arturso, lai par to spriestu, pasam ir jāpārvalda process, kad no filmas lika uz papīra bildi (nevis skanējot, bet kopējot) ... un uz matētā papīra tīri labi sanāk imitācija, tikai nevar slinkot, kā to darīju es un mākslīgais grauds ir jāliek 3-5 slāņi ar dažādu blūru. Bet PS progu dievi, to veiktu smaidot ... un neiet runa par to , ko tu redzi uz spīdīga ekrāna, bet gan lai skatītu izprintētu vai iespiestu uz papīra Vairāk , vai mazāk, bet tas ko cilvēks apgūst ir v''ertīgs... bet tas nekad nebūs domāts tiem, kuri skaita pikseļus
ps dievi vai pat ps antikristi 50% parnadzhi, jau nestav grauda uzalgoritmesanas prieksa (kas raksturigs plebejiskiem formatiem), bet problemas kaa uzkrapt nx lielaka laukuma efektu - a to nekadi vecais Avedons knipse uz A5+ un to no pastmarkas neuzkrapt
Fashion photographer Rankin recreates seven of his favourite images as he takes a journey through a brief history of the fashion photograph. By re-staging iconic images by Cecil Beaton, Erwin Blumenfeld, Richard Avedon, Helmut Newton, Herb Ritts, David Bailey and Guy Bourdin, Rankin exposes the ways in which fashion photography uses fantasy and beauty to communicate something about reality.
RANKIN's jau mēģināja imitēt ikoniskas fashion fotogrāfijas ar jaunākajām pieejamajām tehnoloģijām. Neizdevās.
Haiduks: zo, atbildot uz tavu tekstu- jā bildes ir taisītas maksimāli līdzīgas 30 gadu viņa veikumam... lai digi imitētu filmu
Arturo , man ši filma ir kopš viņu pa TV rādija . Iedeva man viņu Beļģu čoms ņirgdams lai paskatoties kā "Specālisti" vairs neprot strādāt ar tehnaloģijām un tehniku , dzeks ne tik daudz TEHNISKI cik aplam stilistiski un tehnaloģiski realizēja šīs lietas Man kautkur ir Filma kur Helmut Newton laulene filmē kā šis strādā , VIENKARŠĀK GRŪTI IZDOMĀT Par Cecil Beaton es vispār klusēju , jebkurš eiropas labas foto skolas students zin KĀDAS gaismas izmantoja Beaton , un kā tai laikā tika grimmēti modeļi JA TO NEVAR pat stilistiski līdzīgi atkartot tad DURAKS Laikam lielākā laža tai gabalā ka atkartojot Helmut Newton darbu konsultēja un blakus stāvēja MODELE kura bij tai bildē pirms 20 gadiem un pratiski 1:1 kā toreiz , a šie izmantoja kautkādu GALĪGI GARĀM skuķi kurš nu galīgi nevilka pasākumu Par šo gabalu ir divi viedokļi STILISTISKI neatbilstošu nepiemērotu modeļu izvēle un autora "Jaunrades" tieksmes un autors visai švaki pārvalda to laiku foto stilus un tehnaloģijas
Haiduks:Vai tu bērniem arī tādus murgus māci??? vai pats saproti, ko uzrakstīji... āaaaaaaa ierēci Vai tagad ir labi ?
mācu pirtniek, mācu (tik man skolnieki tādi ja ne visi precēti ta precību gados - nav tavu vājību)
re nobildēju te nesen testiņu - uzkrāp (nu paņemot palīgus protams) tādu telpu no ciparnīcas un būs labi:
1. tas, ka tu bez apsaukāšanās nevari , parāda tikai tavu vājumu (tagad man jālieto pret tevi apsaukāšanās vārds), bet ceru, ka tik zemu kā tu, vairs nenolaidīšos 2. Skrienu pirkt jaunu ekrānu, šitajā tavu domu neuztveru, kā vienīgi to, ka var izmantot tavu ielikto bildi tēmā, kā nevajag bildēt. Vai tātu to biji domājis, vai arī filmu izsmēji? Atceries, ko tev rakstīju par lieliem cilvēkiem... tu atbilsti tiem otrajiem
Nja filmā Rankins pirmo fotogrāfiju, kad mēģināja atdarināt ar bextori, tad ar baigi nervozēja, ka jāizmanto filma + nevar uzreiz redzēt rezultātu beigās neizturēja un paņēma mamiyu ar digitālo pakaļu Vispār pats viņu biju kkur torentos dabujis ( senāk bija normāla čupiņa ar filmām par fotogrāfiem ). Mož vari pats no savas bibliotēkas ieteikt kādu interesantu filmu? 7 photographs that changed fashion cik atceros bija interesanti paskatīties.
Priekš manis saruna par digitālā foto it kā pārākajām tehnoloģijām, salīdzinājumā ar analogo materiālu, uz laiku uzskatāmi beidzās, savulaik apskatot izstādes Viena diena Latvijā, pēc 20 gadiem, materiālus Doma laukumā. No 35mm filmiņas, kaut skenēts, lielā formātā izdrukāts 80. gadu palags izskatījās galvas tiesu pārāks par 2007. gada advancēto kameru failiem.
Kustību uztveršanai krūmos digitālais, protams, ir piemērotāks.
OI. varbūt gudras programmas var to graudu saprātīgi imitēt. prastas uzmet visam pa virsu šā tā itnekā. tādu, kā grauds no sākta gala sūdīgai filmas, kura caur sūdīgu optiku eksponēta, attīstīta mīzeļos un kopēta ar mušu apķēzītu atejas lampiņu caur burbuļaibnu kondensoru. a tā vispār grauds veido / apraksta attēlu.
Haiduk, te nu Marim taisnība- ar špicku pirdienu neaizbāzīsi un digi-pastmarkas nav bilžu taisīšanai, bet bildīšu... bilde ir uz PAPĪRA. tev daudz kontaktkopiju uz papīra? vai digisūduku izdrukas. un izdruka atkal nav bilde... imitācija. nu, ķipa reģipsis pret ķieģeļu mūra sienu- celtnieku valodā. un beidz uztvert visu teikto par taviem vārdiem kā personiskus uzbrukumus. dzīve ir skaista un tu neesi vienīgā naba tajā
P.S. kad matrices izšķirtspēja būs vismaz 4000 dpi, tad sāksies tuvināšanās analogajiem procesiem. t.i. 23 mpix uz 135 filmas kadra laukumu informācijas struktūrai + ??? mpix informācijas detaļām. tā kkā...
A es muļkis domāju,ka svarīgāk,kas uz bildes attainots-izrādās,ka svarīgāk tas,uz kā gaisma savu zīmējumu atstājusi....Neviena filma,matrica mani neaizkustinās,ja nebūs sižeta.
ekoists:A es muļkis domāju,ka svarīgāk,kas uz bildes attainots-izrādās,ka svarīgāk tas,uz kā gaisma savu zīmējumu atstājusi....Neviena filma,matrica mani neaizkustinās,ja nebūs sižeta.
Daļējas muļķības! 50% cilvēku (gadžetistu) aizkustina DOF. Gan foto, gan video. Skat.youtube!
ekoists:A es muļkis domāju,ka svarīgāk,kas uz bildes attainots-izrādās,ka svarīgāk tas,uz kā gaisma savu zīmējumu atstājusi....Neviena filma,matrica mani neaizkustinās,ja nebūs sižeta.
nu ja, bet formai ir jābūt arī saturam un virzienam. tas pa manam.
petersonsphoto:Haiduk, te nu Marim taisnība- ar špicku pirdienu neaizbāzīsi un digi-pastmarkas nav bilžu taisīšanai, bet bildīšu... bilde ir uz PAPĪRA. tev daudz kontaktkopiju uz papīra? vai digisūduku izdrukas. un izdruka atkal nav bilde... imitācija. nu, ķipa reģipsis pret ķieģeļu mūra sienu- celtnieku valodā. un beidz uztvert visu teikto par taviem vārdiem kā personiskus uzbrukumus. dzīve ir skaista un tu neesi vienīgā naba tajā
P.S. kad matrices izšķirtspēja būs vismaz 4000 dpi, tad sāksies tuvināšanās analogajiem procesiem. t.i. 23 mpix uz 135 filmas kadra laukumu informācijas struktūrai + ??? mpix informācijas detaļām. tā kkā...
Šodien neierubījos Par kādu pastmarku te runā??? es runāju par 24x36 mm matricas veidotu bildi, pret Rodčenko 24x36 mm filmas bildi... sen augstāk. Bet par to bildi, ko maris ielika- teicu- pērkama skolai- kā nevajag fotografēt (vienalga, filma vai digi!!!)... tas ir vienkārši Užas!!! Un Ekoists kolosāli iekoda, bet vai kāds to saprata
Haiduks:zo, tu kā vienmēr formā, un man vecāmēte mācīja ar muļķiem nestrīdēties. Piekrītu tev
tavupraat šitas būtu piemērs kā VAJAG bildēt?
labi, zo, esi tik mīļs un nokritizē , un uzreiz sapratīsi, ka manam tekstam ir taisnība... vot pienāks maris- viņš spēs!!!, un ar viņu es arī strīdos ar muļķiem nekad... un tava rīcība ir bērnudārza līmenī, kaut gan Valmieras bērnudārzos ir gudri bērni
Friidis:Neesmu lielā sajūsmā par pēdējo dām-bildi, taču salīdzinājumā ar šī topika iepriekšējo melnbalto piemēru, šamā ir gandrīz šedevrs (tehniskā ziņā).
Drīzak jau pops, līdz šedevram tālu. Domāju šedevram jāpiemīt arī tēmas aktualitātei tagadnē + ar skatu nākotnē, ne tikai "ideālai" histogrammai. Laikam jau 555 izlutina... Tas tā liriska atkāpe ( neuztvert kā personisku apvainojumu ) . JĀ ekoistam savā ziņā taisnība ir, bet spēks arī ir detaļās/sīkās niansēs. Pasaule nav nemaz tik maza kā zinātnieki mēdz te klārēt un kkā jau tos izcili fotogrāfējošoss pa visu pasauli vajag sijāt. Visus tak luvrā nesabāzīs...
labi, zo, esi tik mīļs un nokritizē , un uzreiz sapratīsi, ka manam tekstam ir taisnība... vot pienāks maris- viņš spēs!!!, un ar viņu es arī strīdos ar muļķiem nekad... un tava rīcība ir bērnudārza līmenī, kaut gan Valmieras bērnudārzos ir gudri bērni
kāds sakars Valmierai? es mācos Latvijas Labākajā Jelgavas bērnudārzā.
Klau - vai kāds ir salīdzinājis digi bildi ar filmas bildi? ... ... Eksperiments tāds - paņemu Canon aparātus - pilnās matricas - 5D MII un vēl otru, kas man te mētajas - kaut kāds Canon filmenieks EOS 500. Abiem izmantoju vienu objektīvu. Kas te pa rokai gadās, piemēram, Canon 24-105. Uztaisu 5 bildes pie vienādiem gaismas apstākļiem un vienu to pašu sižetu. Droši vien vēlama vienāda ekspozīcija, mēram ar kādu eksponometru - man te mētajas Gossen sixtomat digital. Aiznesu filmu un digifailus uz kādu fotodarbnīcu - un saku - uztaisiet man A4 formāta bildes. Vēl gan būtu jānoskaidro, kā darbnīcā veic kopēšanu uz papīra. Saņemu bildes un salīdzinu. Iedodu kādam apskatīt un prasu - kura bildes izskatās labāk - digi vai filmas un kāda starpība ... Droši vien vēl kaut kas tādam eksperimentam būtu jāņem vērā, lai novērstu kļūdas, kas ietekmētu rezultātu t.i. bildes kvalitāti. Droši vien jāņem kaut kādi vidēji standartizēti un vidēji dārgi/lēti procesi. Bet tad reāli varētu salīdzināt, cik un kāda ir tā starpība. Arī naudas izteiksmē. Kāda filmai ir pikseļu ietilpība - 35 Mpx (pie iso100), vēl vairāk? Canon5dMii ir ap 20 Mpx. Tad nu varētu salīdzināt vai filmas kadrs (prasti rēķinot) ir 1.5 labāks? Ja kvalitātes starpība nav pamanāma, tad kāda jēga ieguldīt naudu filmās, attīstīšana, skraidīšanā, gaidīšanā ...
Nezinu, vai tā ir vnk nostaļģija jebšu snobisms ar to filmas idealizēšanu. Bet reāli laikam lielā daļa slavinātāju neatšķirtu kvalitatīvi uzbildētus un izdrukātus filmas/digi A4 kadrus...
VOLDEMORTS: ... standarta RAW ir -20,0MB....Progress....
Canon 5dmii raw svars sasniedz 25-30 MB. Domāju, ka svarīgākais nav vis MB, bet gan līniju izšķirtspēja datu nesējiem ... .. Ja es tā prasti rēķinu, tad 5643 (garāka px mala c5dmii) izdalu ar 36mm (filmas kadra garāka mala), tad vienā mm būtu iespējams fiksēt 156 līnijas. Labai redzei - cik tur bija līnijas, kuras var izšķirt vienā mm? 200? Savukārt filmas izškirtspēja laikam bija atkarīga no grauda lieluma. Jo mazāks iso, jo mazāks grauds, jo vairāk līnijas vienā mm var attēlot, pat ja to ar aci vairs nevar saskatīt. No tā laikam izrietēja, ka 100 iso filmai bija cik tur - 250 līnijas uz mm (vai vēl vairāk) un no tā savukārt - filmas kadra ietilpība kaut kādi 35 Mpx. Tas viss tā pa ausam galam dzirdēts un kaut kas lasīts. Tā kā iespējams, ka kaut kur es arī kļūdos ...
zo:nu taa jau buus gaismjuutiigaa virsma. ar datu neseeju lielaakais vairums cilveeku saprastu flashus, cd, dvd, disketes, utttt
Tā jau gan ir, bet vai apgaismota filma nenes kādu informāciju? Kaut gan matrica nenes neko - tā ir tikai virsma, kas uztver un nodot informāciju tālāk ... ... Bet jautājuma būtība - kā praktiski veikt digi un filmas bilžu uzņemšanu un salīdzināšanu. ok? ...
n par to jautājuma būtību ir tā ka manuprāt grūti salīdzināt jo tie ir stipri atskirīgi procesi. nu teorētiski jau var salīdzināt asumu, krāsas un tā bet tas jau arī atkarīgs cik daudz ciparu fails apstrādāts (cik daudz kamera to ir apstrādājusi) un cik daudz filma ir dabujusi laboratorijā.
Vienkāršojam procesu līdz kaut kādam standartam, lai nebūtu pārāk būtiskas subjektīvās iejaukšanās. Piemēram, ja ņemtu mb filmu, tad raw failu jākonvertē uz mb. Kā? Izmanto kādu auto pogu pie bw konvertācijas un viss? Spriedelēju par eksperimenta ietekmējošiem faktoriem ...
Es, kā jau pokemonam pienākas, esmu izbrīnīts par pieredzējušu (tā var saprast no tekstiem un ambīcijām) fotogrāfu neauglīgajiem strīdiem par filmu un digi. Cik var noprast no internetā pieejamās informācijas, tad vienīgā tiešām reālā atšķirība A4 izdrukātā formātā, kur kvalitātē taustāmi zaudē digi, ir dinamiskais diapazons, pie tam tas pie pašreizējā tehnoloģiju līmeņa attiecas tikai uz melnbalto filmiņu. Fizika paliek fizika, vai tā būs filmiņa vai matrica! Tas nozīmē, ka teorētiski ir iespējams izgatavot matricu, kura ir praktiski pielīdzināma konkrētai filmiņai pēc iegūto rezultātu parametriem. Realitāte ir tāda, ka matricai ir jābūt daudz universālākai par filmiņu, kā arī ir vēl vesela virkne iemeslu (izmaksas ieskaitot), kāpēc praktiski šāds solis nav sperts. Attīstoties tehnoloģijām plašām tautas masām būs pieejamas arvien kvalitatīvākas matricas, bet tāpat paliks pārliecinātie filmiņu fani, kuri apgalvos, ka filmiņu pārspēt nav iespējams.
Linkman:Vienkāršojam procesu līdz kaut kādam standartam, lai nebūtu pārāk būtiskas subjektīvās iejaukšanās. Piemēram, ja ņemtu mb filmu, tad raw failu jākonvertē uz mb. Kā? Izmanto kādu auto pogu pie bw konvertācijas un viss? Spriedelēju par eksperimenta ietekmējošiem faktoriem ...
jaa no rawa uztaisi jepegu un uzspied desaturate. melnbalta filma stabili bus krutak nekaa digi m/b
kasnukas:Es, kā jau pokemonam pienākas, esmu izbrīnīts par pieredzējušu (tā var saprast no tekstiem un ambīcijām) fotogrāfu neauglīgajiem strīdiem par filmu un digi. Cik var noprast no internetā pieejamās informācijas, tad vienīgā tiešām reālā atšķirība A4 izdrukātā formātā, kur kvalitātē taustāmi zaudē digi, ir dinamiskais diapazons, pie tam tas pie pašreizējā tehnoloģiju līmeņa attiecas tikai uz melnbalto filmiņu. Fizika paliek fizika, vai tā būs filmiņa vai matrica! Tas nozīmē, ka teorētiski ir iespējams izgatavot matricu, kura ir praktiski pielīdzināma konkrētai filmiņai pēc iegūto rezultātu parametriem. Realitāte ir tāda, ka matricai ir jābūt daudz universālākai par filmiņu, kā arī ir vēl vesela virkne iemeslu (izmaksas ieskaitot), kāpēc praktiski šāds solis nav sperts. Attīstoties tehnoloģijām plašām tautas masām būs pieejamas arvien kvalitatīvākas matricas, bet tāpat paliks pārliecinātie filmiņu fani, kuri apgalvos, ka filmiņu pārspēt nav iespējams.
nu nav jau teikts ka nav izdomaata kautkaada uuber matrica, nu piemeeram pavisam savaadaaka. varbut ir. un ja ir tad daudziem nav izdeviigi pagaidaam vinju laist tirguu. saakumaa leenaam jaaizspiezh maksimums no esoshaas sisteemas lai ieguutu max ienaakumus un tad kad limits izsmelts var laist ko jaunu tirguu.
ps esmu lasijis ka armijas vajadzibam jau padsmit gadus atpaskalj esot bijushi 16GB flashi....
zo - kurš šodien pats attīsta filmas? Un kurš šodien pats kopē bildes slapjā procesā? ... ... Vai tas laika un tekošo izdevumu patēriņš filmas bildes kvalitātei ir tik būtiski kvalitatīvāks nekā digiprocesā iegūtā bilde, lai tiešām būtu vērts taisīt filmas bildes? Attiecība starp bildes kvalitāti un ieguldītajiem tekošajiem resursiem attiecīgajos procesos - vai tas ir adekvāti? ...