Par uzņemto, apstrādāto un printējamo bilžu daudzumu tiku skaidrībā pateicoties iepriekšējai diskusijai. Liels paldies visem par atsaucību daloties pieredzā. Tagad interesē nākamais cik ilgā laikā pasūtītāji tiek pie jau atlasītām un pirmsprintapstrādi izgājušām bildēm. Liels paldies par atsaucību!
eeelmars:Pirmās padsmit bildes izprintētas uz A4 otrā rītā, kā atrakcija, pārējās nedēļas laikā.
Par "ekstrām" nerunāju- šajā sakarā atceros vedēju ideju uz atvadām aplaimot katru kāzu viesi ar grupas bildi. Kamēr Siguldas fotoateljē jaunie mocījās ar pozēšanu studijas fotogrāfam, es otrajā fotosalonā pierunāju kolēģi pa taisno no kartes izprintēt pārdesmit A4 gruppbildes. Tauta bija ļoti pārsteigta un apmierināta.
nuu .... es (cik nu es vispar kaazas fotografeeju) censhos toties jaunajiem vakaraa pasaakuma laikaa pasniegt izdrukaatas bildes no zagsa. Emocijas arii vienmeer ir labu labaas;-)
Laikam jau atkāzas ir tas īstais bridis - tad vairums svarīgāko viesu ir pa rokai. Bet vispār liels aktieris iztur lielu pauzi. Mazs rūķītis vienādi redzams rokam laukā gan 18:00, gan 11:00, gan 03:00.
He he he , tas skatoties kādu servissu passūta Ir varianti kad jaunais pāris otrā rītā pamostoties saņem pilnība noformētu Kāzu albūmu + DVD ar slaidšovu par pasākumu. Ir gadijumi kad pēc mičošanas un pirms lielām nakts dejām uz sienas tiek laists slaidšovs no izrediģetām visas dienas bildēm Nav lielas atšķirības servisā KĀZAS / PASĀKUMI lidz ar to ir bijuši arī varianti kad bildes REĀLI tiek dalītas cilvēkiem kuri pamet pasākuma vietu gluži vienkarši tiek bildēt vai nu pa taisno uz KOMPI caur WI-FI vai arī bildēt uz 1-2Gb kartēm RAW+JPG un karte tiek nesta uz bussinju kur reāli no JPG drukā laukā parasti 15x20 bildes Tads izplatītākais ir 1-2 nedēļas , bet ir arī kas taisa 1 meneša laikā. Tie kas strād individuāli bez asistentiem un atbalstiem parasti taisa 1 meneša laikā Tie kas rauj intensīvi un profesionāli 1 nedēļas laikā
Friidis: otrajā fotosalonā pierunāju kolēģi pa taisno no kartes izprintēt pārdesmit A4 gruppbildes. Tauta bija ļoti pārsteigta un apmierināta.
Vēl nesen ka Skujiņam bizness gāja no Rokas bildes pēc Zagsa / Baznīcas tika piegādātas uzreiz uz viesu namu pirms tur bij nonācis vēl pats Jaunais pāris Neieli attālumi labi atbalsta punkti , piemēram ja pasāumi notiek ~10-15km ap Ogri tur Turbas , Umuri , Rezijas utt parasti "Ceremonija" tiek piegādāta uz svinību vietu 2-3h pēc notikuma
Viskrutākais ko jebkad esmu realizējis ir , jaunais pāris izejot no Ogres zaxsa kārtojās Grupņikakam uz trepēm , kā grupņiks tiek nobildēts pārsteigtiem vedējiem tiek iedotas LAULĪBU bildes , liekas kādas 20gab Man čomam bija domē kabinets un labs EPSON printeris , šis nonāca lejā pēc kartes un kamēr es tur gruppu krāvu izprintēja visas ceremonijas bildes
Pasākumos normāli skaitās ka cilvēkiem pametot pasākuma vietu tiek pasniegta 1 gab. A.4 formāta bilde ar viņa purnu Vāciņos ar "Rīkotāju" logo Savulaik šitā varen parsteidzām pāris Krievijas ministrus un lidz ar to diezgan reguloāri "Apstāvām" viņu pasakumus ne tikai Lv
dansiga:Lunis, tu jau tagad te jauc iekshaa korporatiivos pasaakumus .....
NEKADAS atskirības SERVISĀ starp KORPORATĪVU un KĀZĀM , viss atkarīgs no VĒLMĒM / BUDZETA
Pietiekami daudz cilvēku rīko SVINĪBAS kā "Krogus tussu" vai "Oficiālās vakariņas" un kāpēc ja var atļauties nepasūtītu bildes UZREIZ pēc pasākuma. Kad vēl drusju bildēju kāzas man Savulaik visizdevīgākā vieta šai ziņā bija Vincents , BFS aiz stūra un asistents stiepa filmas pa vienam uz BFS un tur tistija un kopēja. Kā viesi cēlās no galda BILDES jau bija saliktas albūmos un jaunaispāris tās dalija tiem kas devās prom
eelmaars, jaa jaa - piekriitu, bet taadas litas atrunaa tikai ljooti krutaas kaazaas .... taads mans noveerojumss. Lielako tiesu jaunais paris iisti pashi nezina ko vinji grib .... iespejams ka kljudos, jo neesmu nekads lielails specss par kaazaam - just noveerotaajs vairaak ;-)
dansiga:Lunis, nu bet piekriiti, ka taadi pasaakumi vairaak koporatiivajiem rullee nekaa kaazaam?
Kā lai tev pasaka , ko uzskata pār "Kāzām" ko par "Korporatīvo" Piemēram pagajušo gad bildēju "Kāzas" no kurām neatteicos un piekritu labpratīgi zināju ka nebūs "Parsteigumu" Pasākums bija ~ 5h , to filmēja 3 operātoris + režisors pie pults un 2 fotogrāfi 2 asitenti . Finālā visiem viesiem pametot pasākumu tika pasniegts IEPRIEKŠ apdrukāts DVD ar "Filmu + 100 bildēm + 1 A.4 kopbilde Viesu bija tiakai 178 gab Jā un progrāmmu PA MINŪTĒM zināju jau 2 nedēlās pirms pasākuma Nedēļu pirms pasākuma ar jaunopāri , vedējiem , vecākiem mācītāju tika saskaņots KATRS pagrieziens un rakurss
dansiga:Lunis, nu re - tu runaa par VIENAAAM kaazam pagaajshgad .... bet es runajau par massu ;-) Iznjemeumi vienmeer visur ir un buus ;-)
Tu zini man bijušās grāmatvedes meita , meitene no provinces kautkāda "Biroja administrātore" noprecēja vienkarši čali elektriķi , ar man piesūtija PROGRAMMU 3 meneš iepriekš kur ar vis sbija sarakstīts pa minūtēm un PASĀKUMS tā arī notika. Nu par cik meiteni zināju no agras bērnības tad viņa arī saņema "Laulību" bildes pie Portreta čoma Baltruka bildētas tad kad ienāca Baltajā gliemežnīcā viesu namā tā kas starp Koknesi un Aizkraukli
Istenībā jau ir tā ka BILDES nav problēma PROBLĒMA ir "Failu apstrādē" . Lidz ar to ja bildē ar labi sakalibrētu CANON Mark vai NIKON Dx nav problēmu bildēt 1:1 , vaig tik drukas iekārtas kas drukā laukā REĀLĀ LAIKĀ Parasti izmantojam 2-3 gab. EPSON A.4 formāta printerus ar firmas kartridziem
dansiga:Lunis, labi labi labi - itkai nebljau uz mani ;-ppp .... bet tas atkal ir iznjeemums no peleekaas massas;-))))
TĀ IR IKDIENA ! Obligāta prasība profesionāli strādājot uz pasākumiem DA JEBKĀDIEM! Nevis "Haltūrēju brīvajā laikā" bet 7 dienas nedēļā MAIŅĀS strādājot uz pasākumiem kuri notiek DA JEBKUR , vai Latvijā vai Zviedrijā vai Franču rivjērā
nu man ar savu ne dx arii nav probleemu, ja ir normali gaismas apstaklji ;-) shodien pat taisiju bidles reoprtaazhai no Romas - gandriiz nekas nebija jaalabo
Tepatas uz vietas Latvijā ir vismaz 2-3 brigādes ar TEV labi zināmu vecmeistaru lielmeistaru priekšgalā kuri tieši tā arī strādā TEPATAS uz vietas Galvenāis biznes "Svētki" , visādi kapusētki , salidojumi , festivāli
dansiga:nu man ar savu ne dx arii nav probleemu, ja ir normali gaismas apstaklji ;-) shodien pat taisiju bidles reoprtaazhai no Romas - gandriiz nekas nebija jaalabo
Drukāšanai UZREIZ ir bix striktākas prasības nekā "Gandrīz nekas" nav jāmaaina Drukai UZREIZ parasti viena no striktākām prasībām ir "Pazemināts kontrasts" , kas redz visai problemātiski iestādīt "Lai normāli" uz zemākas kategorijas kamerām.
PIEMĒRAM zinu 100% ka CANON 50D nevar ta sakalibrēt lai varētu strādāt 1:1
Lunis, tu beidz tagad te puudereet wsmadzenes ar paraak specifiskaam lietaam .. mes pie shii topika runaajam par kaut ko citu ;-p;-)))))) .. btw. cik esmu saksarusies - tad tieshi drukai parasti paaugstina kontrastu!
dansiga:Lunis, tu beidz tagad te puudereet wsmadzenes ar paraak specifiskaam lietaam .. mes pie shii topika runaajam par kaut ko citu ;-p;-)))))) .. btw. cik esmu saksarusies - tad tieshi drukai parasti paaugstina kontrastu!
Ko runājam PARASTI 1 nedēļas laikā , bet var arī UZREIZ Foto tehnaloģijā ~1,5-3h Klasiskā FOTO ĶIMIJAS printerī FOČENES parasti drukā ~15-20min laikā atkarībā no jaudas Lidz ar to AIZVED + ATVED nu sanāk 2-3h
Es savulaik strādāju DAUDZ tāpēc ka strādāju 1:1 un ātri , diezgan regulāri devu bildes NO RĪTA un man par to labi maksāja un kāzas bijas katru wiekendu . Bet kā jau teicu MAN NEPATĪK MUSDIENU BARDAKS kad nevar bildēt 1:1 tāpēc ar nebildēju NAFIG man "Dzīve cīņa" ja var darīt ko citu tai laikā
nu nau problemas taču nošbuku un A4 printeri pajemt uz kāzām... un reportāzai apstrādei principā 30 sek. uz bildi. pa pauzēm var saražot arī ind.darba veicējs. tikai 1000 bilžu taisītājiem vaig ratiņus ar kartridžiem