forum.gif
neko (spams)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / neko (spams)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.10.09 17:52
 citēt
ak34:Haiduk, es tik izteicu minējumu, par iemesliem, kāpēc tev tāda attieksme pret tiem, kas bildē uz filmas.

Ak34, filmu idealizē galvenokārt relatīvi jaunā paaudze. Veči, kas to "atēdušies" ir vairāk skeptiski...:)
Publicēts: 03.10.09 17:55
 citēt
Linkman:Lunis - 24x36mm filmas kadra skanējums varētu maksāt?

24x36 kadri NETIEK IZMANTOTI , tiem ir visai LĪDZĪGS zīmejums arī laukums matricai ja neizmanto ļoti dargus pozitīvus matereālus :) Es izmantoju 6x6 un 6x9 negativus , tiem ir APSALŪTI citi atāla parametri , pirmkārt jau tas kas atiecas uz asumiem un kontrastiem tonju gradacijam:) Vizgraujošākie efekti parasti ir uz ĻOTI detalziētiem darbiem , ainavas , arhitektura , portreti :) Tas ko uz DIGI cilvēki censjas SIMULĒT ar Kamerām pa 5000Ls un Objektīviem pa 1000Ls elementāri var panakt ar Filmu kameru pa 15Ls un filmu pa 2Ls :):) Neesmu skanejis nekur malā saņeju pats uz sava skanera:) No kadra 6x9 optiski skanējot sanāk ~1,5 Gb fails prieksj sevis skanejot , nu ta standarta ap 300-400Mb:):) Komerciāli skanejot 6x6 kadrs aiznem ~70-100mb :) Tur jau tā lieta ka tas nav necik dargi piemēram iebildē 12 kadrus 6x6 uz filmas kas maksa ~2Ls ieskane un Drukā laukā bildes pa 2,5Ls formata 30x40 :):) Par cenam man grūti spriest , man visa tehnika ir pasjam , manam vajadzībām pietiek. Sakaneri nopirku pa ~1000 USD manam izklaižu līmenim pilnīg pietiek.
Publicēts: 03.10.09 17:58
 citēt
Frīdi, iespējams, lai gan nekāds jaunais vairs neesmu. Man gan ir sanācis kādreiz ar visu attīstīšanu un kopēšanu ņemties. Turklāt tīri objektīvi - pamatā bildēju ar digitālo. Filma ir tikai mazai daļai.
Publicēts: 03.10.09 18:00 labots
 citēt
Friidis:Lunis laikam arī sapratis, ka nekas izcils no digigrāfijas nesanāk un no reāla bildētāja pārkvalificējies foto-tirgonī un filozofā...:)))

Ne es sapratu ka labāk strādāt MAZĀK bet saņemt VAIRĀK :):) To saprot visi kas daudz un ražigi ikdienā strādā :) Ir divas IESPEJAS kā taisīt normālu biznesu PIEEJAMAS CENAS / LIELS DARBA APJOMS = 1000Ls vai LIELAS CENAS / MAZĀK DARBA =1000Ls + Brīvais laiks :):)

Es kombinēju daudzus variantus , bildēju to ko gribu un kā gribu :) Parejo man nodrošina cilvēki kam tas ir ALGOTS DARBS , nekomunicēju nedz ar klientiem nedz pats taisu rutinus procesus . Daru tikai to kas man liekas intresanti TAI MOMENTA:):) Bildes tirgoju jau no 90 gadu viduss:):) Parealeli visam citam:):)
Publicēts: 03.10.09 18:01
 citēt
Lunis:
Linkman:Lunis - 24x36mm filmas kadra skanējums varētu maksāt?

24x36 kadri NETIEK IZMANTOTI , tiem ir visai LĪDZĪGS zīmejums arī laukums matricai ja neizmanto ļoti dargus pozitīvus matereālus :) Es izmantoju 6x6 un 6x9 negativus , tiem ir APSALŪTI citi atāla parametri , pirmkārt jau tas kas atiecas uz asumiem un kontrastiem tonju gradacijam:) Vizgraujošākie efekti parasti ir uz ĻOTI detalziētiem darbiem , ainavas , arhitektura , portreti :) Tas ko uz DIGI cilvēki censjas SIMULĒT ar Kamerām pa 5000Ls un Objektīviem pa 1000Ls elementāri var panakt ar Filmu kameru pa 15Ls un filmu pa 2Ls :):) Neesmu skanejis nekur malā saņeju pats uz sava skanera:) No kadra 6x9 optiski skanējot sanāk ~1,5 Gb fails prieksj sevis skanejot , nu ta standarta ap 300-400Mb:):) Komerciāli skanejot 6x6 kadrs aiznem ~70-100mb :) Tur jau tā lieta ka tas nav necik dargi piemēram iebildē 12 kadrus 6x6 uz filmas kas maksa ~2Ls ieskane un Drukā laukā bildes pa 2,5Ls formata 30x40 :):) Par cenam man grūti spriest , man visa tehnika ir pasjam , manam vajadzībām pietiek. Sakaneri nopirku pa ~1000 USD manam izklaižu līmenim pilnīg pietiek.

Luni, vai tiešām Tev tādām komplicētām procedūrām atliek laika pēc milzīgo "palagu" sarakstīšanas visos iespējamos portālos?...:DDD
Publicēts: 03.10.09 18:05
 citēt
Kas tur komplicets :):) Aizeju uzbildēju ~1h laikā filma sausa vēl 1-2h ieskaņeju un GATAVS :):) Ja vaig aizsutu printet aizbraucu pakal :):)
Publicēts: 03.10.09 18:06
 citēt
Mjā, pirms gadiem 15 pārdevu Pentacon six ar 50, 80 un 120 mm objektīviem ... Bet neko darīt, vajadzēja naudiņu un atdevu to, ko neizmantoju un nekad necerēju, ka varbūt kādreiz noderēs ... :(
Pagaidām secinājums, apmēram, tāds, ka filmas 24x36 ir līdzvērtīgas FF digikadram, pat neredzot nekādas reālas bildes. Ja ar filmu, tad nu tiešām 6x6 vai 6x9 analogais un pēc tam digitālais apstrādes process ... :)
Publicēts: 03.10.09 18:10
 citēt
Friidis:[Luni, vai tiešām Tev tādām komplicētām procedūrām atliek laika :DDD

Ui tu jau nemaz nezini juanumus , mums taga Kombinātā ~ 70m2 studija :):) 7m plata un 10m gara griesti 3,5m :):)
Publicēts: 03.10.09 18:16 labots
 citēt
ak34:Haiduk, es tik izteicu minējumu, par iemesliem, kāpēc tev tāda attieksme pret tiem, kas bildē uz filmas.

Paskaidro, kaada?
Puisiit, es zinu, kaada izskataas 300m filma, kuru pirka taapeec, lai labi piesjautos, kaads izskatas foto papiirs 100x1 m, kaadi izskataas plaukti piekrauti ar kjimikaalijaam, kaads man bija fotopalielinaataajs, pa sliedi sliipu brauca uz augsju un leju, bildes vareeju taisiit divos liimenjos, uz galda un griidas... laboratorija MB bildeem man bija viena no labaakajaam... un es zinu, k'a pacelt kontrastu bildei kaadaa vietaa attiistiisjanas procesaa, ka straadaat ar sarezhgjiitaam maskaam, taa kaa man nepaarmet kaut ko ne po djelu :D Es zinu , ka putninjbildeetaajiem uz mani ir zobs, bet ne jaf taadaa veidaa to izpaust :D, kaut gan viena bilde tev ar'i ir akrusts.smugmug.com... , bet liek'as, ka no pasaakuma, kur cilv'eki meklee to, kas no dieva naf iedots :D...
Daudzi te blogaa vispaar nezin kaa pa'sam izkopeet 50x60 bildi laboratorijaa!
Bet tai pasjaa laikaa es saliidzinu, ko dara digi pret filmu... un mans subjekt'ivais, ka digi filmai ir iekaasis (pie vienaadiem izmeeriem) visos parametros, iznjemot melno galu, un tikai taapeec, ka matricai ir RGB 255.255.255, bet filmai taada ciipara naf, jo lai cik filmu gaismotu, taa ir caurspiidiiga skatot pret spilgtu gaismu. Veel liels digi prie'srociibas ir, ka uzreiz vari redzeet!!! Bet filmai peec laika uzzini, ka viss miizienaa :), kas nekad naf ar digi.
ak35... progress vienmeer vinnee!!!
Publicēts: 03.10.09 18:17
 citēt
Linkman: filmas 24x36 ir līdzvērtīgas FF digikadram, pat neredzot nekādas reālas bildes. Ja ar filmu, tad nu tiešām 6x6 vai 6x9 analogais un pēc tam digitālais apstrādes process ... :)

Tā arī laikam ir , šauro neesmu lietojis gadus 10 točno :) Majas gan ir vismaz 3 šaurās bet tās Laulenei rotalāties :):) Pats es tikai 90% 6x9 un 10% 6x6 , Digi man ar sanak visai lidzigi 90% FF un 10% 1,6 Krops :):) Attiecība Filma pret digitālo 1:10 :) Tas ir "Strādāju" 100% Digitālo bet Hoobiji 90% Digi 10% Filma :):) Pentakonam vecit nav nozimes MUSDIENAS visērtāk ir nopirkt kādu MOSKVA-5 iemest to soma pie Digitālajiem AREJA KABATĀ un kad IERAIGI kautko TO VĒRTS tad IZVELC uzliec uz statīva nolīmeņo NOSPIED un tā visus 8 kadrus :):) Man pa mēnesi sanāk ~2-3 filmas 6x9 :):)
Publicēts: 03.10.09 18:34
 citēt
ironia:Haiduk - turi muti. Ibo ienaidnieks nesnauž. Norausies, atrausies, apraudāsies.

j.u.

not bad. manu profilu ari vari dabut?
Publicēts: 03.10.09 18:37
 citēt
Tā , pupbildes šodien esmu pabeidzis bildēt , mož sporta pēc kautkas no filmas jaieskanē :):)
Publicēts: 03.10.09 18:43
 citēt
Lunis - tā arī ir labākā sāls no visa šī temata, neiegrimstot nekādos dižos eksperimentos un dziļās bilžu analīzēs ... ;) ... Man ar to pilnīgi pietiek ... :) ...
...
... un tagad uz skatuves var aicināt tos, kuri vēlas abpusēji atrauties, apraudāties, lai skatītājiem ir par ko pasmieties ... ;)
Publicēts: 03.10.09 18:49
 citēt
Linkman:Lunis - tā arī ir labākā sāls no visa šī temata, neiegrimstot nekādos dižos eksperimentos un dziļās bilžu analīzēs ... ;) ... Man ar to pilnīgi pietiek ... :) ...
...
... un tagad uz skatuves var aicināt tos, kuri vēlas abpusēji atrauties, apraudāties, lai skatītājiem ir par ko pasmieties ... ;)

Maskava vai līzdīga AGFA ir plakana viegla 6x9 kamera vaikār vietu kā "Krimiķa grāmata" somā neaizņem , kad gribas un ir KO var UZBILDĒT un nolikt atpakaļ somā lidz nakamajam kadram:):) Ta nu sanak ka uz filmas 8 kadriz un 6 superigi tobesj 80% :):):)
Publicēts: 03.10.09 19:27
 citēt
ironia:Haiduk - turi muti. Ibo ienaidnieks nesnauž. Norausies, atrausies, apraudāsies.

j.u.

Ienaidnieks, vai es :D
Noklausieties dziesminju par retro- veco draugu... driiz filmai vareesiet dziedaat :D
Bet varbuut kaads ies veel vairaak atpakalj un sudraba zjelatiinu pats lies uz plates, vai papiira :D Pagaajusjaa gadsimta saakumaa daudzi fotomeistari plates un papiiru leeja pasji :D
Un iedomaajieties 24X30 cm, vai 30X40 cm plate, kas var staaveet tai pretiim !!!
Un tomeer tas ir praktiski aizmirsts process, bet kuram veel ilgi nebuus pretinieka kvalitaatee :D , jo ir 1:1, ko ziimee objektiivs :)
Publicēts: 03.10.09 20:00
 citēt
Haiduk, kur tu rāvi, ka man uz tevi ir kaut kāds zobs? Un starp citu, kāpēc domā, ka uz lielajām foto platēm tagad bildē mazāk kā pirm 100 gadiem?
Publicēts: 03.10.09 20:00 labots
 citēt
Tiem, kas jau kļuvuši slapji, kamēr skenētāji vēl nav pat mitri ... filmiņu jebkurā brīdī varēs paņemt un uzkopēt, ja neapmierinās skenējums. Tur IR varianti.
RAW fails pēc 2 gadiem no HDD vai DVD vairs var nebūt nolasāms.

Ja kāds rezultātā jauc no filmiņas iegūtu kadru ar ciparu kadru, tad ir jau arī daudz tādu, kas pērk Kagora PAKAĻdarinājumu par latu un sauc to par gana labu.

"Bet filmai peec laika uzzini, ka viss [cenzēts] = pa tukšo, kas nekad naf ar digi."

Jau ir teikts - nevajag lauzties nepareizās durvīs. No 36 kadriem jāsanāk 30. Ja tā nav, ir velti iztērēts laiks un materiāls. Un ir, uz ko tiekties. Uz ko var šādā sakarā tiekties ar ciparu kameru? Ko slīpēt? Ka sanācis viens no 100? Ar 4 litru dzinēju braukt ir izšķērdīgi, patērnieciski, bet šādi fotografēt ne?
Publicēts: 03.10.09 20:31 labots
 citēt
Šodien nav Wanderfona lielā runas diena. Es neesmu pret filmu, bet pēdējais teksts galīgi nepārliecina!
Saceri labāku!...:)))
P.S. Leģendārais NG rakstīja talantīgāk!..:)
Publicēts: 03.10.09 20:34 labots
 citēt
Digitālās ierīces pamatā nosaka to, ka iegūtie materiāli paliks šajā vidē - tiks lielākoties lietoti digitāli. Filmiņa predisponē iegūt kadru taustāmi, uz fotopapīra. Materiālais pievelk un saistās ar materiālo-taustāmo, netaustāmais - ar netaustāmo.
Publicēts: 03.10.09 20:40
 citēt
Vanderfon, sit man no', bet nudien neticu, ka Tu sēdi darkrūmā un pats taisi bildes (tās 30 no 36 kadru filmiņas)...:)
Bet, kā tik filmiņu ieskanē- tā vairs nav "tīrā" film-māksla. Tas pati "digidraza"...:)

P.S. Filmiņa arī var sadegt (sapelēt, netīšām nokļūt miskastē utml). Un no laba digifaila arī var iztaisīt labas un taustāmas bildes...:)))
Publicēts: 03.10.09 20:58
 citēt
pats bfsaa esmu redzejis ka nes plates taisishanai.
katram savs piegajiens, galvenais lai ir rezultats. katram formatam ir savi + un -, savs pielietojums, un meistars ir tas, kursh nevis noliedz citus formatus - vai pasarg Dies', pasaka, ka ir pamanijies atdarinat perfekti - bet izmanto tos tad, kad nepiecieshams - jo ZINA ko vajag, un KAA to panakt. VISS. un parejais ir pupu mizas.
shauraa filma man personigi bija iespeja tikt pie fotoaparata ka tada, tad pie stikliniem, tad pie AF, tad pie zibenes, vel citiem stikliniem un tad pie digi, un tad ari pie vidformata. un lai ari shobrid man nav neviena midformata aparata - dargi un vispar nav kad ar to niekoties - jo filma ir LEENS process gan pirms, gan peec sledzhza spieshanas - tomer atskiriba ar ne pirma svaiguma digi - 30D mana gadijuma - diapazona, detalizacija eenas joslaas, tonju parejas tajas pashaas eenaas, efekta no zibenes, iespejas izmantot megakontrastu nebaidoties no pardegshanas - o jaa. tas ir interesanti un rezultats - dzilums, telpa, faktura - ir savadaks. ne labaks, ne sliktaks, bet savadaks. tas ir ka stilu zimejums - subjektiiva lieta. citam patik radials bokeh bluurs, citam perfekti apliishi, citam vajag makro asumu, cits smeeree vazeliinu priekhsaa.
tas pats 40D shauro filmu izkozh gandriz visaa, iznemot platlenkjos :)

un jāpiekrīt brīnbackgroundam, ka no filmas, ja labi un pareizi glabaa, liekakas zredzes nokopet kko pec 50 gadiem. pasham nesen sanaca uzrauties uz...viirusa. apeeda - tiesha nozime, padarija nelasamas - bildes no pedejiem 3 gadiem. ne manus pseidoshedevrus, bet gjimenes bildes, ar siiko, pirmas dienas, utt. sapigi. a man pasham staav visas filmas atvilktnee, ja ko vajag, vienmer var atrak vei velak atras un uzkopeet/ieskeneet.
Publicēts: 03.10.09 21:56
 citēt
Par glabāšanu
Ja digi saeediis virusu tārpi, tad filma tiks saskrāpēta un no mitruma uzblīdīs.
Vanderfon, nu nevar tā būt, ka filmu glabās kā jēlu olu , bet digi failus kā pagadās... vot tie teksti ir pilnīgs stulbums!

ak34:Haiduk, kur tu rāvi, ka man uz tevi ir kaut kāds zobs? Un starp citu, kāpēc domā, ka uz lielajām foto platēm tagad bildē mazāk kā pirm 100 gadiem?

pēc tava tā pirmā teikuma, es to uztvēru, kā apvainojumu !!!
Publicēts: 03.10.09 22:30
 citēt
sākums jau bij pa to, ka kastur ar ciparnīcu nav varējis Avedona bilžu fīlingu uzkrāpt (kas loģiski jo onkuls bildē ar 13x18 vai lielāku kasti (attiecīgi ''pusplatleņķim''250mm stikla plastika ko ar 24x35mm nu nekaadi nevar uzkrāpt))

a te pa nezcik lapaam iekrīt infantīlajā digi/nedigi grāvī :( (jo visu abstrakti jauc putrā apskatot tik atšķirību gaismasjūtīgās virsmas principā)

būtu ņēmuši 13x18 collu matrici vot i to fīlingu puslīdz noķertu
Publicēts: 04.10.09 04:00
 citēt
Ot pankūka , man skanerim baroklis uz_bnjija ne no sja ne no ta, kautkāds kondikjis laikam jo tek:):) Ar steigu jauns jāsūta:( Nemetajas kadam saulainā dzimtenē EPSON A311E ārejais baroklis ?:)
Publicēts: 04.10.09 07:45
 citēt
Lunis:Ot pankūka , man skanerim baroklis uz_bnjija ne no sja ne no ta, kautkāds kondikjis laikam jo tek:):) Ar steigu jauns jāsūta:( Nemetajas kadam saulainā dzimtenē EPSON A311E ārejais baroklis ?:)

Šaubos, vai skaneris ir kas īpašs barošanas ziņā. Paskaties uz barokļa korpusa izejas spriegumu un strāvu un piemeklē līdzīgu. Ja nepas štepselis, samaini, ievērojot polaritāti.
Man ir Epson laikam 1650, bet pašam noder..:)
Publicēts: 04.10.09 09:31
 citēt
Frīdi, neviens nevienu negrasās pārliecināt, kā ir pareizāk čurāt - stāvus vai sēdus. Katrs visu dara, kā vēlas.
Lunis te arī nesen rakstīja par ievērojamo atšķirību starp Ansela Adamsa oriģinālajām kopijām un mūsdienīgā izpratnē taisītajām. Kā jau teicu, ir varianti. To jau Tu saki, ka skenētais un kopētais ir divas pilnīgi atšķirīgas lietas iznākumā. Tad pie tā arī ir vērts palikt.

Starp citu, vai Tev ir izdevies kādu pavecāku RAW failu, ņemot vērā laika gaitā iegūtas dziļākas datorapstrādes zināšanas, uztaisīt pilnīgi atšķirīgu no tā pirmās versijas? Protams, ja izdevās to failu nolasīt.

Ciparu kadrs ir sintētisks, mākslīgs, tāpēc tam komplektā nāk prasība pēc steritātes. Filmiņā ir kā seksā - kas ir dabīgs, tas nav riebīgs. Ciparu matricas trokšņi, putekļi uz matricas - jālikvidē obligāti. Atžē (Atget) kadru augšējie tumšie stūri netiek koriģēti arī 2009. gadā.

Katram mājās būs pa vecvecāku foto albumam, bet vai tikpat lielam procentam ir kaut piecus gadus vecu ciparu bilžu albumi?
Publicēts: 04.10.09 09:54
 citēt
Vanderfon, tā ir vispārzināma skaista teorija un es netaisos to apstrīdēt, jo TEORĒTISKI tā ir tīra patiesība.
Bet es Tev uzdevu konkrētu PRAKTISKU jautājumu- vai Tu tiešām pats sēdi darkrūmā un pats tīsti/kopē , vai dikai daiļi di..s forumā?
Vismaz es zinu, ko rakstu un nekuļu tukšus salmus, jo REĀLI esmu pavadījis darkrūma sarkanajā un mellajā gaismā garas stundas daudzu gadu garumā- gan radoši priecīgas, gan rutinēti garlaicīgas!
Publicēts: 04.10.09 10:34
 citēt
Luni, parādi kādu no savām bildēm, kas fočētas ar tām 6x6 filmām, un skanētas ar to skaneri par 1000.

Līdz šim tavā izpildījumā esmu redzējis tikai meičas ar oversaturizētiem sarkaniem sejiem, kas izskatās no 20D nākušas ar pārkruķītu saturation.
Publicēts: 04.10.09 10:36
 citēt
Portreti:Luni, parādi kādu no savām bildēm, kas fočētas ar tām 6x6 filmām, un skanētas ar to skaneri par 1000.

Līdz šim tavā izpildījumā esmu redzējis tikai meičas ar oversaturizētiem sarkaniem sejiem, kas izskatās no 20D nākušas ar pārkruķītu saturation.

Kaučkur RU-netā lasīju teicienu: "Čukča ne pisateļ- čukča čitateļ"...:))))

P.S. Luņunkul, neņem ļaunā ka Tevi dežūras garlaicībā apceļu. Bet pats vainīgs, ka patīk bik padižoties...:)
Publicēts: 04.10.09 10:39 labots
 citēt
" Bet es Tev uzdevu konkrētu PRAKTISKU jautājumu- vai Tu tiešām pats sēdi darkrūmā un pats tīsti/kopē , vai dikai daiļi di..s forumā?"

Ko man vai Tev dos pozitīva atbilde? Vajag kaut ko novērtējamu, dēļ kā ir vērts pūlēties (Tu, cik zinu, neesi mans "skatītājs"). Tu to izmanto kā tīru retorikas argumentu, kas it nekādi nemaina kadru esamību vai neesamību.

Attiecībā uz darbībām forumā, ir viedoklis, ka Tu arī te nenāc dejot baletu. Ko nu? :)
Publicēts: 04.10.09 10:44 labots
 citēt
Vanderfon, to es arī sagaidīju- demagoģisko izlocīšanos!
Karoče kārtējo reizi pārliecinājos- Tu tomēr esi vairāk filozofējošs daiļd..sējs, nekā darītājs!

Attiecībā uz darbībām forumā- jā- es nenāku baletu dejot- es īsinu vientuļas dežūras garlaicību. Ko nu?
Bildes Tu tāpat netaisi, tikai vāvuļo...:(
Publicēts: 04.10.09 11:06 labots
 citēt
Vanderfons:kā ir pareizāk čurāt - stāvus vai sēdus. Katrs visu dara, kā vēlas.

ja cilvēks neņem vērā, man vismaz ♥-apziņa tīra, tak, ja kāds čurājot regulāri apžļāc kājas un/vai bikses, cenšos aizvest līdz apziņai, ka var citādi!
Friidis:REĀLI esmu pavadījis darkrūma sarkanajā un mellajā gaismā garas stundas ... ...!
es a, tak, es vairāk AGFA 113 dzeltenzaļajā gaismā!
Publicēts: 04.10.09 12:45 labots
 citēt
Darītājs var būt tikai Frīdis, jo viņš vienmēr dežūrē, tas nu ir skaidrs pat nelidojošiem putniem.

Ārpus lielpilsētas situācija ar cilvēkiem visās jomās jo dienas, jo traģiskāka kļūst.
Publicēts: 04.10.09 12:50
 citēt
Vanderfon, vai ūdeni nolaidi? Tava virtuālā caureja tā nejauki ož..:)
Publicēts: 04.10.09 13:10 labots
 citēt
Vanderfons:Katram mājās būs pa vecvecāku foto albumam, bet vai tikpat lielam procentam ir kaut piecus gadus vecu ciparu bilžu albumi?

Tikpat procentu noteikti nav. Bet runājot par diskiem - atradu ierkastītus CD datu diskus, kuriem ir vairāk kā desmit gadu - ieliku dvd lasītājā - ver vaļā un lasa bez problēmām. Atradu pat vienu disketi windows95 instalācijai no 1996. gada - disketes pat nolasās, bet gadi jau vairāk kā 13 pagājuši. Ja uzglabā, tad filmas un diskus vienlīdz rūpīgi. Starp citu, kāds bija dvd disku paredzamais datu nesējmūžs - vismaz 20 gadus, bet bija minēts pat līdz 100 gadiem. Vismaz pagaidām neredzu neko alternatīvu cd vai dvd diskus fotofailu arhivēšanai un glabāšanai ... :)

Vanderfons: Ciparu matricas trokšņi, putekļi uz matricas - jālikvidē obligāti ...
It kā uz filmām nebūtu nebūtu kādi skrāpējumi vai kaut kādu iemeslu dēļ attīstīšanas procesā neapmierinošs kontrasts ... ;) ... Pirms kāda laika digitalizēju dažas vecas filmas, apstrādāt digivariantā - ātri un ērti. Friidis Tev arī pajautāja vai sēdi pats tumšā slapjā labā - pēc atbildes saprotams, ka nesēdi un savai mājas lapai tās pašas digibildes sagatavo ... ;)

Vanderfons: reālajā dzivē mazsvarīgās lietās prokuratūra nopratina, bet nopietnās nu jau tikai iztaujā.
Hehe - klausījies SWH radio pirms divpadmsitiem, ja ... ;)
Publicēts: 04.10.09 13:43
 citēt
Vanderfons:
reālajā dzivē mazsvarīgās lietās prokuratūra nopratina, bet nopietnās nu jau tikai iztaujā.
Linkman:
Hehe - klausījies SWH radio pirms divpadmsitiem, ja ...

Linkman , te ir cita- pavisam sena padarīšana. Lai arī kā minētais personāžs nesauktos- Vanderfons, Kakofons vai kā citādi, reāli tas ir tas pats vecais labais (diez vai labais) un daudziem pazīstamais I- neta pļāpa NG. Un, kad viņš jūt švaku pamatu savai muldēšanai, sāk ar mājieniem par personālijām- šinī gadījumā uz manu agrāko darbu t.s. tiesībsargājošās iestādēs...:)
Publicēts: 04.10.09 14:02
 citēt
Linkman, optiskie datu neseji diemzel smagi degradejas ar laiku. Piemers ar 10 gadus vecu cd ir drizak iznemums, neka piemers. Rupnieciski razotie diski, protams, ir ilgmuzigaki. Pasrakstitajiem neuzticetos ilgak par 2 gadiem, talak jau laimes spele. Ar dvd vel sliktak, blivak sarakstiti dati.
Publicēts: 04.10.09 14:07 labots
 citēt
Nekas nav mūžīgs. Man svarīgās bildes glabājas trijos dažādos HDD- "stacionārajā" datorā, laptopā un ārējā "MyBook". Daudzas ir dublētas vēl uz CD/DVD. Sirdij un tuviniekiem tuvākās bildes izdrukātas uz papīra dažādos izmēros. Pagaidām tehnisku iemeslu dēļ vēl nekas nav zudis (tfu-tfu)- tikai paša līkrocība vai neuzmanība dažreiz.
Toties "papīra" bildes gan nereti mēdz "pazust" no albuma (aploksnēm) pēc dažu ieinteresētu ciemiņu skatīšanās...:)
Publicēts: 04.10.09 14:31 labots
 citēt
Versatile - dvd jau nav vienīgais datu nesējs, ir arī ārējie cietie diski, kā arī labākie darbi dublējās. Ja nu plīst ārējais, tad ir vismaz dvd vai otrādi. Vismaz šobrīd man nav tādu disku, kuri būtu nelasījušies. :)
Publicēts: 04.10.09 14:39
 citēt
mana sievišķā intuīcija saka, ka RW diski ilgmūžīgāki par W. bet cik tā darba iecirst akmenī bināros kodus!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info:

Forum saīsnes: