taa ir shtelle kam vnk DEFOLTAA vajag ticeet, jo pameegjinaashanai truuks iemanju.... CIK suudiigs statiivs vajadziigs? vai mans ir gana suudiigs? vai ekspoziicija ir pietiekami ilga? varbuut objekts izkusteejaas? kaa to izmeeriit? vnk vajag pienjemt ka tas taa ir un ja kaadaas situaacijaas neizdodas dabuut asu, meegjinaat ar paceltu spoguli.
Ir gan starpība,ar 400mm arī vidējs statīvs var kratīties. Visefektīvāk strādā uz tādām pusgarām ekspozīcijām,līdz sekundēm ~2,jo pie 10s spoguļ pacejšanas vibrācijas ieviestis neasums nebūs būtisks,galvenais,lai ekspozīcijs laikā statīvs nekratās. Jā tikai vajag uzmanīties,ka nedabū noraidijumu par fotografēšanu ar augsti paceltu spoguli
Reproducējot un tasot macro ar lieliem palielinajumiem un maziem ISO savadak nemaz nevar . Visadas blicgaismas un lidzigas ja grib dabigu vidi reti kad der lidz ar to atliek exsis un tur spogulja speriens ir baig jutams.
Nu bļāviens....vienkāršāk nav dafiga kg iekarināt statīvā...slinkums rēķināt bet ņemot vērā spguļa masaxātrums attiecībā pret kameras+statīvs+stikls masu nekas daudz tur nevarētu būt. Daudz derīgāk, manuprāt, lietot pulti vai trosīti palaišanai...bet tas tā ...amatiera veselīgas pārdomas Gan jau, ka kāda jēga ir spoguļa celšanā...
ir tadi fanati kas fochee tikai no stativa ar pulti un exposure delay mode. Attiecīgos izmēros uz bildes visas rokas trīcēšanas un spoguļa izraisītās vibrācijas ir labi redzamas.. uz 10x15 vai web formata protams nepamaniisi..
Spoguļa masa+pātrinājums=pietiekams spēks, lai radītu kustību, kura pie noteiktiem ekspozīcijas laikiem komplektā ar teleobjektīvu (vai bildējot makro) radītu paliekošas sekas iegūtajam attēlam. Nezinu kā citi, bet vismaz es, šādās situācijās lietoju arī pulti. Protams, ja fotoaparātu iebetonē, tad nekādas ietekmes spogulim nav.
ne jau spogulis kaa taads baigi tricina to visu padariisanu, bet gan mehaanisms kas to pacelj.. tipa ar roku nejuuti kaa sledzis nostrada?? Ne pa velti taa fiicha ir izdomaata...
Istenībā jau Kalašņikova automāts esot labākais pasaulē tā vismaz Krievi medz stastīt , tas nekas ka šim tāds atsitiens ka trāpīt var tik veiksmes gadijumā bliežot uz vella paraušanu garām kārtām. Vēl ir teiciens "Musu suns nekož " domāti baskervili kas vazajas pa parkiem bez saites un uzpurņiem beigās pēc pauzes vārds "mums nekož" Ne visi un ne vienmer bliež ar štrunta digikamiem no vēdera ar tizliem zoomiem kur asjumu vispar nevar redzēt . Jo vieglāka kamera jo vairāk to ietekmē spoguļa sitiens kurš tad sanak viena no smagakajam kustīgajām detaļam kamerā Viskritiskākais visādiem plastmasniekiem tipa 400D un 1000D ir laiki garāki par 1/15 sekundes un izsaki par 5 sekundēm
Nu es parasti it kaa izmantoju laika aizturi, lai nomierinatos uz stativa kamera, jo pults man nav. Te bija raxtits, ka jaaiztaisa satu mekletaju ciet. Vai ir kas specials, vai jameistaro nokaut kaa ?
2r:Te bija raxtits, ka jaaiztaisa satu mekletaju ciet. Vai ir kas specials, vai jameistaro nokaut kaa ?
Parasti jau kamerai nāk līdzi tāds mazs dzelzs/plastmasas sūdiņš. Ļoti ērti uzverams uz aparāta kakla siksnas. [url=http://images.google.com/images?q=eyepiece_cover
2r:Nu es parasti it kaa izmantoju laika aizturi, lai nomierinatos uz stativa kamera, jo pults man nav. Te bija raxtits, ka jaaiztaisa satu mekletaju ciet. Vai ir kas specials, vai jameistaro nokaut kaa ?
Ir kameras kam pie actinjas ir klokjits kurs aizver specialu aizbidni kas iebuvets actinjā ta nelaujit gaismai ietekmet "Merisjanu" kas pacelta spogula gadijuma var caur prizmu kautkada daudzuma nonakt uz merisjanas sensoriem Perjam kameram kam nav tadas opcijas uz siksnas parasti ir piekjibinats tads melns gumijas vacinsj ar firmas logo , ta nozimi maz kurs saprot bet ISTENIBA vins domats tiesji gadijumos stradajot ar paceltu spoguli spilgtaka gaisma aizsegt skatu mekletaja actinju , ietekme nav liela un ne vienmer bet GADAS
Mjaa, man laikam taada nebija ... Vai tieshaam nepamaniiju ... Bet tajaa linkaa man pec bildes izskatiijaas zibspuldzes vietai uzbiidaamo, lai varbut pasargatu kontaktus. Tads man vienam focjukam bija, kamer pazaudeju
2r:Mjaa, man laikam taada nebija ... Vai tieshaam nepamaniiju ... Bet tajaa linkaa man pec bildes izskatiijaas zibspuldzes vietai uzbiidaamo, lai varbut pasargatu kontaktus. Tads man vienam focjukam bija, kamer pazaudeju
pat ērtāks ir paštaisīts[ vaļa fantāzijai ], nebūs jāmauc nost gumijas rimbulis, kurš var ātri pazust
Ir kameras kam pie actinjas ir kloķīts...(Lunis). Ir,ir!Oly E-3 ar ir.Sākumā nezināju,grūti pamanāms zem tās gumijas,kā es pārbijos kad šamais vienreiz netīšam bij aizvēries. Domāju -spogulis nosprūdis! Citiem nāca līdz speciāls plastmasas birbuks,der parakties pa bodija kasti,gan jau kaut kur kā nevajadzīgs mētājas.
Vo, vo, man ar E-330 (110 X krutāku par E-3) gadījās tāpat, ka forelljankam ar savējo. Tikai tagad, izlasot Luņa referātu, uzzināju, priekš kam tāds knipstiķis vajadzīgs, būs kādreiz jāpārbauda. Cik nu saprotu no spoguļa pacelšanas, to nekādi nevar kompensēt ar slēdža aizturi, drebina ta vienādi, vai uzreiz palecas, vai pēc 2 sek.?
orks, var kompenseet - iztruukst vismaz rokas kustiibas tajaa briidi. bet pilniibaa, protams, nee. katra gadijuma, ja nepiecieshamiiba nav justa, funkcija buus lieka un megjinajumi lietot "piespiedu kaartaa" neproduktiivi.
Lunis jaf pieminēja, jo smagāka kamera, jo mazāk ietekmē spogulis. Parasti šo fišku izmanto pie supertele objektīviem, kad nevis kameru tur (liek uz statīva), bet kamera ir "piekārta" , bet uz statīva ir objektīvs. Tad "trosīte " un spoguļa pirmskadra pacelšana dod labus (vizuāli) rādītājus. Līdz 400 mm nezinu nevienu paziņu, kurš celtu spoguli pirms bildēšanas. Pats bieži uz 400 mm ar 1/50 esmu bildējis no rokas . Te ir variants, visi kadri 400mm 1/50 Tv režījumā www.fotoblog.lv...
Nu bet ko es saku, skaidrs ka labs dzelzis. Nu par to caursišanas spēji...so, so.... Negribu lieki meklēties, bet, liekas, ka 7.62 kalašņikova patronas enerģija bij knapi pāri 2000 džouliem, tā ka nekas īpašs... Principā ar SKS vairs nevarēs dižmedījumus šaut tā iemela pēc...
Haiduk, nemaldini tautu. Spoguļa pacelšana ir vēlama laikiem jau no 1/30 līdz dažām sekundēm. Ja, protams, interesē asa bilde. Ātrumiem no kādas 1/8 līdz tām pašām dažām sekundēm tas pat ir diezgan obligāti. Nezinu kā citiem, bet Canon ir jāizslēdz live view, ja to lieto bildes komponēšanai.
Par smagām kamerām arī nav līdz galam taisnība. Pamēģini bildēt ar, piemēram, Mamiya RB67 pabildēt ar ātrumiem garākiem par 1/100 bez spoguļa pacelšanas ....
taa spogulja pacelshana saistiita ar live view kaut kaadaa veidaa, vai ta ir ta pati? vismaz 40d live view rezhiimaa pie sledza 1/5 - 1/10 pat var pabildeet vai tas deelj taa vai kaa, hwz, mana peedeejaa reportaazha, tas kas iekshtelpaas bildeets, nu taadaa veidaa ir. aa un kaa notiek fokoseeshanaas live view rezhiimaa? man AF nenjem skiet, cik meeginaats. neko nezinu par sho