rakājoties pa skapi uzgāju tādu grāmatu, kuru pats jau nu noteikti neizmantošu, tad nu varbūt kādam ir vēlēšanās savā īpašumā iegūt 1975.gada M.Kundziņa grāmatu "Ķīmija fotoamatiera laboratorijā" izdevniecība "Zvaigzne" zinu, ka visas ķīmijas jau sen kā mainījušās, bet varbūt kāds veco labo laiku vārdā pa vecam grib paņemties, bet neatceras vairs kā rakstīt vari vai PM vai uz machss@inbox.lv
ORWOChrom filmiņas attīstīja ar gataviem ķīmijas komplektiem krāsainās paciņās, ar visu jaukšanas un apstrādes procesa instrukciju...bet gan jau kādā grāmatā arī bija..
vispār ir atšķirība filmu fotogrāfijā - vai nes uz kantori attīstīt vai pats? Tīri kvalitātes ziņā par labu mājas apstākļiem vai tikai fīlingam un konfidencialitātei to ir jēga darīt?
Jebkurā kantorī ir konveijers, mājās ekskluzīvs roku darbs. Ja ir pareizā ķīmija, temperatūra un pilnvērtīga skalošana, kāda starpība (tehnoloģiski)? Es vispār nesaprotu, kāda tagad jēga "zīmēties" ar sarunām par filmas priekšrocībām, ja pats tikai noknipsē, bet visu pārējo izdara sveši un vienaldzīgi onkas (tantes) un finālā viss pārvēršas par to pašu fotošopa failu...
kasaparasa:Vai tur ir aprakstīts kā ir jāattīsta ORWOChrom filmiņas?
Ir gan,bet visu ķimikāliju sadabūšana būs problemātiska,tā kā kvalitāte vairs tāpat nekāda īpašā nebūs,tad skanēšanai derīgu attēlu var iegūt procesa pirmo daļu veicot mājās,bet pārejo parastajā negatīvu tīstamajā mašīnā.Tikai ar operatoru ļoti jāsarunā un labāk būtu pie zemākas temperatūras,itkā jau emulsiju nenomazgāja,bet citai filmas partijai var arī nomazgāt.
60/5.6> hmm.... tu mani samulsināji ar vairākām lietām. tīri teorētiski. ķipa krāsaino attīstīšanu C-41 procesā?
mūsdienu C-41 un E-6 procesi pieļauj lielākas iespējamās nobīdes (lasi- izlīdzina līkrocības kļūdas). līdz ar to Orwochrom ir tā kā bišku vienkāršāks, taču prasa lielu precizitāti visos posmos- eksponējot, attīstot, uzglabājot. ja ir vēlme čakarēties ar Orwo- uz priekšu! droši, ka Svemas filmas ar var atrast (vai ko tamlīdzīgu)
man arī ir divas. viena lietošanai, ar hidrohinonu padarīta brūna un ar metolu un tiosulfātu izkodināta. otra vēl smuka. patiesībā Kundziņš priekš tā laika latviešu praktiskās literatūras izdarīja unikālu lietu, apkopojot šādu informāciju latviski. kad Interneta nebija... izmēģināju daudz ko no tur aprakstītā, jo 80. gadu sākumā strādāju bioķīmijas laboratorijā un reaģenti bija labi pieejami
aha, un pionieru nami katru gadu saņēma finansējumu ķimikāliju iepirkšanai. cik tagad maksātu 1 kg ķīmiski tīra hidrohinona? toreiz, ja nemaldos, 22 rubļi par litra burku
Grāmata man arī bija, bet kaut kur pasēju, bet pats labākais bija "Nabor junovo fotohimika" un tādi man bija daudz Tad nu vienreiz tā fotoķīmiķojām ka nojaucām vienam kolhozam siena šķuni Viņš vienkārši traucēja saulrietus skatīties........
šķūnīšu likvidēšanai pietika aiziet uz mežu un ievākt monīciju.............ja slinkums to darīt, tad alumīnija krāsas pulveris + zilie graudiņi, arī gana labs variants..............
negatIvs:šķūnīšu likvidēšanai pietika aiziet uz mežu un ievākt monīciju.............ja slinkums to darīt, tad alumīnija krāsas pulveris + zilie graudiņi, arī gana labs variants..............
Tajā laikā vēl nekas nebija norakts un interesantāk bija pašam uztaisīt un alumīnija pulveris + zilie graudiņi huiņa vien ir....
normāli, magnija riteņi armijas daļās arī mētājās. ja savīlēja, tad... šitā kaimiņš maisījumu krāsnī iemeta. mēnesi uz skolu pēc tam nenāca, tāds punktains arī palika. ar gludu gludu sejas ādu...