Rectums būs uzmetis un pametis "Marītes foto kompānija" kā kādreiz tās dibinātāji uzmeta KURVALAINENUS Tik neaizmirstat visas licences un atļaujas izņemt citādi taaadi šmoni te plānojās šai jomā ka nu tikai
Vecīt, tu neesi redzējis citus piedāvājumus + noteikti neesi bildējis skolās. Protams, varējām sabliezt drūmākās bildes reklāmai, bet skolā no tā neko nevarētu izspiest. Tici man, radīt kvalitatīvu un baudāmu fotogrāfiju ~25 skolēniem 30 minūtēs - tas ir nopietni.
Nu vēcīt tad jau tas galīgi micro un nevienam nezināms Vai tik jūs nav kā tie trīs čaļi iesācēji ar 1-2 gadu "Foto stāžu" kuri sparīgi visus metās mācīt "Kā kāzas būs taga jābildē" uztaisot LKFA bez pieredzes un paši neko īsti nemākot Bildes jaf tev foršas bet nuuu nezinu pieredzīte nakāda lielā biznesā neizsskatās , lielie jūs nograuzīs viens un divi vai šancēsiet kautkādā ļot lokālā mazā tirgū kā lidz šim Konkurence šai jomā šobŗīd ir ļot assa un idzīvost TIKAI LIELIE
rectum:radīt kvalitatīvu un baudāmu fotogrāfiju ~25 skolēniem 30 minūtēs - tas ir nopietni.
Vispār jau norma ir 30 cilvēku klasei uzbildēt garajā satarpbrīdī tas ir 30min un grupņiks Kalase 15min
Jāpiekrīt, ka uzņēmuma vadīšana mums ir sveša lieta, esam vairāk radoši, nekā naudoši, bet viss notiek, iebraucam biznesa štellēs. Pagaidām pietiek ar to, ka labi bildējam un zinām, ko piedāvāt klientam.
Nav, nav micro un nevienam nezināms tas iepriekšējais kantoris. Vispār dīvaini, ka to neiedomājies, jo tas ir lielāks par Foto Kolors.
Paskatīju, 30 cilvēkus kopā neredzēju, grūti spriest... bet līdz revolūcijai tikpat tālu, kā man līdz komunismam. Nekā neredzēta nebija, tikai nedaudz nesimetriski izvietojumi, neredzēju bildēs saisti, ka tā būtu klase Bet visi centieni ir labi... iekustinās konkurenci
rectum:Vecīt, tu neesi redzējis citus piedāvājumus + . Protams, varējām sabliezt drūmākās bildes reklāmai, bet skolā no tā neko nevarētu izspiest. Tici man, radīt kvalitatīvu un baudāmu fotogrāfiju ~25 skolēniem 30 minūtēs - tas ir nopietni.
nu skaidr - revolūcija ir cits piedavājums kuru nedrīkst reklamēt... DDD
"noteikti neesi bildējis skolās" - a vai tad Rīgas skolās var "satikt" miglu... Latgalē skolu vispār, gandrīz jau, kā nav.... P.S. .
rectum:Jāpiekrīt, ka uzņēmuma vadīšana mums ir sveša lieta, esam vairāk radoši, nekā naudoši, bet viss notiek, iebraucam biznesa štellēs. Pagaidām pietiek ar to, ka labi bildējam un zinām, ko piedāvāt klientam.
Nav, nav micro un nevienam nezināms tas iepriekšējais kantoris. Vispār dīvaini, ka to neiedomājies, jo tas ir lielāks par Foto Kolors.
Nu labi , katrā ziņa lai veicās , jo labākas bildīņas un intresantāks dizains jo man protams patīk labāk
Verot vaļā skolufoto.lv cerēju ieradzīt ko savādāku no tik ierastām skoldārziņu bildēm. Nepamanīju neko tādu oriģinālu ar ko tur redzamie foto atšķirtos no visur jau redzētājiem skoldārziņfoto. Tie bezgala krāsainie un spilgtie foni ar raibajiem rāmjiem man šķiet ir visneoriģinālākais kas vien var būt šai lauciņā. Rudenī taču var aizdzīt tos bērnus-skolēnus raibās lapās kādā pieskolas parkā - būtu krāsaini, bet tīkami, sadzīt puikas lai kokos uzrāpjas, meitenes šūpolēs sasēdināt, lapas lai lidina pa gaisu.. nu jebko, bet lai nav tās tradicionālās rindā sastādīšanas bildes. Tas man subjektīvais viedoklis, lūgtum neņemt ļaunā. Bet visumā ņemot... Lai sokas visas ieceres!
Haiduks:Paskatīju, 30 cilvēkus kopā neredzēju, grūti spriest... bet līdz revolūcijai tikpat tālu, kā man līdz komunismam. Nekā neredzēta nebija, tikai nedaudz nesimetriski izvietojumi, neredzēju bildēs saisti, ka tā būtu klase Bet visi centieni ir labi... iekustinās konkurenci
Kad iestāsies bads, iešu pakonkurēt
zin, neticami, bet pirmoreiz nākas piekrist haidukonkam
Nu tā jau ir, pāris gadus vajag, lai no Berga foto dabūtu (sarakstītu savā blociņā ) ārā adreses un kontaktpersonas Tā jau tas viss rodas, Mārīte aizlaidās no Zviedriem, no Mārītes aizlaidās nākamie Berga foto darboņi utt... Tad jau var rukāt tālāk paši, un mēģināt iekarot tirgu, lai gan to vajadzēja tad darīt vismaz sezonu atpakaļ. Puiši esat biki nokavējuši. Un vai esat padomājuši, ja dabūsiet kādu lauku skoliņu, kur tas nabaga bērns tiks pie interneta lai varētu apskatīties tās savas bildes? Datorklese?? lLikam neesat bijuši lauku skolās Veiksmi!
hmm, cik atminos no vēstures, tad revolucionāra situācija bija tad, kad augšlāņi nespēj valdīt pa jaunam, bet apakšslāņi vairs negrib dzīvot pa vecam... briest revolūcija, oo...nu ok... bet ir tikai viens bet....lai tiktu tirgū, kāds ir no tā jaizēd...un ja parasti berndārzu kāzu, uc fotogrāfi iegādājas daudz maz foto tehniku, tad pilnīgi aizmirst par legālo programmatūru, kur nu vēl kāds čeks, rēķins...un pēvēn...par skolām runājot, ja gribi izēst citus no skolbildēšanas, tad..atceries, ka tur jau viss piebarots, un ja arī kādu skolu atsitīsi, tad gaidi ātri vien pārbaudes, un buznis beigsies nesācies... es naudu ar foto nepelnu, tā kā nesmu ienterēsētā persona, bet...nūuu,bet ļoti daudz par to businesu zinu...nuu, ar Luni droši zinībās mēroties nevaru, hi hii....bet, ja gribi sākt iekarot vietiņas, kur viss jau notiek, tad jau atliec kādu naudiņu kukīšiem...)
vajag veikt skolās izskaidrošans darbu skolēniem, vecākiem un skolotājiem. paskaidrot, ka gaisma homogēnā vidē izplatās taisnā virzienā. ka tas, kurš kaut ar vienu aci redz objektīvu, tam vismaz 1 aci redzēs uz bildes. iedresēt ar ziepenēm bildējot un tāpat vien kleknot skolas pagalmā nepiebāzt fotogrāfam kadru ar savām bezdēm. "cienījamie vecāki, jūsu muguras un pakaļas, ja vajag, uzbildēsim eXtrā, bet mazliet vēlāk!"
Lunis:Rectums būs uzmetis un pametis "Marītes foto kompānija" kā kādreiz tās dibinātāji uzmeta KURVALAINENUS Tik neaizmirstat visas licences un atļaujas izņemt citādi taaadi šmoni te plānojās šai jomā ka nu tikai
Dieva dēļ, tikai nesāc ar licencēm un atļaujām. Tas viss ir pupu mizas. Tik tiem retajiem gadījumiem uztaisi firmu un kontu.
Piekrītu Puuu....tas biznesiņš ir jāsāk ar skolu direktoru, izglītības pārvalžu darbinieču utt... iebarošanu, nu nevajag vēl klases audzinātājas aizmirst...
Ak jā...visi priekšnieki ir muļķi, uzņēmumu īpašnieki truleņi utt...bet nu to kā ir var uzzināt tikai pašam mēģinot, uz priekšu!
Mjā, prieks par latviešiem. Latvietis latvietim latvietis. Tam jau forumi ir domāti, lai varētu izlikt žulti un "iedvesmot" indivīdus, kas vēl kaut ko dara........ visi tik gudri, tik gudri visās jomās - mākslā, biznesā utjp.
Paskatījos cenas - vai tiešām pa tik mazām naudām atmaksājas strādāt un var atpelnīt investīcijas pamatlīdzekļos?!
Bet jabkurā gadījumā - jebkurā biznesā viena no svarīgākajām lietām ir pārdošana. It īpaši foto biznesā. Smuki bildēt māk daudzi, tāpēc šādas lietas jāsāk ar pārdošanu. Bildes ir otršķirīga lieta
Radinieki kuri strādā skolā labi atsaucas par Berga foto. Esmu ar vieņiem citā biznesā kontaktējis un tagad visus kas skolās un dārziņā strādā iesaku Berga foto. Cik ar īpašnieku runājām ,tad labi aparāti drukas aparāti iepirkti.
Es gan nedomāju, ka skolās ir daudz maksātgribētāju kādam māksals foto, reti kuru tajā vecumā tas interesē, nu varbūt kādām meitenēm no 12 klases.
No kurienes tāda informācija ka visur jau visas vietas tik pamatīgi aizsistas?? Cik manu no savas apkārtes - Ventspils iestādēm, nemaz ar nav jūtams ka kaut kur kas būtu tik strikti aizsists. Varbūt ar esmu ko palaidusi garām, tiešām nezinu. Jebkurā gadījumā.. nesaprotu kur ir problēma.. ja sāk ar lētākām maksām par konkurentiem un oriģināliem darbiem, ar savu oriģinālitāti ne vienu vien domājams varētu izkonkurēt, jo pašreiz skolbildēs redzamais visur tik truli vienāds. Bet kā teicu par skolufoto.lv, man personīgi neradās iespaids par baigo oriģinalitāti jeb ko saistošu.
Karlis70: ne vienmēr no direktoriem jāsāk, neviens neliedz to prieku vienoties ar kādu konkrētu klasi vai grupiņu par bildēšanu, nav obligāti visa izglītības iestāde savā pusē jādabū.
pareiza pieeja konkretam tirgus segmentam izmantojiet savas prieksrocibas (tadam jabut!), kreativitati, stradajiet daudz un labi, un rezulats bus. jautajums - vai tur vispar var nopelnit - to gan nezinu
Shadow, ar oriģinalitāti un strādātgribu jau nopelnīt var. Atkarīgs gan cik katrs gatavs ko darīt lai nopelnītu un kādas summas katrs uztver par strādāšanas vērtām.
karlis70:Piekrītu Puuu....tas biznesiņš ir jāsāk ar skolu direktoru, izglītības pārvalžu darbinieču utt... iebarošanu, nu nevajag vēl klases audzinātājas aizmirst...
Ak jā...visi priekšnieki ir muļķi, uzņēmumu īpašnieki truleņi utt...bet nu to kā ir var uzzināt tikai pašam mēģinot, uz priekšu!
He he , maldigs priekstats Protams ka PĪKI ņem vissi KAM DOD bet ir ĻOT daudz vietu kur baidās to darīt . Pamatā ārpus Rīgas. Rīgā un lielajās pilsētas BZINESS ir izdevīgaks tapēc ka NAV TRANSPORTA izdevumu . Toties reģionos ir DAAUDZ DAUDZ brivu nisju. Labakais ka vieni 2/3 bildetaji ganas tikai pa Rigu @ Lielajām pilsētām bet PROVINCE strada tikai 1-2 kopmpanijas Kas attiecas uz Laukiem tur pamata LABPRĀTĀK izmanto vietējos , kautgan viniem nav tik advancets serviss ka tiem kas savulaik "aizņēmās" funktierus no Somiem bet toties DROŠI , jo Ridzenieki tomēr mēdzot "Noplaukt" tas tā pēc nostastiem NAFIG ES JUMS nemat KANTORI
pelle:Karlis70: ne vienmēr no direktoriem jāsāk, neviens neliedz to prieku vienoties ar kādu konkrētu klasi vai grupiņu par bildēšanu, nav obligāti visa izglītības iestāde savā pusē jādabū.
TIESJI TĀ , tā arī GUDRI cilvēki pamatā dara Pietam ar ko tads piegajiens ir izdevīgs VELAK , tu vari tiem cilvekiem taisit ilgi un dikti sakot no "Foto sesijam" individili lidz ģimensbildēm Man piemēram ļot daudzas klientes `meģina pielaust "Berniņam skolu vai darziņu" nu nebildēju es tādas lietas. Bet individuāli jaa , ja iesaka kāds man pazistams tad varu uzbildēt bet jāgaida. Ventspils vispār šai ziņā ir anomālija , man ir bijušas sarunas ar vietējiem čaļiem šiem ma uzdeva divus jautajumu SKOLAS @ KAZAS negribi nakt , NAV KAS BILDĒ!
ImkaSm: Lunis:Rectums būs uzmetis un pametis "Marītes foto kompānija" kā kādreiz tās dibinātāji uzmeta KURVALAINENUS Tik neaizmirstat visas licences un atļaujas izņemt citādi taaadi šmoni te plānojās šai jomā ka nu tikai
Dieva dēļ, tikai nesāc ar licencēm un atļaujām. Tas viss ir pupu mizas. Tik tiem retajiem gadījumiem uztaisi firmu un kontu.
Man sāk noturīgs iespaids rasties ka tev laikam klientu trūkums , Rīgā varbūt ir savādāk bet tepat pieRīgā diezgan aktīvi ķer visādus "Haltūrētājus" un kas zimīgi prasa INDIVIDUĀLAS licences uz pakalpojumiem vai arī FOTOGRAFA darba līgumu Piemēram Ogres rajonā Darba inspekcija + VID darbojās tik aktīvi ka dzeki saka ka vismaz reiz menesī šiem sanākot uzrauties.
Jā un FOTOGRĀFU esot pilna pakaļa MUĻĶIBAS , man regulāri meklē IEDODI KĀDU KAS PROT STRĀDĀT , a zin NAV ir veini nneko isti neprotoši "Haltūristi" arī patreiz ir VAKANTA fototografa vieta ar nosacijumu ka MEITENE FOTOGRAFS AR PIEREDZI KURA PROT STRADAT jo iepriekšējo konkurenti parvilināja
Ok, palasīju komentārus un mēģināšu uzrakstīt, lai ir daudz maz skaidrs.
Haiduks: Par to, ka nav bildēs sasaistas, ka tā būtu klase. Kad bildējām reklāmai, tik cilvēki atsaucās uz fočēšanos klases bildes radīšanai. Diemžēl iepriekšējā kantorī fočētās bildes saviem paraugiem izmantot nevaram. Šogad papildināsim foto klāsu, lai redzi, ka ar grupu bildēm viss ir čiki piki.
Pelle: - Runājot par "neko oriģinālu neredzēju", tad ļauj izcelt dažas lietas, ko citi nepiedāvā: * stila foto (fotografējam uz pelēka fona, ko izmanto foto studijās. To ar krāsu filtriem iekrāsojam kāv cilvēks vēlās, var arī uz pelēka fona iepozēt. mēģinam ieviest jaunas dvesmas parastā portreta bildei) * fotogrāfiju lejupielāde * foto lekcija - Protams, mēs cik vien iespējams, mēģinām grupas bildes un draugu bildes bildēt ārā. Ne vienmēr tas ir iespējams, jo ir laika ierobežojums, ir laika apstākļi..tas viss bremzē radošāk izpausties. Arī stila foto ārā bildējam, ja tam ir atbilstoši apstākļi. Esam pat klases bildi taisījuši ārpus foto laikiem un izmantojot dažādas montāžas fotošopā. - Pagaidām neko PILN"IGI jaunu nevar nedrīkst piedāvāt, jo cilvēkiem ir bail no lielām pārmaiņām. Kad klients būs pieradis pie mums un to, ka varam piedāvāt arī pavisam ko citu, tad pārmaiņas būs.
Tiewz: ar lauku skoliņām nav problēmu. Tu pat nespēj iedomāties, cik dažās lauku skoliņās ir attīstītas šīs tehniskās lietas. Piebrauc it kā pie pieticīgas skoliņas un mute atplēšās, kad uzzinām, ka katram vidusskolas skolēnam ir piešķirts portatīvais dators no EU + viņiem ir wireless visur skolā utt utt Un vispār - pēc draugiem.lv parādīšanās, internetu lieto visi, neskatoties uz to, vai skola ir laukos, vai pilsētā.
Puuu: Protams, tirgus ir konkrēti sačakarēts. Būs grūti ko mainīt. Citas skolas pat neko tālāk nerunā, ja pasakām, ka nekādus kukuļus mēs nevienam nedodam. Cil dzirdēts, tad Igaunijā gan ir tīrs tirgus. Tur skolas pašas zvana fotogrāfiem.
arturso: Tu skaisti domā, bet tas nav reāli. Tā jau mums to lielo papīra fonu ir grūti pārvietot. Foni ir vajadzīgi, jo ko, piemēram, darīt lietū, ziemā. Ir, protams, extream klases, kas piekrīt jebkuros laika apstākļos ārā bildēties, bet tas ir ĻOTI reti!
ak34: Par cenām. Paskaties konkurentu cenas. Tās ir nedaudz lielākas, bet nu skaidrs, jo ir jāalgo bars ar datoriķiem, kas labo bildes. Cenas ir tādas, kādas tās ir radītas.. tā jau skolām šķiet cenas par augstu.
Andreass: Es tikai pasmaidīšu par tiem labajiem aparātiem Drukas iekārtas jā, ir dažas labas.
Nu, jā, kaut kā tā...
P.S. Vakar vakarā pat sāku nožēlot par izveidoto foruma tematu, jo biju jau aizmirsis, kāpēc pārstāju fotoblogā liekt bildes un komentēt citas. Veiksmīgi jums!
Luni, ko VID un darba inspekcija var izdarīt juridiskai personai, kura sniedz foto pakalpojumus un maksā nodokļus? Tagad par statūtos nav jānorāda darbības virzieni - dari ko gribi un kad gribi, vienīgi maksā nodokļus. Ja gribēšu sniegt foto pakalpojumus - nosaukšu sevi par fotogrāfu, uztaisīšu autorlīgumu, lai mazāki nodokļi un bildēšu. Nav likumdošanā prasība, lai fotogrāfam būtu kaut kādi papīri ka viņš ir fotogrāfs vai uzņēmuma vajadzīga speciāla licence. Tā ka nedezinformē jaunos censoņus
ak34:Luni, ko VID un darba inspekcija var izdarīt juridiskai personai, kura sniedz foto pakalpojumus un maksā nodokļus? Tagad par statūtos nav jānorāda darbības virzieni - dari ko gribi un kad gribi, vienīgi maksā nodokļus. Ja gribēšu sniegt foto pakalpojumus - nosaukšu sevi par fotogrāfu, uztaisīšu autorlīgumu, lai mazāki nodokļi un bildēšu. Nav likumdošanā prasība, lai fotogrāfam būtu kaut kādi papīri ka viņš ir fotogrāfs vai uzņēmuma vajadzīga speciāla licence. Tā ka nedezinformē jaunos censoņus
Ja cilvēks par savu nodarbošanos maksā nodokļus - tā ir viena lieta - tā teikt reģistrēta komercdarbība, bet ja pilsons veic nereģīstrētu komercdarbību un saņem honi apejot VID intereses - var rasties (un parasti rodas) problēmas...
ak34:Luni, ko VID un darba inspekcija var izdarīt juridiskai personai, kura sniedz foto pakalpojumus un maksā nodokļus? Tagad par statūtos nav jānorāda darbības virzieni - dari ko gribi un kad gribi, vienīgi maksā nodokļus. Ja gribēšu sniegt foto pakalpojumus - nosaukšu sevi par fotogrāfu, uztaisīšu autorlīgumu, lai mazāki nodokļi un bildēšu. Nav likumdošanā prasība, lai fotogrāfam būtu kaut kādi papīri ka viņš ir fotogrāfs vai uzņēmuma vajadzīga speciāla licence. Tā ka nedezinformē jaunos censoņus
Haa , taga lai sniegtu pakalpojumus Skolas @ Bernudarzos pat SANITĀRO GRAMATIŅU vietām prasot Piemirsti vienu lietu PROVINCE nav RĪGA , arpus Rīgas "Kautkādi likumi" kautkā īpaši nedarbojās Domāju ka daudzi kas dzīvojuši ARPUS LV ir izmantojuši "Pusdienu @ Uzkodu" servissus kas PIEBRAUC ar furgonu un tirgo kautkadas drazas tur burgerus dzerienus saldējumu. LATVIJĀ TAS NAV AIZLIEGTS taču diemžēl 2/3 gadijumu TO NEVAR IZDARĪT jo redz VIETĒJIEM ir SAVI NOTEIKUMI un savas VIETĒJĀS parasibas