forum.gif
Fotografēšana skolās
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotografēšana skolās
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 16.09.09 14:55
 citēt
Lunis:
ak34:Luni, ko VID un darba inspekcija var izdarīt juridiskai personai, kura sniedz foto pakalpojumus un maksā nodokļus? Tagad par statūtos nav jānorāda darbības virzieni - dari ko gribi un kad gribi, vienīgi maksā nodokļus. Ja gribēšu sniegt foto pakalpojumus - nosaukšu sevi par fotogrāfu, uztaisīšu autorlīgumu, lai mazāki nodokļi un bildēšu. Nav likumdošanā prasība, lai fotogrāfam būtu kaut kādi papīri ka viņš ir fotogrāfs vai uzņēmuma vajadzīga speciāla licence. Tā ka nedezinformē jaunos censoņus ;)

Haa , taga lai sniegtu pakalpojumus Skolas @ Bernudarzos pat SANITĀRO GRAMATIŅU vietām prasot:):)

A pārbaudītājiem pašiem tādā gadījienā nav jābū tai sanitārajai grāmatiņai? :D

P.S.
Interesanti gan zināt uz kāda likuma pamata līgumdarbiniekam, kas veic fotogrāfēšanu, nevis ēst gatavošanu tādai grāmatiņai ir jābū?
Publicēts: 16.09.09 14:57
 citēt
palaidniex, loģiski, ka malačiem, kuri tikuši pie fotoaparāta un domā ka būs baigais bizness, var sanākt problēmas, bet ar ne vienmēr.

Lunis, nedomāju, ka normatīvajos aktos ir paredzēts prasīt sanitāro grāmatiņu. ja tādu pras, tad nav pareizi izveikts pārdošanas process
Publicēts: 16.09.09 14:59 labots
 citēt
palaidniex:
Lunis:zinformē jaunos censoņus ;)

Haa , taga lai sniegtu pakalpojumus Skolas @ Bernudarzos pat SANITĀRO GRAMATIŅU vietām prasot:):)

A pārbaudītājiem pašiem tādā gadījienā nav jābū tai sanitārajai grāmatiņai? :D

P.S.
Interesanti gan zināt uz kāda likuma pamata līgumdarbiniekam, kas veic fotogrāfēšanu, nevis ēst gatavošanu tādai grāmatiņai ir jābū?

Nezinu gan , bet TADAS ir prasibas ko izvirsa dazvet macibu uestades . Vieteja vara SAVUKART izvirsa noteikumus BEZ VINJU ATLAUJAS UN SASKANOSJANAS vinju paklautajas izglitibas iestades NEKAS NEDRIKST NOTIKT , direktorins nem papairiti un skrien uz "Domi" saskanjo un TIKAI TAD kautkas var notikt:):)
Publicēts: 16.09.09 14:59
 citēt
Lunis:
Piemirsti vienu lietu PROVINCE nav RĪGA , arpus Rīgas "Kautkādi likumi" kautkā īpaši nedarbojās:) Domāju ka daudzi kas dzīvojuši ARPUS LV ir izmantojuši "Pusdienu @ Uzkodu" servissus kas PIEBRAUC ar furgonu un tirgo kautkadas drazas tur burgerus dzerienus saldējumu. LATVIJĀ TAS NAV AIZLIEGTS taču diemžēl 2/3 gadijumu TO NEVAR IZDARĪT jo redz VIETĒJIEM ir SAVI NOTEIKUMI un savas VIETĒJĀS parasibas:):)

Pirms vietējās prasības ir likumīgas neko aizliegt nevar.
Saprotu, ka tā mēģina visus čakarētu un par veselīgu gaisotni tas neliecina, bet ja ir aitas - ir kas cērp...

Visjautrāk ir Ventspilī - tur nevar neko uzcelt ne ventspils celtnieki vai nekooperējoties ar Ventspils celtniekiem...
Publicēts: 16.09.09 15:03 labots
 citēt
Lunis:
Nezinu gan , bet TADAS ir prasibas ko izvirsa dazvet macibu uestades . Vieteja vara SAVUKART izvirsa noteikumus BEZ VINJU ATLAUJAS UN SASKANOSJANAS vinju paklautajas izglitibas iestades NEKAS NEDRIKST NOTIKT , direktorins nem papairiti un skrien uz "Domi" saskanjo un TIKAI TAD kautkas var notikt:):)

Tur jau tie sū- ka nav NEVIENA likuma, kas ļautu pašvaldībai tā rīkoties. Bet pašvaldība ir izdevusi pretlikumīgus iekšējās kārtības noteikumus, ar kuriem nevēlamos izčakarē vai spiež uz baltmaizi, nevienam vienkārši nav laika dēļ tādiem sīkumiem jamos tiesas ceļā izčakarēt... Tāpēc arī ta notiek - vieni izpilda prasības un iesniedz baltmaizi (baltmaize gan ir tikai naudīgos projektos), citi savukārt atmet ar roku...
Publicēts: 16.09.09 15:06
 citēt
palaidniex:
Visjautrāk ir Ventspilī - tur nevar neko uzcelt ne ventspils celtnieki vai nekooperējoties ar Ventspils celtniekiem

Ta ir DAUDZ KUR !

Ventspili , Liepaja , Valmiera , Ogrē , Salaspili , Ķegumā:):)

Piemēram Ogrē ir ĻOTI AKTĪVA Jenķu kudzite , tantei pieder MAJA / ZMES GABALS kas ir TIEŠI pie pilsētas centrālā laukuma / parka . Ko tik šie nav meģinājuši tur DARĪT sākot no veikala beidzit ar humpalam , čeburekiem utt. VISS neoesistē VIENU DIENU kamēr ierodās MUNICIPĀLĀ POLICIJA un vissu SLĒDZ! Jeņki ir ĻOT STINGRI šie izlasa LIKUMUS izpēta ka NEVA AIZLIEGTS un TAISA BIZNESU , ka uztaisa ta DOME AIZKLAPE . Jo redz VIETĒJIEM pilnīg visur ir SAVI NOTEIKUMI kur kautkadi VSLSTS ir dzilji pie vienas vietas:):) Piemēram par tam sanitaram gramatam un "Domes atļaujām" cilvēki kas to karto REĀLI dabon iet un NOKARTOT citādi VIETEJA VARA vīnus nelaiž savās pakļautajās iestādēs . Tieši tā pat kā Tantei ar Čeburekiem no "Furgona"
Publicēts: 16.09.09 15:10 labots
 citēt
Tas tikai liecina, ka nav nevienas pašvaldības kundziņi tā kārtīgi un publiski izdarīti.
Ja gribās tādu paraugprāvu, vajag atrast savstarpēji naidīgāku mākoņtēvu biznesa interešu konfliktu dēļ kādiem vietējiem sētas likumiem un aaaaiziet...
;)
Publicēts: 16.09.09 15:17
 citēt
Annirs:Luni, a kaapeec tieshi meitene fotograafs?

Redz PAMATĀ klientūra ir SIEVIETES un tās labāk izvēlās MEISTARU sievieti , TAS TAS REALI IR :):)
Vienkarš ar čaļiem esot reala pieredze ka tie ir "Visvari" kas agri vei vēl cenšās UZMEST darba devēju . Vaig sievišķi ar pieredzi foto salona darbā un prasmi datordarbos. Pati uzbildē pati UZTASA kā vaig vai grib. Darbs maiņās Rīgā.
Publicēts: 16.09.09 15:22 labots
 citēt
palaidniex:Tas tikai liecina, ka nav nevienas pašvaldības kundziņi tā kārtīgi un publiski izdarīti.
Ja gribās tādu paraugprāvu, vajag atrast savstarpēji naidīgāku mākoņtēvu biznesa interešu konfliktu dēļ kādiem vietējiem sētas likumiem un aaaaiziet...
;)

Tu zin ļautiņi mīž to darīt , a es izmantojot to ka Latvijā es vispār "Ne dzīvoju nedz strādāju" regulāri kašķējos par šim lietām TAPEC es daudzas tādas lietas ZINU . Piemēram man ir divi iemīļotie kašku Objekti kur SLAVENI ar savīem "Specifiskajiem" noteikumiem un biznesa gajieniem tas ir Ogres novada Dome un Ķeguma novada dome . Neviens tur man nekādas privātas intreses neva piesiet tāpēc es par šiem ar VISKO ZINU un ļautīni regulāri sūta atstāsta "Asākos momentus" :):)
Publicēts: 16.09.09 15:26
 citēt
Galvenais spēt uzlikt tam visam pofigu...
Reizēm vēlme netraucēti dzīvot neļauj tā rīkoties...
Publicēts: 16.09.09 15:44
 citēt
rectum:
Vakar vakarā pat sāku nožēlot par izveidoto foruma tematu, jo biju jau aizmirsis, kāpēc pārstāju fotoblogā liekt bildes un komentēt citas. :) Veiksmīgi jums! :)

Ir reāli jāspēj konkurēt ar šietiem mfk.lv pretējā gadijumā grūši būs:):)
Publicēts: 16.09.09 15:45
 citēt
šogad biju uz Teikas viduskolas 1.Septembri piemklasniekiem. Visā tajā burzmā redzēju tik vienu profiņu, ja neskaitu sevi :) :) ;)

Problēma ir tāda, ka neviens klāt neies, un jūs nemeklēs... Pašiem ir jāsataisa izdrukāts attiecīgs portofolio un jāiet uz vecāku sapulcēm rādīt utt. Sākumā var par velti sabildēt, un parādīt prewjuškas , ja patiks vecāki ar rokām izgrābs A4 pa 5-10 ls !!!
Publicēts: 16.09.09 15:48 labots
 citēt
.

mfk.lv

.

šitos arī nopirkām vienai teikas klasītei, forša manta !
Bet tas biki cits , ko es biju domājis.
Publicēts: 16.09.09 16:14 labots
 citēt
ImkaSm:šogad biju uz Teikas viduskolas 1.Septembri piemklasniekiem. Visā tajā burzmā redzēju tik vienu profiņu, ja neskaitu sevi :) :) ;)

Problēma ir tāda, ka neviens klāt neies, un jūs nemeklēs... Pašiem ir jāsataisa izdrukāts attiecīgs portofolio un jāiet uz vecāku sapulcēm rādīt utt. Sākumā var par velti sabildēt, un parādīt prewjuškas , ja patiks vecāki ar rokām izgrābs A4 pa 5-10 ls !!!

Čaļi domā nevis "Haltūriņas" tasīt bet gan normālu biznesu ar normālu servissu:):) Profs ir nevis tam kam "Baltais stikls" bet tam kam labas bildes un pilns serviss "Gaismas , foni , bilžu komplekts" :):)
Publicēts: 16.09.09 16:17
 citēt
Da hren viņu zin , cik tie čaļi plāno pelnīt ?! :) :)
Intresanti būtu uzzināt...
Un cik viņiem būtu plānots un cik būtu pietiekoši...
Publicēts: 16.09.09 16:21
 citēt
rectum: ..bet tad kādi tie oriģinālbilžu piemēri vairāk tai lapā derētu:)
Publicēts: 16.09.09 17:06
 citēt
Lunis: Ventspils vispār šai ziņā ir anomālija , man ir bijušas sarunas ar vietējiem čaļiem šiem ma uzdeva divus jautajumu SKOLAS @ KAZAS negribi nakt , NAV KAS BILDĒ!

Luni, kas ir tie vietējie čaļi? Varbūt es ar varu ar viņiem aiziet parunāt? Varbūt Tavi džeki nevar atļauties vietējos? Vai tā jūsu saruna varbūt bij pirms 10 gadiem? Un vispār Tu tik gudrs un kruts džeks pats esi, bet ar ko palepoties Tev īsti nav! Kā tad tā? Bet galvenais jau, ka Tu VISU zini un visus vienmēr vari pamācīt :)
Publicēts: 16.09.09 17:41
 citēt
Lunis ir vērtība pati par sevi. Lunis ir mēraukla! Tā kā Lunis var būt jebkas, tad tas neizslēdz iespēju, ka Lunis ir visu mūsu tēvs! A tēvos būs ieklausīties! Āmen!
Publicēts: 16.09.09 17:42
 citēt
madis:
Lunis: Ventspils vispār šai ziņā ir anomālija , man ir bijušas sarunas ar vietējiem čaļiem šiem ma uzdeva divus jautajumu SKOLAS @ KAZAS negribi nakt , NAV KAS BILDĒ!

Luni, kas ir tie vietējie čaļi? Varbūt es ar varu ar viņiem aiziet parunāt? Varbūt Tavi džeki nevar atļauties vietējos? Vai tā jūsu saruna varbūt bij pirms 10 gadiem? Un vispār Tu tik gudrs un kruts džeks pats esi, bet ar ko palepoties Tev īsti nav! Kā tad tā? Bet galvenais jau, ka Tu VISU zini un visus vienmēr vari pamācīt :)

Tu zini "Vietējie" ir vienīgie tur vērā ņemamie , kuri tur ir jau 30 gadus vismaz un konkurentus es šiem neredzu , ir mēginājuši visādi tai skaitā arī no Rīgas bet atri "Izbeidzās" :):) Mani šis bizness neintresē man ir cits tāds kurā man konkurences nav un nebūs , tāpēc man ar visiem ir labas attiecības :):) Es strādāju TIKAI ar cilvēkiem kurus pazīstu kurus zinu ka VAR nodrošināt gan KVALITĀTI gan APJOMU :) Ventspilī ir pietiekams bars "Haltūristu" un mazo saloniņu kuri nenodrošina nedz KVALITĀTI nedz APJOMU vienkarši nav tādu tehnisko iespēju , lidz ar to ir tik viena vieta uz kuru es tur var paļauties:):) PAREJAS esmu testējis NEAPMIERINA manas prasibas:) Laikam vienīgā Ventspili kura reāli varēj Konkurēt ar kautko bija vēl tik Rassa , pārējo maksimālais lidojums ir "Skuķus škilt" muļķigās poziņās , nevis tasit lielus apjomus ar kvalitatīviem ražojumiem:):) Ar ko vēlies lai es lepotoes ar "Kaziņām , Skoliņām" ? Es daru to kas man patīk nevis "Lepojos" :):)
Publicēts: 16.09.09 17:46 labots
 citēt
Pietiek, jau ka mēs visi ar Tevi lepojamies!!!! :D
Publicēts: 16.09.09 18:01
 citēt
ImkaSm:Da hren viņu zin , cik tie čaļi plāno pelnīt ?! :) :)
Intresanti būtu uzzināt...
Un cik viņiem būtu plānots un cik būtu pietiekoši...

Ja pilnu laiku šancējoš Kāzas / Skolas nepelna menesī ~1500-2000Ls tas ir sīks haltūrists "Majražotājs" Ja mēnesī nebīldē vismaz 4-5 kāzas tad tas nav nopietni.
Publicēts: 16.09.09 18:18
 citēt
Ir arī tādi indivīdi kam pietiek ar vienām kāzām mēnesi + pāris projektiņiem :) Ja ir Labs PR, tehnika, zināšanas + mācēšana pārdot savu produktu tad nav jēgas rauties pa 4-5 kāzām, ja tik pat var nopelnīt ar vienām :)
Publicēts: 16.09.09 18:52
 citēt
arturso:Ir arī tādi indivīdi kam pietiek ar vienām kāzām mēnesi + pāris projektiņiem :) Ja ir Labs PR, tehnika, zināšanas + mācēšana pārdot savu produktu tad nav jēgas rauties pa 4-5 kāzām, ja tik pat var nopelnīt ar vienām :)

Redz runa nav par NEKO EXSKLUZĪVU , runa ir par IKDIENAS KANTORA DARBU :) Ja eso FOTOGRAFS FOTO KANTORI un strada katru dienu GULĒDAMS sanāk 4-5 kāzas pa mēnesi , ja tā nav SLIKTI STRĀDĀ :) Ja tavi mēnēša ieņemumi nav vismaz 1-2 t Ls NEATPELNI SAVU TEHNIKU un tas vairs nav biness:):) Pat RAJONOS uz sanāk VISMAZ 1 KĀZAS pa nedēļu :):) + tās ko dari iekdienā tur Cilvēki + skolas darziņi ::) Būtībā pat str`daājot Pressē ja esi normāls specss mēnesī neko daudz neiespringstot sanāk ~1000Ls tas ir ka tu vēl katru dienu staigā uz muļķīgām presenēm utt. Vienkarši ir JĀMĀK STRĀDĀT lai cilvēki pie tev GRĪBĒTU NEST SAVU NAUDU :):) Tiem kas taisa EXSKLUZĪVUS darbus ir cits biznes vienīem DARBUS pamatā gādā AĢENTI + MENEDZERI kuriem gādāt pasūtijumus tads ir DARBS PAR % , jo lielāka cena un izdevīgāki pasūtijumi jo LIELAKA ALGA MENEDZERIM un vairāk darba fotogrāfam:):) Istenībā es te nesen apsmējos , biju Eestos viena pasākuma sakarā bij jabildē daži purni , tur satiku pazīstamu cilvēku krutu Krievijas preses vecmeistaru onka uz ~70 gadiem . Viņš intresanti izcēlās no bara kurš bij nokrauts ar Markiem + baigām rorēm ka šim bija 40.D bez bustera un Canon EF 24-105mm f/4L viirsū uz Monopoda. Zinot kāds konkrētam onkam ir honorārs man intresanti bij viņu pavērot , reiz bijāma vienā laikā komandējumā Ferganas ielējā tur ar šis mani mācija kā jādzer konjaks :):) Ot šoreiz šis mani atcerējās , pienāca papļapāt paskatijos uz šā 40.D un savu 50.D un pārējo baisajiem verķiem saku kur ta šis tik askētisks a viņs saka VECS esot rokas vairs netur tor dzelzjus staipīt bix paplāpājām un davāmies katrs uz savu pusi. Nemaz nebiju pāsteigts kad vēlāk NODRUKĀTAS ieraudziju tikai savas "Purnu bildes" + Viņa pasākuma bildes. Toties no pārējiem bija PILNS WEBs ar nenormālu drazu lielos daudzumos NIEVIENAS pat aptuveni tik intresantas kā VĪŅA REPORTĀŽA ar vienu stikliņu un tikpat kā bez blices:):):) Tas tā par "Ekskluzīviem speciem" un darba samaksu, man darbs gan nebij nekāds ekskluzīvs vienkarši "Oficiālie purni" korporatīvam izdevumam:)
Publicēts: 16.09.09 21:54
 citēt
Luni, Tu man tā arī konkrēti neatbildēji par Venspils džekiem - kuri tieši ir Tavi "krutie", "vienīgie", "pareizie", "vislabākie" utjp. Lūdzu konkrētāk. Es pazīstu visus Ventspils bildētājus, drukātājus un miljonu kruķītājus gan tagadējos, gan tos, kas to darīja pirms 30 gadiem. Esi tik mīļš padalies ar info. Kas zin, varbūt es vēl tikai vienu kruto Ventspils džeku nezinu?!? :)
Publicēts: 16.09.09 22:05 labots
 citēt
manuprāt, te daudzi nesaprot to milzīgo atšķirību starp cilvēkiem (fotogrāfiem) un rezultātu (fotogrāfijām) par kuriem/-ām runā Lunis un to par ko domā vai kā to saprot 99% blogeru. Tas ir bizness, kam pa lielam nav nekāda sakara ar "augsto mākslu" tas ir pilnīgi no "citas operas" nekā šeit publicētie darbi ap kuriem te viss cepiens notiek...

Sabildēt zekzīgu zaķi un pēc nedēļas izsniegt 10 izlaizītas vai pāršopotas bildes nav tas pats, kas kvalitatīvi sabildēt pusi skolas un pēc nedēļas izsniegt kvalitatīvi apsatrādātus individuālos un grupas foto VISIEM, kas tās bildes ir pasūtījuši...
Publicēts: 17.09.09 14:15
 citēt
palaidniex:manuprāt, te daudzi nesaprot to milzīgo atšķirību starp cilvēkiem (fotogrāfiem) un rezultātu (fotogrāfijām) par kuriem/-ām runā Lunis un to par ko domā vai kā to saprot 99% blogeru. Tas ir bizness, kam pa lielam nav nekāda sakara ar "augsto mākslu" tas ir pilnīgi no "citas operas" nekā šeit publicētie darbi ap kuriem te viss cepiens notiek...

Sabildēt zekzīgu zaķi un pēc nedēļas izsniegt 10 izlaizītas vai pāršopotas bildes nav tas pats, kas kvalitatīvi sabildēt pusi skolas un pēc nedēļas izsniegt kvalitatīvi apsatrādātus individuālos un grupas foto VISIEM, kas tās bildes ir pasūtījuši...

Dažreiz bildes jādod jau tad, kad pasākums vēl pat beidzies nav ;) Ar to jau arī darbs no hobija atšķiras.
Publicēts: 17.09.09 14:32
 citēt
ak34:
palaidniex:manuprāt, te daudzi nesaprot to milzīgo atšķirību starp cilvēkiem (fotogrāfiem) un rezultātu (fotogrāfijām) par kuriem/-ām runā Lunis un to par ko domā vai kā to saprot 99% blogeru. Tas ir bizness, kam pa lielam nav nekāda sakara ar "augsto mākslu" tas ir pilnīgi no "citas operas" nekā šeit publicētie darbi ap kuriem te viss cepiens notiek...

Dažreiz bildes jādod jau tad, kad pasākums vēl pat beidzies nav ;) Ar to jau arī darbs no hobija atšķiras.

Arī fakts un jābūt sabildētam tā, ka bildes ir atdodamas vispār BEZ jebkādas fotopakaļas (fotozhopas) iejaukšanās, tā teikt - pa taisno no kartes! Un uz to daudzi nav spējīgi nunekādi!
Publicēts: 17.09.09 15:49 labots
 citēt
madis:Luni, Tu man tā arī konkrēti neatbildēji par Venspils džekiem - kuri tieši ir Tavi "krutie", "vienīgie", "pareizie", "vislabākie" utjp. Lūdzu konkrētāk. Es pazīstu visus Ventspils bildētājus, drukātājus un miljonu kruķītājus gan tagadējos, gan tos, kas to darīja pirms 30 gadiem. Esi tik mīļš padalies ar info. Kas zin, varbūt es vēl tikai vienu kruto Ventspils džeku nezinu?!? :)

Redz PAZĪT visus ir viena tumšā puse , acīm rezdot TEVI arī pazīst un neusskta ka tass ko tu taisi atbilst viņu prasībām vai līmenim :) Taka piedod , neko nevaru palīdzēt:) Man nereti nākas piepalīdzēt darbinieku atlasēs kad saskrien uz sludinājumu 150-200 "Meistari" regulāri redzi atraktīvus muļķus "Fotogrāfus" kuriem nedz nopietnas pieredzes nedz spēju nedz zināšanu , BET spogukene 5 un vairāk daudz daudz gadu . TIKAI strādāt atbiltoši vajadzībām kautkā nespej vai negriba vai nemāk:) Man nav nekāda velme kādam uzrīdi kārtējos "Atraktīvos visvarus" kuru spējas vīniem tāpat acīm redzot ir labi zināmas:):)

He he , tā jau es domāju , atsauksme "Datoriķus haltūristus zinam" :):) laaaps:):) Acīm redzot vaig biški ko vairāk prast nekā dabūt asumā un ekospozīcijā :):)
Publicēts: 17.09.09 16:24
 citēt
palaidniex:
ak34:s tās bildes ir pasūtījuši...

Arī fakts un jābūt sabildētam tā, ka bildes ir atdodamas vispār BEZ jebkādas fotopakaļas (fotozhopas) iejaukšanās, tā teikt - pa taisno no kartes! Un uz to daudzi nav spējīgi nunekādi!

Nopeerc Nikonu vai Canonu, videeju no leeta gala, un no kartes pa tiesjo jauki bilzji ar siltiem tonjiem... jo tajos taapat , kaa ziepjos pilns ar paliigprogaam :D... un A rezjims ir pietiemi stiprs, lai BUUTU skolas cieniiga bilde :)...
Iekriit paargudrie, kuri grib sakrukjiit baigo maakslu...
Bet lasu augstaak rakstiito un domaaju, no kurienes taada iedomiiba (sak, es tikai varu )... uz robezjas ar skaudiibu jaf atrodaas. Pastaigaa pa Draugiem.lv un vizuaali redzeesi, kas koteejaas tiinju vidu... un vinjiem tava dizhmaaksla pie pakaljas. Un ja apmierinaasi tiinju prasiibas un tisji vinjiem patiks bildes, buusi pieprasiits fotograafs :D, un lai audzinaataaja laistu otreiz klasee, jaaapmierina arii audzinaataajas prasiibas. Visam ir savs :)
Publicēts: 17.09.09 16:39
 citēt
Haiduk ja dumja galva tad ne spogulenes toņi, ne A režīms, ne pilnais ziepis ar papildprogrammām nelīdz... ;)
Publicēts: 17.09.09 16:47 labots
 citēt
Bet cik es zinu, tad muusu tautai naf dumju galvu ...
Ir skaists teiciens <audzeeknju izdomai naf robezju>
Kaut gan sjodien sanjeemu veestuli no meitenes, kur vinja zjeelojaas, ka fotograafs sadirsis kaazu bildes... (bet te es domaaju, ka tiesji naf nostraadaajis mans piemineetais, papeetiit, ko veelaas klients)
Bet cik biezji nedzirdam... <labi, ka radinieks pa'n'ema l'idzi savu ziep'iti, vismaz ir bildes, ko paskat'it > un der par 's'adiem vaardiem aizdomaaties.
Un domaaju, ka tie kas bildee par maksu lielus pasaakumus, piekritiis, ka viena no labaakajaam reklaamaam ir ieteikums draugiem, pazinjaam.
Publicēts: 17.09.09 16:51 labots
 citēt
Haiduks:
bet te es domaaju, ka tiesji naf nostraadaajis mans piemineetais, papeetiit, ko veelaas klients

Šis ir pirmais, kas atšķir profu no tiletanta.
Publicēts: 17.09.09 20:48
 citēt
Luni, par tām bildēm presē vs internetu pārāk nepriecājies. Prese mirst, tāka tas ka bildi drukā avīzē, neko nenozīmē. To pamana mazāk kā internetā. Internetam ir nākotne - drukātai presei vairs nav. Lielajām avīzēm mūsu reģionā ir atlicis 1-2 gadi labākajā gadījumā. Varbūt Latvijas avīze paliks. Un liellākajai daļai žurnālu - līdzīgi
Publicēts: 17.09.09 20:56
 citēt
ak34:Luni, par tām bildēm presē vs internetu pārāk nepriecājies. Prese mirst, tāka tas ka bildi drukā avīzē, neko nenozīmē. To pamana mazāk kā internetā. Internetam ir nākotne - drukātai presei vairs nav. Lielajām avīzēm mūsu reģionā ir atlicis 1-2 gadi labākajā gadījumā. Varbūt Latvijas avīze paliks. Un liellākajai daļai žurnālu - līdzīgi

kad nopietnie mēdiji nomainīs nesēju - saturu tāpat rediģēs profesionāļi
Pagaidām elektroniskie mediji nav pārāk nopietni vai arī ņem tās pašas bildes, kuras domātas drukātajai presei...

P.S.
Kamēr neizdomās normālu e-grāmatu, e-papīru vai ko līdzīgu, papīra presi un grāmatas nebūs tik vienkārši nomirdināt... un neticu ka tikai pāris gadi atlikuši
Publicēts: 17.09.09 21:02
 citēt
Nelasīju visus komentārus, bet man ir komentārs par un ap šo tēmu

Pats mācos 12klasē nu jau pēdējos trīs gadus, kuru laikā es pats aizraujos ar foto, neēsmu pircis nevienu bildi izņemot klases foto, ko glabāju piemiņai, nu mani nepārliecina cilvēki, kas bildē ar 350eosu un kitu portretus...
Publicēts: 17.09.09 21:22
 citēt
kubarkoo:Nelasīju visus komentārus, bet man ir komentārs par un ap šo tēmu

Pats mācos 12klasē nu jau pēdējos trīs gadus, kuru laikā es pats aizraujos ar foto, neēsmu pircis nevienu bildi izņemot klases foto, ko glabāju piemiņai, nu mani nepārliecina cilvēki, kas bildē ar 350eosu un kitu portretus...

ir kas māk portretu uzbildēt ar gandrīz siepi un ir, kas nopļekarēs portretu ar studijas gaismām un Marku rokās... ;)

tā teikt ne vienmēr skati vīru no cepures...
Publicēts: 17.09.09 21:53
 citēt
palaidnieks, kuri tad ir tie nopietnie mediji Latvijā? Jo vairāk miljonus gadā pakāš, jo nopietnāks medijs? Dienu no bankrota izglāba jaunie īpašnieki dažas dienas pirms maksātnespējas to nopērkot. Ja nāks gaismā, tad daudziem Dienas žurnālistiem būs pavisam bēdīgi ap sirdi. Vismaz spriežot pēc visas tās informācijas, ko par darījumu esmu dzirdējis. No vecajiem TV gan vēl izvilks. Diemžēl daudz kur digitālā "revolūcija" nozīmē pāreju no analogiem latiem uz digitāliem santīmiem, bet tas nenozīmē, ka visi, kuri domā par nākotni var turpināt rosīties tikai drukātajā presē.

Mainīsies biznesa modeļi un profesijas. Žurnālistu profesijai kāda tā bija iepriekš diemžēl vai par laimi ir pienācis gals. Tā pat kā fotoreportieru amatiem. Vienīgi nav skaidrs kā tad sistēma darbosies turpmāk, bet visticamāk, ka risinājums radīsies pats no sevis. Tā ka Tevis pieminēti "profesionāļi" daris ko citu vai vismaz daudz savādāk, lai naudu iztikai nopelnītu. Staro citu - par preses fotogrāfiem, pagātni un nākotni bija labs raksts NY Times fotoreportieru blogā.
Publicēts: 17.09.09 22:14
 citēt
ak34:Luni, par tām bildēm presē vs internetu pārāk nepriecājies. Prese mirst, tāka tas ka bildi drukā avīzē, neko nenozīmē. To pamana mazāk kā internetā. Internetam ir nākotne - drukātai presei vairs nav. Lielajām avīzēm mūsu reģionā ir atlicis 1-2 gadi labākajā gadījumā. Varbūt Latvijas avīze paliks. Un liellākajai daļai žurnālu - līdzīgi

Ar "Latvijas pressi" jau gadus 10 kā nepinos , pilnībā darba pietiek uz PR lietām "Pasākumiem" citas jomas manuprāt neatmaksājās ja IKDIENĀ nedragā vai nu "Aģentūrā" vai REĀLĀ FOTO STUDIJĀ labā vietā , presse kā tāda TĪRĀ VEIDĀ tas ko sauc par LABU BIZNESSU beidzās ~90 gadu baigās kād kārtējo reiz pametu Latviju , precīzāk kad par "The Baltic Times" redaktoru klūva Kārlis Freibergs , Vairas dēls . PIRMAIS ko šis ieviesa bija "Ekanomija uz fotogrāfiem" jo redz šis pats knipšeja un turpmāk visiem žurnalsitiem bija pašiem ar ziepīšiem toreiz jāknipsē BILDES , tās pielipa pirmajiem kautkādiem Krievu uziedvumiem ks ture Presiniekā tusēja tad tālāk VZ un tā viss kaka ripot uz leju. Tad DIENA savāca par bilžu agentūras šefu "Gramatvedi" un tā tā prese degradējās BILŽU ziņā :):) Pēdējais preses izdevums kur bija NORMĀLAS bildes bijas SPOGULIS tāds Dienai piederošs ātrs mironītis:) Taču ir FOTO jomas kuras visai intensīvi attīstās pēdējos GADUS tieši KVALITATĪVI @ FINASU ziņā , pieaugums ar katru gadu diezgan ievērojams , agrāk tāda servisa LV nebija pēdējos gadus ļoti strauji attstās . Tik nelaime tā kā jau pats teici DAUDZI NESPĒJ PĀRORENTĒTIES , tāpēc vismaz es savā jomā konkurenci neizjūtu , man tā ir vienmēr kad saku ko jaunu . Es tieši tāpapat kā tu paredzu ka ATKLĀSME cilvēkiem nēks pēc 2-3 gadiem , un šai jomā parādīsies normāla konkurence , Tacū domāju ka uz to LAIKU es jau būšu sev izdomājis ko jaunu kas nav citiem:):)
Publicēts: 17.09.09 22:15
 citēt
..reti kad piedalos šāda veida diskusijās, bet nu.....šoreiz laikam ko piebildīšu gan......esmu klases audzinātāja jau 23 gadus......man aiz muguras ir piedzīvojumi gan ar padomju laika fotošedevru taisītājiem, gan mūsdienu "profiem" skolās......un jāsaka, ka problēmu un neapmierinātības no bērnu un skolotāju puses ir ļoti daudz bijis visos laikos.....nu kaut vai tas, ka naudas vākšana par fotogrāfijām tiek uzspiesta audzinātājam...nevienam jau nav noslēpums, ka bērni tās foto grib, taču naudiņas nav..un tad sākas visādas blēdības.....audzinātājs ir kā ķīlnieks starp pasūtītāju un izpildītāju......un tad vēl foto kvalitāte...manai klasei pagāšgad bija nonsens....:DDD..pāris meitenēm bija kopbildē samainītas galvas ar ķermeņiem.....ta nezinu kā tas vispār bija iespējams...vēl tagad galvu lauzu.....viss beidzās ar to, ka bērni atteicās no foto un es visai klasei par velti sataisiju bilžukus ....tā lūk......biznesa lielmeistari...;DDDD..labi, ka audzinātājs ir amatieris -fotogrāfs......:)
Publicēts: 17.09.09 22:42 labots
 citēt
_aipeija_:.....manai klasei pagāšgad bija nonsens....:DDD..pāris meitenēm bija kopbildē samainītas galvas ar ķermeņiem.....ta nezinu kā tas vispār bija iespējams...vēl tagad galvu lauzu.....:)

Tas ir tada kas visādi "Visvari" nerubī NOBILDĒT tā lai acis vaļā un tad samuhļī uz kompjā galvas no citām bildēm:):) Ir vesela kaudze ar niansēm ko "Spēcālisti" kas neprot kā nākās bildēt "Uz kompja jau visu izvilks" :):) Tāpēc jau ar cilvēks teica NAV KAS BILDĒ ar to bij domāts NORMĀLI UZBILDĒ nevis kā pagadās un vēlāk "Samuhļī uz kompja" seviški ar to izcelās visādi datorfani :) Ir vesela strīpa metožu kad AUDZINĀTĀJĀI NAUDU NAV JĀVĀC un liekus cilvēkua arī nebildē , ir nianses ko cilvēki kas ar to nenodarbojās profesionāli nezin ;):) Šis lietas istenībā māca profesionāli semināros , tiesa gan ne Latvijā . Parasti tas saucās "Korporatīva fotogrāfija" ne velti ir visai pieprasīts , daudz specifisku nianšu , detaļu:) Piemēram USA skolās ir savādāk kā GB un DE atškirās no BE :) Vistrakāk esot DK un NL tur vaig speciālu vecāku atļauju lāi skolā bērnus uzbildētu:) Nianses visai intresantas , tai sakaitā arī par $$$ :):)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas