti - pirms tam tikai jaaizdara dazas liekas darbiibas

mac ir progresa un veestures hibriids - bik uzsitot pa peles rulli var briinumaini izsaukt leerumu siiku, noderiigu progu, bet elementaaraam programmu komandaam viena taustinja vietaa jaasit divi - gaterstraadniekiem atliek windows :D
Publicēts: 14.09.09 22:35
 citēt
griezite:bliezis:

JustLooking labāks.

Pusis tak gribeja bilzhu skatamo, ne RAW konverteri! - Aperture - ir labs RAW konverteris utt, bet man labak patik LIGHTZONE
www.macupdate.com...
<JustLooking labāks.> nav parak erts, uzliku novacu!

Man Sequential neiepatikās. Viekārša subjektīva nepatika.

Par Aperture - bezmaksas izcils padoms pa virsu jautājumam.
Publicēts: 14.09.09 22:48
 citēt
Slinkums lasīt te visu sarakstīto, bet iesaku paņemt progu kura patīk kaut vai pēc interfeisa un aprīkot kompi ar daudzām pelēm, klaviatūrām un hvz. vēl ko, nu līdzīgi kā bungas - ar kājas kreiso īkšķi full screen, ar otras kājas 50%, ar pieri sitiens skārienjūtīgā monitorā - parādās uzraksts - ti debil, ar elkoni flip to clocvise u.t.t. :D:D:D
Publicēts: 14.09.09 22:52
 citēt
paldies viedajam padomdevejam - raw konvertesanaa iztieku ar capture one un lightzone

mani neinteresee kartinju tiiriisana, bet kaa zigli (lasi momentaa), lielaa, preciizaa palielinaajumaa paarskatiit bildes no veciem arhiiviem (piespraustiem uz mirkli aareejo disku veidaa)

win tam vajag TIKAI peli un 3x mazaak darbiibu +(ja savajagaas) 1 taustinju /fit to screen/ un otru /100% view/ - lieki teikt, ka kopaa a siem taustinjiem nekaada aizveesturiska ''komanda'' nav jaaspiezh
Publicēts: 14.09.09 22:53
 citēt
welns:Slinkums lasīt te visu sarakstīto, bet iesaku paņemt progu kura patīk kaut vai pēc interfeisa un aprīkot kompi ar daudzām pelēm, klaviatūrām un hvz. vēl ko, nu līdzīgi kā bungas - ar kājas kreiso īkšķi full screen, ar otras kājas 50%, ar pieri sitiens skārienjūtīgā monitorā - parādās uzraksts - ti debil, ar elkoni flip to clocvise u.t.t. :D:D:D

liidz sim pietika tikai ar peli + gaaju pa folderim kaa patiikaas - pirms ko skatiiju man nevajadzeeja ieskaidrot kompim, ka gribu redzeet vairaak par vienu bildi
Publicēts: 16.09.09 10:42
 citēt
Te vel noderigs Quick Look spraudnis prieksh Mac OSX 10.5 sistemas

SneakPeek Photo
Quick Look plugin for Digital Photography
www.code-line.com...
Publicēts: 01.10.12 16:28
 citēt
Jau kādu brīdi parādījusies ACDSee Pro 2 (Mac),
bet tomēr tauta bļaustās, ka esot krietni švakāka/šķībāka par WIN versiju :(.
www.acdsee.com...
Publicēts: 01.10.12 17:22
 citēt
ak34:

PC nav ne vainas, esmu strādājis vienu laiku ar Mac un pčam ar PC un pēc tam ar Mac, un pamatā paliku pie PC, ja izķidā un izravē reģistru visu sakarto pareizi n lieto defulta kā ieinstalēts, tad vis darbojas . un Mac nav vesalas kaudzes pielikumu kurus es uz PC darbinu vinlaicīgi.
Publicēts: 01.10.12 17:50
 citēt
chukmasoff_f > protams un ir ieteicams šo PC nespraust pie neta, vienīgi vai man gribas (vai katrs to spēj) rediģēt, izķidāt un izravē reģistru :| ... un ēmties ar šo visu murgu ...
Ir daudz patīkamākas lietas un vietas kurām laika nepietiek ;(
Kādreiz arī manā rīcībā bija PC dators nokonfigurēts tikai Grafiskam darbam - bez neta, tikai 2D grafikai un nekam citam - kādu laiku šams tādā veidā strādāja, bet vienreiz gadā bija jāpārliek XP, šā vai tā :(
... nez kas tur buksēja, bremzēja, sakrājās u.t.t

Ar MAC OS tomēr klapatas ir krietni mazākas un starpība ir jūtama + + +, ... ideāls nav nekas, bet kopējā ieguvuma summa ir par labu MAC OS-am (nerunāju par ofisa darbonēm)
Publicēts: 02.10.12 21:27
 citēt
Sakarā ar to, ka tagad vajag dikti daudz bilžu kārtīgi izpētīt ikdienā, tad es visu sadarīju tā, lai būtu nedaudz vienkāršāk.

Ja strādāju pie laptopa, tad izmantoju tā touchpadu, bet stacionārajam nopirku Trackpad. Ar programiņu BetterTouchTool var iestatīt dažādas kustības vajadzīgām progarammas funkcijām.

Tagad piemēram, lai dabūtu 100% stāv Pinch out (īkšķi un rādītājpirkstu katru uz savu pusi). Fit to screen Pinch In. Ļoti dabiskas kustības. Nezinu, kā ir citām programmām, bet to kurā lietoju tagad var arī uzlikt, ka ar diviem pirkstiem bīdi bildi pa ekrānu (Zinu, ka arī Preview var to uzlikt, bet tas strādā saraustīti un dikti neskaisti. Xnview šīs kustības ir dikten plūstošas). Kursors tai pat laikā nekustās. Var arī iestatīt daudz ko citu, bet nu man pietiek ar šām dažām lietām. Neko ērtāku skatoties bildes nekad neesmu lietojis.

Xnview manam workflowam dikti der, vai derēs citiem neesmu drošs.

Visiem, kas tagad kaut ko teiks par elkoni, pēdu, celi un labo dibenpuslodi, vispirms iesaku pamēģināt un tad spļaut ārā.
Publicēts: 02.10.12 21:32 labots
 citēt
es izmantoju Xee :face-glasses:

wakaba.c3.cx...
Publicēts: 03.10.12 17:04
 citēt
:face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2