cik cilvēku, tik arī domu un variantu ja izvēlamies vārdu salikumu "radošā krīze", tad arī man tāda bija, patiesībā ir joprojām. tādēļ arī rīkoju plenērus/izbraucienus draugu lokā, kur var izbaudīt jaunas emocijas, redzēt jaunas vietas - kadrus. tur arī ir tā iedvesma. loģiski, ka sēžot pie galda, apķēris galvu ar abām rokām un smagi pūst "ak jel, iedvesma, kur Tu pazudi", nu tā nav ģela krīze.. tas vārds gan ir noriebies.. krīze tur un krīze te.. nav krīze, ir laiks, kad jāpadara kkas cits tās ir manas domas
IvetaK:he,he, atveru draugiem LV lapu šorīt un lasu citātu...
"Radošs cilvēks tiecas visu izdarīt nepareizi. Ja tu vienmēr ej pareizo ceļu tu nekad nebūsi radošs, jo pareizais ceļš ir tas, ko atklājuši citi." /Osho/
Ideja bīstama, ar to tūkstošiem nemākuļu visās mākslās prasās ģēnijos. Darīt „nepareizi” ar rezultātu var tikai tas, kurš stabili, sistemātiski un ilgstoši mācējis izdarīt „pareizi”. Ja apakšā pamata nav, radošas iznāk tikai pretenzijas, varbūt retu reizi nejaušība, bet i tā tak nav skaitām par radošu. Ja gadsimta laikā kādā nozarē radoši darbojušies kādi 50 rumpji, tad tas vēsturē iiet kā zelta laikmets. Pārējais, ar ko pavisam mierīgi ikdienā dzīvojam, ir veiklāka vai mazāk veikla atdarinājumu kombinatorika, kas tāda pat jaunrade, kā neatkārtojamie kaleidoskopa raksi.
Variantu ir daudz: var uzsākt kādu sēriju, piemēram, mana rajona sētnieki, vai jebkādu citu, ja esi mirkļu tvērējs. Var izolēt no kāda cita vizuāli orientēta darba kādu fragmentu un to attīstit, ja esi shēmotājs-kombinators. Ja no hobija nogurst, cilvēks, pats to neapzinoties, ir ielicis šajā nodarbē citu, slēptu nozīmi vai vēlmes. Interesantākais, ka atbilde vairs netiek meklēta sevī. Visu vajag no malas - iedvesmu, motivāciju. Pilsētnieks pamazām pārvēršas par inertu masu.
man ar interesē, kas ir radošā krīze? Es saprotu, ka dažreiz idejas ir tik sarežģītas, ka īstenošanai pietrūkst laika vai līdzekļu, vai iespēju, bet nu tak nevar būt kā ka nekādu domu nav.
Un UldisS pareizi rakstīja, ka palīdz regulāra, bet pieņemama iedzeršana, vēlams fotogrāfu sabiedrībā, tādas idejas ģenerējas.
KRĪZES ir cilvēkiem kuri kautko sev uzspiež dara to nevis priekam un baudai bet "Tāpēc ka vaig" Nekad neesmu tā darijis , vienmēr daru tikai to kas patik un nekādas krīzes neesmu pie sevis manijis. Jānodarbojās AR PATĪKAMĀM nevis "Nepieciešmām" lietām un krīzes tevi nepiemeklēs , nuuu jaa vēl der kādi iedvesmas objekti tuvumā man tādi ir gandriz jebkas
Vellos, sajusmina tēma! Divējas izjūtas - lai būtu krīze, bija jābūt radošai potencei..Autor, tas ne par Tevi, par abstrakciju drīzāk! O trs - tas esot kā grūtniecība (neskaidroju)! Iepriecināja Luņa koments! Ja salīdzina ar SEX,(arī ļoti radoša cilvēces izpausmes paveida),nespēju SEV nošķirt Patīkamo no Nepieciešamā! Malači! Vienkārši lieliski!
Lunis:KRĪZES ir cilvēkiem kuri kautko sev uzspiež dara to nevis priekam un baudai bet "Tāpēc ka vaig" Nekad neesmu tā darijis , vienmēr daru tikai to kas patik un nekādas krīzes neesmu pie sevis manijis. Jānodarbojās AR PATĪKAMĀM nevis "Nepieciešmām" lietām un krīzes tevi nepiemeklēs , nuuu jaa vēl der kādi iedvesmas objekti tuvumā man tādi ir gandriz jebkas
... paldies, jaukie kolēģi ! Man bij tā nelaime savu sāpi (pa šmigu, nu piedodiet lūdzu ) iznest tautās ! Kā redzu , ne tikai es viens tāds ! Īpašs paldies IvetaiK , Uģim (ekoists) un Pauliic ! Beidzot es zinu, kāds es esmu kretīns ... ! Bet būs jau lapi ! .. varbūt !