Man te viena draudzene precas un jautā pēc fotogrāfa. Kāzas paredzētas novembrī. Varbūt ir kāds, kurš var un grib tādu pasākumu bildēt? Un cik tas maksā? (cik Ls stundā vai nu pēc kādiem citiem kritērijiem katrs to nosaka)
kas tās par kāzām novembrī... auksts, tumšs . Lai pateiktu cenu ir jāzin, ko jaunie vēlās- vai ar fotosesiju, vai baznīcā, vai ir predzēt izbraukums, vai otrā dienā arī jāblicē Vieniem vārdiem, cik stundas grib fotogrāfa pakalpojumus, un tas var būt no 2-24 st, un samaksa arī no 30-1ar n-nullēm Ls
Kas tās par kāzām - jūnijā, kad uz galda jāliek importa augļi un konservēti dārzeņi? Kas tās par kāzām - jebkurā datumā, pat darbadienā, ka tik smuks izskatītos?
Viens radinieks rīkoja divreiz - vienas sev ar sievu un vedējiem, otras pēc gada - radiem & draugiem, lai tik visiem izpatiktu.
Haiduks:kas tās par kāzām novembrī... auksts, tumšs . Lai pateiktu cenu ir jāzin, ko jaunie vēlās- vai ar fotosesiju, vai baznīcā, vai ir predzēt izbraukums, vai otrā dienā arī jāblicē
andre:es paareekinaaju sanaak ka es stradaju par 5-7Ls/stundaa
bet taa arii sanaak, ja pareekjina, cik stundas pie datora paiet. Pati kaazu ceremonija un atrakcijas ir tas patīkamākais. Man vispār tad sanāk kādi 2-3Ls/h kārtīga pārdevēja alga
Jārēķinās ka fotogrāfs kurš PROT fotogrfēt maksā sākot no 25Ls/h + Pvn. Starta cena parasti ir 50Ls tik maksā ~20-30min Ceremonija Zagsā vai baznīcā . Ja vaig Ceremoniju + grupu + vēl kautko kopā 2-3h parasti cenas svarastas ~100Ls Ja fotofrāfs ir no Ceremonijas lidz Mičošanai tad droši jārēķinās ar cenu no 150Ls-250Ls , šeit neieteilps transporta izdevumi. Tas tā par FOTOGRĀFIEM. Protams var mierīgi sarunāt "Cilvēkus kam ir fočuks" nu tur no serijas "Manas paziņas čalim ir kautkāds fočuks vinš savu čiksu smuki sknipsēja" tādi parasti visu māk , taču tādi mēdz pēdējā brīdī pardomāt "Saslimt" un pec pasakuma pazusts ar galiem un "Nesanācā" Vidēji jārēķinās ka ja fotografs ARĪ LĒTS brauc ar savu mašinu tad cena ir ~200-250Ls , ja PAŠI VEDAT tad ~150-200Ls . Ja vēlās riskāt tad var arī par 30-50Ls sarunat mierīgi cilvēkus kam "Man patīk tusēt svešās kāzās" motivāciju. Pēdējo tādu dzirdēju esot piedzēries un aizmidzis pirtī ~ 21,00 vakarā
Ci;vēki kuriem Kazu serviss ir ikdiena un gala iznākumā ir normāli nostrādāts produkts tur "Stila bildes + slaidu šovs + dazjas bildes" vidēji galā sanāk sāk 400-500Ls Meistars ar vārdu LABS MEISTARS kam liels klentu loks labs PR un daudz oasutijumu maksa ~1000-1500Ls
Jā vēl ĻOTI iesku uzmanīties no tādiem kas "Smuki bildē maitenes" un neko citu nemaz nebildē , kā likums tādi neko citu izņemot meitenes neprot bildet , ir manīti stūmieni ka kāzās aizmirst nobildēt pat jauno vīru un vacākus , tiek sabildēta TIKAI Līgava un smukie skuķi . Nedz Gruppas nedz PASAKUMUS tādi parasti nedz prot nedz kad bildējuši bet VAR VISU Kazu foto nav "Smuki skuķi" bet drīzāk diezgan ekstrēmas reportāžas paveids kur VISSUR japaspēj un visss SMUKI janofiksē
Lunis:Jārēķinās ka fotogrāfs kurš PROT fotogrfēt maksā sākot no 25Ls/h + Pvn. Starta cena parasti ir 50Ls tik maksā ~20-30min Ceremonija Zagsā vai baznīcā . Ja vaig Ceremoniju + grupu + vēl kautko kopā 2-3h parasti cenas svarastas ~100Ls Ja fotofrāfs ir no Ceremonijas lidz Mičošanai tad droši jārēķinās ar cenu no 150Ls-250Ls , šeit neieteilps transporta izdevumi. Tas tā par FOTOGRĀFIEM. Protams var mierīgi sarunāt "Cilvēkus kam ir fočuks" nu tur no serijas "Manas paziņas čalim ir kautkāds fočuks vinš savu čiksu smuki sknipsēja" tādi parasti visu māk , taču tādi mēdz pēdējā brīdī pardomāt "Saslimt" un pec pasakuma pazusts ar galiem un "Nesanācā" Vidēji jārēķinās ka ja fotografs ARĪ LĒTS brauc ar savu mašinu tad cena ir ~200-250Ls , ja PAŠI VEDAT tad ~150-200Ls . Ja vēlās riskāt tad var arī par 30-50Ls sarunat mierīgi cilvēkus kam "Man patīk tusēt svešās kāzās" motivāciju. Pēdējo tādu dzirdēju esot piedzēries un aizmidzis pirtī ~ 21,00 vakarā
Ci;vēki kuriem Kazu serviss ir ikdiena un gala iznākumā ir normāli nostrādāts produkts tur "Stila bildes + slaidu šovs + dazjas bildes" vidēji galā sanāk sāk 400-500Ls Meistars ar vārdu LABS MEISTARS kam liels klentu loks labs PR un daudz oasutijumu maksa ~1000-1500Ls
Jā vēl ĻOTI iesku uzmanīties no tādiem kas "Smuki bildē maitenes" un neko citu nemaz nebildē , kā likums tādi neko citu izņemot meitenes neprot bildet , ir manīti stūmieni ka kāzās aizmirst nobildēt pat jauno vīru un vacākus , tiek sabildēta TIKAI Līgava un smukie skuķi . Nedz Gruppas nedz PASAKUMUS tādi parasti nedz prot nedz kad bildējuši bet VAR VISU Kazu foto nav "Smuki skuķi" bet drīzāk diezgan ekstrēmas reportāžas paveids kur VISSUR japaspēj un visss SMUKI janofiksē
Paldies par izsmeļošo informāciju! Parsutishu jaunajam pārim...
Luni, kā tev šķiet cik šobrīd ir tādu klientu kas var maksāt vairāk par 400 Ls par kāzu foto?? Tirgus cena ir krietni mazāka.. pat 200 ls cilvēkiem liekas daudz. Var jau protams uzlikt cenu tādu, ka acis kvadrātā un fočēt 1x gadā vai reizi piecos, bet tirgus ekonomikā, pastāvot relatīvi augstai konkurencei, cilvēki visvairāk preci pērk par tirgus cenu un zemāk..
Haiduks:kas tās par kāzām novembrī... auksts, tumšs . Lai pateiktu cenu ir jāzin, ko jaunie vēlās- vai ar fotosesiju, vai baznīcā, vai ir predzēt izbraukums, vai otrā dienā arī jāblicē
Nu nevar jau visi precēties vasarā
Tas vienkārši palielina papildgaismu pielietošanas vietas un āra skatu bildēs pil deguni (es runāju no fotogrāfa viedokļa ... ) Pie pašreizējās krīzes laikā dariet tā, lai uz PM sūta piedāvajuma cenu (bet uzrakstiet , ko gribat un kur notiks) un norādi, kur var redzēt viņu bildētas kāzu bildes. Un vēl paprasiet idejas fotosesijai pēc sarakstīšanās, laikā līdz lielajai ēšanai. Un tad reāli variet izvēlētis. Novembrī brīvi ir gandrīz 9/10 kāzu bildētāju ( vismaz to, kuri tā sevi sauc ) Lai veicās atrast LABU, LĒTU, un PATĪKAMU
Oskarz:Luni, kā tev šķiet cik šobrīd ir tādu klientu kas var maksāt vairāk par 400 Ls par kāzu foto?? Tirgus cena ir krietni mazāka.. pat 200 ls cilvēkiem liekas daudz. Var jau protams uzlikt cenu tādu, ka acis kvadrātā un fočēt 1x gadā vai reizi piecos, bet tirgus ekonomikā visvairāk preci pērk par tirgus cenu un zemāk..
tieši tā, piem, ja es tagad precētos un man 200Ls jāsamaksā vienam cilvēkam tikai par bildēm ilgi domātu. Bet tā kā es precēšos tikai tad, kad būšu materiāli nodrošināts, tad arī domās
Oskarz:Luni, kā tev šķiet cik šobrīd ir tādu klientu kas var maksāt vairāk par 400 Ls par kāzu foto?? Tirgus cena ir krietni mazāka.. pat 200 ls cilvēkiem liekas daudz. Var jau protams uzlikt cenu tādu, ka acis kvadrātā un fočēt 1x gadā vai reizi piecos, bet tirgus ekonomikā visvairāk preci pērk par tirgus cenu un zemāk..
Cilvēki fotogrāfu izvēlās pēc vairākiem nosacījumiem ...maka biezuma ...kādu ņēmis kaimiņš (vai cits apskausts cilvēks) ...stāvokļa sabiedrībā ... un cik paši grib paspīdēt Un ļoti daudziem Latvijā 1500 naf nekas (no teiciena- tagad krīzes laikā katrs miljons ir no svara), bet 100x vairrāk cilvķu pat lieki 100 Ls ir baigā nauda (bankas kāzām vairs aizdevumus nedod)
man bija tā, prasīja drauga cenu, es pateicu 100ls par baznīcu un bik pēc tam, pāris nobijās un paņēma pa 200 citu, secinājums - jāsaka draudīgakas cenas
Miller31 (c) tieši tā, piem, ja es tagad precētos un man 200Ls jāsamaksā vienam cilvēkam tikai par bildēm ilgi domātu. Bet tā kā es precēšos tikai tad, kad būšu materiāli nodrošināts, tad arī domās
Nu patīkami, ka vecpuiši Latvijā neiznīks , kā šķira
nevajag aizmirst faktu,ka tagad kāzas vairs netaisa 100-150 cilvēkiem,parasti ap 25-50 un fotogrāfa pakalpojums ir kaut kāda procentuāla daļa no visiem kāzu izdevumiem.Galu galā arī par pakalpojuma ilgumu, galarezultātu un cenu.
Haiduks:Miller31 (c) tieši tā, piem, ja es tagad precētos un man 200Ls jāsamaksā vienam cilvēkam tikai par bildēm ilgi domātu. Bet tā kā es precēšos tikai tad, kad būšu materiāli nodrošināts, tad arī domās
Nu patīkami, ka vecpuiši Latvijā neiznīks , kā šķira
Haiduk par mani vari būt drošs nekur sieva no manis nepaslēpsies
Pauliic:man bija tā, prasīja drauga cenu, es pateicu 100ls par baznīcu un bik pēc tam, pāris nobijās un paņēma pa 200 citu, secinājums - jāsaka draudīgakas cenas
vo vo nosauc par mazu domaa, ka esi suudiigs, nosauc par lielu domaa, ka esi par daargu
šobrīd noteikti, ka prioritāte ir iegūt pēc iespējas vairāk pasūtījumu par tirgus cenu. Ko tas man dod? - pieredzi, portfolio, ko vēlāk varēšu izmantot cenas celšanai. Arī Lamborgini sāka ar traktoriem.
Oskarz:šobrīd noteikti, ka prioritāte ir iegūt pēc iespējas vairāk pasūtījumu par tirgus cenu. Ko tas man dod? - pieredzi, portfolio, ko vēlāk varēšu izmantot cenas celšanai. Arī Lamborgini sāka ar traktoriem.
+ veel reklaamu cilveeks-cilveekam, kas ir svariigaaka un speeciigaaka kaa visi portfolio utt...
Kā piemēru var pieminēt 80tos kad lielākā daļa lidsabiedrību aizgāja par burbuli jo turēja augstas cenas, izdzīvoja tikai tās dažas, kas aizdomājās nolaist cenu līdz "vienkāršiem" cilvēkiem pieņemamam līmenim.