Vaards, tevis piedāvātais risinājums ir skaidrs un labi risināms. reāli ir arī nedaudz savādāki varianti, bet šajā gadījumā, laikam, tas nedarbosies.
vai blogeriem ir vajadzīgs seminārs, ko vada viens no zv.adv, kas strādāja pie Autortiesību likuma? (un arī šobrīd pārstāv puses līdzīgos darbos)? normāls džeks pastāstīs reāli, racionāli, konkrēti
vipi.lv ar Gudri tomēr sanāca neliela sadarbība ( viņam ir piedāvajums, kas varētu ieinteresēt vipi.lv un viņi būtu gatavi viņam maksāt par to darbiņu ) bet tas tā.
Anyway .. ja KĀDAM ( jebkuram ) ir kautkas, ko iespējams saukt par paparaci bildēm - visi laipni aicināti rakstīt uz izteikt savus piedāvājumus uz andis@postfactum.lv
ja ir kautkas interesants, tad tā ir iespēja nopelnīt kādu lieku kapeiku
Anyway .. ja KĀDAM ( jebkuram ) ir kautkas, ko iespējams saukt par paparaci bildēm - visi laipni aicināti rakstīt uz izteikt savus piedāvājumus uz andis@postfactum.lv
ja ir kautkas interesants, tad tā ir iespēja nopelnīt kādu lieku kapeiku
( atvainojos par bezmaksas reklāmu )
Man ir! vipi.lv varētu šo tēmu nopublicēt - diezgan interesanta. Honorāru var atdot arī gudrim.
Tiesu izpildītājs ir tāds kā svētais tēhvs, bet darbojas arī visādu zajavu gadījumos:
<i> 74.pants. Zvērināts tiesu izpildītājs pēc ieinteresēto personu lūguma veic šādas amata darbības:
1) piegādā tiesas pavēstes un citus dokumentus;
2) fiksē faktus;
3) veic mantas apraksti kopīgas mantas dalīšanas nolūkā vai mantojuma lietā;
4) rīko publiskās izsoles.
</i>
ā, es te citēju tiesu izpildītāju likumu:
<i> "41.pants. Veicot amata darbības, zvērināts tiesu izpildītājs ir tiesīgs ar amata pienākumu pildīšanu saistīto nepieciešamo informāciju motivēti pieprasīt no valsts un pašvaldību iestādēm un institūcijām, kā arī no visām fiziskajām un juridiskajām personām, ciktāl to neierobežo speciālās tiesību normas." </i>
Ja tu ar savu zajavu esi ieradies pie viņa, tad viņš izpilda to zajavu par attiecīgo vlasts nodevu. Tev vajag lai tiesu izpildītājs kā svētais tēhvs konstatē faktu (sagatavo tiesai acīmredzamus un nepastrīdamus pierādījumus). parasti cilvēki pieaicina advokātu un tas sūta visādus papīrīšus (es darbā bieži saņemu, jo nākas parakstīt katru dienu atbilstības papīrus par bibliotēku, dienvidtiltu, u.c. visādiem pasākumiem, kur nepieciešams atbilstību apliecināt) tad nu man tas advokāts īpaši nekrata. A bet tiesu izpildītājs - tas jau ir pavisam cita līmeņa džedajs, aptuveni šamā svarīgums minēts šeit:
<i>"42.pants. Zvērinātam tiesu izpildītājam, veicot amata darbības sakarā ar tiesas un citu institūciju nolēmumu izpildi, ir tiesības atvērt un bez valdītāja piekrišanas ieiet parādniekam piederošās telpās, kā arī telpās, par kurām ir ziņas, ka tajās atrodas parādniekam piederošas mantas, un citās glabātavās saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem. 43.pants. Zvērināts tiesu izpildītājs pārbauda amata darbībās klātesošo personu identitāti un pārstāvju pilnvaras. 44.pants. Lai nodrošinātu savu amata pienākumu izpildi, zvērināts tiesu izpildītājs var pieprasīt policijas palīdzību, un tās pienākums ir šo palīdzību sniegt."</i>
Vaards ar Vaarnu (Vaarna galvenokārt) jau pagājušogad iespringa ar Tērvetes tusa organizēšanu. Secinājums - baigi negribās. Lai normālā līmenī pasākumu uzorganizētu, tak baigais darbs un laiks jāieliek. Bet laika šobrīd galīgi nav...
Protams, bēdīgi būs tad, ja pasākums tiks noorganizēts, bet pašķidri. Ja kāds organizē, var uzprasīt man šādas tādas koordinātes - iedošu pāris telefonus.
Gudris: Pēc šitā sviesta var secināt ka drīkst zagt visu fotogrāfu bildes kuri tās netirgo vai ar to nepelna ? intresanta likuma interpretācija
Ne gluži. Daudzi indivīdi paraduši visos jautājumos meklēt atbildi aptuveni tādu - ja jau nav balts, tātad noteikti ir melns.
Bet dzīvē nekad nav šādu galējību, nemaz nerunājot, ka viss ir vismaz 3D un krāsains. Un arī šajā konkrētajā gadījumā tāds secinājums nedarbojas. Vienkārši, Tev (visdrīzāk) nav rokās pietiekami spēcīgu trumpju, lai pierādītu faktu, ka tu esi apzagts. Jo parasti taču savas bildes izdāļā par pliku velti, tātad - Tev pat vajadzētu priecāties un būt lepnam par to, ka kāds tā ievēro un publicē (un es pat esmu pārliecināts, ka tas tā arī ir - tieši tamdēļ tu ar mums šeit nāci padalīties priekā, noformulējot to attiecīgā stiliņā).
Tas ir - pat mūsu visu slavenais opozicionārs DD, kuram visa pasaule nozog bildes, idejas un modeles, neko nevarēs padarīt. Jo viņa nenovērtējamais radošais darbs ir vērts vidēji 10.santīmi gabalā.
Tamdēl laiku pa laikam ir svētīgi pārdot kādu bildi. Ir svētīgi likt tās labākās publiski ar nepārprotamu logo uz tām, ar visādiem tur EXIF un IPTC datiem.
Tavā konkrētajā gadījumā var (bet tagad es murgoju, neesmu saksāries ar tādu jautājumu, neesmu jurists un tā tālāk) palīdzēt tāda tipa iestāžu uzrakstīts papīrīts kā F64 vai kādu citu - cik aptuveni maksā tādas bildes. Plus morālais kaitējums. Lembergam viens, Tev... pavisam maziņāks. Šnirckam... tagad jau bišķi lielāks kā Tev ;-)
" 167.pants. Sīkais huligānisms Par sīko huligānismu, tas ir, lamāšanos ar necenzētiem vārdiem sabiedriskās vietās, (...) — uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm. (17.04.2008. likuma redakcijā, kas stājas spēkā 14.05.2008.)"
Skat. piemēru [url=www.at.gov.lv/files/archive/department3/2007/ad250407.doc ]www.at.gov.lv/files/archive/department3/2007/ad250407.doc [/url] Tas nu tā, ja likumību gribas, no a līdz z.