Vienkārši pašlaik ir tāda sajūta, ka varētu iztikt bez otrā aparāta. AF justifikācija (nepieciešama gandrīz visiem vecajiem 5D) vien jau maksā naudu un laiku!
5D bija baigi laps!!! 5D MII ISO ir stipri labāks (ar 6400 ISO + neliela Noise= laba bilde), bet pārejā bildes zīmēšanā (varbūt vēl neesmu atkodis) liekās nedaudz ( 1/2 solis ) atpakaļ. Ar 5D uz maks ISO arī izvilku jēdzīgas bildes. www.fotoblog.lv... .Par cenu nezinu, bet 5D ir superkaste!!!
Uz FF ir mazāks asuma dziļums pie tā paša skata leņķa un diafragmas, un līdz ar to neprecīzs AF ir daudz labāk redzams.
bet vai tik neprecīzs? cik tusejos pa forumiem un netu par AF un dzelteno sigmu visbiezāk no tevis dzirdams neticu, ka taga visi iet un justificē AF... tas butu splaviens Kwakona sejaa..
PS: pasam ir sigma un nekadu dzeltenumu neredzu...
par dzeltenumu ir dzirdeets ne reizi vien. darbaa sigmas stiklus neizmantojam, pasham ari bijushi parak maz lai varetu spriest. par AF neprecizitaati, nu, nez, zhelojushies daudzi. ne visi kalibree, jo ne visiem to vajag.
Paskaties Haiduka ielinkoto reportāžu, kas esot uzņemta ar 5D - skaidri redzams, ka fokuss klejo kur pagadās.
Mandalay: bet vai tik neprecīzs? cik tusejos pa forumiem un netu par AF un dzelteno sigmu visbiezāk no tevis dzirdams neticu, ka taga visi iet un justificē AF... tas butu splaviens Kwakona sejaa..
sandijs:Paskaties Haiduka ielinkoto reportāžu, kas esot uzņemta ar 5D - skaidri redzams, ka fokuss klejo kur pagadās.
Mandalay: bet vai tik neprecīzs? cik tusejos pa forumiem un netu par AF un dzelteno sigmu visbiezāk no tevis dzirdams neticu, ka taga visi iet un justificē AF... tas butu splaviens Kwakona sejaa..
tu kā vienmēr jocīgs esi 400 mm 1/50 daļa, no rokas, ISO 3200, parādi, ka vari labāk. Un tagad pierādi savus vārdus, un pasaki, uz kurieni ir likts asums katrai bildei. Prātiņš tev klejo!!!
Kuras no bildēm ir ar Sigmu un kuras ar Canon? www.fotoblog.lv... nekādas krāsu grozīšanas. Vienīgā pēcapstrāde - kadrēšana un levels piebīdīti dažām bildēm
sandijs:Es varu labāk - šmigbildes izdzēšu, nevis ielādēju fotoblog reportāžās.
Nu saprotu tevi, dikti gribās par sevi pateikt - esmu krutais sandijs, nu tev radās iespēja, un kāpēc palaist garām? Bet vai tu esi viņa bildes paskatījis???
Kuras no bildēm ir ar Sigmu un kuras ar Canon? www.fotoblog.lv... nekādas krāsu grozīšanas. Vienīgā pēcapstrāde - kadrēšana un levels piebīdīti dažām bildēm
Haiduks:5D bija baigi laps!!! 5D MII ISO ir stipri labāks (ar 6400 ISO + neliela Noise= laba bilde), bet pārejā bildes zīmēšanā (varbūt vēl neesmu atkodis) liekās nedaudz ( 1/2 solis ) atpakaļ. Ar 5D uz maks ISO arī izvilku jēdzīgas bildes. www.fotoblog.lv... .Par cenu nezinu, bet 5D ir superkaste!!!
nu te redzams ka troksnis nemts ar kaadu softu nost. tamdel ari bildes tik miikstas/detalizaacijas zudums
zo, ko tu saproti? tu ko, esi grudraaks par softa taisitajiem? tur troksni nonjem, bildi uzsemplo uz 48mpix un tad resaizo, un kvalitate ideala, saproti?
ak34:Kuras no bildēm ir ar Sigmu un kuras ar Canon? www.fotoblog.lv... nekādas krāsu grozīšanas. Vienīgā pēcapstrāde - kadrēšana un levels piebīdīti dažām bildēm
visas ir ar Sigmu, jo zinu ka tev ir 120-300/2.8 un domajams tadam laikam izmantotu 2.8 caurumu
Par to dzeltenumu Jurim jāpiekrīt. Ir man bijušas vairākas Sigmas un tagad pārītis ir. Lietoju un nepīkstu, jo apzinos, ka esmu pircis lētāk nekā alternatīva no Canon. Domāju, ka tieši tāpēc daudz neviens neceļ brēku, piecieš. Tiesa gan nav tik traki kā Jurim, ka dārgi objektīvi ir dzeltenīgi, man ar lētajiem bija ka ir mīksti un mazliet varbūt bw uz dzelteno aiziet, bet iekš RAW varēja labot.
Andreass:Par to dzeltenumu Jurim jāpiekrīt. Ir man bijušas vairākas Sigmas un tagad pārītis ir. Lietoju un nepīkstu, jo apzinos, ka esmu pircis lētāk nekā alternatīva no Canon. Domāju, ka tieši tāpēc daudz neviens neceļ brēku, piecieš. Tiesa gan nav tik traki kā Jurim, ka dārgi objektīvi ir dzeltenīgi, man ar lētajiem bija ka ir mīksti un mazliet varbūt bw uz dzelteno aiziet, bet iekš RAW varēja labot.
Kad sāku pētīt canonu, bija rakstīts, ka canonam ir izteikti auksto toņu objektīvi, attēls zilganāks, nikonam viegli brūngans (starp citu ļoti labi tas izskatās), bet sigma zīmē siltāk uz dzeltenīgo pusi. Man sigma 12-24 neko dzeltenu nerada... Arī 50-500 patestēju- laps savā cenā, un arī nebija dzeltens... citus neesmu pat rokā ņēmis.
Man arī likās, ka neviens īsti nevarēs pateikt objektīva ražotāju no bildēm Ar Sigmu bija bildētas bildes 1-4. Pārējās ar Canon objektīvu. Tā ka nevar teikt, ka Sigma universāli ir dzeltena. Un ja bildē raw formātā, tad arī dzeltenuma labošana ir viegla. Šīs bildes gan ir bildētas JPG ar AWB.
galvenokārt tas ir dēļ tā, ka viņiem ir savas ražošanas rūpnīcas - katrs gatavo savu "Special" sastāva stiklu (piemaisījums). Man liekas, ka pa to dzeltenumu nav jēgas uzrraukties, jo tas tiek lokalizēts ar ātru veiklu rokas kustību, jo tā nobīde ir tik minimāla...
Fashion photographer Rankin recreates seven of his favourite images as he takes a journey through a brief history of the fashion photograph. By re-staging iconic images by Cecil Beaton, Erwin Blumenfeld, Richard Avedon, Helmut Newton, Herb Ritts, David Bailey and Guy Bourdin, Rankin exposes the ways in which fashion photography uses fantasy and beauty to communicate something about reality.
RANKIN's jau mēģināja imitēt ikoniskas fashion fotogrāfijas ar jaunākajām pieejamajām tehnoloģijām. Neizdevās.
Haiduks: zo, atbildot uz tavu tekstu- jā bildes ir taisītas maksimāli līdzīgas 30 gadu viņa veikumam... lai digi imitētu filmu