Tāpēc paskaidroju- tiesības uz bildēm pieder visiem, kas ir piedalījušies tās radīšanā (modele, vizāžists, scenārists, fotogrāfs, stilists...) ja vien LĪGUMĀ nav atrunāts savādāk.
Ja kāds no līdzautoriem (modele, piemēram) ir iesūtījis bildi, labākajā gadījumā varēs saņemt atvainošanos un atsauci uz pārējiem autoriem (fotogrāfu, vizāžistu). Sliktākajā- iet dirst!
es zinu kaudzi ar torentiem kuros var nokačāt visādam labas mantas internetā! Ir dadz visādu pirāt video tulkotāju kuri pēc publicēšanas drāžās par savām tiesībām .
p.s. starp citu autortiesību likumā bij pants kurš aizliedz izdarīt izmaiņas darbos bez autora atļaujas.
nu jaa vipiem pauti buutu jaapgriez, vispaar nesaprotu kaadi idioti zem viniem ir? kaa vinji veel dziivi staigaa visaadus pautus tik izgudro, bet naudinja laikam naak
Ja kāds no līdzautoriem (modele, piemēram) ir iesūtījis bildi, labākajā gadījumā varēs saņemt atvainošanos un atsauci uz pārējiem autoriem (fotogrāfu, vizāžistu). Sliktākajā- iet dirst!
pirms gudri dirst vaig iebraukt teemaa...neviens nevienam neko nav suutiijis...bildes njemtas n draugiem.lv un nogriezts man logo nah**
maneejaas arii zhurnaals Vakra zinjas no draugiem izspeera, bet, ja jau bildes ievietotas draugiem.lv tad jau reekjinies, ka visiem pieejamas un var nozagt. Es nezinu kaada draugiem ir politika, vai vinji aizsargaa bildes vai nee
Tāpēc paskaidroju- tiesības uz bildēm pieder visiem, kas ir piedalījušies tās radīšanā (modele, vizāžists, scenārists, fotogrāfs, stilists...) ja vien LĪGUMĀ nav atrunāts savādāk.
bl** man nākoshnedēl pie Tevis buus sesija vaig baigi daudzliigumus sagatavot...ar vizaashisti ar frizieriiti ar modeli...ar modeles shoferi...ar Tevi un Tavu studijas apkopēju ar vaig līgumiņus sagatavot ???
Idiot, palasi likumi.lv! 30 sekundēs var sagūglēt vajadzīgo!!!
(2) Ja darbs ir publiskots vai publicēts, nenorādot autoru, autora vārdā un interesēs darbojas redaktors, bet, ja arī redaktors nav norādīts, — izdevējs vai autora pilnvarota persona. Šis nosacījums ir spēkā līdz brīdim, kad darba autors atklāj savu personību un piesaka autorību. ----
(4) Autors vai viņa tiesību pārņēmējs savas tiesības uz darbu var apliecināt ar autortiesību aizsardzības zīmi, kuru atveido ar tādu paņēmienu un tādā vietā, lai tā būtu nepārprotami redzama. Šī zīme ietver trīs elementus:
1) burtu "c" aplītī;
2) autortiesību subjekta vārdu (nosaukumu);
3) darba pirmpublicējuma gadu.
----
9.pants. Līdzautori
(1) Ja darbam ir divi vai vairāki autori un katra autora individuālais ieguldījums darba radīšanā nav norobežojams kā neatkarīgs darbs, autortiesības uz darbu pieder visiem līdzautoriem kopīgi.
(2) Ja katra autora individuālais ieguldījums ir neatkarīgs darbs, autortiesības uz savu individuālo ieguldījumu kā neatkarīgu darbu ir katram autoram.
(3) Aizsardzību pret autortiesību pārkāpumiem var realizēt jebkurš līdzautors neatkarīgi no pārējiem līdzautoriem.
(4) Ja viens no autoriem atsakās pabeigt savu darba daļu darba radīšanas procesā vai no viņa neatkarīgu iemeslu dēļ to nevar pabeigt, viņš nedrīkst kavēt sava darba daļas izmantošanu visa darba pabeigšanai. Šim autoram ir autortiesības uz viņa darba daļu, kā arī uz atlīdzību par to, ja līgumā nav noteikts citādi.
----
11.pants. Audiovizuāla darba autori
(1) Audiovizuāla darba autori ir režisors, scenārija autors, dialogu autors, attiecīgajam audiovizuālajam darbam radīta muzikāla darba (ar tekstu vai bez tā) autors, kā arī citas personas, kas jaunrades rezultātā devušas savu ieguldījumu darba tapšanā.
1) reproducēt publiskotus un publicētus darbus citātu un fragmentu veidā zinātniskos, pētniecības, polemiskos un kritiskos nolūkos, kā arī ziņu raidījumos un aktuālo notikumu apskatos izmantošanas mērķim atbilstošā apjomā;
Kā man patīk latviešu foto sabiedrība,vienam nosper bildes,un tad pārejie ir baigā starā un apzagto vēl par idiotu saukā.Pat tad ja šī saukāšana ir pamatota,nevajag aizmirst,ka viņš šā vai tā ir savējais,tobiš fotogrāfs.Bilžu zadzējiem ir pilnīgi pie kājas foruma iekšejās peripetijas,viņiem vajag fočeni,viņi paņem.Un ņems tikmēr ,kamēr nebūs vairāku precedentu par pamatīgu juridisku izdrāzšanu. Cik zinu efektīgākais izdrāziens foto autortiesību jomā ir izdevies Moisejam Gleizeram( rakstos mēdz tikt dēvēts arī par Gļeizeru) Varbūt būtu prātīgi pameklēt ziņas par to kurš bija viņa advokāts,tur bija labas summas,tai skaitā padsmit tūkstoši
60uz5komats6:Kā man patīk latviešu foto sabiedrība,vienam nosper bildes,un tad pārejie ir baigā starā un apzagto vēl par idiotu saukā.Pat tad ja šī saukāšana ir pamatota,nevajag aizmirst,ka viņš šā vai tā ir savējais,tobiš fotogrāfs.Bilžu zadzējiem ir pilnīgi pie kājas foruma iekšejās peripetijas,viņiem vajag fočeni,viņi paņem.Un ņems tikmēr ,kamēr nebūs vairāku precedentu par pamatīgu juridisku izdrāzšanu. Cik zinu efektīgākais izdrāziens foto autortiesību jomā ir izdevies Moisejam Gleizeram( rakstos mēdz tikt dēvēts arī par Gļeizeru) Varbūt būtu prātīgi pameklēt ziņas par to kurš bija viņa advokāts,tur bija labas summas,tai skaitā padsmit tūkstoši
Nav salīdzināms gadījums. Tomēr ar sakarīgu advokātu var izpildīt jebko un jebkā!
60uz5komats6:Cik zinu efektīgākais izdrāziens foto autortiesību jomā ir izdevies Moisejam Gleizeram( rakstos mēdz tikt dēvēts arī par Gļeizeru)
Ar Moišu ir pirlīg cits storijs , SPERAJI nekaunīgi nemaz neliedzās ka ko ir nospēruši . Viņi netzina ka Gleizers ir AUTORS jo tādu bilžu VĪŅUPRĀT ir "Tukstošiem" Mulķiem kuri neko nesajēdza no fočenes nebij spejuši sarubīt ka RĪGAS PANORĀMA "Tipa klasiska" nav gluži KLASISKA bet ļot exskluzīva un specifiska rakusra bildēta , to var pamanīt tik cilvēks kurš tāda ir redzējis DAUDZ , uzreiz pamana atšķirību Es akurāt pašam gleizeram kad devi tos darbus atpakal tad sajusminājos KĀ TĀ VAR , un vinš man pastāstija KĀ VĀR , bet mūsdienās tas vairs nav iespējams Vispār Gleizers manupārt ir otrs intresantākais PROFESIONĀLAIS Rīgas bildētājs 80 gados , pietam kā likums vairs neatkārtojamos variantos. Laielākā daāla viņa darbu bija ar PENTAKON uz 6x6 ORWO bildēti.
aitinaa, Vil jau meejginaaja, uzdodot dazhus jautaajums, lai zinaatu kas un kaa ..... Gudirs vinju nosauca par priduriku .... izskataas, ka Gudrim paliidziba nav vajadziiga - vinjam gribaas parunaaties un palieliities ;_)
Te jau sākumā tika pateikts vēstule vipi`iem, ja šie nemaksā/neatsaucās uz autoru tad tiesa. Un tas ko Portreti iepostēja par izmantošanu informatīviem nolūkiem - 20. panta 3. punktā ir teikts - fiksēt, publiskot un publicēt aktuālos notikumus fotogrāfijas darbos. Darbu ir fiksējis Gudris, tāpat arī ir pārkāpts tā paša panta 1. punkts.
Kā man patīk latviešu foto sabiedrība,vienam nosper bildes,un tad pārejie ir baigā starā un apzagto vēl par idiotu saukā.
To autora teksti parasti izraisa momentānu nepatiku, nevis līdzjūtību. Izlasu, pat tikai nejauši, un jūtos fiziski sasmērējies.Par ko tu runā, cienītais?
Es vipu vietā sarunātu ar to džusīti ka bildes iedevusi viņa un ja Gudrim nav bijis līguma lai vēl iesūdz tiesā pašu gudri par neatļautu foto publicēšanu draugos elvē : D
Gudris:es saprotu ka visi šeit baigie gudrīši tiesu darbos par autortiesībam...tad varbūt kāds man var izskaidrot kāpēc viņi nogrieza manu logo no bildēm ?
ja bilde njemta no draugiem.lv, tad tur virsuu ir draugiem.lv uudensziime, kuru ar vinji vienmeer visaam, no taa portaala njemtajaam bildeem, griezh nost.
Gudri - es esu saskāries ar autortiesību pārkāpumiem tieši fotogrāfiju dēļ (detaļās neiedziļināšos), un viss ir nonācis līdz tiesasi. Tiesnesi jautāja "Vai jūs varat pierādīt, ka šī fotogrāfijā ir jūsu? VAi jūs varat uzrādīt fotogrāfijas orģinālo versiju?" Nevis reku viņa ir, bet to pārbauda tiesu ekspertīzes centrs. Man bija liels "+" man bija filmiņas negatīvs. Tiesu eksperti deva atzinumu ka bilde no negatīva atšķirās par 8% (aparatūras kļūda4%) Ja orģinālā (sākumbilde, kas tev ir kartē) atšķirās vairāk kā 20-23% (precīzi neatceros) tu procesu esi zaudējis. Toreiz ekspertīzes maksa bij ap 200Ls kā tagad nezinu
Kā man patīk latviešu foto sabiedrība,vienam nosper bildes,un tad pārejie ir baigā starā un apzagto vēl par idiotu saukā.
To autora teksti parasti izraisa momentānu nepatiku, nevis līdzjūtību. Izlasu, pat tikai nejauši, un jūtos fiziski sasmērējies.Par ko tu runā, cienītais?
Man Gudris ar saviem tekstiem arī nekādas īpašās simpātijas neizraisa,bet tās ir foruma sīkās iekšejās nesaskaņas.No ārpuses raugoties mēs visi,sākot ar Leonu Balodi ar 5x7 Linhofu un beidzot ar Almas tanti no Līzespasta ar Skinu esam fotogrāfi un ja kādam šī Almas tantes bildētā bilde ir vajadzīga,tad Almas tantei par to PIENĀKAS atlīdzība,neatkarīgi no ka bilde varbūt ir neasa ar šķību horizontu un Almas tanti nesauc par Leonu Balodi.Ja bilde ir nosperta,tad par to ir jāatbild,nav svarīgi vai tā bilde ir sūdīga ,vai nesūdīga,kādam tā bilde bija vajadzīga,tātad tā bilde ir produkts,kura patērēšana kaut ko maksā.Viss pārejais par modeļu,vizāžistu un apkopēju tiesībām ir tikai atlīdzības sadales jautājums. Ja es tagad iziešu ielās ar beisbola nūju,iekrāmēšu kādam loham pa pauri un savākšu viņa naudu ,tad tak nesāksies diskusija par to,ka naudas zīmes jau patiesībā nemaz tam loham nepiederēja,jo Latvijas naudas zīmes tak ir Latvijas bankas un tātad Latvijas valsts īpašums,un tādejādi nekas jau nav nozagts,jo iegūtā nauda taču tika izlietota latvijas veikalā akcizēta alkohola iegādei,tātad visi nodokļi taču tika godīgi samaksāti.
"Ja orģinālā (sākumbilde, kas tev ir kartē) atšķirās vairāk kā 20-23% (precīzi neatceros) tu procesu esi zaudējis." ... Viss pareizi. Man savulaik krievi nozaga izgudrojumu, ko biju patentējis... no 22 (precīzi vairs neatceros, apmēram) punktiem tikai 2 nedaudz atšķīrās, pārējos 1:1 bija nokopējuši... Patentu valdē tā arī pateica, ja VISI punkti būtu 1:1, celsim tiesā, ja ne- brīvs... Bet šeit tīri sporta pēc būtu lietderīgi pacīnīties. Lai būtu precedents. Man izskatās izredzes vinnēt- fiftī/fiftī.
ko tur samesties labāk sarunā kādu topošo juristu vai juristu/fotogrāfu, kas grib sev interesantu prāvu portfelī izlemjat cik par 1 bildi prasīt un naudu padaliet Tik vot ja tava modele pati iesūtijusi viņiem darbus tad gan čābīgi, drizāk zaudēsi nekā izdosies kko piedzīt. ja baidies no zagšanas tad uzliec kādus 5 watermarkus pa visu bildi, b;us ok
www.vipi.lv... mala tavo ka viņi nozog manas bildes viņi vēl nogriež manu logo nost !!!
kurš man palīdzēs viņus izdrāzt pēc pilnas programmas ?
Šito tu pats rakstiji un neminēji nekādas detaļas ne? Takā 100gadus nebūšu abonents tādām h**ņām tad rakstu visu neredzu. Tev te jau meta iekšā likuma pantus pēc kuriem visu skatīt bet pats jau gudri sūti visus dirst ;d toč gudris. ja jau Rawi ir tad ko tur čammāties sūti viņiem vēstuli, ja atbilde par $$$ negatīva tad sūdzi tiesā un viss!
Davaj, Gudri... Es ticu Taviem spēkiem. Ja Tu netici, tad es raudu ;( Saņemies... Diskusijas vietā jau būtu aiz pautiem viņus uzrāvis, kādam jau ādu nodīrājis. Izmanto iespēju kļūt bagātam krīzes laikā. Gribu redzēt izsmērētas lēto žurnālu redaktoru sejas. Dod man asinis.... arghhhh...
Nu bet, ja meitenei draugos.lv bildes tās ir? Tad jau viss normāli... Tās jau dr.lv īpašums tad. Un caur vipiem saruna'ts viss skaisti. čau ... vari slēgt ciet
Man Gudris ar saviem tekstiem arī nekādas īpašās simpātijas neizraisa,bet tās ir foruma sīkās iekšejās nesaskaņas.No ārpuses raugoties mēs visi,sākot ar Leonu Balodi ar 5x7 Linhofu un beidzot ar Almas tanti no Līzespasta ar Skinu esam fotogrāfi un ja kādam šī Almas tantes bildētā bilde ir vajadzīga,tad Almas tantei par to PIENĀKAS atlīdzība,neatkarīgi no ka bilde varbūt ir neasa ar šķību horizontu un Almas tanti nesauc par Leonu Balodi.Ja bilde ir nosperta,tad par to ir jāatbild,nav svarīgi vai tā bilde ir sūdīga ,vai nesūdīga,kādam tā bilde bija vajadzīga,tātad tā bilde ir produkts,kura patērēšana kaut ko maksā.Viss pārejais par modeļu,vizāžistu un apkopēju tiesībām ir tikai atlīdzības sadales jautājums. Ja es tagad iziešu ielās ar beisbola nūju,iekrāmēšu kādam loham pa pauri un savākšu viņa naudu ,tad tak nesāksies diskusija par to,ka naudas zīmes jau patiesībā nemaz tam loham nepiederēja,jo Latvijas naudas zīmes tak ir Latvijas bankas un tātad Latvijas valsts īpašums,un tādejādi nekas jau nav nozagts,jo iegūtā nauda taču tika izlietota latvijas veikalā akcizēta alkohola iegādei,tātad visi nodokļi taču tika godīgi samaksāti.
Ja kāds šitā ceptos par programmām, kuras ir nospēris pats topika autors...!
dk1988: Nu bet, ja meitenei draugos.lv bildes tās ir? Tad jau viss normāli... Tās jau dr.lv īpašums tad. Un caur vipiem saruna'ts viss skaisti. čau ... vari slēgt ciet
Ko Tu pīpē? Ja kāds noublicē draugos savu bildi tā NEKĀDĀ GADĪJUMĀ nekļūšt par draugu īpašumu!