forum.gif
Cik bildes no cermonijas līdz mičošanai
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Cik bildes no cermonijas līdz mičošanai
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 26.09.09 17:00
 citēt
Lugums piredzējušiem padalīties ar info - cik bildes laulātajiem parasti piestādat atmetot tehnisko un ideoloģisko brāķi, Thanks
Publicēts: 26.09.09 17:11
 citēt
1000 bildes 12 stundaas - katru minuuti viena bilde!??!?! da kam to vajaga?!?!?!?!
Publicēts: 26.09.09 17:14
 citēt
Sāls ir kvalitātē nevis kvantitātē.....
Domājat ka tiem kāziniekiem vajaga ap 1000 bildes?????
max 100-150 bet labas-izcilas
Publicēts: 26.09.09 17:16
 citēt
Kādreiz uz kāzām nēmu 6 filmiņas (6x36=150 bildes ) un ietverts bija viss, bet digi cilvēku izlaiž, un 500-800 skaitās maz :D, jo kaimiņienei uz kāzām bija 2000 :D:D:D
Bilžu skaitam jābūt , lai vizuāli secībā atainotu visu, kas ir bijis incāks, + ja ir fotosesija :). Ļoti bieži jaunie savāc disku un citiem pat nerāda, līdz ar to tautas masas naf tik aktuālas, ka tas bija, kad bildes pasūtīja... jo vairāk pasūtīja, jo lielāka peļņa. Tagad cieta summa nolīgta, un naf svarīgi, ko un kādā kvalitātē atdod :D . Ja būtu tagad uz pasūtījumiem, daudzi 'lielie kazu bildētāji' bankrotētu :D. Bieži dzirdu- sadir...s bildes ir atdotas, neesmu paņēmusi pareizo bildmani.
Publicēts: 26.09.09 17:23
 citēt
Ja no kāzām ir iesmērētas sūdainas bildes, tad vajag šķirties un precēties no jauna, un meklēt citu fotogrāfu :D :D :D
Publicēts: 26.09.09 18:07
 citēt
nez ko var iesakt ar 100 bildem.... labak 10 izcilas,neka 100 kaut kadas
Publicēts: 26.09.09 18:13
 citēt
jā bet daudzi tieši grib, lai vairāk ir momenti nekā visādas smukbildītes. Jo tomēr tā ir viņu kāzu ceremonija un, lai pēc 10gadiem paskatoties bildes var atkal pasmaidīt, nevis paskatīties 150 smukbildes. Saku vnk to, ko man paži kāzinieki ir teikuši un prasījuši
Publicēts: 26.09.09 18:20
 citēt
aaaa 1-2 tukstoshi? ak kungs.
Publicēts: 26.09.09 18:26
 citēt
no 250 līdz 500
Publicēts: 26.09.09 18:54 labots
 citēt
Ko var cepties par to ciparu? Es kāzās cenšos maksimāli daudz variantus sabildēt, lai ir izvēle ar labākajiem ģīmjiem (gaismām , pozām utt). Pēc tam šķirojot atmetu izteiktos brāķus. Tās bildes, kur viss OK, apstrādāju (kadrējums, krāsas, gaismojums utml) un sarakstu diskā- lai jaunie atlasa labākās pēc savas gaumes. Māksla ir māksla, bet jaunajiem tomēr visām bildēm ir arī sava-vēsturiska vērtība.
Cita lieta, ja lūdz izveidot kāzu albumu (vai disku ar izlassi) - tad gan jāpavada krietns laiciņš, lai objektīvi izvērtētu un atlasītu manuprāt labākās.

Tādā vīzē sanāk visas garo kāzu bildes 800-1000 kadru, izlasē- vismaz 1/3.
Publicēts: 26.09.09 19:17
 citēt
500 ir patttttiiii augšējā robeža!
Publicēts: 26.09.09 19:26
 citēt
piekrītu friidim... kazas ir viens liels un garš fotoreportāžš :D
+ fotosesija ar pašiem aktieriem un režisoriem )
Publicēts: 26.09.09 19:37
 citēt
Friidis:Ko var cepties par to ciparu? Es kāzās cenšos maksimāli daudz variantus sabildēt, lai ir izvēle ar labākajiem ģīmjiem (gaismām , pozām utt). Pēc tam šķirojot atmetu izteiktos brāķus. Tās bildes, kur viss OK, apstrādāju (kadrējums, krāsas, gaismojums utml) un sarakstu diskā- lai jaunie atlasa labākās pēc savas gaumes. Māksla ir māksla, bet jaunajiem tomēr visām bildēm ir arī sava-vēsturiska vērtība.
Cita lieta, ja lūdz izveidot kāzu albumu (vai disku ar izlassi) - tad gan jāpavada krietns laiciņš, lai objektīvi izvērtētu un atlasītu manuprāt labākās.

Tādā vīzē sanāk visas garo kāzu bildes 800-1000 kadru, izlasē- vismaz 1/3.

+1
Taisnība.
Publicēts: 26.09.09 19:48 labots
 citēt
Nu nezinu, kas tais kāzās TĀDS notiek, lai par 12 stundu garu notikumu atdotu 1000 bildes???
Es patiešām nesaprotu, priekš kam pasūtītājam bildi par notikuma fiksāciju ik 45 sekundes???

Jūs esat mēģinājuši paši ar baudu apskatīt 1000 bildes no vietas???
It īpaši par vienu notikumu, kurā atlasītā materiālā (tātad melnajā materiālā ir bijis vismaz 30% vairāk, piešādas caurejas pat pieļauju ka 3 reizes vairāk) ir fiksēta vidēji ik 45. sekunde? Jums pašiem ne zb tāds fotolērums???

Pēc pieredzes zinu, cilvēkiem lūrēt bildes pacietība ir minūtes 10-15, ne vairāk!!! Ja velti katrai bildei aplūkošanai 3 sekundes, tad 1000 bilžu izskatīšana vien prasīs 50 minūtes!!!! Kam tas vajadzīgs??? Priekš kam 50 minūtes skatāma fotoreportāža ar pasākuma ķēķi??? Un priekš kam viesiem savi ziepji? Lai tad arī bildē "jurčiku ar ģīmi rasolā"...

Agrāk (filmiņu laikos) fotogrāfs atdeva labos kadrus no ~ 10 filmiņām - sanāca kādi 300 kadri, ar ko bija un ir pilnīgi pietiekoši, ja fotogrāfs zina ko dara un savu arodu pieprot.

Būtiski vairāk kadru pasūtītājam 99% gadījumu nenozīmē profesionālāku fotoreportāžu... Tas tikai liecina par caureju...
Publicēts: 26.09.09 20:18
 citēt
300-500 un visas izet caur fotoshopu.
Publicēts: 26.09.09 20:37
 citēt
Interesanti, kā var "limitēt" bilžu skaitu?..:)
Ir garlaicīgas kāzas , kur žigli sarakstās un pilnā ātrumā mauc pie galda dropēt. Bet ir arī tādas, kur teijāteru sērija ar tiltiem, pilīm, lidojumiem, plašu jaunā pāra sagaidīšanu viesu namā, neskaitāmām atrakcijām banketā, zagšanām, mičošanām, guldināšanām, modināšanām un vēl sazin ko.
Bet redz- palaidnieks ar Edvīnu Nr.1 uzliks limitu 300-500 un vairāk ni-ni.
Neiet jau runa par gatavo albumu- iet runa par materiālu, ko nodod jaunajam pārim albuma vai slaid- šova izveidei.
Un šāda nostāja nav jaunajam pārim (zinu no prakses) , bet gan gudriniekiem-teorētiķiem..:)
Publicēts: 26.09.09 20:52 labots
 citēt
x palaidniex
Publicēts: 26.09.09 20:58 labots
 citēt
Friidis:Interesanti, kā var "limitēt" bilžu skaitu?..:)
Ir garlaicīgas kāzas , kur žigli sarakstās un pilnā ātrumā mauc pie galda dropēt. Bet ir arī tādas, kur teijāteru sērija ar tiltiem, pilīm, lidojumiem, plašu jaunā pāra sagaidīšanu viesu namā, neskaitāmām atrakcijām banketā, zagšanām, mičošanām, guldināšanām, modināšanām un vēl sazin ko.
Bet redz- palaidnieks ar Edvīnu Nr.1 uzliks limitu 300-500 un vairāk ni-ni.
Neiet jau runa par gatavo albumu- iet runa par materiālu, ko nodod jaunajam pārim albuma vai slaid- šova izveidei.
Un šāda nostāja nav jaunajam pārim (zinu no prakses) , bet gan gudriniekiem-teorētiķiem..:)

Protams, ja par bilžu rediģētāju un atlasšanu uzkrauj uz pašu jauno pāri - tad cita lieta (bieži vien viņiem tam nav ne laika, ne spēka ne gribēšana!!!), tāpēc ir arī cilvēki, kas par to bilžu atlasi maksā fotogrāfam un grib saņemt jau atlasītas bildes un nekrāmēties ar to izlasi. Tāpēc ir pirmais, kas ir jādara - vienoties ar pasūtītāju - ko tieši tas vēlās un iespēju robežās RESPEKTĒT klienta vēlmes, bet ja nepiekrīti vai nav kas pa prātam - vienkārši atsakies un iesaki sameklēt citu fotogrāfu!!!!

Runājot par megainteresantām kāzām ar teiāteriem, vārtiem utt - parasti no rīta ģērbšanās līdz mičošanai ir kādas 12-15 stundas nu dari ko Tu gribi, kaut uz galvas stāvi vienalga fiksējot ik pusotru minūti pasākuma ar vienu kadru pilnīgi pietiks visam pasākumam, jo tajās stundās vienalga nevar ievietot vairāk notikumu, kā tos var novadīt un paveikt... Un maks gadījumā tie būs 600 kadri

Nu nevajag katram mirklim atstāt atlasītus 6 burst kadrus.

Bet ja ir caureja, tad kāziniekus var viegli padarīt nelaimīgus ar sekojošu 3 kkadru atlases izlasi:
-baļķa zāģēšana 10 kadri burstā + 10 kadri burstā pēc pārzāģēšanas,
-škīvja saplēšana 10 + 10 + 10 kadri (pirms/tā laikā/pēc),
- ābols ar mīļvārdu kociņiem 10 kadri,
- vaiņags upē - 10+10 kardi utt...
protams sanāk megadaudz kadru, tikai PRIEKŠ KAM TAS VISS???

Vai agrākajās kāzās (lai vai cik tās nebija aizpildītas ar notikumiem) ar 10 filmiņām labs fotogrāfs ir ko palaidis garām? Kaut ko nav nobildējis??? Kaut kas pazudis no vēstures?
Vai tomēr tai tūkstošbilžu caurejai nav cilvēka negausīgās patērētāja piegaršas - vairāk, vairāk, vairāk - lielāku mašīnu, lielāku māju, vairāk tā, vairāk šitā...

Jebšu svarīgs ir notikums, lai būs skaidrs kur, kad tas noticis, kas bijuši viesi, kādas bij emocijas un kāds noskaņojums tajās valdījis? Vai tiešām to var izteikt tikai ar līdz acīm pierakstītu DVD ar bildēm? Reizēm divas trīs bildes par kāzām runā daudz spēcīgāk un ir daudz vērtīgākas par 3500 bildēm no tā pasākuma... ;)1

Gribi vairāk - uzfilmē kādu video par tām kāzām... Bet vai patiešām par kāzām ir vajadzīgs stopkadru video? :D
Publicēts: 26.09.09 21:09
 citēt
palaidniex, piekriitu, kad 1x pasaakumaa safokjeeju ap 400, murgs atlasiit un apstraadaat, beigaas diskaa atdevu, ja nemaldos ap 60-70 bildeem tajaa. Kad vel ar filmu focheeju, bija savaadaak. Sodien arii no sliezhu paargaajiena ap 70 bildeem, tas vel ok, ir shis tas interesants, whatever, jo vairaak bilzhu, jo gruutaaka atlase.
Publicēts: 26.09.09 21:09
 citēt
Nofočēju ap 3000, atdodu 250-500.
Publicēts: 26.09.09 21:11 labots
 citēt
Portreti:Nofočēju ap 3000, atdodu 250-500.

Šim es vairāk piekrītu, ka tiek nofočēts kaut 10 000, bet priekš kam atdot 1000??? ko nevar izteikt tajos 250-500 kadros? Kas tiks palaists garām, nenofočēts?

Frīdi, moš kāzu video arī ir jābūt 50% garumā no kāzu norises laika???
Publicēts: 26.09.09 21:13
 citēt
Filmiņlaikā parasti bija vienošanās - līdz 30 bildēm - smukismuki, ze best of, u.t.t., albumiem, radiem, draugiem un kamīna dzegai A4, pārējās 5-6 filmiņas - visi tehn. kvalitatīvie kadri vienreizgadā paskatīšanai un plauktāvietasaizpildīšanai. Tagad apm. līdzīgi - līdz 50 uz prezentācijas diska (fotošops, smukismuki, māxla) pārējās kvalitatīvās, da kaut vai 250 000 atsevišķā diskā garajiem ziemas vakariem. Galugalā - pasūtītājam nereti ir interesantas tieši sejas rasolbļodās, no kuru iemūžināšanas gan ētiskas dabas jautājumu dēļ ir mēģināts atturēties :)
Publicēts: 26.09.09 21:18 labots
 citēt
viencmuzikanc:Filmiņlaikā parasti bija vienošanās - līdz 30 bildēm - smukismuki, ze best of, u.t.t., albumiem, radiem, draugiem un kamīna dzegai A4, pārējās 5-6 filmiņas - visi tehn. kvalitatīvie kadri vienreizgadā paskatīšanai un plauktāvietasaizpildīšanai. Tagad apm. līdzīgi - līdz 50 uz prezentācijas diska (fotošops, smukismuki, māxla) pārējās kvalitatīvās, da kaut vai 250 000 atsevišķā diskā garajiem ziemas vakariem. Galugalā - pasūtītājam nereti ir interesantas tieši sejas rasolbļodās, no kuru iemūžināšanas gan ētiskas dabas jautājumu dēļ ir mēģināts atturēties :)

Ja mākslinieciskajai un tehniskajai kvalitātei nav jēgas - kāpēc profam ir jābildē mute rasolā un kā sakaujas viesi???
Priekš kam tad pašu kāzinieku mobilie un ziepju treuki?
Publicēts: 26.09.09 21:18
 citēt

Kā tu vari zināt, kas patīk jaunajiem??? 1:10 naf rādītāajs kāzās. Tas ir rādītājs iedomībai!!!
Publicēts: 26.09.09 21:20
 citēt

lielajam māsteram dahuja brāķa....vareji jau neteikt :D
Publicēts: 26.09.09 21:20
 citēt
Haiduks:

Kā tu vari zināt, kas patīk jaunajiem??? 1:10 naf rādītāajs kāzās. Tas ir rādītājs iedomībai!!!

Haiduk, Tu pirms kāzām nemaz neparunā ar pasūtītāju - ko tieši pasūtītājs no Tevis grib/sagaida?
Ja tā - tad patiesi Tu vari nezināt, ko tieši pasūtītājs vēlās... :(
Publicēts: 26.09.09 21:23
 citēt
Uzskatu, ka mana doma ir diezgan saprotama, bet palaidnieks ar saviem pārspīlējumiem (virtuālās caurejas stilā)...:))) grib vienkārši "pazīmēties",..:)
Publicēts: 26.09.09 21:24
 citēt
palaidniex - kā jau teicu - no tādiem skatiem ES atturos, tieši priekš tā ir viesu aparāti un mobilie telefoni :)
Publicēts: 26.09.09 21:25
 citēt
Friidis:Uzskatu, ka mana doma ir diezgan saprotama, bet palaidnieks ar saviem pārspīlējumiem (virtuālās caurejas stilā)...:))) grib vienkārši "pazīmēties",..:)

Nu pats gribētu par savām kāzām saņemt 1000 kadrus, no kuriem pašam vēl jāveic šķirošana?
Publicēts: 26.09.09 21:25
 citēt
palaidniex:Nu nezinu, kas tais kāzās TĀDS notiek, lai par 12 stundu garu notikumu atdotu 1000 bildes???
Es patiešām nesaprotu, priekš kam pasūtītājam bildi par notikuma fiksāciju ik 45 sekundes???

Jūs esat mēģinājuši paši ar baudu apskatīt 1000 bildes no vietas???
It īpaši par vienu notikumu, kurā atlasītā materiālā (tātad melnajā materiālā ir bijis vismaz 30% vairāk, piešādas caurejas pat pieļauju ka 3 reizes vairāk) ir fiksēta vidēji ik 45. sekunde? Jums pašiem ne zb tāds fotolērums???

Pēc pieredzes zinu, cilvēkiem lūrēt bildes pacietība ir minūtes 10-15, ne vairāk!!! Ja velti katrai bildei aplūkošanai 3 sekundes, tad 1000 bilžu izskatīšana vien prasīs 50 minūtes!!!! Kam tas vajadzīgs??? Priekš kam 50 minūtes skatāma fotoreportāža ar pasākuma ķēķi??? Un priekš kam viesiem savi ziepji? Lai tad arī bildē "jurčiku ar ģīmi rasolā"...

Agrāk (filmiņu laikos) fotogrāfs atdeva labos kadrus no ~ 10 filmiņām - sanāca kādi 300 kadri, ar ko bija un ir pilnīgi pietiekoši, ja fotogrāfs zina ko dara un savu arodu pieprot.

Būtiski vairāk kadru pasūtītājam 99% gadījumu nenozīmē profesionālāku fotoreportāžu... Tas tikai liecina par caureju...

Pats stulbākais teksts, ko lasu :D
1. piemērs. Jaunais vīrs nes sieviņu un plēš šķīvi. Cik kadrus tu vari noķert. Es parasti ap 20-40, un no tiem tikai 5 būs par jauno darbību ar šķīvi, parejie būs skatītāju emocijas. Parasti pat nedaudz iejaucos gaitā, lai man būtu vieta :) Emocijas viļņo ap šo skatu.
Un tā ir ar daudziem emociju skatiem.
Matemātikski pārvērst kadru skaitu sekundēs var tikai sausiņš. :D
Publicēts: 26.09.09 21:27
 citēt
viencmuzikanc:palaidniex - kā jau teicu - no tādiem skatiem ES atturos, tieši priekš tā ir viesu aparāti un mobilie telefoni :)

es jau par to pašu un tikai piekrītu šādam viedoklim, tāpēc nesaprotu cik vērtīgs ir tas atlasītais 1000 kadru materiāls no 12 stundu gara notikuma...
Ja no vienas daļas sīrupa un 9 daļām ūdens var pagatavot garšīgu limonādi - kāpēc tas sīrups daudzums ir jāšķaida 49 daļās udens???
Publicēts: 26.09.09 21:29
 citēt
Haiduks

Portreti:
Nofočēju ap 3000, atdodu 250-500.

1/10 ir rādītājs elementārai paškritikai un nojēgai par fotogrāfiju - iztīrīt kartiņu nevis RecycleBin, bet pasūtītājam atdodamajā dvd gan norāda uz jebkādas sajēgas trūkumu
Publicēts: 26.09.09 21:30 labots
 citēt
Haiduk - es tikai minēju matemātisku, piemēru.
bet par šķīvja plēšanu atdot pasūtītājam pietiek ar kadriem diviem, maks 5, kaut tu par to šķīvja dauzīšanu safilmē ar ātrfilmēšanas kameru 1000 000 kadrus!

Manuprāt esi kvantitatīvas pieejas upuris - Tevi par savu kāzu fotogrāfu es neaicinātu.
Man no savām kāzam interesētu 50, maksimums 100 labas profesionālas bildes. No kurām kādas līdz 20 bildes ko varētu nosaukt par brīvdabas mākslas salonfoto... Un es mierīgi uzticētos fotogrāfa izvēlei!
Publicēts: 26.09.09 21:31
 citēt
palaidniex:
Friidis:Uzskatu, ka mana doma ir diezgan saprotama, bet palaidnieks ar saviem pārspīlējumiem (virtuālās caurejas stilā)...:))) grib vienkārši "pazīmēties",..:)

Nu pats gribētu par savām kāzām saņemt 1000 kadrus, no kuriem pašam vēl jāveic šķirošana?

Pēdejā laikā visas meitenes man ir sūdzējušās par fotogrāfa sadirstajām bildēm, kur fotogrāfs ir centies tēlot kruto māķslinieku :D
Kāzu foto ir reportāža, un ja to var apvienot ar glamur piesitienu, nu super. Runa naf par sesiju, ja tāda ir paredzēta :)
Ne velti ir tautā jaf radies teiciens- labi, ka brāļa dēls paņema līdzi ziepīti, citādāk bez bildēm paliktu :D ... un šis teiciens ir radies no tā, ka kāzu nolīgtais fotogrāfs nedara to, par ko ir nolīgts :(
Publicēts: 26.09.09 21:33
 citēt
palaidniex:
viencmuzikanc:palaidniex - kā jau teicu - no tādiem skatiem ES atturos, tieši priekš tā ir viesu aparāti un mobilie telefoni :)

es jau par to pašu un tikai piekrītu šādam viedoklim, tāpēc nesaprotu cik vērtīgs ir tas atlasītais 1000 kadru materiāls no 12 stundu gara notikuma...
Ja no vienas daļas sīrupa un 9 daļām ūdens var pagatavot garšīgu limonādi - kāpēc tas sīrups daudzums ir jāšķaida 49 daļās udens???

Ja par to ir bijusi iepriekšēja vienošanās ar pasūtītāju... Nu, mein Gott, lai tak VIŅI skatās :)
Publicēts: 26.09.09 21:35
 citēt
palaidniex:Haiduk - es tikai minēju matemātisku, piemēru.
bet par šķīvja plēšanu atdot pasūtītājam pietiek ar kadriem diviem, maks 5, kaut tu par to šķīvja dauzīšanu safilmē ar ātrfilmēšanas kameru 1000 000 kadrus!

Manuprāt esi kvantitatīvas pieejas upuris - Tevi par savu k;azu fotogrāfu es neaicinātu.
Man no savām kāzam interesētu 50, maksimums 100 labas profesionālas bildes.

Matemātika un foto :D:D:D
bet tāda jaf ir tava domāšana un tas ir regulāri. Abstraktais nepakļaujās skaitļiem. Un ja runājam par fotomākslu, tad vienīgie skaitļi, kas kaut cik ir ar to, rakstās ar Mildas piesitienu, tas ir Ls.
Publicēts: 26.09.09 21:35 labots
 citēt
Haiduks:
Pēdejā laikā visas meitenes man ir sūdzējušās par fotogrāfa sadirstajām bildēm, kur fotogrāfs ir centies tēlot kruto māķslinieku :D

Ne velti ir tautā jaf radies teiciens- labi, ka brāļa dēls paņema līdzi ziepīti, citādāk bez bildēm paliktu :D ... un šis teiciens ir radies no tā, ka kāzu nolīgtais fotogrāfs nedara to, par ko ir nolīgts :(

Tas tikai liecina par to, ka cilvēki pirms fočēšanas nav skaidri un gaiši vienojušies par to, kādu rezultātu tie vēlās vai arī "mākslinieks" ir visdaris, kas nav sapratis, ko no viņa vēlās!!!!

Ne tikai nav vienojušies par rezultātu bet VISPĀR nav elementāri parunājušies, nav aplūkokjuši iepriekšējos darbus, nav izstāstijuši, kāpēc viņi nolīgst fotogrāfu utt.

Ja līgavai ir bijusi doma, ka kāzu fotogrāfs ir tāpēc, lai zeksīgi sabildētu viņas druškas smukajās kleitā un tas nav noticis tā ir komunikācijas problēma, kuras vaininieks - neprofesionālais visdaris!
Publicēts: 26.09.09 21:35
 citēt
Haiduk- ko Tu strīdies- Palaidnieks takš tik to vien gaida, lai oponējot pazīmētos ar savu daiļrunību, kā tāds pāvs ar savu asti zooparkā...:)
Publicēts: 26.09.09 21:36
 citēt
VAr būt stulbs jautāums
Gan jau te ir kāds kas bildēja tajos laikos kāzas vai kazas kad digitālie bija ahūni dārgi vai vispār nebija radušies. Jūs ko kāzās sabildējāt 30-40 filmiņas??????? JA jā tad tas ir smags darbs:((( Filmiņas vēl bija jānummurē lai nesajauktu vai kaimiņjanka rosolā iekritā pēc vedējmātes 13 vai 14 uzrunas.............

Ar ko tie laiki atšķirās no šodienas????? zemeslode griežas ātrāk? vai leduslāči vairs nestaigā uz 4 kājām?
Publicēts: 26.09.09 21:39
 citēt
zazis:
Ar ko tie laiki atšķirās no šodienas?????

Ir izgudrots digitālais aparāts.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt