Kurš ir izlasījis manuāli Canonam MK III 1d, un māk piekalibrēt bodiju pie katra konkrētā objektīva ??? Man vajadzētu trīs stikliem. Cik prasiet par šo pakalpojumu ??? Vai arī pašam būs jāburās cauri ;(
bez spama nemaaku un gan jau esmu diletants, bet iesaku burties caur pasham. ja slinkums, vari atsuutiit manuali, varu partulkot attieciguo sadalju, un kadreiz no tevis alus.
ImkaSm:Kurš ir izlasījis manuāli Canonam MK III 1d, un māk piekalibrēt bodiju pie katra konkrētā objektīva ??? Man vajadzētu trīs stikliem. Cik prasiet par šo pakalpojumu ??? Vai arī pašam būs jāburās cauri ;(
p.s. lūdzu bez spama un diletantus netraucēt...
Tur tak diezgan vienkārši. Izdrukā fokusčārtu bildē un kalibrē. Ja nu galīgi pats negribi čakarētie, varu pa kādiem 100 Ls uzkalibrēt, ja atbrauksi uz uz biroju. Bet neko garantēt tur nevar, jo kalibrācijas iespējas tomēr ir diezgan ierobežotas. Turklāt neesmu pārliecinats cik labi tas strādās zoomiem, jo kalibr;ejas tik pie viena fokusa attāluma
dari pats, un esi priecīgs, ka kamerai ir ma funcija... savādāk serviss, un 50 ls tu tuu... katram objektīvam ir ieteiktais kalibrēšanas attālums, bet, elementārākais , tev ir 50mm, tātad attālums līdz objektam 2,5m, ir 100nieks, 5m, ne pa velti ib i problēmas garos piedzit, jo tuneļa ta nav,.. tālāk, tas jau katra paša ziņa, zīmē strīpas, dursti nagliņas, krāmē serkociņkastītes...gaumes lieta...nu, bet servisos izmanto spec test lapu, nu reali strīpaina lapa, kur af aizķerties..ja, lapu, tad kā saka 45 grādu leņķi, šamo vajag, tas ar pupu mizas, jo uzreiz manīsi, kur AF sit, vai pirms, vai pēc iedomātā iezīmētā punkta. ar fiksiem ir ok, bet...nu bieži vien zoom, nākas izmantot bez nekādas korekcijas, jo...vienā galā būs front, otrā back...zoom, saakam, ar vidu, piem 24-70, liekam 50...tad pārbaudam kāda dziesma šim platajā, garajā galā. ak jā, un ērti ir tad, ka uzreiz kompis lieslēgts ar vadu pie kameras, un pa tasino bildes sūta uz kompi, uz liela ekrāna uzreiz var redzēt kāda virzienā izdarāma korekcija...ja ko precīzāk, pm
ImkaSm:Kurš ir izlasījis manuāli Canonam MK III 1d, un māk piekalibrēt bodiju pie katra konkrētā objektīva ??? Man vajadzētu trīs stikliem. Cik prasiet par šo pakalpojumu ??? Vai arī pašam būs jāburās cauri ;(
p.s. lūdzu bez spama un diletantus netraucēt...
Nofočē kompja klaviatūru ar centrālo fokusa punktu un vaļā diafragmu m modē ar zibspuldzi! Pēc tam iekš menu paspaidi +/-, ja vajag!