Ja vēlies fotografēt vāji apgaismotus statiskus objektus, tad IS kompensēs objektīva tumšumu. IS arī noderēs, ja būs vēlēšanās iegūt lielāku asuma dziļumu, tāpēc mazam f skaitlim nav nozīmes. Savukārt, ja vēlēsies fotgrafēt objektus kustībā, tad IS tumšo objektīvu nekompensēs.
Kā veicas tiem, kam rokas netrīc...
P.s. Tikai nevajag uzskatīt, ka kits ar IS būs samērojams ar L klases gaišo objektīvu bez IS. Pievienojos viedoklim, ka labi ir gaišais stikls +IS, ja vēl varētu arī svaru samazināt.
IS tiem kam rokas tric un vieglas plastmasas kameras lieto Stikli ar IS ir neasaki , tas ta mans noverojums par cik esmu lietojis vienus un to pasju razotaju un diapazona stiklus AR un BEZ IS Kadas problemas man ar tricesjanu ja kamera sver vismaz 1-2kg + blice vēl Labāk gaišāku protams , IS nav nekas izšķiroš , drīzāk PATĪKAMS moments
Visu izšķir slēpes t.i.ko bildē. Piemēram manā šauri specifiskajā lauciņā gaišumam ir pakārtota nozīme(lai zvirbuļa lieluma putnelis ar visu rumpi ielīstu fokusā -F5,6 ir minimums,parasti 7,1),tas protams pie nosacījuma- piekļūt 2,5-3 m attālumā lai laba spalviņu detalizācija.Var jau apgalvot :Bildēju mākslu,asums uz acēm!!! Spečuki par to tikai pasmīnēs! IS ir laba lieta ,tikai ...Putneļiem lai sastindzinātu kustību dažreiz ar slēdzi 1/1000 ir par maz.Gadās ka palīdz ! Ir man kadri 400 mm ar slēdzi 1/8,bet tās ir galējības. Manas domas-ir labi ja ir IS(gaišam vai ne tik),to tak ja nevajag var atslēgt! Oly gadijienā tas gan ir bodijā,nav papildlēcu objektīvā kas teorētiski varētu iespaidot .Mans cīņu biedrs bliež ar 40D + Sigma 120-400 ar OS.Sigmas OS tas gan ir pilnīgs marasms,čoms nelieto.Bez OS top vieni no sakarīgākajiem kadriem putniņbildētāju frontē Latvijā !!!
Foreljanka nemusini tautu ar nepareiziem priekšstatiem-putniņa kustēšanos neviens IS vai OS vai VR neapturēs,tas palīdz novērst tikai un vienīgi objektīva un kameras vibrācijas.
Tik i bijis tas IS, nobildeeju 2 gadus darbaa(fotoreportieris), ar 70-200/2.8 L IS, naf vinjsh nav vajadziigs......paaris reizes ir tikai bijis, ka shis kko noder. Ja pirktu sev shaadu stiklu njemtu bez IS un atlikusho naudu ieguldiitu kur citur
ekoists:Foreljanka nemusini tautu ar nepareiziem priekšstatiem-putniņa kustēšanos neviens IS vai OS vai VR neapturēs,tas palīdz novērst tikai un vienīgi objektīva un kameras vibrācijas.
Bet es jau par to ar rakstu!Aizmigušu šņibīti lieliski sabildēsi pie zemiem slēdžiem ar IS.Skrejošu ,barojošos vai lidojošu-nepalīdzēs ne IS ,ne F2,8(ja nu vienīgi ātrāk un precīzāk nofokusēsies gaišais).