forum.gif
vipi.lv vispār ahu**ļi !!!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / vipi.lv vispār ahu**ļi !!!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.09.09 12:10
 citēt
Ieliec bloga to bildi gudri ;)
Publicēts: 27.09.09 12:11
 citēt
Drosi vien vari sakt ar prasibu viniem samaksat smuku naudinu par foto neatlautu publicesanu bez autora piekrisanas un bez atsauces uz autoru utml.
Publicēts: 27.09.09 12:28
 citēt
"...kurš man palīdzēs viņus izdrāzt pēc pilnas programmas ? "

Gudri, pašam nestāv ka sauc palīgus? =]

Nosūti šamiem vēstuli ar apsveikumu par jauko bilšu iegādi par 100 Ls gabalā un norādi kontu uz kuru naudiņa pārsaitāma. Ja naudiņas neskaita, tad meklē juristu un rubī iekšā 1k par bildi, lai jurists atmaksājas...
Publicēts: 27.09.09 12:34
 citēt
Gudris:
Gabiz:"...kurš man palīdzēs viņus izdrāzt pēc pilnas programmas ? "

Nosūti šamiem vēstuli ar apsveikumu par jauko bilšu iegādi par 100 Ls gabalā un norādi kontu uz kuru naudiņa pārsaitāma. Ja naudiņas neskaita, tad meklē juristu un rubī iekšā 1k par bildi, lai jurists atmaksājas...

nu ja es zinātu ka juristam sanāks viņus "izdrāzt" tad jau arī varētu kādu piesaistīt

un kāpēc lai nesanāktu?
Publicēts: 27.09.09 12:35
 citēt
Gudris:
Gabiz:"...kurš man palīdzēs viņus izdrāzt pēc pilnas programmas ? "

nu ja es zinātu ka juristam sanāks viņus "izdrāzt" tad jau arī varētu kādu piesaistīt

nesaac nu raustiities, ka jau teica, raxti veestuli pirmkaart un skaties kas notiek
Publicēts: 27.09.09 12:41
 citēt
a varbūt beibes pašas iesūtījušas tās bildes? Ko tad?
Publicēts: 27.09.09 12:52
 citēt
Gudris:
oms:a varbūt beibes pašas iesūtījušas tās bildes? Ko tad?

pajaat..bildes pieder man

-----
tas ja Tev ir attiecīgs līgums ar modeli.
Publicēts: 27.09.09 13:00
 citēt
Gudris:
oms: -----
tas ja Tev ir attiecīgs līgums ar modeli.

palasi likumi.lv un tad baarsti tekstinjus no amerikaanju seriaaliem

-
man pie kājas tavi likumi! Ja bildē var mani atpazīt, tad bez rakstiskas piekrišanas Tu nevari pieteikt tās ne konkursos, ne uzskatīt, ka pieder tikai tev.
Publicēts: 27.09.09 13:05
 citēt
Gudris:
oms:
-
man pie kājas tavi likumi! Ja bildē var mani atpazīt, tad bez rakstiskas piekrišanas Tu nevari pieteikt tās ne konkursos, ne uzskatīt, ka pieder tikai tev.

Veiksmi :D

--
jādomā, ka esi pirmkārt savas autortiesības piereģistrējis? gUDRIS vēl saucas!
Publicēts: 27.09.09 13:05
 citēt
Piedevām šamie vēl uz to pelna naudiņu, jo tā tak maksas sadaļa...

Tā ka droši...
Publicēts: 27.09.09 13:15
 citēt
Gudris:oms Tu esi no vipi.lv ? :D

--
nē, bet pieļauju, ka tas ko gribi panākt nav tik vienkārši un mēģinu norādīt uz lietām, kuras var traucēt ja gribi pa "lielo" vinnēt. Palūgt lai izvāc, to var visvieglāk. Pats esmu pirms daudziem gadiem cīnījies ar savu bilžu publicēšanu, bet jau ar man piederošu seju vai priekšmetu.
Publicēts: 27.09.09 14:01 labots
 citēt
Gudris:nu ja nebūtu nogriezuši manu logo varbūt vel pateiktos par reklamu viņiem...turpat blakus ir sokolova bildes un tur viss ir smuki norādīts kas ir bilžu autors no kuriens bildes ņemtas utt...necieņa no viņu puses !!!

savulaik "Diena" kādam dabas fotogrāfam, tiesa visai pazīstamam, par sēņu bildēm izmaksāja visai prāvu cīparu...
es piedāvātu cenu par katru bildi uz kontu, ja nē ierakstītu vēstuli pa pastu par tiesu darbiem... ;)
Publicēts: 27.09.09 14:08 labots
 citēt
a līgums ar modelēm bij, kur norādīts, ka bildes pieder tev? Ja beibes pašas sasūtīja un tu viņas vienkārši sabliezi bez jebkādas atrunas, švaki būs pierādīt savas tiesības
Publicēts: 27.09.09 14:15 labots
 citēt
ah gudri, gudri, moš es tev palīdzību gribēju piedāvāt, tik noskaidrot gribēju dažas nianses, a tu šitā... Nu labi, cīnies, gudrīti :)
Publicēts: 27.09.09 14:22
 citēt
Gudris:nu ja nebūtu nogriezuši manu logo varbūt vel pateiktos par reklamu viņiem...turpat blakus ir sokolova bildes un tur viss ir smuki norādīts kas ir bilžu autors no kuriens bildes ņemtas utt...necieņa no viņu puses !!!

...esi pārliecināts ,ka ir par ko cienīt.
Publicēts: 27.09.09 14:23
 citēt
Varu ieteikt juristu, kam ir pieredze arī autortiesību un blakustiesību jautājumos.
Pirmā lieta, ko ieteiktu darīt - dokumentēt situāciju. Varbūt atrodi kādu servisu internetā, kas piedāvā uztaisīt snapshotu tam vipi.lv ar Tavām bildēm, lai vēlāk vari pierādīt, ka tās bildes tur bija ievietotas.
Publicēts: 27.09.09 14:26
 citēt
oi iesmeeju, kad Gudris nosauca Vil par priduraku shinii jomaa ;-))))) JUHUUU :-))))))

Redzi, Vil, Gudris meklee tikai izdraazeejus parastajaa noziimee;-ppp
Publicēts: 27.09.09 14:37
 citēt
Gudris, neesi tik parliecinaats par iipashuma tiesiibaam. Un Vil ir shaada tada saistiiba ar tiesu lietaam, taa pec arii iesmeeju ....
Publicēts: 27.09.09 14:40
 citēt
Dansiga, varbūt gudris taisni vēlas kā nākošo niku- pridurax? :D
Publicēts: 27.09.09 14:42
 citēt
Gudris, elpo dzilji .... jaa jaaa - VISSS pieder TEV .... un VISAS tiesiibas ir Tev .... atliek tikai parejos izdraazt ;-ppp

oms, nu gaidiisim naakamo nika mainju ;-))
Publicēts: 27.09.09 14:43
 citēt
Pff... apbrīnojami... kur tie sīkie var būt tik lecīgi...
Publicēts: 27.09.09 14:44
 citēt
toch durax ..... njaaa ...... Neko gudraaku jau nespeej izdomaat .
Publicēts: 27.09.09 14:49
 citēt
Interesanti, ka citi fotogrāfi smejas par šo situāciju. Gaidiet, kad jūs apzags un izmantos jūsu fotogrāfijas bez atļaujas un pienācīgas atlīdzības? Fotogrāfa darbs ir viņa īpašums un ja fotogrāfs nav devis citam tiesības izmantot šo darbu, tad arī modele šīs bildes drīkst tikai drukāt un krāt savā albumā, nevis pārdot vai nodot publicēšanai trešajām personām.
Publicēts: 27.09.09 14:51
 citēt
labi labi - es tachu piekritu , ka VISS pieder Tev!!!!

sandijs, iesmaida par Gudra absoluuto parlieciibu. Es gan neesmu parliecinaata, ka vinjsh ir lietas kursaa par visiem likumiem.
Publicēts: 27.09.09 14:52
 citēt
Autortiesibas un ipasumtiesibas gan ir tiesam 2 atskirigas lietas. Tonu gan reiz vajadzetu saprast.
Publicēts: 27.09.09 14:56
 citēt
Lai izdrāztu pēc pilnas progas, Latvijā paies vismaz 5-8 gadi. Tā nu tas ir... neviens nesteidzās :D
Publicēts: 27.09.09 14:58
 citēt
Haiduk- tas ja iet Lidz At senātam:):)a toties interesanti
Publicēts: 27.09.09 14:59
 citēt
Gudris, es daudz ko nesmu lasiijusi, bet apzinos, ko nezinu, un taapeec konsulteejos ar konkreetaa jomaa zinoshiem cilveekiem, nevis bljauju - paliidziet man izdraazt XXX. Un nejauc divus dazhadus putras katlus - ja tu mani, nevis Vil, nosauktu tiesu ziniibaas par priduraxu - taa buutu daljeeja patiesiiba. Kaut gan nevis patiesiiba, bet manas nezinaashanas nosaukshana rupjaa nepieklaajiigaa formaa;-ppppp
Publicēts: 27.09.09 14:59
 citēt
sandijs:Interesanti, ka citi fotogrāfi smejas par šo situāciju. Gaidiet, kad jūs apzags un izmantos jūsu fotogrāfijas bez atļaujas un pienācīgas atlīdzības? Fotogrāfa darbs ir viņa īpašums un ja fotogrāfs nav devis citam tiesības izmantot šo darbu, tad arī modele šīs bildes drīkst tikai drukāt un krāt savā albumā, nevis pārdot vai nodot publicēšanai trešajām personām.

-------
stop! kāpēc es uz ielas bildētu un atpazīstamu ģīmi nevaru tirgot stockos? Ir taču mans kamers, puļķis tam priekšā, manc līks roks un flash atmiņa karte? Nevajag atsaukties uz amuriku, jo arī Vācijā man tādu pretī neņem.
Publicēts: 27.09.09 15:01
 citēt
oms, kuraa stockaa tev taa njem pretii!??!
Publicēts: 27.09.09 15:02
 citēt
nu ja, pie mums ne seviski ar ievero ari tadu lietu ka fizisko personu datu aizsardziba
Publicēts: 27.09.09 15:07 labots
 citēt
aitinaa:nu ja, pie mums ne seviski ar ievero ari tadu lietu ka fizisko personu datu aizsardziba

publiskā vietā radītu fotogrāfiju ar publiski visiem redzamu saturu drīkst publicēt, citādi ziņās nebūtu iespējams rādīt ne foto ne videomateriālus.
aizliegums attiecas uz ielaušanos privātā dzīvē, piemēram, bildēt cauri sētai privātu pasākumu...

vienīgais ir jārespektē (tas arī būtu ētiski), ja publiskā telpā cilvēks palūdz viņu nefotografēt...
Publicēts: 27.09.09 15:13
 citēt
publisku jaa, ja foto netiek butiski parveidots, izmainits+vel butiski kads teksts klat
Publicēts: 27.09.09 15:16
 citēt
aitinaa:publisku jaa, ja foto netiek butiski parveidots, izmainits+vel butiski kads teksts klat

žurnalisti maina tikai saturāciju un līknes savelk
a teksts kāds klāt? te var pastrīdēties - 100. pants Satversmē - ikvienam ir tiesības izteikties bez cenzūras...
Publicēts: 27.09.09 15:23
 citēt
Tu visu sabāz vienā katlā - šeit runa ir nevis par to, ka Gudris ir bez modeles ziņas nopārdevis bildes vipiem, bet gan par to, ka vipi.lv ir nospēruši Gudra darbu.
Un stock'os parasti nepērk dokumentālu foto, bet gan foto, ko drīkst izmantot pēc saviem ieskatiem un kādā kontekstā iegribas. Un tur arī parādās atšķirība - Tu drīksti iziet uz ielas, nobildēt slavenu cilvēku un nopublicēt avīzē ar parakstu "slavens cilvēks iet pa ielu". Bet Tu nedrīksti likt parakstu "slavenais cilvēks iet uz bordeli", ja tas neatbilst patiesībai un fotogrāfijā tas nav skaidri saskatāms. Bet, ja Tu no slavenā cilvēka dabū attiecīgo atļauju, tad to bildi varēs tirgot stockos un izmantot pat bordeļu reklāmas bukletos.

oms:
-------
stop! kāpēc es uz ielas bildētu un atpazīstamu ģīmi nevaru tirgot stockos? Ir taču mans kamers, puļķis tam priekšā, manc līks roks un flash atmiņa karte? Nevajag atsaukties uz amuriku, jo arī Vācijā man tādu pretī neņem.
Publicēts: 27.09.09 15:27 labots
 citēt
sandijs:Tu visu sabāz vienā katlā - šeit runa ir nevis par to, ka Gudris ir bez modeles ziņas nopārdevis bildes vipiem, bet gan par to, ka vipi.lv ir nospēruši Gudra darbu.
Un stock'os parasti nepērk dokumentālu foto, bet gan foto, ko drīkst izmantot pēc saviem ieskatiem un kādā kontekstā iegribas. Un tur arī parādās atšķirība - Tu drīksti iziet uz ielas, nobildēt slavenu cilvēku un nopublicēt avīzē ar parakstu "slavens cilvēks iet pa ielu". Bet Tu nedrīksti likt parakstu "slavenais cilvēks iet uz bordeli", ja tas neatbilst patiesībai un fotogrāfijā tas nav skaidri saskatāms. Bet, ja Tu no slavenā cilvēka dabū attiecīgo atļauju, tad to bildi varēs tirgot stockos un izmantot pat bordeļu reklāmas bukletos.

oms:
-------

----

ir gan arī stoki, kuri paņem uzreiz aktuālākos reportiņus. Es tādu vienu Austrijas stocku zinu.

Kur vēl teikts, ka tie nospēruši? Lasi iepriekš dažkārt tiek minēts, ka skuķi paši varbūt tur tās iesūtīja.
Publicēts: 27.09.09 15:28
 citēt
lai gūtu satisfakciju par autortiesību pārkāpumu vajag dažas nedēļas, Haiduk. pie attiecīgi pareizas procedūras. un bez fantastiskiem izdevumiem.
pirms vēlēšanām tas ir 1-2 dienas, piemēram- kā jau kara laikā.
Publicēts: 27.09.09 15:28
 citēt
300ls par katru bildi prasi :) tiksi pie e3 vai kas tur olimpiešiem vairāk pagarina :)

btw, tāpat forši ka bildes tā publicē :)
Publicēts: 27.09.09 15:31
 citēt
aaaa... tad Gudrids mums ir taads kaa dokumentaalists vai arii maakslas fotograafs?
nevaru iisti saprast izejas punktu, lai izteiktu viedokli...
Publicēts: 27.09.09 15:35
 citēt
Protams, ka ir arī tādi stocki un arī tiem ir savi noteikumi. Neviens neliek dabūt no plūdos cietušajiem, kas sasēduši uz mājas jumta, parakstu par to, ka šie neiebilst nokļūt avīžu pirmajās lapās. Bet, ja viņi sevi atpazīs bildē, zem kuras rakstīts "alkoholiķi piečurājuši ieleju un tagad pašiem jādzīvo uz jumtiem", tad gan varētu tiesāties

oms:
ir gan arī stoki, kuri paņem uzreiz aktuālākos reportiņus. Es tādu vienu Austrijas stocku zinu.

Kur vēl teikts, ka tie nospēruši? Lasi iepriekš dažkārt tiek minēts, ka skuķi paši varbūt tur tās iesūtīja.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt