Friidis:Laikam tomēr Palaidnieks ir no jaunās kategorisko maksimālistu paaudzes. Bet tas ir labojams- ar laiku nāks arī nostaļgija pēc skaistās jaunības laikiem...
Nevis maksimālists, bet minimālists! Man labāk divi krekli, bet labi, nevis 20 bet vidēji sūdīgi.
Friidis:Andrez, es šo tēzi jau 3 lapās mēģinu aizstāvēt, bet velti. Ceru, ka Tava kāzu fotogrāfa autoritāte tomēr liks Palaidnieka kompānijai Tev kaut daļēji piekrist!
Tas atkarīgs no klienta! Man personīgi NEVAJAG melno materiālu! Nekā, nepriekškam. Es tajā nesaskatu jēgu, pielietojumu... Priekš kam? Tikai lai būtu? Ko es ar to iesākšu? Man vajag tikai atlasītos kadrus. Melnā materiāla bildes varbūt vienreiz noskatīšos un visticamāk uzreiz izmetīšu/iznīcināšu! Man dzīvē ir svarīgākas lietas kā melnā fotomasteriāla caurskatīšana.
Andre - Tu atdod arī tehnisko brāķi vai saturisko?
es ceru tad kad tu preceesies un ja tev buus iespeeja peec 5 gadiem peec kaazaam ieskatiities peec tavaam domaaam "saturiskajaa braaķīi" tad tu atcerēsies manis rasktīto.... ka jebkursh kadrs peec kaazaam ir zelta veerts ! un jo vairaak laika paiet, jo lielaaka vertiiba ir pat pašam nesvarīgākajam kadram !
tehniskais braakis tiek izdzeests, saturiskaa braaka nav. jo saturs jau ir dokumenteet. kaads var buuut dokumenteejot saturiskais braakis ??? vieniigi kaadam acis ciet vai sķība seja... manaa uztveree kaazu bildes iedalaas svarīguma un makslinieciskas vertiibas skalas. sliktu un neveiksmiigu kadru nav. ir vai nu braakis (kas tiek izdzeest ) vai mazsvarīgs kadrs, kas tiek atstaats diskos kur ir visas bildes, kas domaats apskatiishanai peec vairaakiem gadiem...
es ceru tad kad tu preceesies un ja tev buus iespeeja peec 5 gadiem peec kaazaam ieskatiities peec tavaam domaaam "saturiskajaa braaķīi" tad tu atcerēsies manis rasktīto.... ka jebkursh kadrs peec kaazaam ir zelta veerts ! un jo vairaak laika paiet, jo lielaaka vertiiba ir pat pašam nesvarīgākajam kadram !
tehniskais braakis tiek izdzeests, saturiskaa braaka nav. jo saturs jau ir dokumenteet. kaads var buuut dokumenteejot saturiskais braakis ??? vieniigi kaadam acis ciet vai sķība seja...
Saturiskais - šķība seja, acis puspievērtas ka izskatās ka šmigā, neveiksmīgs kadrējums vai nokavēts notikums...
Neuztruacies - es esmu pilnīgi mierā ar to pieticīgo fotomateriālu, kas ir no manām kāzām, drīzāk mazliet škrobe, ka varēja būt mazliet vairāk tieši fotorāmīša cienīgo kadru, bet tie bija laiki, kad digitālais foto vēl nebija dzimis...
Par to neizmērojamo kadra vērtību - tas tāds tīrā marketinga apliecinājums. Brīdi atpakaļ, ja ford fokusā nebiaj televizors - tā arī nebija mašīna...
Jautājums - vai pats esi precējies un cik ļiels ir tas fotomateriāls par paša kāzām?
Friidis:Laikam tomēr Palaidnieks ir no jaunās kategorisko maksimālistu paaudzes. Bet tas ir labojams- ar laiku nāks arī nostaļgija pēc skaistās jaunības laikiem...
Nevis maksimālists, bet minimālists! Man labāk divi krekli, bet labi, nevis 20 bet vidēji sūdīgi.
Friidi, es tomēr secināju, ka tu baidies no pasūtītāja, ložņā viņa priekšā ar 1000 bildēm un tev vnk nav sava viedokļa un gaumes, ja tu ļauj pasūtītājam izvēlēties no 3 bildēm katru punktu, lai tik kkur nekļūdītos, vai Amālijtane ir/nav smuka.
secinājums- tev pofig personiskā attieksme, tu strādā par kapeiku. tiešām par kapeiku. un necieni arī savu darbu tātad.
neņem ļaunā, tas sanāk palasot tavus tekstus.
tehniksas dabas jautājums- cik gadus tevis ierakstītie CD ir lasāmi? un cik gadus tu uzturi 1000xn bilžu kopijas uz HDD? nu, ka kas notiek...
palaidniekam taisnība- nevajag 1000 digisūdus diskā, iedodiet 100 Bildes uz papīra- lai arī mazbērniem paliek. un failus paturiet sev,
Artūr, Tavi secinājumi varbūt ir interesanti, bet atļaušos viņiem nepiekrist un arī netaisnoties. Tāpat kā Tev "pie kājas" mani secinājumi par zināmu iedomību no Tavas puses, "Maestro"! Katram savs. Lai paliek... Par bildēm uz papīra- tās taisa paši klienti tik, cik viņiem vajag un tīk. Es parasti bonusā uztaisu 5-10 A4 bildes- tās, kuras man pašam patīk un gribu redzēt dzīvajā.
neatceros vairāk par 10 filmām izķērnājis. 3/4 no brāķa jau sanāk aiz tam, ka kāds no sērojošajiem pakaļpalicējiem iebāž kadrā kādu locekli vai vienam acis ciet un/vai otram mute vaļā un siekalas tek.
Man domāt ka atdodamo bilžu skaits ir fotogrāfa ziņā.. cik izdevušās, cik interesantu momentu bijis, cik nesačakarētu kadru, tā pat kā tas cik kadros šķīvja sišanu sabildēt, vienā kadrā un cerēt ka bilde būs laba un moments īstais vai 10-20-30-... un atlasīt 1-2-.. īstās. Pirms kāzām jaunlaulātajiem jautāt cik bides šamie grib.. es atbildētu - tik cik man neapniks skatīties. Labas, interesantas var skatīties simtiem, bet miglubildes ar kantaniem ģīmjiem apniks pēc 5-10-ās..
P.S. Manu kāzu (ne tikai kāzu) bildes stāv miruša cietņa dzīlēs, kuru es vē joprojām nevaru saņemties aiznest "atdzīvināsānai".
Labāk, lai cilvēkam paliek vēlme aplūrēt vēl kādu bildi pēc visu caurskatīšanās (neliela mazuma piegarša), nevis iestājas monotons bilžu šķirstīšanas režīms (truls pofig)...
es piekrītu tiem, kuri tomēr cenšas atdot maksimālo skaitu, atmetot tehnisko brāķi un neveiklas sejas izteiksmes, pozas, lai kādu tādējādi nepataisītu par apsmieklu citu acīs. Pamatojums tam visam ir vienkārš: - katra sieviete uz kāzām cenšas šūdināt kleitu, pirkt štātes un līdz ar to gribēs redzēt sevi bildēs. Ir jādomā bildējot priekš viesiem, nevis piepildīt savas ambīcijas un ego., - tieši tāpat ir ar notikumiem un situācijām, kur ir redzami visi viesi, nemaz nerunājot par to, ka maksimāli jāvelta uzmanība līgavai, kura arī ir objekts nr:1 - ja vēl bildē, kā vairums nopietnu fotogrāfu ar 2 fočukiem, ķerot emocijas tuvplānā, tad vēl jo vairāk.
Apniks vai neapniks, tas lai paliek to skatītāju ziņā. Ja kāzas būs dzīvas un atraktīvas, tad visi momenti būs interesanti un tiem kuri tur piedalās, katrai bildei būs stāsts. Māksla ir kaut kas cits, to taisam atsevišķi no reportāžas un karam pie sienas.
Oms, Tev ir bijušas kāzas? ir kāzu fotogrāfijas? Cik un kādas? Andre uz šo manu jautājumu neatbildēja - moš nepamanīja moš negribēja atbildēt, moš nebija ko atbildēt...
palaidniex:Oms, Tev ir bijušas kāzas? ir kāzu fotogrāfijas? Cik un kādas? Andre uz šo manu jautājumu neatbildēja - moš nepamanīja moš negribēja atbildēt, moš nebija ko atbildēt...
------------
ir bijušas un sen. Bildes arī senas, bet nav tādas, kuras es gribētu. lielāko tiesu oficiālas- nostājies te, .. tā, galvu pa kreisi.. uzliec roku un tā... Ļoti maz bilžu, kur foto rosina atsaukt atmiņā stāstu. Neesmu apmierināts.
un cik bildes Tavuprāt būtu nepieciešamas. lai būtu apmierinātāks ar kāzu fotosesiju vai fotoreportāžu? nevajag precīzu skaitli, bet apmēram kārtu - cik fotoattēlos notikumu varēja ietērpt, lai tā nebūtu slimīga nostaļģija par aizgājušajiem laikiem, bet pietiekami ilustratīva atmiņa par notikušo?
kāpēc tā vaicāju? tāpēc, ka moš tiešām tūkstošiem bilžu vietā ir daiļrunīgāks kāds video?
Es parasti uzdodu sev jautājumu-vai mana gaume un fotogrāfa skatījums ir tas labākais klientam?Tādēļ izvēli atstāju klienta ziņā,jo pasūtītājs ir viņš.ļoti bieži fotogrāfu labi izprastās bildes parasts cilvēks nemaz nesaprot,kāpēc viņas ir tik labas.Katrs skatās dažādi un nezin kā skatīsies uz to bildi pēc vairākiem gadiem.Ir ļoti labi,ja bilžu apstrādi var veikt pēc ilgāka laika posma,kad emocijas noplakušas,diemžēl tā nesanāk,jo kāzinieki grib redzēt pēc iespējas ātrāk rezultātu.
Palaidniek. kas Tev pa mušu iekodusi, ka nevari nomierināties? Ir jābūt galīgam tiepšam jebšu SPAMa provokatoram lai nesaprastu 4 lapās sarakstītā jēgu, ko varētu noformulēt īsi- Sabildēt var un vajag maksimāli daudz un kvalitatīvi ( un arī atdot jaunā pāra arhīvam), taču atlasīt rādīšanai tikai labākās bildes. Cik daudz, ir katra personīgās gaumes jautājums! Ja vaicāsi vēlreiz, būšu spiests atzīt, ka Tev laiks doties pie zināmās nozares daktera...
Moš tad ir jārīkojas sekojoši - Jālīgst par naudu mākslinieks smukbildēm, jo to vai citu fotogrāfu izvēlamies dēļ viņa "rokraksta", dēļ kvalitātes, dēļ gaumes... pārējam, ja nav svarīgs izpildījums, bet tikai saturs - jānolīgst kāds no radiniekiem par vēdera tiesu reportāžai... Būs lēti un labi!
Friidis:Palaidniek. kas Tev pa mušu iekodusi, ka nevari nomierināties? Ir jābūt galīgam tiepšam jebšu SPAMa provokatoram lai nesaprastu 4 lapās sarakstītā jēgu, ko varētu noformulēt īsi- Sabildēt var un vajag maksimāli daudz un kvalitatīvi ( un arī atdot jaunā pāra arhīvam), taču atlasīt rādīšanai tikai labākās bildes. Cik daudz, ir katra personīgās gaumes jautājums! Ja vaicāsi vēlreiz, būšu atzīt, ka Tev laiks doties pie zināmās nozares daktera...
Paldies par sūtījumu pie daktera. Iztikšu. Pieklājīgs Tu neesi...
Es vēlreiz vaicāju: moš tad kāzās vispār navajag fotoreportāžu, bet videomateriālu HD kvalitātē - jebkuru kadru var izdrukāt kā fočeni un NEKAS (cik nu vien tas ir iespējams) nebūs palaists garām. Būs fiksēta ikkatra sekunde vismaz 25 reizes...
Lai vieglāk domājas, vārda "kāzas" vietā ieliec "kristības", "bērna dzimšanas diena", "18 gadu jubileja" utt... Tad moš labāk sapratīsi par ko es runāju
palaidniex:un cik bildes Tavuprāt būtu nepieciešamas. lai būtu apmierinātāks ar kāzu fotosesiju vai fotoreportāžu? nevajag precīzu skaitli, bet apmēram kārtu - cik fotoattēlos notikumu varēja ietērpt, lai tā nebūtu slimīga nostaļģija par aizgājušajiem laikiem, bet pietiekami ilustratīva atmiņa par notikušo?
kāpēc tā vaicāju? tāpēc, ka moš tiešām tūkstošiem bilžu vietā ir daiļrunīgāks kāds video?
------------
jā, zini, es arī nereti par to aizdomājos, jo šī robeža mūsdienās ir tik maza, ka jautājums vietā. tikai viens bet- video mēs skatāmies un daudzas lietas neļauj uztvert tieši mirkli, kā piem. skaņa, kādi sekojoši vai tikko izbijuši momenti, bet fotogrāfija ir stopkadrs, kurš ir mirklis. To nepamanītu video, to nepamanītu ikdienā. Tā es domāju šobrīd. varbūt ar laiku domāšu savādāk.. kas attiecas par kāzu reportāžu, tad atbildēšu, ka nezinu skaitu. Tas varētu būt no dažām desmit bildēm līdz 500 bildēm. katram savs redzējums, bet ja gribi attainot visus notikumus, visus pasākuma dalībniekus+ vēl izcelt emocijas, tad laikam 1000 ir garantēts.
Gadījumā ja pārdesmit, tad jācīnās par mākslas foto cienīgām bildēm. pretējā gadījumā visa pasākuma maksimāla reportāža, neizlaižot notikumus un lai katrs no viesiem ir vismaz 1 epizodē redzams.
---------
un piekrītu, ka skatītāju vajag audzināt, bet tā nemanāmi...
Friidis:Palaidniek. kas Tev pa mušu iekodusi, ka nevari nomierināties? Ir jābūt galīgam tiepšam jebšu SPAMa provokatoram lai nesaprastu 4 lapās sarakstītā jēgu, ko varētu noformulēt īsi- Sabildēt var un vajag maksimāli daudz un kvalitatīvi ( un arī atdot jaunā pāra arhīvam), taču atlasīt rādīšanai tikai labākās bildes. Cik daudz, ir katra personīgās gaumes jautājums! Ja vaicāsi vēlreiz, būšu atzīt, ka Tev laiks doties pie zināmās nozares daktera...
Paldies par sūtījumu pie daktera. Iztikšu. Pieklājīgs Tu neesi...
Parādi, kurā vietā es nebiju pieklājīgs! Bet īsti gudrs un saprotošs nu Tu tiešām neesi!...
Es Tevi nesūtu pie daktera vai nesaucu pār pārgudru utt.. Janbo uzvedas līdzīgi tikai vārdus pielasa rupjāk...
Un kā ar jautājumu - cik bildes par notikumu vajadzīgas, itīpaši ja vārda "kāzas" vietā liekam "dzimšanas diena", "kristības" utt. - pasākumi kuros, ja godigi, ir tieši tāpat - tikai viens vai daži galvenie varoņi.... Es personīgi neredzu nekādu starpību vai pasākums ir kāzas/kristības/dzimšanas diena utt... Tas ir un paliek tikai un vienīgi pasākums! Vienkārši tā lūk dažiem pieņemts - simtiem bilžu par šo notikumu, bet nevienas par kādu citu cilvēka dzīvē...
Ne kāzas, ne dzimšanas diena, ne kristības nav sporta spēles, kurās galvenie varoņi ir ikkatrs to dalībnieks...
P.S. Un izmetam no galvas marketinga radīto masu patēriņa domāšanu - ja pasākums nav atainots vismaz 1000 bildēs tad tas jāuzskata par neizdevušos un principā sačakarētu pasākumu??? Kurp pasaule veļas???
Un ar ko kāzas tik megasvarīgas un īpašas un svarīgākas, piemēram, par kristībām??? Un vai tomēr bērna piedzimšana nav nopietnāks notikums dzīvē par kāzām... ?
P.P.S. Riktīgi patika piemērs par svarīgumu "kāzas" vs "hipokredīts uz 40 gadiem" ...
nu nezinu- kas tas kazu bildes vispar skatas.Pasi pec kazam un pec tam iemet kada kakta. man no savam kazam ir kadas 15 bildes un nenozeloju.
ir bijusas bildes no ballem kadreiz- es nevaru saprast kapec vajag 50 lidzigus kadrus. Kopa uz 1000 sanak- un kur lai liek to blaki nokura 90 % butu dzesami
Palaidniek, Tev bik pašvaki ar humora izjūtu un bik hipertrofēta pašapziņa, ja tik ļoti jūties apvainots! Varu arī atvainoties, ja kāds asāks vārdiņš tā dziļāk Tavā jūtīgajā sirsniņā iespiedies...
Bet "tankistiem" atgādinu- šī tēma ir nevis par mākslas izstādes satura veidošanu, bet gan par maksas pakalpojuma apzinīgu izpildīšanu. Jaunie maksā un grib par savu naudu saņemt maksimumu. Bet vairums oponentu šeit takš grib parādīt, cik lieli mākslinieki viņi ir un cik ļoti viņus pazemo iešana peļņas darbos...))
Frīdi, atbildi lūdzu uz jautājumu cik bildes vajag no jebkura pasākuma, lai to atainotu? Vai tiešām pareizi sagatavota limonāde no sīrupa paliek labāka, ja to atšķaida ar 10 reizes lielāku ūdens daudzumu nekā norādīts uz sīrupa? Bezmaz rodas jautājums vai gleznas cenu nosaka tās kvadrātcentimetru daudzums???
Un kas ir maksas pakalpojuma apzinīga izpilde? Noteikts lērums ar bildēm vai gaumīgs notikuma atainojums bildēs?
ak vēl piebildīšu, kaut liels kāzu bildētājs galīgi neesmu, bet tikai tā un to ko dzirdējis no precēties gribošiem, ka fotogrāfa pakalpojuma samaksu tie dažkārt atsit atpakaļ tieši caur tām 1001 bildēm, atkāzās parādot viesos bijušiem. Kāda vajadzība kaimiņu Pēterim pēc bildes, ja tas tur rosoļbļodā nav redzams (joks)
Friidi, ja man zupai vajag piparus, tad nafig man kilograms atšālējušos piparu par mazas, kvalitatīvas paciņas cenu?
redzi, tu atkal saki "peļņas darbs". tātad tā ir tava motivācija. ka tik kapeika nenoripo garām. un daudz tālāk esi ticis uztraucoties par klienta apmierinājumu? sanāk, ka tu nevis godīgi dari savu darbu, bet izdabā klientam. tev to prasa? tas tavs dzīves uzdevums- izdabāt naudas devējiem?
masu produkcija par zemu pašizmaksu nevar būt kvalitatīva pēc definīcijas. tā ir domāta, lai apmierinātu pircēja MINIMĀLĀS vajadzības. un tas nav godīgi no fotogrāfa puses- dot kaudzi drazu, ja viņš spēj iedot 3x mazāk, bet teicamas bildes.
un te mēs esam pie būtiskākā jautājuma- vai spēj? ko, Frīdi? vai jau aizmirsi aiz masu štampovku kaudzes?
Nu nezinu , vairāk pa 5-10Filmām reti bildēju. Tas attiecas arī uz digitālo 200-300 Kadri. Vakar kā uzrados dzimtenē tā uzbildēju dzimeni dažiem personazjiem , tādu kā parasti riko "Kazas" . ~100 Cilvēki 6h 206kadri = 250Ls
aitinaa:faktiski- cik klients grib,tik ari dodat ( un velams vienoties pirms tam). ja gribes 10 un dosiet 1000 bus garam un ari attiecigi otradi
-
loģiski! Fotogrāfs taču vispirms vienojas par samaksu ar jaunajiem un pirms kāzām pārrunā ar vedējiem procesa scenāriju... kā gan citādi var radīt reportāžas secīgu attainojumu? Tad jau jānospiež un jāatlaiž poga pēc mičošanas. Fotogrāfs arī manuprāt pasaka- piedāvāju disku ar tik un tik bildēm utt. Es piemēram piedāvāju arī albumu ar saīsinātu labāko bilžu izdrukām, kaut vai tāpēc, lai nebūtu jāklausās, zini, tās bildes tomēr baigi sūdīgas kad izdrukājām uz mūsu 1,5 krāsu printera
jautrāk ir tad, ja jābildē tikai zagsis ar megafiksu procesiju 15 min no ienākšanas līgavas un līgavaiņa statusā, līdz iziešanai no zāles laulāto statusā, bet ir sasolītas 1000 bildes...
palaidniex:jautrāk ir tad, ja jābildē tikai zagsis ar megafiksu procesiju 15 min no ienākšanas līgavas un līgavaiņa statusā, līdz iziešanai no zāles laulāto statusā un ir sasolītas 1000 bildes...
Sanāk vairāk par bildi sekundē...
--
a kas? Daži fuji ziepji ļauj šaut vairāk par 13 kadriem sekundē
palaidniex:jautrāk ir tad, ja jābildē tikai zagsis ar megafiksu procesiju 15 min no ienākšanas līgavas un līgavaiņa statusā, līdz iziešanai no zāles laulāto statusā un ir sasolītas 1000 bildes...
Sanāk vairāk par bildi sekundē...
--
a kas? Daži fuji ziepji ļauj šaut vairāk par 13 kadriem sekundē
tik ir vieni sūdi - parasti tiem aizrijas buferis un tie 13 kadri sekundē ir tikai kādu īsu brīdi...
tur jau ir taa shtelle, ka arii pats bildetajs savu veikumu verte pec sledza noskrejiena konkretaja pasakumaa (visbiezhak tas ari ir vienigais ko vertet) Taa jams vnk. redz pasauli - noteikti Quelle katalogu verte augstak par Rigas laiku jo otraja mazak bilzhu
Paga paga, kurā vietā ir teikts, ka tās daudzās bildes obligāti ir sliktas. Es taču rakstīju- tāds daudzums tikai dažreiz sanāk no lielām kāzām ar bagātu programmu. Artūr, bet vai Tu esi pārliecināts , ka nevar būt savādāk - Tu sataisi nelielu daudzumu viduvēju bilžu, bet cits sataisa daudz un labas? Jebšu Tas amatnieka (sorry, profiņa) statuss garantē, ka viss, ko Tu taisi ir šedevri? Uzprasot, piemēram Googlei, par tādu Pētersona foto atbilde praktiski pa nullēm...
P.S Ja kas, es sevi pie profiem nekad neesmu centies ierindot- vnk fotografētājs ar lielu gadu pieredzi.
Nu megasaorganizētās kāzās ir viss sākās ar 9:00 ar līgavas ģērbšanos un tad Līgavas izpirkšana Božņeica Laulāto bilde Dažāda lieluma grupas bildes 5-7 vārti 7 tilti 4-5 pēclaulību pārbaudījumi šķīvja plēšana daži mīļvāru un citi testi Sveču aizdegšana Pienākumu dalīšana 5-6 spēles Dāvanu izsaiņošana Dejas Mičošana Un kaut kur pa burzmu smukbilšu sesija vai sesijas (ja tam atliek laika), parasti tik pilna programma ir nerealizējama, absurda un bezjēdīga!
Kopā pa lielam ap 35-50 piefiksējamu notikumu, daži kam pietiek ar vienu bildi, daži ar vairākām... Nosaucam vidējo 10 labas bildes no katra notikuma un iegūstam 350-500 kadrus...
Parasti šādas notikumiem pārbāztās kāzas tā ievelkās, ka mičošanu veic stingri pēc pusnakts vai kaut kas no visa "izbirst" laika trūkuma dēļ un diena ir vienā skriešanā... Un ja kādam notikumam nav labu bilžu to tāpat neviens nepamana jo bilžu jau tā ir bezjēgā...
Gudris:palaidniex es biju kāzās kur bij 350 viesi....respektīvi pie sveikšanas vien sanāk 700 bilžu kur katrs viesis apsveic nosākuma līgavu tad līgavaini
Un cik bieži ir tādas kāzas? Bet pārējo notikumu savukārt ir stingri pamazāk, jo kamēr 150-170 apsveicēju pāri apsveic ir pus diena pa kāju... Tāspēc automātiski īsinās tālākā programma. Jo kopš rīta līdz pusnaktij ir tikai tik stundu, cik ir... Un to pastiept nevar, lai vai kāda VIPAa kāzas nebūtu...
aizmirsi tādu parādību kā- es ar jauno pāri! Tā tiek liela varza dažādās kombinācijās sabildēta. Nesūtīsi taču brūtes draudzenes pupās, tāpēc, ka esi ieplānojis iekļauties limitā.
oms:aizmirsi tādu parādību kā- es ar jauno pāri! Tā tiek liela varza dažādās kombinācijās sabildēta. Nesūtīsi taču brūtes draudzenes pupās, tāpēc, ka esi ieplānojis iekļauties limitā.
limits nav nekāds striktais, bet tās družkas ir ierēķinātas tāpat tai ciparā... P.S. no laika vēl jāatņem pārbraucieni, itīpaši, ja pats brauc ar savu auto nevis atrodies limuzīnā ar jauno pāri...