forum.gif
Foto ar paceltu spoguli
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Foto ar paceltu spoguli
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 23.09.09 19:58
 citēt
ak34:piemēram, Mamiya RB67 pabildēt ar ātrumiem garākiem par 1/100 bez spoguļa pacelšanas ....

Jā tev tasnība , bet VIDEJA formata kameras pēc šitā baig atškirās no MAZFORMĀTA , problēma tāda ka MAZAJAM formātam spogulis ir taka "Centrēts" būtībā atrodas pašas kamaras "Smaguma centrā" kuru ko daržiem modeļiem tur kompensē visādi dampferi utt. Bet VIDĒJAM formātam sevišķi tam kuram sledzis ir ari STIKLOS ar sjo lietu ka "Vibracija" ir varenas problemas nemot vera lot smagu optiku , kasetes prizmas un ko tik vēl ne. Lidz ar to MAZAIS ir labak izssvarots , VIDEJAM to vienkarsji nevar izradit neot vera ADAZADA SMAGUMA un gabaritu axsesuarus:) Laikam vienaiga VIDEJA formata kamera kurai skatijas ka ir LABS izsvarojums un var bildet no rokas bez stativa bija PENTAX 645 :)
Publicēts: 23.09.09 20:07
 citēt
skaidrs, tas pats live view vien tad ir un MF tikai. var juuzeet magnifikaaciju lai vieglaak nofokuseet, tikai laikam pret sauli live viewaa nav veelaams skatiities uc spozhi objekti
Publicēts: 23.09.09 20:16
 citēt
versatile:orks, var kompenseet - iztruukst vismaz rokas kustiibas tajaa briidi. bet pilniibaa, protams, nee.
katra gadijuma, ja nepiecieshamiiba nav justa, funkcija buus lieka un megjinajumi lietot "piespiedu kaartaa" neproduktiivi.

Par „piespiedu kārtu” it kā neko nerakstīju, aparātu nopircis, pirmajos priekos izmēģināju i pulti, i aizturi, i pacelšanu, i dažas to kombinācijas. Pamazām nonācu līdz tam, ka 2 sek. aizture man (ne citam) visērtākā, jo no statīva parasti eksponēju sek. 10-30, kad pacelšanai laikam nav jēga pat pēc gudru vīru domām. Ar ½ - 2-3 sek. laikiem gan daža bilde laikam tāpēc sabojāta, bet īstā vaina vells zin kāda.
Par 400mm no rokas nezinu, bet ar 360 un 1/50, pat 1/30 knipsēju gan, tomēr tad rezultāts vairāk Dieva, ne manās rokās.
Par kalašņikova caursišanu – nu ir gadījies salīdzināt, nevis nepārspēts tas ir, bet sen daudzkārt pārspēts.
Publicēts: 23.09.09 20:23
 citēt
Tāpēc jau arī MAN spogulis riebjas! Sēdēju slēpnī, rīta migliņa. Dzērves salido uz deju. Pirmais klakšķis un...Vienīgi mednis riesta apdullumā nedzird...Par Mākslinieku koncertiem nerunāšu (te nedomāju tipa Madonu). Savām necilajām vajadzībām gaidu Samsunga APS-C. ( Publikā smiekli, svilpieni, skaļa ūjināšana).Sola kvadrātmatricu, vēl neesu atšifrējis - vai kropos no platformāta vai otrādāk - platformātu izkropos no kvadrāta priekš videomīļiem....Solīts jau esot 19,x reiz 19,x!!!!
Publicēts: 23.09.09 20:42
 citēt
Par to live view neuzrakstīju, lai būtu saprotams kāpēc to nevajag lietot pie bildēšanas ar ātrumiem kas ir pagari. Kad aparāts bildē, tad tas pacelto spoguli nolaiž uz brīdi un ceļ atpakaļ. Pat ja ir uzstādīta funkcija MLU.
Publicēts: 23.09.09 20:52
 citēt
Luni, zinu, ka biji domājis par mazformāta kamerām. ;) Bet pie midformātu spoguļiem kāds tur izsvarojums vairs, ja pats spogulis ir plaukstas lielumā :D Man pat lielais stativs nodreb kad šis palecas
Publicēts: 23.09.09 21:00
 citēt
ak34:Haiduk, nemaldini tautu. ....

Labi, atļaušu to darīt tev :D
Publicēts: 23.09.09 21:04
 citēt
VOLDEMORTS:Tāpēc jau arī MAN spogulis riebjas! Sēdēju slēpnī, rīta migliņa. Dzērves salido uz deju. Pirmais klakšķis un...Vienīgi mednis riesta apdullumā nedzird...Par Mākslinieku koncertiem nerunāšu (te nedomāju tipa Madonu). Savām necilajām vajadzībām gaidu Samsunga APS-C. ( Publikā smiekli, svilpieni, skaļa ūjināšana).Sola kvadrātmatricu, vēl neesu atšifrējis - vai kropos no platformāta vai otrādāk - platformātu izkropos no kvadrāta priekš videomīļiem....Solīts jau esot 19,x reiz 19,x!!!!

:D , nu vai tad nevari ko līdzīgu pretūdens maisam izveidot ar skaņu izolācijas kārtu ? un caur acs okulāru un priekšējo lēcu skaņa neizdalīsies :) un dzērves dzirdēs tikai tavu elpu
Publicēts: 23.09.09 21:38
 citēt
VOLDEMORTS:Tāpēc jau arī MAN spogulis riebjas! Sēdēju slēpnī, rīta migliņa. Dzērves salido uz deju. Pirmais klakšķis un...Vienīgi mednis riesta apdullumā nedzird...Par Mākslinieku koncertiem nerunāšu (te nedomāju tipa Madonu). Savām necilajām vajadzībām gaidu Samsunga APS-C. ( Publikā smiekli, svilpieni, skaļa ūjināšana).Sola kvadrātmatricu, vēl neesu atšifrējis - vai kropos no platformāta vai otrādāk - platformātu izkropos no kvadrāta priekš videomīļiem....Solīts jau esot 19,x reiz 19,x!!!!
Dzērves nobijās no spoguļā/slēdža skaņas?Nevar būt!Visticamāk sagadīšanās,kas cits iztraucēja. ;) Vispār putni,ja sēdi sakarīgā slēpnī(tērpā)praktiski nebaidās no tās skaņas.Viņi tikai jāpieradina!:D Kad putns(vai Tu viņam tuvojies)jau laicīgi periodiski paščolkā(pie reizes var papētīt vai nevajag kompensācijas pakruķit),nu un kad īstais brīdis-zvel ar ložmetēju !Viņi nobīstas kad šiem dīvainās skaņas spēj savā galviņā sajūgt ar cilvēku slēpnī,bet tad esi slikti noslēpies! ;) Nu labi izņēmumi ir pīles medību sezonā,bet tās ir nepartrauktā panikā jau tāpat. ;)
Publicēts: 24.09.09 00:52
 citēt
Laurelz:
aa un kaa notiek fokoseeshanaas live view rezhiimaa? man AF nenjem skiet, cik meeginaats.
neko nezinu par sho

AF nostrādā nospiežot uz "-".
Publicēts: 25.09.09 17:38
 citēt
Pameeginaaju, man taa nesanaak, ka tik Al-loxa negrib mani caur iznest.
Publicēts: 25.09.09 17:59
 citēt
Laurelz:Pameeginaaju, man taa nesanaak, ka tik Al-loxa negrib mani caur iznest.

Man viss strādā(ar ieslēgtu AF) - lasi instrukcīju savam fočukam, tur vis IR!!!
Publicēts: 25.09.09 18:01
 citēt
Alloxa:
Laurelz:Pameeginaaju, man taa nesanaak, ka tik Al-loxa negrib mani caur iznest.

Jaa, man ir veselas 3 graamatinjas - skandinaavu valodaas, ok pachekoshu veelreiz, ja nebuus..
Publicēts: 25.09.09 19:03
 citēt
Laurelz:
Alloxa:

Jaa, man ir veselas 3 graamatinjas - skandinaavu valodaas, ok pachekoshu veelreiz, ja nebuus..

Atrod google instrukciju valodā kuru sproti, un esi laimīgs kā avatāras bildē.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):