Bildes var apskatīt manā galerijā un lielākā daļa bilžu iegūtas ar šo objketīvu! Par visu pārējo privātā vēstulē! Šobrīd virsū M42 vītne ar pāreju uz Canon, bet komplektā nāk arī vītne priekš Nikon. Tās vītnes var viegli mainīt!
piedod. tik jau es redzu. ja taa ir visa atskiriiba, tad es zinu. PS. esmu nedaudz satraucies, esmu izdomaajis nedzert liidz 16.oktobrim, bet te jau iepirkushi 4 kastes alu un punsh veel palicis.................
ar zivsaci var ne tikai paspēlēties. galvenā atšķirība no parasta platleņķa ir tas, ka zivs acs izloka kadra malas, platleņķis sagāž. zivs acs izloka horizontu, parasts platleņķis neloka nekādā lenķī, attiecībā pret hor. ar zivs aci var bildēt pat ainavas, bet tad hor. jākadrē pa vidu. pēc tam malas un bildes augšu vai apakšu apgriež
Es atradu netīšām internetā info par peleng un tā nu es tiku pie viņa aptuveni pirms kāda gada. Pa šo gadu esmu krietni ar viņu paspēlējies-dabas skati, pilsēta, meitenes utt.-tik tiešām visu ko vien vēlējos knipsēju un nav tā ka viņa pielietojums tikai viens un strikti ierobežots. Man loti patīk ar viņu bildēt pilnīgā tumsā (tipa nakts fotogrāfēšana), kad īsti nedarbojas AF un priekšmeti nav galīgi saskatāmi, jo viņam fokuss ir līdz 2m un tālāk bezgalība-tas visu padara ļoti vienkāršu Un pēdējā lakā es ļoti interesējos par Sigma 12-24, kas protams ir pavisam cita lieta, bet tomēr arī gana plats leņķis un tad nu es sadomāju, ka varētu veikt šo objektīvu nomaiņu un to arī šobrīd daru. Un sakarā ar tā saucamo dižķibeli negribu paturēt Pelengu! Nu kaut kā tā!
negatIvs:ar zivsaci var ne tikai paspēlēties. galvenā atšķirība no parasta platleņķa ir tas, ka zivs acs izloka kadra malas, platleņķis sagāž. zivs acs izloka horizontu, parasts platleņķis neloka nekādā lenķī, attiecībā pret hor. ar zivs aci var bildēt pat ainavas, bet tad hor. jākadrē pa vidu. pēc tam malas un bildes augšu vai apakšu apgriež
un kaa vel platlenkis loka horizontu. par distorsijaam kautko esi dzirdeejis?
negatIvs:ar zivsaci var ne tikai paspēlēties. galvenā atšķirība no parasta platleņķa ir tas, ka zivs acs izloka kadra malas, platleņķis sagāž. zivs acs izloka horizontu, parasts platleņķis neloka nekādā lenķī, attiecībā pret hor. ar zivs aci var bildēt pat ainavas, bet tad hor. jākadrē pa vidu. pēc tam malas un bildes augšu vai apakšu apgriež
un kaa vel platlenkis loka horizontu. par distorsijaam kautko esi dzirdeejis?
esmu gan dzirdējis, gan redzējis. rakstot, domāju sakarīgus platleņķus, Canon 10-22mm un Sigma 10-20mm, salīdzinot ar zivs aci Tokinu 10-17mm. Tokina[ z.a], tikko novirzi hor. no kadra vidus, momentā izliec horizonta līniju, abi pieminētie C un S platleņķi neloka. S. un T man ir, C iztestējos apmēram trīs mēnešus, kaut kādi secinājumi ir