Nu IS (kas manuprāt galvenais uzlabojums stiklam) drošvien varētu būt interesanta fīča priekš macro - pieņemu, ka pie 1:1 palielinājuma (un lielāka) ar šo stiklu varētu būt labāki rezultāti kā ar parasto 100mm versiju. Protams ar nosacījumu ja bildē no rokas - statīva cienītājiem laikam viens pīpis vai IS vai neIS, jo arī vecā versija optiski un visādi citādi ir izcils stikls. Būtu jau noderīgi, ja stabilizātoru iestrādātu arī 150/180mm macro stiklos. Noderētu šad tad.
Lunis:Varet būt krutais daixsts ar 100mm 2,8 un asjumu no 0,3m 1:1 saka ar pastmarka pa pilnu kadru
Nu vecajai 100/2.8 versijai Tevis nosauktie rādītāji ir praktiski identiski
Lunis:Varet būt krutais daixsts ar 100mm 2,8 un asjumu no 0,3m 1:1 saka ar pastmarka pa pilnu kadru
tev atkal galējībās jālien
Man vairāk interesē kā bildi zīmē. Blūrs varētu būt smuks ar 9 asmeņiem un protams, kā is strādā. Es jau kādu pusgadu 180 pirku, liekas naudas nebija... tagad domāju, moš pat labi, ka tā...
80% naglu bildes sabildēju ar paštaisītu macro starpliku, aprakstītu šeit: www.fotoblog.lv... Bet problēma tāda, ka ar tādu uzparikti praktiski nav iespējams nolikt objektīva visus stiklus perfekti paralēli aparāta matricai... pietiek ar null komats kaut kas grāda nobīdi un fokusa plakne sašķiebjās, tādējādi pieņemams asums ir tikai vidū un tad ar, kā paveicas...
lielākais uzlabojums droši vien - "L" zīmīte, ja vien nav tirais marketings, jo ieprieksejais modelis bija L-limeni zīmejuma. Nu izskatas ari korpuss bus pa smuko ka jau visiem L... IS nu diez vai tik svarigs.. ja nu vienigi portretniekam.
nu nezinu, man ir "veca versija" un dazreiz gribetos spet pabildet pie zemakiem sledza atrumiem un mazakiem atverumiem bez gaismam; jo parasti bildeju no rokas visus kukazinas.