forum.gif
Zibspuldzes Atstarotājs-kliedētājs ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Zibspuldzes Atstarotājs-kliedētājs ?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.01.07 13:44
 citēt
ja godīgi efekts tas pats ja piesien klāt kādus trīs gabaliņus tualetes papīra :D
nu tas vismaz mazajai zipenei nezinu kā ar lielo...
Publicēts: 05.01.07 14:12
 citēt
Es sev uztaisīju no alumīnija follija :D
Publicēts: 05.01.07 15:34
 citēt
Nu jajau es taisīju no folija tad jau ir virsma no follija :D
Publicēts: 05.01.07 16:28
 citēt
Smalku tualetesw papiiru vajag, 3X recikleetam atstaroshanas koeficients paaraak mazs!
Publicēts: 05.01.07 16:36
 citēt
Principiaali pofig, kas labaak atstaro, bet laabak ir 1. vairaak, 2. vienmeeriigaak. Balts vienmeeriigaak, par vistu cepamo foliju im nau ko domaat. 1/2- mateeta der un siiki zosaina, iideaali bij no cigareteem "Riiga" krievu laikaa, nez kaa tagad, bet neies jau meenesi suudus piipot.
Publicēts: 05.01.07 16:59
 citēt
Pēctam atsauksmes uzraksti :D
Publicēts: 05.01.07 17:54
 citēt
Jaa, tas baltais suuds labi atstaro, ne(.)-ta kraasu kopeetaaju galvaas, kuraas kraasas jauca pirms kondensora, pat firmas lietoja, "Meopta" laikam, par provi.
Publicēts: 05.01.07 18:18
 citēt
paskatījos linku :D ierēcu -

AR direct flash -

Big Bounce -

-----

AR direct flash -

Big Bounce -

:DDD dižais efekts...
Publicēts: 07.01.07 14:54
 citēt

AR direct flash -

Big Bounce -

-----

AR direct flash -

Big Bounce -

:D:D:D es ilgi skatījos, lai redzētu atšķirības... Ir? :D
Publicēts: 07.01.07 21:15
 citēt
nav tik asas malas enam :) thats it. ko vel gaidiji? softboxa efektu? :mrgreen:
Publicēts: 08.01.07 17:30
 citēt

Nuu, taa klusene ar taalu no kameras direct flash bildeeta.
Publicēts: 08.01.07 17:35
 citēt
A, ta kādai virsmai jābūt - baltai vai folija ?

Galvenais, ka lielai.
Publicēts: 08.01.07 17:56
 citēt
Galvenie jau tie caurumi - nu, lielaakaa dalja gaismas pret griestiem. Protams, labaak par pliku.
Publicēts: 09.01.07 18:49
 citēt
nav tik asas malas enam :) thats it. ko vel gaidiji? softboxa efektu? :mrgreen:

Ja atstarotaajs miikstaas kastes izmeeraa, nevaidzeetu buut esenciaalai starpiibai.
Publicēts: 09.01.07 18:52
 citēt
Ā, nu pieleca !
Ja zemi griesti, tad tā sacaurumotā neder !

Par ko nee, pat labaak. Ja griesti augstu un/vai tumshi, taa gaisma, kas caur caurumiem, pa D. Un izskataas ne ar ko ne labaak, kaa ar bezcaurumainu atstarotaaju. Attieciiba tieshaa gaismaa/no griestiem atstarotaa mainaas atkariibaa no griestu situaacijas. Veel atkaraajas no caurumu / necaurumu laukumu attieciibas, to parasti mainiit nevar.
Publicēts: 14.01.07 21:45
 citēt
Šamajā krievu lapā ir piegrieznes tam LumiQuest macrophoto.narod.ru...,
paņem kādu plastikāta gabalu, es izmantoju dokumentu mapi, vienu pusi aplīmē ar baltu līmplēvi, izgriez pēc tās piegrieznes, noloki locījumu vietās, pieliec tos lipekļus vai ja nav var vienkārši ar gumijas gredznu uz zipenes nostiprināt un gatavs, ietaupīsies 20 Ls
Publicēts: 15.01.07 10:39
 citēt
es vienu tādu LumiQuest, kas bez caurumiem, izgriezu no balta, matēta puscaurspīdīga plastikāta, to arī pamatā lietoju, daļa gaismas atstarojas no kliedētāja virsmas, daļa aiziet griestos, nem vērā, ka lietojot šitos gaismas kliedētājus zipenes galvai jāstāv perpendikulāri objektīva optiskajai asij
Publicēts: 15.01.07 10:41
 citēt
paņem kādu plastikāta gabalu, es izmantoju dokumentu mapi, vienu pusi aplīmē ar baltu līmplēvi, izgriez pēc tās piegrieznes, noloki locījumu vietās, pieliec tos lipekļus vai ja nav var vienkārši ar gumijas gredznu uz zipenes nostiprināt un gatavs, ietaupīsies 20 Ls

O paldies! Kakraz domaaju ka mosh nopirkt....tad, ka vaidzeetu uztaisiit...tagad - ka uztaisiishu! :P Ja smuki sanaaks uztaisiit...vareeshu naudinju novorziit kaadam filtram! ;)
Publicēts: 15.01.07 10:56
 citēt

O paldies! Kakraz domaaju ka mosh nopirkt....tad, ka vaidzeetu uztaisiit...tagad - ka uztaisiishu! :P Ja smuki sanaaks uztaisiit...vareeshu naudinju novorziit kaadam filtram! ;)

jeb sataisiit daudz un paardot pa 15 LVL gabalaa :mrgreeen:
Publicēts: 15.01.07 12:03
 citēt

jeb sataisiit daudz un paardot pa 15 LVL gabalaa :mrgreeen:

....Mosh atveert savu uznjeemumu pat... :roll:
Publicēts: 15.01.07 20:01
 citēt
Diemžēl nopirku pa 20 ls , izmēģināju , nepatika, ēnas tik un tā baigi asās . Laikam būs jāpērk tas caurumotais atstarotājs, vai arī jāliek atstarotājam priekšā tas matētais kliedētājs ?

Nuu, jo taalaak no fona objekts, jo "miikstaakas", nu, robezja eena/gaisma papluudushaaka. Jo lielaaka taa taure, jo arii. Caurumu vietaa tipat labi /un veel labaak, jo gaishaak sanaaks!/ var maukt kaadas 4, 7 vai 11 blices pret griestiem, tas eenas nepadariis "miikstaakas", nu, robezju eena/gaisma, bet samaziinaas starpiibu cik gaishss gaismaa /cik "eenaa" - vaardu "eenaa" lieku peedinjaas, taadeelj, ka nav jau pielniigi un galiigi 1 direkta blice un cauri un pat, ja ir, atstarojas jau un visaadi.
Publicēts: 15.01.07 20:46
 citēt
te vel pāris linku RU valodā, tiem kas domā izgatavot to uzpariti paši
matros.newmail.ru...
www.ixbt.com...
samshit.narod.ru...
Publicēts: 15.01.07 21:58
 citēt
Uz aatru roku uzveidoju vienu varinatu tam bouncerim:

Eeenas nonjem diezgan labi, bet par cik sanaak diezgan spozhi..jaapieregulee kameraa iestatiijumi lai kraasas nepaarspilgtinaatu (jo vecajam zibenim kas man ir, pashu zibeni reguleet nevar)! Ja uztaisiitu ruupiigaak un no labaaka materiaala, domaaju buutu O.K. un nav jeega pirkt! :)

Zemaak paraudzinji ar uz aatru roku...

Bilde ar iebuuveeto zibeni:

Bilde ar pashtaisiito bounceri peec ASR ieteiktaa macrophoto.narod.ru... un vecu zibeni UNOMAT B24!

P.S. Tas bouncers nav tas kas atavaara bildee....taa tagad ir veesture! :D
Publicēts: 16.01.07 00:35
 citēt
P.S. Tas bouncers nav tas kas atavaara bildee....taa tagad ir veesture! :D

jamaaina avatars :mrgreen:
Publicēts: 16.01.07 23:11
 citēt
esmu uztaisījis vienu pavisam vienkāršu kliedētāju, kas īpaši labi noder pie makro bildēšanas, bet pielietojams arī jebkādai bildēšanai ar zipeni, skat att.

ņem vienu bezkrāsainu, daļēji caurspīdīgu sadzīves ķīmijas trauku ar atbilstošiem izmēriem, nogriež to daļu kur korķis un vienai no trauka sienām uzlīmē baltu līmplēvi(var pat iztikt bez līmplēves), kas kalpo kā atstarojošā virsma, gatavs
Publicēts: 16.01.07 23:31
 citēt
jauzmanaas lai nesaskrapetu zipenes sieninjas :) var njemt nagu viili un piepuleet nogrieztaas malas :mrgreen: bet ideja ir uz goda :)
Publicēts: 17.01.07 00:09
 citēt
vēl, lai neskrāpētu zipeni, var uz tās pirms maukt plastmasas trauku uzvilkt biezu matu gumiju
Publicēts: 17.01.07 06:39
 citēt
ja aktīvi zibeni izmantos jamā nevar ar tādu trauku pārkarst?
Publicēts: 17.01.07 08:59
 citēt
ja aktīvi zibeni izmantos jamā nevar ar tādu trauku pārkarst?

līdz šim neko neesmu pārkarsējis, nekādu karšanu vispār nejūt un tas zipenes augšgals kur mauc to trauku, pa perimetru aplīmēts ar to pūkaino lipekli, kas domāts LumiQuest stiprināšanai, tas pasargā no skrāpējumiem
Publicēts: 17.01.07 13:16
 citēt
nav tur kam paarkarst IMHO
Publicēts: 17.01.07 13:18
 citēt
hmm 430 speedlaitam, gan rakstīts ka pēc sēriju bildēšanas zibene ir jāizslēdz uz 10 min, es gan tos cīparus vairs neatceros cik tur tādā režīmā ar jamo varēja bliezt.
Publicēts: 17.01.07 18:15
 citēt
esmu uztaisījis vienu pavisam vienkāršu kliedētāju, kas īpaši labi noder pie makro bildēšanas, bet pielietojams arī jebkādai bildēšanai ar zipeni, skat att.

Liidziigi ir Metz firmas, gan iisaaki. Dabiski, ka pie macro OK, tuvumaa sanaak lielaaka virsma pret objektu. Manis peec taa taure var arii mazliet paplashinaaties virzienaa uz augshu.
Publicēts: 17.01.07 22:01
 citēt
ir vel tādi Omni-Bounce www.stofen.com... līdzīgu var viegli pagatavot pats, skat att.

ņem atbilstoša izmēra jogurta trauciņu un uzliek uz zipenes, gatavs! efekts interesants, bet ne vienmēr labāk, kā ar pliku zipeni griestos.
Publicēts: 17.01.07 22:03
 citēt
hehe, pirms ej bildeet pasaakumu, vienmeer pajautaa vai vinjiem buus jogurts :D
Publicēts: 17.01.07 22:04
 citēt
WHAA :shock: par jogurta trauciņu 20 $!
Publicēts: 17.01.07 22:09
 citēt
hmm, diez ko vēl varētu uz zibenes uzlikt, jogurta trauciņš un nenosakamās izcelsmes plastmasas pudele vairs neskaitās.
Publicēts: 17.01.07 22:15
 citēt
prezervatīvu uzrullēt :D
Publicēts: 17.01.07 22:18
 citēt
umm, es gan domāju par priekšmetiem kurus varētu kaut kā reāli izmantot, lai izkliedētu gaismu, padarītu mīkstāku etc... Pastāsti, Briedi, kādu efektu tu panāci izmantojot šo priekšmetu? Kļuva āž interesanti :twisted:
Publicēts: 17.01.07 22:25
 citēt
:lol: a man nav ārējā zibens, es tikai minēju priekšmetus :p
Publicēts: 18.01.07 00:14
 citēt
:lol: a man nav ārējā zibens, es tikai minēju priekšmetus :p

interesants stiprinaajums noteikti butuu apskatams uz iebuuveetaas zipenes :mrgreen:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):