negatIvs:ja nevar atrast vecās krievu spuldzes, var mēģināt sakombinēt versiju, no pieejamajām tagad....
Nu man ir vecuvecā labā Etīde... (Laikam Frīdim arī reiz tāds ir bijis, moš vēl ir). Lampiņa kirdik. Rezerves lampiņas nav... Vismaz nav ideju kurā virzienā ko tādu vispār var meklēt... Daudz visādu dipu mājās, gribējās mazbiku palūrēt jamos, tā teikt uz nostaļģiju pavilka, bet lampiņš - pļurkt...
negatIvs:manējam aparātam vēl viena rezervē ir, kad piebeigsies būs jādomā. reizēm jau pavelk kādu kastīti pārlūkot
Laimīgais!
Bija jau arī ķerta doma kaut kur sadabūt veco krievu pusautomātisko dipu rādāmo, bet tad baisā ķēpa sadabūt tik daudz dipu kasetes, lai kaut daļu būtu kur salikt... Jo bez tām nevar lietot, ar tām aizņem vairāk vietas, kā arī baisi daudz kasetes vajadzēs tad...
Man arī tāda Etīde antresoļos stāv un dažreiz pat tiek iekurbulēta, ja uznāk luste jaunības laikus atcerēties. Aizdot varu , atdot -nē- kur vietā dabūšu... Varbūt Lāčplēšielas komisijas bodē kautkas ir? Lētus dia projektorus var arī ebajā nopirkt.
P.S. Dēls vasarā atveda no USA tādu pusnopietnu gadžetu "Wolverine F2D" pa kādiem 60 Ls.
Reāli-kastītē iebūvētais digiziepis autonomā makrorežīmā, kas bildē dipus-negatīvus caurejošā LED gaismā. Negatīvi sanāca tīri neko (WEBa un ģimenes arhīva vajadzībām), rāmīšu dipiem gan pašvaks asums dēļ "kūkuma". Labi, ka atgādinājāt- jāņem līdzi uz nakts dežūrām un jāciparo vecās filmiņas. Bildes ta liela daļa jau izvazātas, bet datorā var vismaz sakārtot...
Aizdot - labāk nē! Paldies par laipnu piedāvājumu. Ja kas notiek (tpu, tpu, tpu) pamatoti var dabū pa mici, labāk šāds antikvariāts tomēr ir savs.
Pārskanēt un digitalizēt īsti neredzu jēgu...
Manuprāt - dipam uz sienas savs neatkārtojams smeķis un šarms - rudens/ziemas vakars, sakarsušās lampas karstuma smarža, pustumsiņa, jo lampa spīd pa visām šķirbām tam verķim, likt dipus, atcerēties sendienas... Kad zāle bij zaļāka un saule apaļāka... Tad mazliet atjēgties, jo nagi piešauti pie pārkarsušā korpusa...
Paldies, nu to izskatīšu kā pēdējo variantu. Jo tur tad jēga pirkt pusautomātu + jāatrod čupa ar kasetēm, bet sapirkties māku arī pac ar jebaju esmu uz mēs...
Ak Die's, kur tie laiki... man vēl kādu laiku mētājās pāris profesionālo automātisko projektoru(tādi ar barabāniem) kopš diskotēku pirmssākumu laikiem (ij nosaukumus jau aizmirsu a lampas kādas desmit vēl rezerves bija)... aš tematisko daļu diapozitīvu kastes ar visādiem Bildbordu, Dalī un nezin kā vēl pārfotografētiem dipiem... izlidināju bez žēlastības... kur tu, cilvēks, visus krāmus vari saglabāt...
Diaprojektorus ar visām rezerves lampiņām varēja iegādāties no viena večuka baraholkā pie Dominas. Ražoti dies zin kad, bet pavisam svaigi vēl iepakojumā kartona kastītēs. Laikam savulaik atlaišanas pabalstu tādos saņēmis, kādu noliktavu uz ausīm nolicis vai arī pa vienam zem pufaikas ved no bij. pad. reģiona zemēm. Cik esmu gājis, fatiski vienmēr tas večuks tur sēž.
Es etīdē liku halogēnu 150W horizontālo spuldzi un originālo objektīvu nomainiju uz M42 stikliem, skrūvēju heliosu vai jupiteru 135mm, atkarībā no telpas izmēra
shauttra:Es etīdē liku halogēnu 150W horizontālo spuldzi un originālo objektīvu nomainiju uz M42 stikliem, skrūvēju heliosu vai jupiteru 135mm, atkarībā no telpas izmēra
shauttra:aha, iedomā kur var projicēt ja pieliek tairu 300mm
Uz kaut kāda šķūnēta mazliet verķa laukos reiz sensenos laikos lūrējām dipus uz ļoti zemiem mākoņiem - kaimiņi domāja ka mums iet vaļā buršanās un nezkādas nelietības, toties mēs lūrējām dipus...
bet par cik palaidnieks interesējas, tad te pierakstu, lai viņš neiedomājas, ka etīde rāda to kas dipā - tā rāda savu interpretāciju - sava veida lomogrāfija
nu jā pēdējos ''daudz-gadus'' ir ar kasetēm un prasa pa šiem (arī pa Leica 35mm) riebīgu ciparu
es to rolleju novaktēju tādu kur milzu burtiem bij DEFEKT!!! - autofokuss nestrādājot, bet manuālais darbojoties - padomāju nu kam man zemniekam autofokuss un iepirku pa 150e
autofokusu sataisīju netīšām - atskrūvējis vaļā tīrīju lēcas un pamanīju baisi putekļainu mazu spogulīšu sistēmu (līdzīgu tālmēram) - notīrīju spogulīšus vot i AF aizgāja
Maris:nu jā pēdējos ''daudz-gadus'' ir ar kasetēm un prasa pa šiem (arī pa Leica 35mm) riebīgu ciparu
es to rolleju novaktēju tādu kur milzu burtiem bij DEFEKT!!! - autofokuss nestrādājot, bet manuālais darbojoties - padomāju nu kam man zemniekam autofokuss un iepirku pa 150e
autofokusu sataisīju netīšām - atskrūvējis vaļā tīrīju lēcas un pamanīju baisi putekļainu mazu spogulīšu sistēmu (līdzīgu tālmēram) - notīrīju spogulīšus vot i AF aizgāja
A ko tu a vinju skaties? Es sev vēl pēdējo atstāju tas saucās SVITJAZ-M tas gan darbojās bez nekāda AF sjim nav un jadzen uz priekšu ar roku BET vismaz nekjeras ka tie skibi greizie PROTON Es vinjus izmantoju kā "Lēcu gaismu" rezēm bildējot ko noprojicēju uz modelja Oi blin , tiko skanerim baroklim kāds kondikjis uzssprāga spriezjot pēc tekosjā skidruma, buss jāsūta jauns a mozj tas kāds jocigs drosjinatajs , bloloks gan nejaucams Ot tev bijs "Universālais" 110-220
Visiem paldies, lampa etīdei iepirkta! Viens piečuks un nostaļgija apmierināta... Tik cik man bērnības dipus aplūrēt pietiek ar etīdi. Nav jau to lielformāta dipu par bērnību ko aplūrēt... Un tos dažus dipus piegriest fokusu un paniekoties - šoreiz jau nerunājam par mākslas foto, bet par bērnības dokumentālajiem stopkadriem...
Es vienmreiz savēji diaprojokteru biju izvilcis, marku vot neatceros, bet ussr man liekas nebija. Vot paķēpājos ar viņu, izgāju bik no istabas un biju aizmirsis ieslēgtu. Pēc ~15min neliels paukšķis un lampiņa atdalījās no patronas
palaidniex:Visiem paldies, lampa etīdei iepirkta! Viens piečuks un nostaļgija apmierināta... Tik cik man bērnības dipus aplūrēt pietiek ar etīdi. Nav jau to lielformāta dipu par bērnību ko aplūrēt... Un tos dažus dipus piegriest fokusu un paniekoties - šoreiz jau nerunājam par mākslas foto, bet par bērnības dokumentālajiem stopkadriem...