forum.gif
Objektīva svīšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Objektīva svīšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 24.09.09 09:45
 citēt
Tā kā es esmu sācis bildēt zvaigznes tad nu saskāros ar šo problēmu.Ja ekspozīcijas laiks ir 2-2.5 stundas viss ir vēl ok, bet pie 3-4 stundām objektīvs ir aizsvīdis. Kā cīnīties pret to???
Objektīvu apsildi es esmu redzējis tikai armijā....
Publicēts: 24.09.09 10:16
 citēt
esmu mēģinājie ievīstīt stiklu iekš putuplēves - nepalīdz...
uz astrogrāfa bildējot reiz bija līdz fēns, bija labāk :)
vislabāk esot kaukādi elektriskie roku vai tamlīdzīgi sildītāji, maz rijot strāvu un nav karsti.. jo patiesībā to temperatūr jau vajag tikai par dažiem grādiem augstāku nekā ārā..
Publicēts: 24.09.09 13:12
 citēt
Jāsilda.
Nekas labāks vēl nav izgudrots.
Kad es vēl ar videonovērošanu nodarbojos, kamerām ir hauzingi ar apsildi no 220V plus vēl sametām silikona maisiņus iekšā un nohermetizējām.
Varbūt šādu hauzingu var pielāgot Tavām vajadzībām, te nepieciešama kuļibiniska izdoma.
Gan jau var arī kādu volframa spirāli arī no auto aķīša sildīt, tad jāieintegrē temperatūras datčiks un elementāra vadība.
Publicēts: 24.09.09 14:31
 citēt
Es laikam nevisai pareizi uzrakstiju....... tā gadās
štruncs par to objektīvu no ārpuses lai viņš raso ja tā grib, bet galvenais ir ka noraso stikls....
Publicēts: 24.09.09 14:47
 citēt
Tā arī būs, ka rorei kopumā jābūt mazliet siltākai par āra gaisu.Varu tikai meklēt analoģiju ar savu peldošo slēpni-Gulbi.Foķis un rore,tā daļa kas iekšpusē burtiski tek agros rītos(iekšā Gulbī ir siltāks gaiss ,pietiek ar mana rumpja temperi),priekšējā lēca kas ārā-neaizraso!!! ;)
Publicēts: 24.09.09 14:59
 citēt
forelljjanka - bet vai var tā ka rorei galā (tā lai nelien kadrā) kādu ventilatoru pielikt lai pūš gaisu uz stiklu virsū. Jo dabā zāle nenoraso ja ārā ir vējš.
Publicēts: 24.09.09 15:02
 citēt
Nezinu! ;) Atliek tikai pamēģināt. ;)
Publicēts: 24.09.09 16:23
 citēt
domāju, ka nekas labāks par to, ka ap objektīva galu aptīta spirāle nebūs. Uzliec nelielu strāvu no lādējamajām baterijām vai auto aķīša un būs labi.
Publicēts: 24.09.09 16:25
 citēt
zazis:forelljjanka - bet vai var tā ka rorei galā (tā lai nelien kadrā) kādu ventilatoru pielikt lai pūš gaisu uz stiklu virsū. Jo dabā zāle nenoraso ja ārā ir vējš.
Jāmēģina izmantot šo objektīvu tad kad dabā pūš stiprs vējš.
Publicēts: 24.09.09 16:30
 citēt
blac - bet skaidrās naktīs un vēl rudenī parasti vēja nav.
Publicēts: 24.09.09 16:31
 citēt
zazis:blac - bet skaidrās naktīs un vēl rudenī parasti vēja nav.
Tad nu pie motocikkla izpūtēja. Tas visu izžāvē, pat bikses.
Publicēts: 24.09.09 17:08
 citēt
blac:
zazis:blac - bet skaidrās naktīs un vēl rudenī parasti vēja nav.
Tad nu pie motocikkla izpūtēja. Tas visu izžāvē, pat bikses.

tad n'aksies moci atrast :)
Publicēts: 25.09.09 13:57
 citēt
vispār raso arī vējā, nesen to pārbaudiju, jādomā par temperatūru, kā uzturēt augstāku... astrogrāfu man darbina vecs portativais dators, un bija doma izmantot kompa barokli kurs ir visai silts, vai arii truba no kompa ventilatoru :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):