forum.gif
monitoru kalibrēšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / monitoru kalibrēšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.09.09 18:37
 citēt
Kādu laiku atpakaļ biju dzirdējis par tādu štelli, kā monitoru kalibrēšana! Izdomāju, ka vajag un pagājušo nedēļ iedevu pazīstamam fotogrāfam nokalibrēt.
Gaidīju patīkamas pārmaiņas, ķipa beidzot redzēšu īstās krāsas, bet, ja godīgi, esmu vīlies, lielākā daļa manas bildes rezultātā ir par tumšu. nav saskatāmas detaļās, tikai formas.
Arī, piemēram, Nikon reklāmas bilde, kur tumšādaina sieviete jūras krastā ar zirgu stāv, iepriekš bija normālā gaišumā!

Jautājums, vai kāds ir saskāries ar līdzīgu pēckalibrēšanas rezultātu un kalibrēšana ietekmē arī monitora gaišumu, vai kalibrēšanas procesā ir nogājis kaut kas greizi???

Ceru, ka neesmu ielicies nepareizā sadaļā!

Paldies!
Publicēts: 21.09.09 18:43
 citēt
nu ir monitori, kurus nemaz nevar nokalibreet.
Publicēts: 21.09.09 18:49
 citēt
Jautājums ir - kāds iemesls bija tam, ka kalibrēji?
Ja tāpēc, ka dzirdēji, ka baigi kruta, tad labāk kalibrē atpakaļ. Ja gribi ar to nopietni nodarboties, tad jādara pašam. Monitors mēdz nokalibrēties arī pārvadāšanas brīdī... parasti monitoru kalibrē drukāšanai, vai arī kopā ar fotokameras kalibrēšanu, jo citādāk tam nav jēgas. Pat, ja tev būt viss perfekti, citiem, kas netā skatīsies tavas bildes būs citādāk un visas tavas smukās krāsas kaķim zem astes. Ja nesīsi drukāt un tavs profils neatbildīs printera, kalibrēšanas kaķim zem astes. Ja lieto bildes tikai uz sava moņa un nevienam citam nerādi, tad kalibrēšana, joprojām kaķim zem astes... nu kaut kā tā...
Publicēts: 21.09.09 18:56
 citēt
monitoru kalibrē kopā ar videokarti/sistēmbloku.

ja par tumšu, bet krāsas ok, tad paņem melnbalto skalu un noregulē gaišumu/kontrastu
Publicēts: 21.09.09 19:01
 citēt
Vai tas bija fotograafs, kursh nesen te reklameeja savus kalibreeshanas pakalpojumus? :)
bet ja godiigi, es sen esmu atmetis domu, par kraasu piedziishanu tuvu "ideaalajam", jo Senders pareizi pateica, tikai un vieniigi tev pasham bilde raadiisies attieciigajos tonjos, visiem citiem uz saviem monitoriem raadiisies savaadaak. Pat uz viena datora dazhaados softos skatot bildi, taa nereti katraa tiks atainota savaadaak! :)
man pat neizdevaas savu mac pro nokalibreet vienaadi ar aareejo monitoru!
Publicēts: 21.09.09 19:11
 citēt
loti daudziem priekstats ka nokalibreejot monitoru tas radiis tik pat labi kaa pro klases monitori pa 1000Ls. diemzheel kalibrators ir spejiigs tikai uz to ko speej pats monitors. ja monis ir leetaa gala peec kalibreeshanas tas izliidzina monitora speejas raadiit preciizi gaishumu un tumshumu un kraasas.
Publicēts: 21.09.09 19:13 labots
 citēt
+par to, ka īsti neredzu jēgu ļoti šausmīgi iespringt, ja 95% tāpat skatīsies Tavu bildi uz profesionāli NEkalibrēta moņa :D Uz aci piedzīt moni, lai rāda "pareizi" var arī par piemēru paņemot dažadas i-netā atrodamās skalas caur videokartes draiveri kaut vai - un lieto laimīgs :)
Ja tiešām nodarbojas nopietni ar bilžu drukāšanu utml. tad cita lieta, bet tā parastam lietotājam ikdienā ūber-precīzi kalibrēts monis tik tāda patīkama, bet vairumā gadījumā bezjēdzīga fīča.
Publicēts: 21.09.09 19:22
 citēt
Nav skaidrs ko nozīmē "iedevu nokalibrēt",tikai moni???Visus monitorus nemaz nevar nokalibrēt,lai bilde pilnīgi vienādi rādītos,jo šie ir gan ar dažādām matricām,gan pēc dažādām tehnoliģijām ražoti.Lai veiksmīgi nokalibrētu LCD moni vēlams vispirms izpētīt tā moņa modeļa īpatnības,piemēram,kurā brīdī šis spilgtumu regulē ar lampu un kurā brīdī sāk regulēt ar matricu.Bet lai sakalibrētu galīgi garām,vai nu kaut kas nepareizi jāizdara,vai arī monis kā tāds ir bēdu ieleja.LCD monim jābūt pieslēgtam pie DVI,vairākas reizes esmu saskāries ar krutu datorspecu viedokli,ka LCD moņi caur VGA jāslēdz un šis viedoklis tad nu tiek at putām uz lūpām aiztāvēts un visiem pakļautajiem lietotājiem uzspiests.
Publicēts: 21.09.09 20:25
 citēt
... nekad nesapratīšu censoņus, kuri metas kalibrēt monitoru, gudri spriest par gaišiem, tumšiem stikliem ...utt ! Tas viss nekad nepalīdzēs taisīt labas bildes, ... bet varbūt vajadzētu sākt tieši ar to ?! ... un pēc tam kalibrēt da jebko ! :)
Publicēts: 21.09.09 20:35
 citēt
runajot par kalibrēšanu, man gan vajadzētu nokalibrēt jo man ir piemesti divi moņi , un tad gan ka uz viena citas krāsas un uz otra vēl citādākas :D
Publicēts: 21.09.09 20:35
 citēt
nu ja man nebuutu kalibreets monitors, kas sakriit ar mana drukaataaja paramteriem - diez vai es vareetu uzlikt uz srevera bildes un aiziet tikai izdrukaataam bidleem pakalj bez jelkadiem parsteigumiem ;-)
Publicēts: 21.09.09 20:52
 citēt
a kā lai dabū uz abiem moņiem vienādas krāsas?
viens ir acer otrs vecs samsung, abi ir uz D-Sub :D
Publicēts: 21.09.09 22:12
 citēt
Monitoru kalibrēju portatīvajam datoram, jo liela daļa bilžu, kuras sūtīju izdrukāt, saņemot bija ar pārsātinātām krasām un nereti toņi galīgi garām. Bildes pasūtu ElkorFoto, moš jāmeklē drīzāk cits bilžu taisītājs? Tās bildes gan ir mājas albūmam, bet tāpat gribētos lai tās ir pareizās krāsās!
Publicēts: 21.09.09 22:16
 citēt
glazers:... nekad nesapratīšu censoņus, kuri metas kalibrēt monitoru, gudri spriest par gaišiem, tumšiem stikliem ...utt ! Tas viss nekad nepalīdzēs taisīt labas bildes, ... bet varbūt vajadzētu sākt tieši ar to ?! ... un pēc tam kalibrēt da jebko ! :)

Par to, kādas ir labas bildes, varētu gari un plaši padiskutēt! :)
Publicēts: 21.09.09 22:25
 citēt
Nūū porķiku ir pagrūti šķībi nokalibrēt,jo kalibrētājam praktiski nav iespēju iejaukties procesā.Un turklāt porķiku ir gandrīz neiespējami normāli nokalibrēt principā (izņēmums varētu būt pavecie IBM/Lenovo ar S-IPS matricu).
A vot bilžu taisītāju gan varētu pamainīt,tiesa gan lielākajai daļai bilžu kopējamo mašīnu ir saregulēts augsts kontrsts un baigais krāsu piesātinājums,"штоб красиво было",jo ierindas mājsaimniecēm vajag kontrastainas un košas bildes,neviens jau negrib bildi,kas atbilst pelēkajai realitātei.
Publicēts: 21.09.09 22:33
 citēt
glazers:... nekad nesapratīšu censoņus, kuri metas kalibrēt monitoru, gudri spriest par gaišiem, tumšiem stikliem ...utt ! Tas viss nekad nepalīdzēs taisīt labas bildes, ... bet varbūt vajadzētu sākt tieši ar to ?! ... un pēc tam kalibrēt da jebko ! :)

Zinies,cienītais jaunieti :) ,kad mēs augām :) ,mums vispirms mācija filmiņu pareizi tankā ietīt un bildi kopējot līdz galam notīstīt,lai nebūtu tādas puspelēkas 30tajā sekundē no attīstītāja laukā rautas bildes,ar kādām pilni padomjlaika ģimenes albumi.
Tobiš mācija korekti izpildīt attēla iegūšanas tehnisko procesu,mūsdienās monitora nokalibrēšana,kā reizi ir viena no pirmajām lietām kas jāizdara.
Publicēts: 21.09.09 22:44
 citēt
Es saveejo kalibreeju ar SPYDER2. Nekaada vaina kameer neizdrukaaju dazhas bildes. Izmeeginaaju taisiit bilzhas fokaas un fuji. Bik likaas kraasas pa daudz uzgrieztas. Toties taga zinu kaadas bildes sanaak. Nonesu kalibreesanu un atstaaju monja iebuuveeto sRGB. Un viss kaartiibaa.
Publicēts: 21.09.09 22:47
 citēt
puspelēkas ir uzslava - vnk. krītaini, blāvi pelēkas
Publicēts: 21.09.09 22:49
 citēt
romiks:Es saveejo kalibreeju ar SPYDER2. Nekaada vaina kameer neizdrukaaju dazhas bildes. Izmeeginaaju taisiit bilzhas fokaas un fuji. Bik likaas kraasas pa daudz uzgrieztas. Toties taga zinu kaadas bildes sanaak. Nonesu kalibreesanu un atstaaju monja iebuuveeto sRGB. Un viss kaartiibaa.

pilnīgi zinātnisks traktāts bāzēts uz ''fuji'' un fotkām :D :D :D
Publicēts: 21.09.09 22:57
 citēt
piesātinātājiem/atsātinātājiem der atcerēties arī šo veco patiesību:

Publicēts: 21.09.09 23:07
 citēt
Man vēl joprojām nedaiet, kāda jēga kalibrēt moni un cerēt, ka bildes nāks ārā tādas, kādu tu esi iedomājies?! Kādā veidā, lai bilžu drukūtājs uzzin kā tev bildes uz moņa izskatās...? Un ja nu viņam pēkšņi cits profils uz moņa stāv?! Katram printerim, katram papīram ir savs profils, un vēl ņemot vērā, ka skatoties bildi pusstundu pēc izdrukas un 24 stundas pēc izdrukas rezultāti atšķirsies, kā arī nerunāsim par to, kādā gaismā bilde tiek skatīta...
Manuprāt, ir tikai 2 veidi, kā dabūt to, ko vēlies - drukā uz sava printera no sava kompja, ar savu moni, kas visi ir nokalibrēti... Otrs - ej uz vietu, kur drukā, sēdi blakus, liec koriģēt, ja nepieciešams pārdrukāt, kamēr rezultāts apmierina...
Citus veidus es nezinu...
Publicēts: 21.09.09 23:10
 citēt
3ais varētu būt dabūt drukātavas profilus?
Publicēts: 21.09.09 23:12
 citēt
arturso:3ais varētu būt dabūt drukātavas profilus?

Un monitoru ar pie reizes...
Publicēts: 21.09.09 23:39
 citēt
Drukātavas profils darbojas tikai pie kalibrēta monitora. Monitora kalibrācijas profilus neviens nedala.
Publicēts: 22.09.09 02:03
 citēt
Pats un paziņas vairākkārt esam mēģinājuši kalibrēt moņus ar Colorvision Spyder 2 Pro verķi.
Sekojot visām instrukcijām, visas reizes ir kaut kādi mēsli tikai sanākuši. Vai nu viss bārbijrozā vai pāŗliekuzaļš, par tumšu par gaišu, u.t.t. Varbūt nemāku lietot, bet rezultāti nekādi. Atmetu ar roku un kalibrēju "uz aci" tā, lai monitorā redzētu maksimāli plašu toņu gammu un reizē neizdedzinātu acis!
Publicēts: 22.09.09 09:46
 citēt
Laptopam kalibrēt monitoru :D:D:D

Vispār kalibrēt vajag tā, lai izdrukātā bilde izskatās tāpat kā bilde uz monitora, pretējā gadījumā bezjēdzīgi! Jādrukā vienā laboratorijā uz viena papīra, bez operatora korekcijām!

Protams, ka kalibrēt ar spaideriem TN matricas ir tīrs idiotisms!!! Tās rāda labi ja 70-80 % izdrukājamo krāsu.
Publicēts: 22.09.09 09:51
 citēt
Par Spyder ir diezgan nelāgas atsauksmes lasītas,pie tam biezā slānī.Man ir Eye-One,nekādas lielas šaizes nav novērotas,ne uz PC,ne uz MAC,pagaidām viss tehnoloģisko iespēju un mērijuma kļūdas robežās.Pilnīgi vienādi nokalibrēt divus dažādus moņus,nevar(pārliecinājos ar diviem dažādiem laptopiem),toties var to bildi padarīt gana jēdzīgu,lai greiza monitora dēļ nesabrūvētu kādus zilzaļus brīnumus.
Publicēts: 02.03.15 17:00 labots
 citēt
Tātad. Meklēju gūglā vietas, kur varētu Rīgā nokalibrēt monitoru, bet nekas prātīgs tā arī neatradās. Pirmais inks, kas izleca uzrādīja pēc skata zolīdu lapu ar visu cenrādi, bet sazvanoties, kaut kā pārgāja vēlēšanās šim kantorim kaut ko uzticēt darīt :) Turpat izleca arī links uz šo topiku :D
Labprāt gribētu Jūsu ieteikumus kur, pie kā un par kādām naudām ir iespējams nokalibrēt monitoru. Hau!
Publicēts: 02.03.15 17:20
 citēt
Monitoru vienu pašu nevar nokalibrēt.Kalibrējās monis-videokarte-OSs. Tos kalibrējamos verķus arī izīrē šur tur ( ja nekļūdos Drukālētāk, un Masterfoto bija tāds piedāvājums), bet neesmu pārliecināts, ka tiksi galā, kaut gan muļķu režīmā jau viss tiek pateikts priekšā uz ekrāna, labāk kā nekalibrēts jau būs.
Publicēts: 02.03.15 18:33
 citēt
Man gadus atpakaļā bija doma pirkt vienu no tiem kalibrēšanas verķiem, bet nožakojos, jo atradu šo: www.lagom.nl...
Intereses pēc pamēģini, vai davs nokalibrētais monitors izskatās normāli, šajā lapā...
:face-smile:

Pats personīgi esmu sapratis, ka apstrādāt bildes, strādāt ekselī un lasīt ziņas un skatīties kaķu video ,an patīk labāk ar kalibrētajiem iestatījumiem, bet skatoties filmas un spēlēlējot spēles patīk gaišāki un kontrastaināki monitora iestatījumi.
:face-grin:
Publicēts: 02.03.15 23:08
 citēt
3rdHalf: www.lagom.nl...

Šis labs. Paprovēju :)

Kādu laiku atpakaļ šis tas par kalibrēšanu bija pie fotoskolām, varbūt noder www.fotoblog.lv...
Publicēts: 03.03.15 08:58 labots
 citēt
Tiem kas Ogres tuvumā varu par taisnīgu atlīdzību nokalibrēt.

Tur vēl ir tāda nianse, ka pareizus setingus jāuzliek web pārlūkam un bilžu skatīšanās programmai.

Ja debesīs ir ne-zili kvadrāti, tad Jums vēl līdz kalibrēšanai ir tālu un jāatrisina citas problēmas: www.color.org...
Publicēts: 03.03.15 09:53
 citēt
Esmu pat ļoti Ogres tuvumā :) nomainīšu pc došu ziņu
Publicēts: 03.03.15 10:04
 citēt
Es ar monitoru nekalibrēju, jo printēju mājās. Daudzi saka, ka manas bildes netā ir dzeltenīgākos toņos, bet štrunts par to, galvenais, ka printmašīna printē tieši to, kas attēlots uz monitora ;)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):